SEE min Hortensia så vakker den er blitt.! – Mange gode råd fra mor.!🌸🌸🌸🌸

Endelig får jeg vel si, så står nå min vakre Hortensia i full blomst. Rosa og nydelig som den er. Eller hva syns du.? Jeg kjøpte denne hortensiaen da den var mer eller mindre helt grønn. Og jeg kjøpte den på Rema 1000 til 169 kr. Og det er ganske så billig i forhold hva disse blomsterbutikken skal ha for akkurat samme blomst. De skal da gjerne ha dobbel pris nesten, og noen ganger til og med mer. Så de blomsterbutikkene vet hva de skal ha for og si det sånn…..

Jeg måtte spørre min kjære mor i dag om hva det var for slags blomst jeg hadde kjøpt. Og da var det hun som sa at det var en hortensia som jeg hadde kjøpt meg. Jeg visste jo ikke det så lite peiling på blomster som det jeg har. Det sto sikkert en lapp eller noe på planten også, da jeg kjøpte den på Rema 1000, men det har ikke jeg lagt noe merke til. Så da var det greit å spørre sin  mor, som jeg var bombesikker på visste hva slags blomst dette var. 

På torsdag reiser jeg på jobb offshore igjen. Og da var det igjen min flotte mor som sa at  jeg måtte ta hortensiaen inn fra balkongen , og sette den oppi en stamp/dypt vidt kar og fylle godt med vann oppi. Og sette den bort i fra solsteiken i vinduet. Da vil den overleve helt fint til jeg kommer hjem fra Nordsjøen 15 dager senere. Så den som da smatt innom Nille på vei hjem i dag for å kjøpe et vidt kar/stamp til hortensiaen sin, det var meg. Så dette skal jeg forsøke. Min mor sa at hun tar vare på sine hortensiaer til året etter eller neste sommer. Da disse kommer fint opp igjen sa hun. Så når min er avblomstret så skal jeg gjøre det samme tenkte jeg. Setter den da inn på gjesterommet og så kan den stå der vinteren i gjennom med litt vann med jevne mellomrom. Og litt lys var litt viktig sa min mor. Og det får den på gjesterommet. Gjesterommet er heller ikke  ofte i bruk hos meg så da kan den stå der. 

Og slik oppi et kar/stamp skal hortensiaen min stå når jeg reiser bort på jobb på torsdag for de neste 15 dagene. Men ikke  akkurat der som den står på bildet , midt i vinduet/dørvinduet  til balkongen. Det blir varmt og den vil drikke mye vann. Noe den allerede gjør  fra før. Setter den oppå spisebordet og trekker ned alle persienner slik at det kommer litt lys inn fra persiennene når jeg reiser. Og fyller bra med vann oppi karet. De drikker veldig godt disse hortensiaene og tåler litt vann også. 

Min mor er veldig flink med blomster. Så her har jeg fått mange gode råd fra henne opp gjennom årene. Skulle nesten tro hun hadde en eller annen utdannelse innen blomster/gartner/hage. Så så flink er hun. Vet veldig mye om blomster. Men så liker hun også å holde på med blomster. Og det skjønner jeg godt. Man blir jo veldig glad/letter litt  på humøret når man holder på med vakre blomster. Iallefall gjør det det, på både meg og min mor. 🌸🌸🌸🌸🌸

Ha en blomsterfull og fargerik sommer da dere, til vi høres igjen. 🌸🌸🌸

6 kommentarer
  1. Sofie Rose: Takk Sofie.:-))
   Ja, jeg har faktisk vært flink med denne her vakre blomsten. De er utrolig vakre når de er i full blomst. Begynt å bli en favoritt hos meg disse nå.:))

  2. Det går nok kjempebra :-)) Hortensia er en av mine favoritter, og denne var virkelig fin 🙂 Pleier å klippe ned mine til høsten og sette de i garasjen, vanner de bare en gang i løpet av vinteren siden det er fukt i rommet, så kommer de igjen våren etter 🙂 Ikke greid å få samme plante til å greie seg mer enn to sesonger, men fine er de :-))

  3. Jernbanefrua..: Oii takk for tipset.:) Da skal jeg klippe min ned litt også når den er ferdig blomstrer. Så får vi se om også jeg klarer å få den opp til våren neste år. Det hadde jo vært litt kult. Men der gjenstår å se.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg