Nydelig hjemmelaget kald pastasalat med skinke – Sommermat alle kan klare å lage.!

Det endelige resultatet av pastasalaten da. Kald Pastasalat med skinke.:-)) 

I går måtte jeg ringe til min mor å spørre om råd. Det vil si. Jeg fikk i går  kveld besøk av et søskenbarn, (Ingrid),som skal bo hos meg i noen dager. Og da må vi jo ha litt mat når hun kommer. Jeg hadde ikke lyst til å stå med en stor middag eller grilling for den saks skyld i denne varmen. Jeg ville ha noe som var enkelt, godt og raskt å lage. Og dette burde jo i utgangspunktet ikke være et problem for en faglært kokk å få til/i stand. Men det var det faktisk. (Det er over 20 år siden jeg praktiserte som kokk. Og karrieren var dessuten svææært kort.) Så den som sendte en SMS til sin kjære mor i dag. Det var meg. Og da for å høre om hun hadde et forslag til meg til noe enkelt, raskt og godt. Og det hadde hun. Hvorfor ikke lage en kald og god pastasalat med skinke.? Sa hun. Ja, hvorfor ikke tenkte jeg. Og dette går jo fort å lage også for de fleste av oss….. Jeg foretrekker også enkle, raske, lette og gode måltider. Og da særlig om sommeren når matlysten aldri er helt på topp. Iallefall er den ikke det hos meg om sommeren. Jeg spurte min mor om oppskriften, og den kom tikkende inn på SMS i løpet av noen minutter. Så her under har  du et lett, godt og enkelt mattips. Enten det er til lunsj eller kvelds. Eller til et selskap du kanskje skal ha. 

Så her kommer oppskrift og fremgangsmåte.:

PUNKT 1.: Du trenger følgende.: 1 beger rømme, 1 pk. majones, 1 pk. sherrytomater, 1 stk. purreløk, 2 stk. rød paprika, 1 boks mais, 1 boks ananas i biter, 4 stk. egg, 3 pk. smårettskinke, 1 pk. pasta og litt salt og pepper. 

PUNKT 2.:  Sett på en gryte med vann til pasta og en liten gryte til eggene. Og ha pastaen og eggene oppi til koking. Følg anvist koketid på den pastaen du velger. Og eggene kokes i 8 minutter. Eggene skal være hardkokte. 

PUNKT 3.: Ha så rømme og majones i en bolle. Og bland/rør dette lett sammen. Skvis litt sitronsaft fra en halv sitron og ha oppi , dersom du ønsker den litt mer syrlig/friskere på smaken.

PUNKT 4.: Kutt så opp grønnsakene. Tomatene deles i to. Purreløken deles i to, og skjæres i strimler. Paprika deles i to og skjæres i tynne strimler. Mais og annanas boksen åpnes og saften fra boksense tømmes ut. 

PUNKT 5.: Slå av vannet på pastaen og skyll pastaen med en gang til den er helt kald. (Dette blant annet for å stoppe kokeprosessen i pastaen.) Og for at pastaen skal være kald før den has i med alt det andre. 

PUNKT 6.: Slå av vannet på eggene og la det renne kaldt vann over de i noen minutter til de er blitt kalde. 

PUNKT 7.: Skrell eggene, og skyll de så forsiktig under kaldt vann. Dette for å fjerne rester av eggeskall som måtte være på eggene. 

PUNKT 8.: Ha så den kalde pastaen over i rømme og majonesblandingen, og bland dette sammen lett med en sleiv/stor skje eller annet godt redskap du måtte ha og blande dette sammen med. 

PUNKT 9.: Ha så i smårettskinke i pastaen og bland det hele lett sammen. Du må gjerne bruke bogskinke eller annen type skinke om du har det. 

PUNKT 10.: Ha så i alle grønnsakene pluss maisen og bland det hele sammen inni pastaen og rømme og majonesblandingen. 

PUNKT 11.: Del eggene så i to, og del dem deretter forsiktig opp i enda  flere små biter. 

PUNKT 12.: Bland så eggene inn i pastasalaten. Og smak til med litt salt og pepper. 

PUNKT 13.: Hell pastasalaten over i en finere skål/bolle som du vil servere pastasalaten i fra. 

Kutt gjerne opp litt av purreløken og pynt/strø over på toppen av pastasalaten. SERVER.🤗🤗🤗

PS.: Server gjerne varme  nystekte baguetter til. Vanlige eller de med hvitløk. Jeg foretrekker de med hvitløk og syns de er best. Men dette er en smakssak hos hver enkelt. Vanlig brød går også helt fint. 

Ønsker du å bruke  helt andre grønnsaker oppi, så går selvsagt det også an. Og vil du ikke ha skinke oppi kan du bruke kylling/kyllingfilet. Eller bare en ren vegetar variant. Mulighetene er uendelige. Det er det som er så flott med pasta, at det nesten er ubegrenset hva man kan ha til/i pastaretter. Ikke rart at pasta er en av mine store favorittretter. Er det en favoritt hos deg.? 

Bon aperitiff. 🤗🤗🤗

Garman.❤️

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg