For en travel uke – Masse nedvask – 3 stjerners Michelin – Rillevask i trappene – Frysepinne -Tåkehav.!

Dagene på lugarene har startet som vanlig med rengjøring av lugarer. Det er en brå start med rengjøring av et helt dekk med lugarer så tidlig på morningen som klokken 06.00, for det er da jeg starter. Det vil si 26 stykker. Da er det spyling av toaletter og gulv på badene. Tørke over vasken, fylle på såpe og toalettpapir. Og tørke over toalettet med en klut også. Og deretter er det støvtørking inne på selve lugaren. Tørker bak TV, pulten, stolen, lampene og til slutt tørker vi over gulvet med litt vann. Så det er hektisk og travelt på morningene. Klokken 06.00-07.30 bør jeg være ferdig med dette. Dette gjøres alle dager med unntak av søndagen. For da er det full nedvask av dusjer og lignende….

Her er jeg klar med vasketrallen min, klar for å rengjøre lugarene på M-dekk. Dette bildet er fra helgen.:)) 

De siste 2 dagene så har jeg og Adrian hatt 2 hektiske dager. Det har vært velig travelt da vi har hatt en masse nedvask. I går hadde vi nedvask av 3 lugarer, og i dag hadde vi nedvask av 10 bad+dusjer og 10 sengebunner. Dette høres kanskje ikke så mye ut men det er det. Særlig når blandebatteri, sluker, dusjslanger, dusjforheng skal byttes ut og rengjøres. Og vegger og tak fra topp til tå skal vaskes og spyles. Alt det blanke i dusjene skal poleres  helt blankt og to såpedispensere per bad skal byttes ut med to nye. Da er det greit å være to om dette på de 10 badene. I tillegg til det skal sengebunnene også rengjøres. Da i hovedsak tar vi og løfter opp hele madrsssen fra sengen og får støvsugd godt i hele sengebunnene. Nedvasken av bad og dusj bør vi ha unnagjort på halv annen time. Og dette går normalt sett stort sett greit. Vi hopper over rengjøring av lugarer denne morningen. Hver søndag fra kl. 06.00 – 07.30 gjør vi nedvask av bad/dusj og sengebunner. Og den tiden trenger vi. 

Og her er jeg i full sving med å skifte på 11 senger. Gutter som er ferdige med turen sin for denne gang. I morgen er det 21 stykker som skal reise hjem. Vi har sengeskift og utvask av lugarer hver dag, mandag til fredag. 

Vi har også hatt rengjøring av riller i trappene som vi gjør hver tur vi er offshore. Eller en gang per uke per tur vi er og rengjør lugarer. Da er det frem med en neglebørste, litt vann og en blå klut. Sette i gang og skure rillene. Dette går normalt sett fort og greit. Da vi tar en trappeavsats hver uke. Denne uken gikk det veldig raskt, da jeg og Adrian syns rillene allerde var så fine fra før av. Herlig det når ting går litt lett også inni mellom.

Og her er jeg i full sving med å skure og gnikke aluminiumsrillene i trappen. Jeg og Adrian tok en avsats hver. Dette gjorde vi på søndag som var.:)) 

Men den verste nedvasken vi hadde denne uken var da vi skulle ta nedvask på tak, vegger, trappeplatåer, lister langs gulvet i hovedtrappen. I trappehusests 3 etasjer gjorde vi dette. Jeg tok taket og veggene. Og særlig taket var fryktelig slitsomt. Da jeg måtte stå med hodet å se rett oppi taket mens jeg rengjorde. Man kan trygt si at jeg kjente dette godt, i både armer, nakke, skuldre i et par dager etterpå. Så det at det er en del slitasjeskader i nakke, skuldre, osv uansett om man utfører ergonomien aldri så bra og riktig, det er det dessverre liten tvil om. Men nå går det fint med meg. Og for ordens skyld, jeg har ingen slitasjeskader så jeg vet om iallefall. Disse skadene kommer gjerne over tid…..Veggene i trappen var veldig greie å vaske, bare noen få vanskelige riper/flekker her og der som var litt vrine og få bort. Men med tiden til hjelp så gikk dette også greit. Adrian vasket listene langs gulvet, trappetrinnene og platåene i trappen. Mye arbeid dette også. 

Jeg og Adrian i full sving med nedvask av trappevask/trappen med vegger, gulv, tak, lister, rekkverk og gulv. Mye vasking og hardt arbeid dette. Da dette skulle gjøres i tre etasjer. 

Det som er litt morsomt er at noen har funnet på å henge opp et sånn 3 stjerners Michelin skilt på døren inn til messen hvor vi spiser måltidene våre. En Michelin stjerne eller to eller tre som er det meste man kan få av stjerner, er kjennetegnet på restauranter/spisesteder med usedvanlig høy og god standard på maten. Og det er ikke mange restauranter i verden som kan smykke seg med 1,2 eller 3 Michelin stjerner på restauranten sin. I Norge er det bare 1 restaurant som har 3 stjerner, og det er Maemo i Oslo. Men det er noen da som har både 1 og 2 stjerner på restaurantene sine i Norge som også er vanvittig bra. Da er det litt morsomt at gutta her ute i Nordsjøen sammenligner maten vår her ute med verdens beste Michelin restauranter på land. Jeg vil vel ikke si at det er noe Michelin nivå på maten vi serverer her ute. Men høy god standard er det. Og det skulle bare mangle, da maten er det viktigste velferdstilbudet ombord her, som folk gleder seg til hver gang et nytt måltid er i vente. Se bare på flere av offshore innleggene jeg har skrevet tidligere under kategori «Offshore» på bloggen min, så vil du se en masse matbilder jeg har publisert i innlegg tidligere. 

Michelin stjernene, er i aller høyeste grad på plass her ute i Nordsjøen også. Ikke alle offshoreinstallasjoner som har 3 stjerner i  i verdensberømte Michelin.  

De siste 3 dagene har jeg vært en skikkelig frysepinne på jobb. Og heldigvis er jeg ikke alene om det. Det er iskaldt i flere av korridorene og gangene, og i det ene oppholdsrommet. Og det har jeg fått merke litt på kroppen min. Jeg har gått og småfrøse i flere dager. Og dette så Adrian at jeg gjorde. Så det han da gjorde var å ta ei av de nyvaskede dynene i tørketrommelen, og så slengte han den rundt meg. Den var skikkelig varm og god, og det var veldig lurt av ham å gjøre det. For denne frosten i meg ble faktisk litt bedre rett etterpå. Du har vel selv kjent hvor deilig og behagelig det er å få en knallvarm og god dyne rundt deg.? Eller et nytørket varmt håndkle, hentet rundt deg rett fra tørketrommelen.? Det er sinnsykt deilig syns jeg. Det er som om hele kroppen varmes opp på ny. En slags varmebølge som  farer gjennom kroppen. Kjempedeilig.

Og her sitter jeg med dynen rundt meg mens jeg bretter klær i vaskeriet. Steinkaldt har det vært…:) 

Ellers så har det vært veldig mye tåke her ute i havet. Og da særlig på morningene har det det. Nesten så jeg ved flere anledninger har vært litt engstelig for om helikopterne har villet fly ut her for å hente folk som skal hjem på fri. Men heldigvis så har dette gått veldig greit. Tåken har lettet nok til at helikopteret har sikt nok til å lande på helidekk. Og det er bra, for visst ikke hadde det blitt utrolig mange sengeskift på meg og Adrian, dersom det ene helikopteret hadde blitt utsatt til neste dag. Og i og med at vi har helikopter hver dag, så måtte vi tatt sengeskift og utvask på lugarer på helikopterflighten  som skulle  vært dagen før. Pluss den vanlige oppsatte flighten. På en måte dobbelt opp med sengeskift og utvask hadde det da blitt… 

Tåkehav har det vært de siste dagene. Og i morgen skal det visst bli enda mer og tettere tåke. Men det gjenstår å se.

Ha en strålende flott dag videre, og så høres vi igjen her inne sånn plutselig. 🤗🤗🤗

7 kommentarer
  1. deveny: ja dette her er ikke noe kjære mor. Som du sier er dette knalltøft. De som tror at renhold er et lett arbeide må virkelig tro om igjen. Kanskje de skulle prøve det ut selv de som evt ikke tror oss.:)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg