Velkommen til kånå vår – Himakånå, Nedstrands svar på Trolltunga.!

Jeg beundrer den fantastisk vakre utsikten fra Himakånå.:-))

Så skulle det omsider skje i dag da jeg skulle bestige «Himakånå» hjemme på Nedstrand. «Himakånå» har det siste året fått en masse oppmerksomhet i en masse forskjellige medier. Blant annet Stavanger Aftenblad og VG. Flere tur magasiner har hun også fått oppmerksomhet i fra. Og på grunn av denne oppmerksomheten som «Himakånå» har fått det siste året. Eksplosjonen og interessen for «Himakånå», og besøkende fra fjern og nær er helt enorm. Og utsikten fra alle kanter er mildt sagt «breathtaking». Du ser til alle kanter mer eller mindre. Og ettersom at jeg kommer fra Nedstrand og vokste opp her hvor »Himakånå» holder til så burde dette være et godt kjent sted for meg å besøke med jevne mellomrom. Og jeg burde jo nærmest være vandt til å gå turer her. Men det er jeg altså ikke. Jeg er hverken fjellgeit eller en som har for vane å traske rundt i fjellet og å bestige hver eneste fjelltopp her eller der. Er litt mer på bakkenivå og sjøen som er mer min greie. 

Meg på tuppen av Himakånå med armene i været. Det var nesten så jeg ble svimmel av å stå her.:))

Men i dag, på den aller siste dagen i mai, så skulle det endelig skje. Etter 40 år, og 40 år med tilhørighet på Nedstrand så burde jeg ha vært her for lenge siden, årevis siden. Men den gang ei. Og jeg må si at jeg syns det er en smule pinlig og ikke ha vært her oppe i det hele tatt. Men men sånn er det, og sånn har det blitt. Min far var den trygge og gode veiviseren opp til «Himakånå». Jeg hadde nok funt funnet frem hit selv også, ettersom at oppmerkingen helt frem til «Himakånå»var veldig bra. Nesten så det er umulig å gå seg vill opp hit….. 

Min far som veiviser på disse to bildene her. Her ser dere også hvor godt oppmerket denne turstien er. Veldig bra merking

Turen opp til vakre «Himakånå» tar ca. 1 times tid. Og da går man i et helt vanlig tempo, og ikke noe stress. De første høydemetrene oppover går «rett opp», og er en smule bratt. Men ikke få panikk. Turen passer for absolutt alle og for alle i alle aldre. Eneste du trenger å «ha med deg» er gode bein. Har du det vil du klare denne turen utmerket. Turen, veiene og stien opp til «Himakånå» er meget gode og tydelige. Du vil på veien oppover særlig på vår og sommerstid hende at du treffer på firbeinte langs løypa. Da særlig sauer med lam og melkekuer. Så HUSK å lukke alle grinder du skal gå i gjennom på vei opp. 

Himakånå ruver 357 meter over havet, og befinner seg i Tysvær Kommune. Når du omsider etter 1 times tid kommer frem til Himakånå, blir du møtt av en mildt sagt spektakulær utsikt. Da med utsikt over Lysevannet i nordvestlig retning. Og Nedstrandsfjorden i sørlig retning.  Nedstrands svar på Trolltunga blir det sagt. Nå har ikke jeg vært på Trolltunga, så jeg skal være forsiktig og uttale meg om nettopp det. Men utsikten er iallefall MINST like fantastisk fra Himakånå, såpass kan jeg nok si, selv om jeg ikke har vært på Trolltunga men bare sett flotte bilder. Turen tur/retur Himakånå/Hinderåvåg er på totalt 5,8 km. Så sett av 1,5 – 2 timer på selve turen. Og sett av GOD tid oppe ved Himakånå.

Det er gode parkeringsmuligheter ved Nedstrand Kirke, og Joker butikken som ligger her. Når du står her så kan du se rett opp på Himakånå og som da vil være målet ditt på turen opp hit. NYT UTSIKTEN her når du er fremme.

Hinderåvåg ses her. Her hvor du parkerer bilen og turen opp til Himakånå starter.:)) 

Selv så merket jeg at jeg ble litt svimmel når jeg sto oppå selve Himakånå og så utover den fantastiske naturen som er her. Og ikke minst på grunn av den voldsomme høyden. Det er benker også laget til her som gjør at du kan nyte det hele enda litt bedre. Og når jeg sto oppe på Himakånå så sa jeg til meg selv. « Hvorfor i all verden har du ikke vært her før i ditt 40 år gamle liv.?» Det var spørsmålet jeg da stilte meg selv. Men heretter vil jeg komme til å gå opp hit enda oftere og enda mer når jeg er hjemme her på Nedstrand og besøker foreldrene mine. 

Far signerer seg inn i boken, og ser om det er noen navn  han kjenner i boken.:-)) 

HIMAKÅNÅ – Himakånå har alltid vært her. Sagnet forteller om at hun ble til stein – om det var soloppgangen eller kirkeklokkene som kom for brått på, har man aldri blitt enige om. Men det siste året har hele distriktet oppdaget at det er ganske kult å stå på henne òg. 

Min far sitter her og ser på den fantastiske utsikten fra Himakånå.:)) 

Jeg med en selfieda med Lysevatnet i bakgrunnen.:))

Utsikten innover mot Lysevatnet fra Himakånå. Har her brukt zoom på kameraet. :-)) 

Dette gitteret er å se nesten på toppen fremme ved Himakånå. Det siste stykket inn til Himakånå,  da det er en mye som må passeres. Veldig bra med denne løsningen her. :)) 

Dette skiltet står hengt opp like ved kirken på Hinderåvåg. Og like ved parkeringsplassen. Forteller deg hvor og hvilken retning du skal gå for å komme deg til Himakånå.  Det er forøvrig min far som har laget dette skiltet som er midlertidig til det kommer et ordentlig et. 

Jeg og min far var først oppe på Himakånå i dag. Noe denne boken kunne avsløre. Vi var her oppe ved 9 tiden i morges, og signerte oss inn som besøkende nummer 1555 og 1556. Men dette er bare en sv flere bøker som har blitt signert dette året. Så det betyr at antall besøkende dette året er langt mer enn numrene våre her.:))

 

 Et av flere meget godt og tydelige skilt på veien opp til Himakånå.:)

God tur og god fornøyelse.🤗🤗

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg