Jeg gjør ting jeg aldri har gjort før.!

Før og etter bilde av treverket på balkongen før det fikk 2 lag med beis på seg. 

Dette trenger du.: En malerkost, en rullekost og et malebrett. Og beis. Jeg kjøpte mitt hos Jernia. 

De siste 2 døgnene har jeg hatt litt av et prosjekt foran meg. Nå høres det ut som dette prosjektet er noe voldsomme greier, men det er det ikke altså. Men på en måte så er det likevel det også. Og særlig når man ikke har gjort dette før i det hele tatt. Alt blir så mye ekstra/større når man begir seg ut på noe man ikke har gjort før. Så det siste døgnet har jeg gjort ting jeg ikke har gjort før. Og det var jeg veeeldig spent på om jeg ville få til. Ikke bare om jeg dikk det til, det skulle bli pent også. Det er jo tross alt det viktigste. Det jeg prater om, var å beise treverket på min 10 kvm. store balkong. Noe jeg aldri før har gjort.

VIKTIG.: Og  ikke minst, det er det perfekte været å beise i  nå. Tørt, varmt fint beisevær. Sjekk værmeldingen før du setter i gang med beising også. Sørg for at det er stabilt fint vær når du setter i gang med beising. Regn er alt annet enn gunstig når man skal beise. 

Terrassebordene på balkongen min, før de fikk 1 og 2 lag med beis. 

Riktig nok så har jeg god erfaring med å male og å bruke sånn rulle til å male vegger og tak med, og også malerkoster. Allerede i høst malte jeg og kompis stuen og soverommene i en helt ny farge. Så teknikken med å male skulle vel sitte sånn noenlunde. Har jo malt masse ellers også opp gjennom årenes løp. Så akkurat dette var jeg ikke så bekymret for. Men jeg har aldri beiset noe som helst før i mitt liv, så det var det jeg var litt spent på. Men jeg fant jo fort ut at det ikke var noen stor forskjell på å beise treverk eller å male med maling på treverk. Det var egentlig helt likt, bare at man må ta noen andre forhåndsregler når man skal beise. Blant annet ikke beis dersom solen står rett på, på det området du skal beise. Og det gjør solen hos meg hele dagen i gjennom. Så da ble det til at jeg måtte vente til kveldinga med å få på første strøket med beis når solen ikke sto rett på balkongen og stekte som verst. Det var kanskje også det beste å vente til kvelden med å gjøre dette. For gradestokken i solen på min balkong viste hele utrolige 36 grader midt på dagen i dag. Så varmt i solen tror jeg aldri det har vært før i mai måned. Iallefall kan ikke jeg huske at det har vært så varmt i mai måned, de 40 årene jeg har levd. Så i morgen skal jeg legge på 2 og siste strøk med beis, i god tid før solen treffer balkongen min sånn ved 12.30-13 tiden i morgen. Så er jeg ferdig med det. 

Her under beisingen på dette bildet. 1 strøk legges her på.  

Her er noen lure og gode huskeregler du bør følge når du skal beise treverk, for eksempel på balkong slik som i mitt tilfelle.: 

VIKTIG.: Ikke beise terrassebordene dersom solen skinner rett på terrassen/terrassebordet. Vent til solen er borte. Eller til det er skygge. Det beste er å beise i overskyet tørt/varmt vær.

PUNKT 1.: Tøm balkongen/terrassen din  for det du måtte ha av møbler og blomsterpotter stående her.

PUNKT 2.: Sørg for alt løst skitt og støv er fjernet fra terrassebordene. Støvsug eller rengjør terrassebordene dersom dette er nødvendig. Rengjør kun med lunkent rent vann. 

PUNKT 3.: Sørg for at terrassebordene er HELT tørre. Skal ikke være fuktige i det hele tatt når du beiser.

PUNKT 4.: Begynn å beise lengst borte i fra inngangsdøren til balkongen. Og jobb deg mot den. 

PUNKT 5.: Beise 2-3 terrassebord om gangen, og da med en rullekost. Og beise de helt ferdige i sin hele lengde. Bruk vanlig malerkost mellom/nedi mellom terrassebordene.

PUNKT 6.: Når du har rullet på beis med rullekosten, pensle ut med et lett strøk med malerkosten oppå der igjen. Dette for å få overflaten helt jevn, og for å fjerne boblene som gjerne kommer når du ruller beisen på. 

Pensle ut boblene med malerkosten, helt lett når du gjør det. Og gjerne i et strøk/stryk. Det blir penest.

PUNKT 7.: Begynn så på nytt med 2-3 nye terrassebord og gjenta punkt 5 og 6, til det ikke er flere terrassebord igjen. 

PUNKT 8.: La tørke i 1 døgn før strøk 2 og siste strøk føres på. Det er viktig at første strøket er tørket helt,  før strøk 2 føres på. 

PUNKT 9.: Begynn å rulle på 2 strøk. 

PUNKT 10.: La tørke til det nå er blitt helt tørt før du setter ut hagemøbler og planter ut igjen. 

PUNKT 11.: Ta vare på spannet beisen var i. Da beiskoden og hva slags type beis du brukte kan fås tak i igjen neste gang du skal beise terrassebordene. Litt dumt å få en farge som ikke er lik den du allerede har brukt neste gang du vil beise balkongen din. 

Og sluttresultatet ble som dere kan se på bildet under. Tror det ble ganske så bra jeg. Eller hva.? 

Ha en fantastisk dag i solen folkens. Det skal jeg nå, og til Huk blir  neste  stopp for å «slå ihjel» noen timer der i dag  i dette flotte været. Tenkte også jeg helt avslutningsvis ville legge inn et bilde av temperaturen som vi hadde ute i solen i går. Og gradestokken den viste hele 36 deilige varmegrader. Og det bare i mai måned faktisk. Se bildet under. ☀️☀️🌞🌞🌞☀️☀️

8 kommentarer
  1. Så fint det har blitt på balkongen din, takk for at du delte trinnene med de av oss som ikke kan så mye om det. Må være fantastisk deilig å kunne sitte der på varme sommer dager og kvelder med deilig mat og drikke🦋
   Det blir jo som å få et nytt og behagelig rom til (når været tillater det)
   Har tenkt å hjelpe til å få en annen balkong istand. Finnes det noen tips om hva som er best å bruke på fugleskitt???

  2. Lars: takk takk min venn.:))
   Ville nok gått for vann igjen. Hell over en del vann forsiktig. La det virke en stund så det blir fuktig og løsner litt, og skyll bort ved å pøse på med enda mer vann. Masse vann da.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg