Å gå til tannlegen er ikke bare bare – Aldri hatt bedre tannlege – Utmerket tannpuss.!

Sitter hos tannlegen da, klar for en tannlegesjekk.:-)) 

I går var jeg hos tannlegen min for den vanlige sjekken min jeg har hvert halv år. Jeg pleier å gå en gang i halv året, mens det normale hos folk flest er å gå en gang i året….Jeg velger å gå en gang i halv året om ikke annet bare for å få fjernet tannstein som vi alle uansett får enten vi vil eller ikke. Jeg ønsker å ha så rene og pene tenner som mulig til en hver tid. Så går derfor en gang i halvåret til tannlegen. Og i dag var dagen for en ny sjekk i kjeften. Og det var fort gjort som vanlig. Og jeg hadde ingen hull og ingen blødninger i tannkjøttet eller noe som helst. Og for å sitere Alexandra som da er tannlegen min så sa hun faktisk dette.: «Tenk om alle hadde vært like flinke med tennene som det du er Garman. Det er helt fantastisk å se hvor flotte tenner du har.» Og det var utrolig hyggelig å høre.

Hjelpes. Det er litt diverse utstyr som disse tannlegene faktisk har å rutte med og å holde styr på syns jeg. :-)) 

Og når sant skal sies så er jeg svært påpasselig med tennene mine. Og passer vanvittig godt på de. En tannpuss hos meg er ikke unnagjort på 3-4 minutter som mange faktisk unnagjør tannpussen sin på. Ja, kanskje til og med enda kortere tid bruker enkelte. Hos meg varer en tannpuss i 8-10 minutter. Hovedtannpussen på tennene varer i minimum 5 minutter. Og da med en soft tannkost. Og ikke en medium eller hard tannkost. De fleste tannleger anbefaler også en soft tannkost. Da de fleste av oss pusser tennene for hardt med den tannkosten vi allerede har. Selv med en soft tannkost gjør vi det. Da kan du tenke deg hvordan tannkjøttet og tennene dine får gjennomgå dersom du bruker en medium eller hard tannkost, kontra en soft tannkost. Jeg bruker en soft tannkost, og da fører jeg tannkosten veldig lett over tennene og tannkjøttet. Her gjør de fleste feil, de presser/trykker/bruker for mye kraft når de gjør dette uavhengig av hva slags tannkost de bruker. Deretter bruker jeg en børste til bruk mellom hver enkelt tann. Både oppe og nede, og gjør denne prosessen to ganger. Så bruker jeg tanntråd mellom hver tann oppe og nede etterpå. Avslutter så hele seansen med å skylle tennene med fluor munnskyll og holder på med denne skyllingen i 1 minutt. Dette gjøres både morgen og kveld. Så vil vel tro at det er denne prosessen da som gjør at jeg har så flott tannpuss som Alexandra sa….. 

Disse gule børstene er det jeg bruker mellom hver enkelt tann, både opp og nede på tennene mine. Jeg bruker koster som passer til 0,6 mm mellomrom på tennene. Det var det Alexandra sier jeg skal bruke og som passer best mellom tennene mine. Jeg kjøper disse kostene hos min tannlege. Men de kan også fås kjøpt på de aller fleste apotek. Men det kan  være greit at du sjekker med tannlegen din, hva slags størrelse/tykkelse på disse små børstene  du skal ha. Slik at du får riktige koster til bruk mellom dine tenner. Viktig at kostene skal gli inn mellom tennene og ikke presses inn mellom. Presser du inn, så har du for stor kost kort og godt. 

Det som er så morsomt med å gå til Alexandra som tannlege. Er at når jeg sitter i den tannlegestolen så prater og prater Alexandra, og stiller så mange spørsmål til meg som hun vil jeg skal svare på. Og det mens jeg ligger der med kjeften full av all slags remedier. Og da sier det seg selv at det blir litt vanskelig å svare. Du har kanskje selv opplevd det at tannlegen stiller deg spørsmål mens du ligger der med gapet fullt av diverse tannlegeutstyr.? Eller hva.? Det er ikke enkelt å svare tannlegen sin da.? Så ofte blir det bare med et slags nikk som jeg på en eller annen måte klarer å gi henne. Og så er det litt morsomt også syns jeg. 

Og her er jeg i stolen, og midt i undersøkelsen.:-)

Akexandrs er virkelig den mest fantastiske tannlegen jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg har brukt henne i 2 år nå. Og hun er mildt sagt fantastisk. Og hvorfor er hun så fantastisk.? Hun er utrolig behagelig å høre på, og tar deg veeeeldig godt i mot. Og gjør det på en trygg og god måte. Hun får deg til å slappe av med en gang du kommer i snakk med henne. Og mens hun gjør det hun skal i munnen din, så forklarer hun til punkt å prikke hvordan dette skal gjøres og hvordan dettte vil foregå. Hun spør hele tiden underveis om jeg har det bra og om det går greit. Og ikke minst, hun tar deg dødsens seriøst når du evt sier at du kanskje føler du har hatt litt problemer med tennene siden forrige gang jeg besøkte henne. Hun er varm, imøtekommende og tar seg tid til nettopp deg når det er dun tur i stolen hos henne. Helt fantastisk er hun. Og aldri før har jeg slapper bedre av i en tannlegestol enn nå. Har alltid hatt denne her litt anspentheten i kroppen, men den er nå for lengst borte. 

Og på dette siste bildet her, er jeg akkurat ferdig med tannlegesjekken.:-)) 

En venninne av meg som ikke hadde vært hos tannlegen på flere år, besøkte henne. Da jeg anbefalte venninnen min til å ta en tur til Alexandra. Venninnen min lider av voldsom tannlegeskrekk, så det var mye frem og tilbake, og om og men, for om hun faktisk skulle gå. Men til slutt  tok hun motet til seg og gikk til Alexandra. Hun kunne ikke takke meg nok for anbefalingen vedrørende å bruke Alexandra som tannlege etter å ha besøkt henne. Og nå har hun faktisk begynt å gå fast til henne. Herlig det er når man kan hjelpe andre litt også. 

Så nok en flott opplevelse hos tannlegen min like ved Frogner Kirke på Frogner i Oslo, denne gangen også. 

Ha en nyydelig dag i solen da dere. For det skal jeg.🌞🌞🌞

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg