Jeg svarer aldri på ukjente/fremmedes telefonnumre.!

 

I dag da jeg var oppe hos sykepleieren/medicen vår  André ombord på plattformen her, for å slå av en liten prat med han. Da han nettopp er kommet ut på jobb for de neste 2 ukene. Og mens vi satt her og pratet så ringte den private telefonen hans mitt i samtalen som vi to hadde. Det var et ukjent telefonnummer som ringte på telefonen hans. Og da han så det så svarte han ikke på telefonen. Men lot det bare ringe, til de som ringte la på. Da spurte jeg om han ikke pleide å svare på ukjente nummer, eller telefonnummer som han ikke visste hvem tilhørte. Han svarte da at det gjorde han aldri. Han svarte kun på telefonnummer til personer som han hadde lagret på telefonen sin. Det var da dette med telefonterror kom inn i bilde. En nettside han brukte når han skulle finne ut av hva slags telefonnumre som ringte ham. Nærmere bestemt på denne nettsiden https://telefonterror.no/. Her kan du sjekke ut hva slags telefonnummer det er som har ringt deg. Fungerer litt som 1881, men visstnok ikke helt det samme. Telefonterror.no er en forbrukerhjelp side.  På telefonterror.no kan du blant annet registrere de ukjente telefonnumrene som måtte komme opp på telefonen din. Så finner telefonterror.no ut for deg hva slags telefonnummer dette er. Om du bør holde deg unna dette telefonnummeret, om det er hackere, svindlere, selgere, osv. Eller om det er et helt Ok nummer å forholde deg til. Og det var det André også brukte telefonterror.no til. Så denne tjenesten er genial dersom denne nettsiden fungerer sånn. Jeg kommer til å bruke denne tjenesten neste gang det kommer et ukjent telefonnummer inn på min telefon. For det hender jo inni mellom hos meg også.

Som André, så gjør jeg akkurat det samme som han. Og svarer aldri på telefonnumre som ikke er lagret på min telefonliste på mobilen. Jeg sjekker først ut det fremmede telefonnummeret før jeg eventuelt ringer opp til vedkommende igjen. Og jeg er sikker på at det er veldig mange her som kjenner seg igjen. Og som gjør akkurat det samme som oss. Kjenner du deg igjen i dette.? For noen år tilbake så var det ikke slik. Da svarte man på telefonen uansett hvem det var som ringte. Man sa hva man het og i det hele tatt snakket med vedkommende i andre enden av telefonrøret man aldri hadde pratet med før. Men så skal det også være sagt at mobilene ikke var i nærheten av å være så tilgjengelige som det de er i dag. Det samme med teknologien. Og dermed så var det ikke så enkelt å la svare på telefonen. Tidene forandrer seg, og i disse hacker og svindlertider, syns jeg det kan være lurt å sjekke ut det fremmede/ukjente telefonnummeret man får på telefonen sin, og heller ringe opp igjen dersom telefonnummeret «ser greit ut». Mye utspekulertt dritt der ute i dag, dessverre.

Jeg er selv reservert mot telefonselgere og den slags. Og ønsker du å gjøre det samme så gjøres dette på Brønnøysund sine registere. Og da på nettsiden https://www.brreg.no/. Her legger du inn ditt eget telefonnummer og sender det inn slik at Brønnøysundregisteret får lagt deg til i sine registre og får hjulpet deg med å reservere deg mot telefonselgere og diverse andre aktører. Hos meg har dette iallefall fungert utmerket. Men Brønnøysundregisterrt kan ikke reservere/ hjelpe deg mot hackere, svindlere o.l.  

Dett var dett folkens. 🌞🌞🌞

Garman.🤗🤗🤗

8 kommentarer
  1. Jeg svarer heller ikke på ukjente tlfnumre, ringer dem stort sett ikke opp igjen heller. Det har hendt jeg har søkt og oppdaget et par ganger at oi, det er et firma jeg faktisk skal snakke med..hehe.
   Men ja, jeg søker de fleste numrene opp…det er et forferdelig gnål fra f.eks Telenor sine tlfselgere ( de må ha minst tusen ulike numre). Telefonterror.no bruker jeg mye.

  2. Jeg svarer heller aldri på ukjent anrop eller nr jeg ikke kjenner til.
   Jeg tar heller ikke telefonen etter kl.22.00,uansett hvem det er,det er en prinsippsak.
   Hilsen synskepeggy.

  3. Jeg heller svarer ikke på skjult nummer, har folk noe å skjule så skal de neppe ha tak i meg ;-)) Sjekker også alltid nummer hvis jeg ikke vet hvem det er eller venter en samtale eller er usikker. Telefonterror sidene har jeg brukt mange ganger og fått fulltreff et par ganger. En viktig side, men mistenker at pøblene ligger et hakk foran ofte – uansett er siden til stor hjelp :-))

  4. Jernbanefrua..: godt jeg ikke er alene om ikke å svare på ukjente/fremmede telefonnummer. Jeg hadde aldri hørt om telefonterror siden. Så den skal brukes dersom det en dag blir nødvendig.:-)))

  5. Er ekkelt med slike ting, databruk i dag er ikke like sikkert og effektivt som de en gang spådde. Syntes telefon terror høres i seg selv ekkelt ut, og det er man utsatt for hele tiden. Det er rart ingen etterforsker slik krmiminell handling bedre. I England har jeg opplevd at folk får telefonener fra folk som sier dataen deres er i stykker, eller at de har krav på penger etter en «ulykke» slikt er helt forkastelig. Det var og er en etterforskning i gang over folk som har blitt svindlet når de skal selge bilen sin på Finn, dette er også meget seriøst, da også offerne sine får både privat liv og arbeidsforhold eksponert ovenfor gjerningesmennene. Er et hardt og brutalt samfunn vi har «våknet» opp til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg