Syykt mye kjeledresser – Coveralls – Mud – Oljebasert/vannbasert mud – Tåke i dag og.!

Og slik henger vi kjeledressene etter at de har blitt rengjort. De henges på et stativ, et stativ langs veggen som er «hjemmesnekret» av gutta ombord her på Songa Enabler. Henges opp i skifterommet  hos guttene. Rene og pene…:)

Dagens innlegg er vel egentlig ikke av det mest interessante slaget….. Men tenkte jeg likevel skulle skrive litt om kjeledressene eller populært  kalt «coveralls» her ute på plattformen i Nordsjøen. Coveralls er vel da det engelske ordet for kjeldedress/kjeledresser vil jeg da tro….. Uten at jeg skal si det sikkert, da jeg er alt annet enn en mester i engelsk…. Jeg er vel bare normalt god i dette språket her, om det går an å si det slik. 

En nesten full vogn med møkkete kjeledresser fulle med mud  på vei til vasking.  De mørke flekkene på kjeledressene er mud.   

Men iallefall, tilbake  til disse kjeledressene da. FFFYYYYYaameg så utrolig mye kjeledresser som jeg og Adrian har vasket så langt denne uken. Vaskemaskinene har gått i et bankende kjør fra tidlig morgen og helt frem til vi går av vakt igjen 12 timer senere ved 18 tiden. Maskin på maskin har gått og gått i ett denne uken. Og det er ikke hver dag eller hver uke vi vasker så mye kjeledresser. Vogn på vogn har blitt fylt opp mer eller mindre hele tiden, og vi flyr ned i vaskeriet og setter på nye maskiner. 

Og her er helt nyvaskede og rene kjeledresser klare til å henges opp. 

 Jeg måtte gå å spørre på plattformen her, hvorfor det var så mye møkkete kjeledresser denne uken. Da ble det sagt at de nå var begynt å borre i havbunnen, og der de nå borrer var det noe de kaller for «mud» som da gjør at kjeledressene blir møkkete. Det er noe som heter oljebasert mud, og noe som heter vannbasert mud. Denne muden er da gjerne blandet ut med vann, sand og diverse kjemikalier. Og kalles da for vannbasert mud. Oljebasert mud er ikke vannet ut og er en mye tykkere mørkere masse som da legger seg på kjeledressene til gutta. Begge disse mudtypene er svæært giftige og også kreftfremkallende. Så når vi skal vaske disse kjeledressene, så er det på med lange tykke gummihansker som beskytter hendene og godt oppover på armene. For ikke å få dette farlige greiene på hendene/huden vår. 

Kjeledressene i maskinen med hvitt Kraft vaskeforsterkende vaskepulver i maskinen. Klar til å kjøres på 90 grader i 1 time circa.  

For å få disse kjeledressene rene så fyller vi bare maskinene halvfulle opp. Fulle maskiner med kjeledresser med denne muden på, vil ikke gjøre kjeledressene rene i det hele tatt. Så derfor halvfulle maskiner. Når jeg har hatt kjeledressene inni, så hiver jeg inni et forsterkende hvitt vaskemiddel som heter «Kraft». Dette er er meget effektivt hvitt pulver som gjør at kjeledressene mer eller mindre blir frie for mud. Men også her er det viktig med HMS=Helse, Miljø og Sikkerthet. Da tar vi på oss vernebriller, og hansker for å beskytte oss når dette hvite Kraft pulveret skal inni maskinen. Det er ganske farlig å få dette pulveret på øynene. Dette Kraft pulveret har jeg brukt selv på mine private klær også. Da gjerne på vinterjakker og hvite skjorter. Både jakkene og skjortene har da blitt gullrene for og si det sånn. 

Det hvite vaskepulveret Kraft, oppbevares i en stor blå boks med lokk like ved vaskemaskinene. Og alltid med lokk på når vi ikke bruker noe av dette pulveret i maskinene. 

Vi har en egen vaskemaskin til vask av kjeldedresser. Og også diverse gulvmatter vaskes i samme vaskemaskin som kjeldedressene. Og håndklær, sengeklær og privattøy vaskes i egne maskiner. Kan kanskje tenke dere hvordan håndklær og sengeklær ville sett ut, dersom det hadde blitt vasket i samme maskin som kjeledresser. Mest sannsynlig flekkete, litt seige og ødelagte når de da var ferdig vasket……

Avslutningsvis kan jeg si at tåken er her for fullt i dag også. Det var strålende sol og flott vær her ute på Goliat feltet tidlig i morges. Og store deler av formiddagen. Men så rundt klokken 11.30-12.00 så kom  tåken snikende inn på riggen, og her ser det ut til at den blir liggende en stund. Helikopteret spm skulle gått fra land klokken 12.45 i dag, ble utsatt til 17.15 idag. Jeg håper virkelig at helikopterrt da kan fly og at tåken har lettet nok til da. For ellers må jeg og Adrian skifte på sengene som vi skiftet i dag spm var 17 stykk pluss 23 til i morgen. Pluss utvask av alle disse lugarene. Nesten dobbelt opp med lugarer i morgen dersom dagens helikopter kansellere. Det får vi se sånn ved 17 tiden i ettermiddag.

Ha en fortsatt fin dag da dere.🤗🤗🤗

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg