Nedstrand i mitt hjerte – Fantastisk dag med familie – Golf turnering – Reke kos & daimkake.!

Herlige og flott gruppebildet av alle deltakerne som var med. Min mor var fotografen.:-)) 

I dag startet dagen med at jeg fløy fra Oslo Gardermoen til Haugesund. Hvilket betydde  at jeg måtte stå opp veldig tidlig ettersom flyet gikk klokken 08.15 til Haugesund. Og heldigvis så var alt i rute med SAS flyet. Og det var like flott vær i Haugesund da jeg landet der i 9 tiden i morges, som det det var i Oslo. Helt herlig. Og det er alt annet enn noe hverdagskost «what so ever» at disse fantastiske værforholdene er som det de har vært den siste måneden. Som da har vært fremragende. Stort sett er det faktisk veldig ofte regn, surt, halvkaldt vær osv. Iallefall så kom min mor og far og hentet meg på flyplassen. Skikkelig koselig å se de igjen. Påsken var sist jeg så dem, og da på hytten deres på Vågslid. Og jeg har ikke vært her hjemme på Nedstrand siden jul i fjor. Så det var på høy tid at jeg kom meg hjemover til Nedstrand igjen en tur. 

Jeg har akkurat ankommet Haugesund Karmøy Lufthavn. Og er her på vei inn i ankomsthallen.  

Vi kjørte så til Amanda senteret på Raglamyr for å handle litt. Min mor bille handle litt på Obs, og far skulle også ha noe materiale som han skal bruke på hytten. Så det passet fint ettersom vi skulle videre til Nedstrand etterpå, og vi da måtte kjøre forbi Amanda senteret likevel. Det ligger omtrent i samme retning som vi skulle i likevel. Og det var ikke mange som var og shoppet i dag, forståelig nok i dette fantastisk flotte sommerværet. Hvorfor gidde å «tråkke ned» butikkene på et kjøpesenter i dette varme flotte været. Det kan man heller gjøre i møkkavær…. Vi handlet den maten vi skulle ha i en fart, og kom oss deretter ut av dørene i en fart. Satte oss i bilen og kjørte videre de circa 30 minuttene inn og hjem til vakre Nedstrand som jeg kommer fra. 

Min vakre mamma med en liten pust i bakken etter at vi har vært inne på Obs og handlet litt. :-)) 

Da vi omsider endelig var kommet hjem, pakket vi ut og spiste en veeldig enkel lunsj. Vi hadde kjøpt fylte krabbeskjell på Obs. Og disse krabbeskjellene var himmelsk gode. Vi hadde det og brødskive og majones. Og det var det. Veldig enkelt. Hverken jeg, mor eller far har en stor appetitt når det er veldig varmt ute. Da går det mye heller i masse væske og litt mat. Etter lunsjen slappet vi bare helt av.

 

Jeg i aksjon og i full sving med golfkøllen. Det gikk ikke så bra for og si det litt forsiktig. Jeg havnet på jumboplassen.:-)) og jeg og gar prøver å ha styr på golfkøllene…

I kveldinga så kom min søster Elisabeth, hennes kjæreste, Mathias, og to av de jeg er onkel til, Thomas og Amanda på besøk. Min søster hadde med seg flotte reker, som smakte helt supert. Og som var kjempeflotte i tillegg. Jeg og min mor hadde laget i stand en mango og avokado salat, og en jordbær og mozzarella salat med balsamico vinagrette som vi hadde som tilbehør til rekene. Utrolig godt tilbehør til rekene. Skikkelig koselig å sitte her å spise reker med min nære og kjære familie. Det er forresten første gang som jeg spiser reker denne våren/sommeren. Faktisk første gang dette året til og med. Egentlig litt rart at jeg ikke spiser reker oftere enn det jeg gjør. For det er jo så sinnsykt godt. Så dette må jeg gjøre noe med.

 

 

Min mors fantastiske salater og tilbehør til rekene. Første salaten er jordbær og mozzarella, basilikum og balsamicosirup. Andre salaten er mango og avokado salat med chilli, vårløk og litt limesaft på toppen.  

Etter rekespising og kos så skulle det bades. Jeg er jo såpass pysete at jeg ikke hoppet uti. Så årets første bad lar vente på seg litt til for mitt vedkommende. Har du hatt ditt første bad i sjøen/vannet i år.? Eller er du like «pinglete? som Meg.? Hører de snakker om at temperaturen ligger på rundt 16 grader her hjemme på Nedstrand. Det er nok litt i kaldeste laget for meg å bade i. Men med dette været regner jeg med det ikke er lenge til at badetemperaturen nærmer seg rundt 20 grader. For da kan jeg også bykse uti uten å nøle. Iallefall badet hele hurven med unntak av meg og min nevø Thomas. Vi hadde bena godt uti, og var skjønt enige om at vi ville ha badetemperaturen opp noen grader til før vi hoppet uti. Så sånn var det.

Da vi kom hjem igjen så skulle vi spille golf. Ja, du leste riktig. Golf hjemme på plenen i mor og fars hage. Far hadde kjøpt golfsett bestående av golfballer, golfkøller og det som følger med. Vi var 7 stykker som spilte, mens min mor satt og bivånet det hele. Kjempemorro å spille golf. Jeg har aldri gjort dette før, og det var ikke vanskelig å se for og si det sånn. Ballen fløy i begynnelsen i alle andre retninger enn der  den skulle. Og ikke overraskende kom jeg på siste plass av oss 7 som spilte. Min far vant hele runden. Min nevø Thomas kom på 2 plass og min niese Amanda kom på 3 plass. Og jeg på siste plass da, Hehe. Vi skulle golfe oss i gjennom 9 hull, og med så mange som spilte, så var det nok med disse 9 hullene. Og det tok litt tid dette. Og det gjør det jo gjerne når man spiller golf. Det er ikke en sport man gjør unna på 1,2,3. En god porsjon tålmodighet må til. 

Golfballene de fløy liksom litt vegg i  mellom da vi spilte. Men det gjorde det bare ekstra morsomt med mye latter og løye. Min mor sitter helt  på toppen til venstre på bildet under og bivåner det hele. Herlig minner dette. 

Thomas som nettopp hadde fått sertifikatet, viste stolt frem den fine bilen sin. Og på bakruten hadde han fått klistret på «Bygdaramp». Han er jo til tider en liten ramp, så det var nå en passende tittel syns jeg. En liten ramp har vi jo alle i oss litt. Og vi har vel alle også vært litt ramp. Syns nå det var ganske så stilig jeg med den påskriften på bakruten. Jeg forsto det også sånn at denne påskriften var ganske enkel å få bort også dersom han skulle komme på å fjerne deg fra bilen sin igjen.

Etter golfingen hadde jo min kjære mor disket opp med en fortreffelig god og deilig iskake, en daimkake som hun lager skikkelig god. Og den er jysla god også. En herlig dag med nære og kjære hjemme på Nedstrand har det vært. Og det fortsetter masse mer i morgen også. Gleder meg.😍😍😍

En fantastisk herlig dag med familien. Deilig. 🌞🌞🌞

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg