Kanskje det rareste som vant, men også det vakreste anderledes som vant.?

Ja så er vinneren av årets Eurovision Song Contest kåret. Og det var ikke uventet Israel med artisten Netta og låten «Toy» som stakk av med det gjeve Eurovision trofeet i Lisboa, Portugal i går kveld. Og det er lenge siden stemmegivningen i en finale har vært så jevn som i år. Det var så jevnt at den endelige vinneren ikke ble kåret før de aller siste poengene skulle deles ut. Da sto det mellom Israel og Kypros. Der Israel trakk det lengste strået og gikk av med seieren. Men ikke med noen klar eller overlegen seier på noen måte.  

Selv synes jeg låten til Israel er fengende og god, med et fargerikt scenenummer. Og den har også et viktig tema, og det er at det er helt greit å være anderledes. Og den handler også om mobbing og sextrakassering, og at de som trakasserer uansett måte, og mobber er kyllinger. Og det er et veldig viktig tema hun her tar opp. Selv har Netta vært mobbeoffer i flere år, fordi hun var/er tykk og har smertelig fått erfare hvordan det er å kjenne på kroppen hvordan det er å være anderledes.

Men er det å være litt tykk/overvektig å være anderledes da.? Er ikke det litt normalt i dag da, at flere av oss bærer på litt for mye her og der.? Jeg mener, godt over halve Norges befolkning er tykke eller kraftig overvektige. Er de anderledes fordi de er det.? Og hva er det å være anderledes da.? Og hvor går grensen for når man kan si at noen er anderledes.? Eller at du eller jeg er anderledes.? Er vi ikke alle, hver og en av oss litt anderledes på en eller annen måte da.? Er det egentlig noen der ute som er anderledes i det hele tatt.? Jeg tror bare det er du, jeg, vi og alle der ute som får det for oss st noen eller noe er anderledes fordi han/hun/de ikke er akkurat som deg/meg eller gjengen din eller min. Med andre ord da er det i mine øyne du/jeg og gjengen din/min som virkelig er de som er anderledes dersom vi ikke bare kan godta enhver person eller gruppe som den de er. Alle går vi rundt og sier, meg inkludert, at han eller hun er så anderledes.? Hvorfor gjør vi det.? Og hvorfor gidder vi.? Det er jo helt normalt å være anderledes. 

Selv har jeg fått høre at jeg er anderledes. Og godt mulig jeg er det. Og samtidig så tenker jeg, Gudskjelov for at jeg er en anderledes person. Og jeg tar virkelig det som et kompliment.  For tenk så dørgende kjedelig det hadde vært om hverken du eller jeg  eller noen andre av oss hadde vært anderledes. Så gudskjelov for at jeg er anderledes. Men hvorfor er JEG anderledes.? Er det fordi jeg er en homofil mann på 40 år.? Oppfatter folk meg da som en anderledes, bare på grunn av min legning.? Skulle jeg da synes at alle hetrofile er anderledes, bare fordi de er hetrofile.? Det blir bare for dumt spør dere meg ass. 

Netta og hennes kule dansere og korister.:-)) 

Jeg ser på det med anderledshet som noe vakkert. Tenk så kjedelig denne verden vi lever i hadde vært dersom ingen av oss hadde vært anderledes. Så lite spenning, og triste livene våre hadde vært dersom man ikke var litt anderledes. Så takk og lov for annerledeshet.  Det å være anderledes ser jeg på som en gave. Vær den anderledes personen du ønsker å være eller allerede er, og ikke bry deg om hva andre tenker, tror og mener om deg. Det får være deres problem, og mest sannsynlig er de mer anderledes enn hva du er, dersom noen hele tiden må påpeke å påpeke det ene og det andre. Kanskje vi alle skal tenke litt over hva dette med anderledeshet er, hvordan dette kan påvirke de som blir «angrepet, både positivt og negativt, tenke oss litt om, og ikke minst hvor sårende som dette også kan være for mange.

Til slutt må jeg jo få gratulere Israel med seieren i Eurovision Song Contest. Og så ses vi i Jerusalem neste år, og ikke i Tela viv. 🤗🤗🤗

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg