Så er livsverket på Nedstrand solgt – Bondegården Roaldsvik solgt – Kjenner litt på det.!

Dette fantastisk vakre bildet, tok min storebror Jon i kveld fra terrassen i hovedhuset. Her ser vi Lysevatnet og ellers vakker vakker natur denne gården vår ligger på. :-)) 

For noen dager siden så publiserte jeg et innlegg i bloggen her om familiegården som jeg vokste opp på og som jeg bodde på i over 20 år. Livsverket til min far, bestefar og nå storebror Jon som har eid gården de siste årene. Den er nå solgt. Og den ble solgt på et blunk. Visningen på gården var i går fra klokken 16.30 til 17.30, og budrundene på gården startet i dag. Og budrundene de lot ikke vente på seg. Prisantydning på gården var 4,2 millioner, og gården ble solgt for 4,7 millioner til slutt. Så det gikk fort å få solgt gården. Det hadde vært mange på visningen også faktisk. Alt av maskiner og utstyr, pluss dyrene kommer utenom. Så dersom dette unge paret fra Karmøy som kjøpte gården vil ha dyrene og diverse gårdsutsryr, så må de betale for dette i tillegg. Det kommer utenom. Og jeg forsto det sånn på min bror Jon at det skulle forhandles en pris på dette med det unge paret fra Karmøy som kjøpte gården. I slutten av budrunden så sto det mellom dette unge paret fra Karmøy og Tveit Jordbruksskole. Tveit Jordbruksskole holder til på Nedstrand, og de kunne svært godt tenkt seg gården til bruk i undervisning av elever. Men dessverre så kunne ikke de gå høyere opp enn til 4,6 millioner kroner. Og gården ble som sagt, solgt for 4,7 millioner. Dette unge paret skal overta gården allerede i oktober. 

Her er et bilde av gården Roaldsvik som i dag ble solgt. Dette bilder er fra prospektet til megleren. Vil du se flere bilder fra familiegården, bla nedover i bloggen min. Du slipper å bla så langt.:-))

Jeg kjenner litt på det i dag, og syns det er litt trist, at i dag 5 juli 2018 så er livsverket til min far, bestefar og storebror gjennom godt over 100 år solgt. Og det er litt vemodig at gården nå forsvinner ut av familien. Nå håper jeg bare at det nye unge paret fra Karmøy vil ta vare på gården fremover. Min storebror Jon som solgte gården nå, sa akkurat det samme. Han syns det er trist. Men som jeg sa, det er en tid for alt. Storebror feiret likevel salget av gården sammen med sin eldste sønn Vemund. Han skulle hatt champagne sa han, men det fikk heller gå med en øl som han sa. Jeg hadde også feiret det, og hadde gjort det til gangs. 

4 kommentarer
  1. Deveny: Det er det også. :))
   Og veeldig trist. Har tenkt på dette i hele dag. Men alt har sin tid, og min storebror kan ikke sitte med en stor gård og fulltidsjobb ved siden av. Så det er en klok avgjørelse som han har tatt der ved å selge.:))

  2. Og så bra at det unge paret fikk tilslaget. Det er fint at de unge orker og våger satsing på
   drift 🙂

  3. Agder: Det er jeg helt enig med deg i. :-))
   Blir spennende å se og følge med på hva som vil skje videre med gården når dette unge parer nå tar over i midten av oktober.:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg