Tur til Langøyene – Den vakre sommerfuglen Svalestjert – Naturreservat i Oslofjorden -Lyn & torden.! 🦋🦋🦋

Den utrolig vakre sommerfuglen Svalestjert på Langøyene hvor den koser seg i solen.:-)) 

I dag bestemte jeg meg for å stå tidlig opp og komme meg av gårde til Langøyene og nyte litt, sol sommer og varme. Det er noe jeg ikke har fått gjort i denne friperioden, så det hadde jeg lyst til. Og slik ble det. Jeg kom meg opp sånn ved 8 tiden, og det er slett ikke dagligdags kost her i gården når jeg er hjemme på fri fra jobb i Nordsjøen å stå opp så tidlig. Men opp kom jeg meg og av gårde. Og jeg skal være glad for at jeg kom meg av gårde så tidlig. For i ettermiddag ved 15.30 tiden begynte det å skye til. Og skyene de ble bare mørkere og mørkere for hver halve time som gikk. Og sånn ved 14.30 tiden mens jeg lå og solte meg på Langøyene, (naken vel og merke for de som ville vite det) så så jeg et hav med skyer som kom i mot meg på Langøyene. Kunne også høre at det buldret og brakte i det litt fjerne, mens galskapen kom nærmere og nærmere. 

Her er 2 stykk Svalestjert i full sving med paringsleik. Dette var litt morro å se på faktisk.:-)) 

Så da klokken var rundt 15.30, så var det mørke skyer nesten over alt, men sol på Langøyene hadde jeg fortsatt, merkelig nok. Jeg bestemte meg derfor for å ta båten som gikk fra Langøyene klokken 15.52, og det var nok kanskje det lureste jeg gjorde i dag. For da jeg ankom kaien på Aker Brygge så var det jo aldeles svart over mer eller mindre hele himmelen. Og ikke nok med det, da jeg gikk av t-baben på Hasle så var det begynt  å blåse opp litt, og å småregne. Jeg var ikke før kommet inn og hjem da det virkelig satte i gang med både regn, lyn og torden. Regn som vi nå i dagsavis har lengtet etter. Men dessverre en ulempe med lyn og torden i dag, er at det nå har oppstått hele 100 skogbranner over hele Østlandet. Noe jeg kunne lese av dagens VG nett. Så tørt som det er over alt ville det vært merkelig om ikke lynet ville vært skyld i noen av disse skogbrannene rundt omkring i landet vårt nå…. Jeg kom meg akkurat inn dørene hjemme før det tok litt av med pøsregn, lyn og torden i Oslo gryta. Lurt av meg var det å dra tidlig til Langøyene i dag. Jeg var der klokken 10.00 og dro der fra som nevnt ved 16 tiden. Og det er mer enn nok timer for meg ved sjøen dette. Så en perfekt dag ved sjøen.

Ikke lett å ta bilder av sommerfuglen Svalestjert, når den hele tiden er i bevegelse. Disse bildene av de i dette innlegget, var det beste jeg klarte å få til. Og da holdt jeg på gaaaanske så lenge

Mens jeg lå her og nøt stillheten og svake bølgeskvulp i vannkanten, så kom den ene vakre sommerfuglen etter den andre flyvende forbi. Og de var det veldig mange av på Langøyene. Og du verden så vakre de var. De fløy frem og tilbake og landet på blomster og planter som var rundt meg hele tiden. Jeg bestemte meg for å prøve å få tatt et bilde av denne vakre skapningen. Og det var jo alt annet enn enkelt. Etter mye og men så klarte jeg nå å knipse noen få brukbare bilder av de. Jeg hadde jo heller ingen anelse om hva slags navn det var på denne vakre sommerfuglen, men to gutter som lå 5 meter unna meg, overhørte jeg sa at sommerfuglene som fløy her het «Svalestjert». En UTROLIG vakker sommerfugl art, jeg virkelig ikke visste at vi hadde i norsk natur. Dette må være en rase sommerfugl som lever og har sitt liv ute på Langøyene, og kanskje de andre øyene i Oslo fjorden også for alt hva jeg vet. For jeg kan aldri huske å ha sett denne sommerfuglen inne i Oslos by/bykjerne noe sted…. Så det viser jo at dyrelivet og plantelivet på øyene i Oslofjorden er viktig. Og viktig å ta vare på. Og jeg vil tro at denne sommefuglarten er av svært sjelden rase…..Bare på Gressholmen er ALT av planter, blomster og diverse insekter fredet på alle mulige vis. Se bare her dere.:http://faktaark.naturbase.no/?id=VV00000971   Det er heller ikke lov til å nappe med seg så mye som et lite gresstrå en gang fra denne øyen. Så så viktig er dyre og plantelivet ute på øyene i Oslo fjorden. Mye av plantene og blomstene er også utrydningstruet, da særlig på Gressholmen. 

Her er jeg og en litt rar figur jeg møtte på  i tre, mens jeg var  på vei ned til Aker Brygge for å ta båten  over til Langøyene i morges. Ser du likhetene her.? :-))) 

Når det er sagt, så syns jeg det er blitt myyye mindre av sommerfugler generelt. Er det bare jeg som syns dette.? Eller har jeg rett i det.? Hver gang jeg ser en liten sommerfugl her inne i Oslo så sperrer jeg nærmest øynene mine opp. Rett og slett fordi jeg ser dem så sjelden. Dette så jeg mye mer av  for bare noen år tilbake i tid. Da jeg var en liten gutt, (som var for et par år siden), så så vi sommerfugler nærmest overalt hvor enn jeg satte meg eller gikk. Nå går det langt og lenge mellom hver gang jeg ser en sommerfugl. Og hver gang det skjer, stopper jeg opp og ser på den/de. Det er synd dersom dette stemmer at det er så lite sommerfugler rundt omkring. For er det nå ett insekt som virkelig er vakkert å se på i naturen, så er det nettopp de evigvakre sommerfuglene. 

Ja, det var vel det lille jeg hadde å berette om i dag. Håper dagen har vært like fantastisk for deg, som det den har vært for meg. 🦋🦋🦋

 

2 kommentarer
  1. Høres deilig ut å bare ligge og høre på bølgeskvulp, ha litt tid for seg selv. Jeg er vokst opp ved sjøen så det å bo i innlandet gjør at jeg savner sjølukta av og til, og måkeskrik 🙂

  2. baresteinar: ja, det er nesten som balsam for kroppen å ligge der å høre på bølgeskvulpet. Fantastisk med disse øyene som vi har her ute i Oslo fjorden syns jeg.:-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg