Endelig, endelig fant de ut av det – Jeg har lenge visst at det har vært noe – Så må også jeg begynne med astma medisiner.!

Endelig. Endelig i dag fikk jeg svarene. Og endelig der fant vi ut av det….. Jeg  har lenge visst at det har vært noe… -og det stemte.  Jeg har over lengre tid kjent/merket at det er noe som ikke helt har stemt med pusten min. Har lenge vært tungpustet. Og ofte sånn at jeg «hiver etter» pusten. Har kjent ar hjertet og pulsen har dundret gjennom hodet til alle tider, og ikke minst det å gå opp en trappeavsats gjorde at pusten ble et mareritt. Føltes som om jeg hadde løpt flere kilometer på tredemøllen. Og går topper det seg for meg da jeg var på trening på Sats Elixia Spektrum nede i byen. Da var planen å løpe i 30 minutter med intervaller inkludert. Men etter få minutter på tredemøllen så måtte jeg bare avbryte hele seansen på tredemøllen. Da pustet jeg så voldsomt og kjente pulsen/hjerteslagene dunke så voldsomt i hode at det var ei gru. Og at det var utrolig tungt å løpe. Jeg som hele tiden trener jevnt 5-6 ganger per uke, både kondisjon og styrke, burde jo ikke ha noen problemer med pusten eller noe. Og syns også at det var rart at jeg skulle slite sånn med pusten på alle mulige vis ettersom jeg er sånn noenlunde i god form….- men det kan jeg love at jeg gjorde, og har gjort lenge. Den siste tiden så har dette bare forverret seg. Og jeg fant ut at her var det bare å komme seg til legen for å se hva de kunne finne ut av. 

Dette er da det jeg skal bruke. Iallefall nå i første omgang så Sksl jeg det. Første dosen med ventoline tok jeg i dag. Og skal tas max  4 ganger daglig. Må jeg ha mer enn dette så må dosen/en endring til. Men jeg skal kun ta etter behov. Aerius tabletter skal jeg også ta. Og etter bare en dose i dag, så er jeg merkbart mye bedre i pusten. Så får vi se hvordan det går fremover. Herlig at de iallefall har funnet ut av dette her….. 

Så etter en mengde prøver, blant annet EKG, pusteprøver, lungeprøver og blodprøver over tid. Så fant han endelig ut at det var astma som jeg hadde å slite med. Endelig fant de ut av hva det var. Og etter første dose astma medisinen i dag så har pusten blitt betraktelig bedre. Jeg puster roligere og mye mer avslappet enn hva jeg gjorde før de fant ut av hvs dette kunne være. Heldigvis så var det «bare» astma og ikke noe verre enn det. For ting kunne vært betraktelig verre. Så heldigvis for det.

Ha en fortsatt strålende varm sommerdag da. 🌞🌞🌞

4 kommentarer
  1. Velkommen i klubben! Vær glad du ble diagnosert FØR et skikkelig astmaanfall. Jeg fikk nemlig anfallet først, så diagnosen. Det ble ikke bare tungt å puste, det ble helt umulig å trekke inn luft under anfallet. Livet passerte revy på noen sekunder. “Nå dør jeg”. Det gjorde jeg ikke, for det ble en liten åpning etterhvert så man kunne hvese inn litt luft og dermed overleve.
   Så det er helt ekstremt ubehagelig. Ha alltid medisinen med deg, for plutselig kan du få behov for påfyll under en eller annen anstrengelse. Jeg liker bratt terreng i skauen, og det er ikke alltid det smarteste. 🙂

  2. Agder: ja, heldigvis fant de ut av det før jeg fikk noe anfall. 🙂
   Kjenner at alt er mye bedre allerede. Og det er deilig.:)
   Ja, jeg har hørt andre som har astma at de alltid har det med seg. Så det skal jeg også gjøre.:)))

   Takk for at du leser i bloggen min.:))

  3. Var plaget med astma i ung alder og det var ikke noe særlig selv om jeg ikke var så ille plaget som mange andre. Vokste det av meg så jeg bruker ikke medisiner lengre. Kan av og til bli veldig pesende i pusten og føle jeg ikke får nok luft. 😛 Godt at du har god effekt av medisinene! Er lurt med en legetime av og til. 🙂

  4. denutroligereisen89: ja, jeg har ikke hatt så god pust på årevis. Og jeg selv er blitt myyye mer avslappet i kroppen og i det hele tatt. Og sover også myye bedre. :-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg