Nei takk til uadressert reklame.! – Såå sykt mye reklame i postkassen.!

Disse «nei takk til uadressert reklame fås på alle postkontor eller der du går til din nærmeste dagligvarebutikk for å handle og som har posttjenester. Det er bare å spørre etter. 

For 1 måned siden akkurat i dag, altså den 25 april bestemte jeg meg for en ting. Og det var å se hvor mye reklame som ville komme den neste måneden fremover i postkassen min. Og i dag den 25 mai, så er det gått 1 måned siden jeg startet med dette. Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle gjøre et «forsøk» på dette, for å se hvor mye reklame jeg faktisk fikk. Og for 1 måned siden så bestemte jeg meg for å gjøre nettopp dette. 1 måned senere så ble jeg ikke overrasket i det hele tatt over hvor mye reklame det ble til slutt. Hele 5,6 kg. med reklame. Og det ene og alene bare i min postkasse. Og det verste av alt. 90 % av all denne reklamen som kommer i postkassen hverken ser jeg på eller blar i. Det legges som oftest bare pent til side, eller kastes rett i papircontaineren med en gang. Og jeg tror virkelig det er mange gjør akkurat det samme som meg. Hva er da vitsen med å motta denne unødvendige  reklamen.? Jeg bare spør. 

Her viser baderomsvekten min, 5,6 kg med reklame. HJELP.:) 

5,6 kg. bare i min postkasse dere. Det er jo helt sinnsykt. Så kan man jo da regne litt på det. Si at det skulle komme sånn gjennomsnittlig 5,6 kg med reklame i hver av de 12 månedene vi har i løpet av et år i min postkasse. Da ville det blitt 5,6 kg x 12 mnd = 67,2 kg. Altså bare i min postkasse ville det da kommet hele 67,2 kg. med reklame eller søppel som jeg velger å kalle det. Det er helt sinnsykt. Så kan man regne litt til på det. Vi er 28 boliger/leiligheter i blokken her. Og disse 28 leilighetene ville da fått samme mengde reklame som det jeg har fått. Altså 5,6 kg x 28 postkasser = 156,8 kg reklame per måned bare til min boligblokk. Det er  jo bare helt hinsides vilt. Og ganger vi da dette beløpet, altså 156,8 kg x 12 mnd = 1881.6 kg med reklame. Altså NESTEN 2 tonn REKLAME sånn circa bare på de 28 leilighetene i min boligblokk på 1 år.??? Det henger virkelig ikke på greip spør dere meg. 

Her ligger 5,6 kg med reklame strødd utover gulvet ved inngangen min.

Og nesten  2 tonn reklame, eller søpppel og virkelig unødvendig bruk av papir på bare 1 år. Jeg må si at det overrasker meg at de som sitter på Løvebakken, at de tillater så mye unødvendig papirbruk på reklame og reklame i det hele tatt. Det burde etter mitt vett vært forbudt. Vi bombarderes mye av den samme reklamen gjennom TV ruta, butikkene, på mobilene osv  likevel. Så dette begriper jeg ikke. Jeg lurer også på, hvor mange tonn det blir årlig av denne unødvendige reklamen som ramler ned i postkassene til folk årlig.? Dersom vi tar hele Norges befolkning med på dette.? Jeg tørr ikke å tenke tanken på hvor mye papir og tonn det blir. Og unødvendig bruk av papir.  Skremmende å tenke på syns jeg iallefall. 

5,6 kg med reklame samlet opp i 1 måned, fikk også plass i postkassen min, iallefall så vidt.:))

Vi har vel alle irritert oss en «lang grønn en» over at det nesten daglig «ramler inn» bunker med diverse reklameaviser og blader i postkassen. Og det samme har jeg. Noen syns alle disse reklamebladene og avisene er greie å få, for å se og følge med på hva slags tilbud som tilbys rundt omkring i diverse dagligvarebutikker, møbelkjedene, el-kjeder osv. Og det syns for såvidt jeg også inni mellom. Og andre syns uansett at dette bare er en pest og en plage å få i postkassen. Noe jeg selv syns det er blitt nå. Vi får jo bare mere og mere og mere av dette i postkassene for hvert år som går, dessverre. Og så har jeg spurt meg flere ganger. Trenger vi virkelig å få all denne reklamen «deisende» ned i postkassen hele tiden,  når man kan få de samme reklamebladene i butikkene.? Da særlig fra dagligvarekjedene, el-kjedene og møbelkjedene. De samne reklamebladene de sender ut til postkassene våre, finner vi samtidig i butikkene til disse aktørene. Og vi ser til og med reklame av det på TV i tillegg. Er det da virkelig nødvendig.? Nei jeg syns ikke det. Det er mildt sagt sløsing av papir, og virkelig unødvendig bruk av papir. Papir som kunne vært brukt på helt andre fornuftige ting enn akkurat reklame. Vil nå jeg si da. Og ikke minst ville dette vært supert for miljøet, selv om mesteparten av papiret vi får i posten eller bruker går til gjenvinning når vi kaster det. Eller ialllefall de av oss som kaster dette papiret i riktig beholder/container når vi kaster det. Og det er jo nok av de som ikke klarer å kaste papiret i riktige beholdere/containere også, dessverre. Så enda en grunn til å forby reklame i postkassene spør dere meg. 

Og endelig fikk jeg nei takk lappen på plass jeg også. 

I blokken min så er det 28 leiligheter. Og da jeg begynte med dette prosjektet/forsøket mitt den 25 april, så var jeg den eneste som ikke hadde «nei takk til uadressert reklame» lapp på postkassen min faktisk, og utrolig nok. Må si jeg ble både litt overrasket og litt flau også over at jeg var den eneste i blokken som ikke hadde sånn «nei takk» lapp i postkasseluken min. Det var da jeg kom på at jeg skulle starte med dette forsøket mitt i 1 måneds tid, før jeg selv klistret en  sånn «nei takk til uadressert reklame» på postkasseluken min. 

Den røde ringen på bildet, viser postkassen min. Og den eneste postkassen i blokken som ikke har «nei til uadressert reklame» lapp på luken. Men nå er den på plass. 

Dersom du selv lurer på om du bør skaffe deg en sånn «nei takk til uadressert» reklame lapp så syns jeg du skal gjøre det med en gang. Det er liksom ikke noe å lure på. Og så gjør du både miljøet en tjeneste, og ikke minst alle de stakkarsene,  (postbudene), som må kjøre rundt med/drasse rundt på tonnevis med reklame hver eneste dag en tjeneste også . «Nei takk til uadressert reklame» lapper kan du få på postkontoret, eller på dagligvarebutikkene som har post, eller du kan gå inn på https://www.posten.no/  å bestille å få tilsendt i posten. Enkelt og greitt som bare det dere.

Sånn utover det så håper jeg dere nyter den fantastiske sommeren og varmen som vi har hatt så langt. Det gjør iallefall jeg, og det tul gangs også. 

6 kommentarer
  1. Har det blitt så enkelt at man kan få lapper altså?! Jeg måtte reservere meg / oss jeg. Tilbake i 2012. For å få merker påsatt måtte det reservasjon til – og postdamen klistret på lappene – for jeg er jo helt enig med deg. Er det noe jeg er ute etter så søker jeg det opp, trenger ikke kassa full av reklame jeg ikke bryr meg om :-))

  2. Jernbanefrua..: Jeg var på meny Løren, som blir mitt nærmeste «postkontor». Jeg gikk bare dit og spurte om de hadde slike lapper. Uten å si noe dro hun ut en skuff og opp av skuffen en svær rull med «nei til uadressert reklame.» Kunne få så mange jeg ville sa hun. Så da vil jeg vel få ut i fra og tro at det da er så enkelt blitt faktisk. Iallefall så var det der. Skule tro det da gjaldt over alt nå. Står sikkert noe om dette på posten.no også vil jeg tro….:-)))

  3. Vel, reklamen gir også noen arbeidsplasser. Jeg har en nei takk-lapp som jeg skaffet for flere år siden. Men jeg satte den ikke på postkassen. Noe av reklamen vil jeg nemlig gjerne ha. Så jeg plukker med reklamen, sorterer den ved papirsekken i underetasjen, før jeg tar med meg det lille jeg faktisk vil se på, opp i hovedetasjen. Mye som ikke blir lest, gitt.
   Nå er det jo blitt slik at det knapt kommer noe annet i postkassen enn reklame. Alle fakturaer går i nettbanken. Papir spart.
   Og jeg melder meg IKKE inn i alle kundeklubbene til butikker for å få lavere priser. Det taper de salg på, for jeg gir blaffen i å handle ting dersom jeg må betale mer enn “medlemmer”. Og da sikter jeg ikke til matvarebutikker. Nei, alle de andre! Jeg melder meg ikke inn i en dritt fordi jeg ikke vil ha reklame på sms, eller enda mer spam i mailboksen. Det er blitt et irriterende opplegg, ALLE har kundeklubber..Nille, Boots apotek, Kitch’n , Til Bords, og gudene vet hva de heter, alle sammen.
   Jeg har lurt på hvorfor de gjør det. Når alle har slikt, får de ikke trofaste kunder om det var meningen, for de mest interesserte melder seg vel inn i alt. Men de kan spare reklame i papirform kanskje, og plage folk på andre måter. Jeg derimot, tenker: Penger spart, jeg trenger jo egentlig ikke den gjenstanden….
   🙂

  4. Meg: Et veldig godt poeng deg også.:)) En kynisk måte fra butikkenes side med disse kundeklubbene.
   Jeg er heller ikke medlem av noen kubdeklubber i butikk. Det vil si jeg var medlem hos flere men meldt meg fort ut i hver eneste en av dem når jeg så hvordan de bombarderte meg med e-poster og SMSer i hytt og pine og til alle døgnets tider. Kjempeprovoserende og irriternde på alle mulige vis
   Her i huset prøver vi å styre unna all den reklamen som overhode mulig om det er via SMS, postkassen e-post så prøver vi å rydde det unna. Og deg har heldigvis blirt mye bedre.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg