Sett sjøbein til Gressholmen Kro på Gressholmen midt i Oslofjorden.!

Flotte Gressholmen Kro, ligger idyllisk og vakkert til på Gressholmen. Et utrolig flott og avslappende sted. 

Jeg og Ingrid (med ryggene våre til kameraet), på vei bort ril vakre Gressholmen Kro.  

I forrige uke da jeg hadde besøk av mitt søskenbarn Ingrid fra onsdag til lørdag, så tok jeg henne med rundt omkring i Oslo for å vise litt av hva Oslo har å by på. Ingrid har aldri sett hva Oslo har å by på, og sist hun var i Oslo var på en konsert for mer enn 10 år siden. Så da var det jaggu meg på tide at hun fikk sett seg litt rundt om i Oslo. 

Blant annet dro vi ut til Gressholmen. Og til nyoppussede Gressholmen Kro. Dørene til Gressholmen Kro stengte i 2015 etter 25 års drift, og da på grunn av rehabilitering og ble gjenåpnet i 2017.

For å komme seg hit må du ta båten fra Rådhusbryggen på Aker Brygge. Rett ved Rådhusplassen og like ved siden av ferjene som går frem og tilbake til Nesodden og Aker Brygge. Still deg opp ved skiltet «Gressholmen» eller «Langøyene» dersom du vil ta deg en tur til Gressholmen. Båten til Langøyene svinger også innom Gressholmen og setter av folk der før den kjører videre til Langøyene. Båten til Gressholmen går hver halve time, altså hel og halv hver halv time. 

Og her fra dette vinterbildet  da, tar du båten ut ril Gressholmen. Dette tar circa 10-15 minutter.  

Jeg har mange ganger tatt båten forbi Gressholmen og Gressholmen Kro da jeg har dratt til Langøyene. Kroen er meget godt synlig fra sjøsiden når man passerer med båt på vei til Langøyene. Jeg har ofte og mange ganger tenkt at her skulle jeg ha vært for en god lunsj. Men så har det liksom aldri helt blitt. Helt til i forrige uke da søskenbarnet mitt Ingrid kom og jeg da anbefalte at vi kunne dra hit for å spise lunsj. Noe hun veldig gjerne ville. 

Jeg hadde flere ganger hørt når jeg var på båten på vei til Langøyene at folk syns maten var veldig god her. Dette hørte jrg ofte at folk pratet om. Ikke nok med det, men frisøren min som jeg går til midt nede i byen, og som jeg var hos for en måneds tid siden, kunne ikke få rost Gressholmen Kro for maten og hvor koselig som det var der. Og det var slik jeg fant ut at her, her bare måtte jeg ta turen en gang. Når «alle» prater om Gressholmen Kro, ja da er det bare en ting å gjøre. Sett sjøbein til Gressholmen Kro.

Etter alle «ryktene» om Gressholmen Kro som jeg nå hadde hørt den siste tiden. Så skuffet Gressholmen Kro ikke. Laaangt der i fra. Nye Gressholmen som stedet nå kalles etter renoveringen leverte varene og vel så det. Når det kom til maten så bestilte jeg dampede blåskjell og Ingrid bestilte seg ferske reker. De dampede blåskjellene som jeg hadde var himmelsk gode. De var dampet i hvitvin, litt fløte og strimlet ingefær. Og på toppen av blåskjellene hadde de på strimlet fersk eple. Denne måten å koke å dandere blåskjell på har jeg aldri sett eller prøvd. Og det var fantastisk godt. Blåskjellene ble servert med brød og smør til. Og endelig et sted hvor de IKKE serverer den irriterende pommes fritesen til blåskjellene. Blåskjell og pommes frites er en ting for meg som slett ikke hører sammen i det hele tatt. Hvor kom det fra.? Fra Frankrike dette også.? Plutselig var det så hipt å spise pommes frites til blåskjell.!!! Jeg skjønner det ikke. Men hver sin smak er det visst noe som heter.

De ferske rekene til Ingrid var det heller ingenting å si på. De sa Ingrid var veldig gode. De var iskalde, harde og fine og smakte kjempegodt. Jeg tok en smaksprøve for å smake på hvordan de var. Det kan fort bli at rekene kan bli litt bløte i sommervarmen, men det var ikke tilfelle her. De ble servert med brød, smør og hvitløkssmør. 

Inne på Gressholmen Kro var det nydelig oppusset. Og til en stil som passer den gamle bygningen flott. Lyse fine farger og moderne preg på lamper og interiør. Ønsker du å ta en titt nærmere på Gressholmen Kro eller ønsker å besøke stedet, sjekk ut denne linken.:   https://www.gressholmenkro.no/    for mer informasjon. Her får du vite alt om dette vakre stedet. Også åpningstider osv. 

Rett og slett hjemmekoselig, moderne, tidsriktig og lekkert på Gressholmen Kro. 

Du vil ikke angre om du skulle dra hit, det er jeg overbevist om. Terningkast 5.

Garman.🌞🌞🌞

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg