Prosjekt «hage» på balkongen -Kunstige planter/blomster – Bauhaus & KID – Dekorstein Ambiplants AS.!

Slik ser det altså da ut på balkongen min nå. Plastikk fantastikk så ble dette ganske så bra syns jeg. Hva syns du.?;))

Som dere faste lesere kanskje nå har fått med dere, så har jeg en jobb som gjør at jeg er borte fra mitt hjem i perioder. Og da er jeg vanligvis borte i 2 uker om gangen. Denne sommeren      her så har det virkelig vært en utfordring for blomstene som jeg har hatt stående her ute mens jeg har vært bortreist 2 uker på jobb. Og en utfordring for mine blomster slett ikke har klart. Og det kanskje ikke så rart så utrolig varmt og så mye sol som det har vært denne sommeren så langt. Ikke mye regn vi har hatt i det hele tatt. Og 2 uker uten vann for både balkongblomster og planter i mer eller mindre stekende sol, er ikke bare bare. Hos meg strøyk de like godt med. Og dermed lurte jeg veldig på hvordan jeg kunne ha noe som helst stående her mens jeg var/er bortereist på jobb i 2 uker. 

Og denne stakkars «grønne» planten måtte gi tapt for sommerens stekende solvarme. Det blir gjerne over 40 varmegrader på min balkong når solen står rett på.  Ikke rart den da dauer når jeg er bortreist på jobb i tillegg.  

Det var da min kjære mor sa at hvorfor ikke se om du kan finne noe kunstig som du kan ha stående balkongen din.?? Hmmh, det hadde jo jeg slett ikke tenkt på, og jeg syns dette var en kjempeidé. Og dessuten så får man jo også så utrolig mye fint av kunstige blomster og planter. Så hvorfor ikke prøve det tenkte jeg. Jeg gikk i gang med å sjekke ut litt hva jeg kunne finne av kunstige planter på nettet. Og på https://www.bauhaus.no/ fant jeg 2 stykk kunstige hortensia blomster i blått og rosa, og 2 fikentrær.  Jeg var litt spent på om de ville se ut som de gjorde på bildene på nettsiden, og det gjorde de faktisk. De var veldig fine. Man vet jo aldri hva msn får egentlig når man kjøper noe på nettet. For mange ganger kan bildene være litt manipulert i både farger og det som er. Men her var jeg heldig syns jeg. Trenger du eller vil ha kunstige planter og blomster så gå inn på Bauhaus linken ovenfor og søk på kunstige planter/blomster på nettsiden deres. Så kommer det opp en masse. Bauhaus har faktisk et ganske så godt utvalg av dette. Det var jeg litt overrasket over faktisk. Men mye av det er ganske dyrt faktisk. 2 fikentrær, 2 hortensiar med frakt kostet faktisk 1100 kroner. 

Og her da disse oliventrærne og fikentrærne. Oliventrærne på det øverste her, og rett under fikentrærne.  Syns disse er ganske så flotte jeg. Og passer kjempefint til  min balkong.   

Så var jeg nede på KID interiør i byen. Her hadde de også masse kunstige blomster og planter stående i butikken. Det var jeg litt overrasket over at de hadde så mye av. Eller burde jeg være så overrasket.? Dette er kanskje noe folk gjerne vil ha mer og mer av i hjemmene sine.? Det er mange som syns det er et himla styr å løpe rundt med hageslangene sine for å vanne både busker, planter og blomster i hagene sine og eventuelt balkongene sine flere ganger om dagen. Syns jo selv med de få plantene jeg hadde på min 10 kvm. store balkong at dette var et styr jeg…. Iallefall så fant jeg 2 flotte oliventre som de hadde her. Og de måtte jeg jo bare ha. De ville passe perfekt til min balkong. Men hjelp så tunge som disse var. Det var litt av et styr å få dem hjem. Heldigvis var det ikke langt til nærmeste kollektive sted, og heller ikke langt for meg å gå med disse plantene. Så jeg slapp å slite veldig med de.

Om det er så mye mer miljøvennlig å kjøpe alle disse kunstige plantene, kontra det å kjøpe ekte blomster og planter hvert år. Det tror jeg ikke at det er. Riktig nok kan jo jeg ha disse kunstige plantene som dere ser på bildene her i årevis dersom jeg tar vare på de litt ordentlig. Men likevel tror jeg at det å kjøpte ekte vare er mye mer miljøvennlig. For når man kaster de, så vil jo de bare råtne likevel…. Mens det gjør ikke plastikk. Det tar jo langt over 100 år før plast brytes ordentlig ned….. Iallefall så kommer jeg til å ta mine inn for vinteren når vinteren kommer. Da blir det å sette de i boden nede i kjelleren til våren kommer smilende tilbake.

Disse dekorsteinene på disse to stedene er kjøpt på forskjellige steder. På det øverste av disse to bildene i hvite urner er det elvestein fra ambiplants på Sørlandet jeg har kjøpt i fra. Kjøpte 2 poser som det da er 4 kg. elvestein i hver av. Så det var en litt tung pakke å hente ut på posten. Gå inne på denne linken her.: https://www.ambiplants.no/ så kan du velge å vrake i både kunstige planter og blomster og også dekorstein. På det andre bildet her er dekorsteinen fra https://www.plantasjen.no/ De brunlige blomsterpottene kommer også herfra. 

Jeg valgte å ha Stein/dekorstein  oppi blomsterpottene til plantene mine. Jeg kjøpte blomsterpotter som var litt store og fylte de opp med dekorstein. Dette blant annet for at jeg syns det så litt halvferdig ut når jeg  bare satte planten rett oppi en blomsterpotte uten noe rundt. Samme hva slags blomsterpotte som jeg brukte. Og den andre grunnen til at jeg  valgte dekorstein, er at nå står plantene trygt og stødig oppi blomsterpottene. De vinglet litt frem og tilbake i pottene når det var litt vind før jeg fikk  dekorsteinen. Og den tredje grunnen, er ar jeg syns det er ganske dekorativt med dekonstruksjon i hager/balkonger. Syns ikke du også det.? :-))

Og til slutt da, et kveldsbilde når mørket så vidt faller på. Så koselig syns jeg det ble atte. :-)) 

Håper du/dere har hatt en fantastisk dag i solen i dag. 🌞🌞🌞

10 kommentarer
  1. Kunstige planter er så fine i dag at det går helt greit å bruke dem. I mine unge dager var de ikke så fine….da så man at det var plast. Ikke særlig naturtro heller.

  2. Agder: Det er jeg enig med deg i. Og myyye har skjedd på den fronten de siste årene. Heldigvis for det.:))
   Mye av det ser også veldig ekte ut syns jeg.:-))

  3. baresteinar: tusen takk Steinar.:)
   Og enda koseligere skal det bli når Norsol bare kan få montert opp den markisen som nå ligger og opptar plass på hele balkongen. Og som jeg skreiv om i et innlegg her om dagen. Når den er på plass kommer nye hagemøbler, puter osv på plass. Da tror jeg det blir koselig utpå der jeg…:))

  4. Kristins hverdagsblogg: Hehe, ja jeg er heller ikke noen verdens mester på blomster. Og i og med at jeg reiser bort i perioder så syns jeg dette er en god løsning. Enig med deg at kunstige planter i dag er sterkt undervurdert.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg