En UTROLIG grillfest, midt i vakre Barentshavet i kveld.!

I dag har vi i cateringen hatt en travel og hektisk dag på jobb offshore. Virkelig en travle dag. Og det på grunn av at i dag ble det bestemt at vi skulle ha grillfest for alle de 127 ombord som jobber på riggen her. Og med det utrolig vakre været som har vært de siste par dagene, så ble det bestemt i en fart at vi måtte få til litt grilling. Og akkurat nå de nærmeste 2-3 dagene så er ikke riggen som jeg jobber på i drift. Og da er det også trygt med grilling ombord her. Dermed så gikk plattformsjefen i gang med å få fatt i noe grillkull. Det hadde vi bare 2 små sekker av ombord. Så vi trengte litt mer. Og heldigvis ble ikke det noe problem. For grillkullet kom ut med dagens helikopter fra land. Så da var det bare å sette i gang å produsere opp en masse grillmat i en fart. Noe som gikk fint. Vi hadde heldigvis masse kjøtt å ta av til grillingen. 

De fant ut at nå måtte vi benytte sjansen til å grille, for i det fantastiske sommerværet som er her i Barentshavet nå, virkelig er sjelden kost. Det siste døgnet har det vært nærmere 30 grader her midt ute i Barentshavet, og totalt vindstille. Varmt og virkelig flott vær. Ja til og med tropenatt med godt over 20 grader gar det vært også. Så da måtte vi bare komme i gang med grillingen når vi endelig hadde sjansen til det. Og ikke minst det er alt annet enn hverdagskost at mulighetene for å sitte ute og å grille og det i det hele tatt lar seg gjøre. Vi er tross alt langt nord i Norge, og midt i røffe Barentshavet. 

På grunn av denne grillingen i dag, så har alle vi 7 som jobber i cateringen jobbet overtid. Det ble 2 1/2 time overtid. 14 1/2 timers dag er heller ikke hverdag at det skjer. Men det forteller dere vel kanskje også hvor mye arbeid og ekstra arbeid som dette er, når grilling skal foretas. Da flyttes nærmest halve kjøkkenet utendørs på plattformen. Da er det mye grillmat, kjøkkenutstyr, tallerkner, bestikk, tilbehør av mat, søppeldunker, traller, vogner, griller og masse masse mere til som skal ut. Vi får heldigvis god hjelp av flere av de ansatte ombord. De tar seg av å sette frem grillene, finne border, stoler, fjerning av søppel og diverse annet. Her må alle være ned å trå til, dersom det skal bli noe grilling. For det er mye ekstra arbeid å gjøre dette. 

Kevin kokk, er her i full sving med å marinere spareribs og grillskiver av svin, litt tidligere i ettermiddag. 

Johnny som er sveiser ombord, er her i full sving med å fyre opp grillene. Da med dn skikkelig sånn flammekaster tror jeg det heter. Og ja visst, fyr ble det i massevis. Og han var også brannvakt under grilllingen i kveld. 

  

Borresjefen Jostein, er her i full sving med å vaske bort noe oljesøl som lå i passasjen/korridoren, på vei ut dit hvor alle måtte få i gjennom til der grillingen skulle finne sted. Så da vala han seg like godt ned på alle fire og begynte å vaske som bare det. Herlig når til og med sjefene ombord faktisk ee med på å hjelpe til, samme hva det måtte være. 

 

Det er også borresjefen Jostein som har tegnet disse to tegningene som viser hvor alle skal gå for å finne frem til Grillsjefen ute. Disse tegningene ble tegnet på noen få minutter. Jostein er forøvrig en svært dyktig tegner. 

 

Massevis av mat som skulle grilles i dag på disse to bildene. Blant annet ytrefilet av okse, marinert kyllingbryst, grillribbe av svin, wienerpølser, svinefilet og spareribs. Så masse mat ble det.:)

Her er det ytrefilet av okse og marinert svin som grilles, på griller som er sveiset sammen ombord her. Da blant annet brukt to halve tønner til dette her. 

Kokkene Frode i blått og Kevin i hvitt er her i full sving med grillingen. Kevin har her på seg en gassmaske, noe han også bruker når gan steker diverse mat på stekepannene på kjøkkenet. Dette er for å beskytte seg mot den livsfarlige røyken som kommer opp når man steker noe. (Lungekreft er den sykdommen flest kokker dør av), så derfor er det nå påbudt at kokkene skal bruke disse maskene som beskyttelse. Iallefall på vår rigg skal kokkene bruke dette samme hva det er de måtte steke eller grille. Selv steker jeg og griller jeg aldri mat selv hjemme. Jeg er jo også utdannet kokk og vet hva slags «helvete» denne røyken er å puste inn. Frode tok selvfølgelig også på seg sin.

 

Og her ee noe av grillmaten som ble servert gutta ombord. Pluss alt tilbehøret som vi hadde til. Og gutta virket å være riktig så fornøyde med maten og det hele….

Også jeg da må jo være med på et bilde. Så da ble det en selfie foran alt tilbehøret til grillmaten som vi koste oss med. 

 

Og her sitter første pulje og  koser seg med grillmat. Vi hadde ikke noen border og stoler, så det ble da til at de ble sittende og stående litt her og der. Men dette så ut til å gå veldig fint også. 

Men flott ettermiddag og kveld med en fantastisk grillkveld på riggen midt ute i Barentshavet. Det kan jeg hilse dere å si, at det er det ikke mange i dette landet spm har gjort. Men det har jeg dere. En fantastisk opplevelse på alle mulige vis. 

Garman. 🌞🌞🌞

6 kommentarer
  1. Kim: takk Kim.:))

   Og takk for at du vil følge meg. Og jeg følger deg selvsagt tilbake. Og gleder meg til å lese i bloggen din etter hvert. Men det får bli når jeg kommer hjem igjen fra jobb offshore.:)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg