Gjør du denne brød – tabben.? Jeg har gjort det, og du har gjort det. Vi har alle gjort det.!

Denne tabben har jeg gjort, og garantert du også. Når vi er i butikken og handler. Og når vi kommer til brødhyllene for å velge oss ut et brød som vi liker og som vi gjerne vil ha. Velger du da å skjære brødet ditt opp på brødmaskinen som butikken har stående.? Eller lar du være å skjære det opp.?  Og tar like godt med deg brødet  uoppskåret med deg ut i fra butikken når du forlater butikken.? Jeg har her valgt begge deler. Både oppskåret og ikke oppskåret. Men de siste månedene har jeg latt være med å skjære opp brødet. For så å legge det oppskårne brødet i sin opprinnelige papirpose eller plastikkpose. Eller en plastikkpose ut på papirposen. Kjenner du deg igjen.? Nå når jeg kjøper brød enten på butikkk (noe jeg svææært sjelden gjør) eller på et bakeri som for eksempel Baker Hansen som blir mitt nærmeste bakeri. Og som jeg som oftest handler brødene mine hos. Så spør også de om jeg vil ha brødet mitt oppskåret eller ikke. Og om jeg vil ha det oppskårne brødet mitt i en papirpose eller en plastikkpose. Jeg velger vanligvis papirposen og ikke plastikkpose da papirposen er mye mer miljøvennlig enn denne lille plastikkposen du også kan få. 

Et hav av brød på Meny ligger i plastposer. Heldigvis vil vi nok etter hvert nå se en endring på dette. Heldigvis. Jo mindre plast i bruk desto bedre for både deg, meg og miljøet….   

Så hvorfor velger jeg at brødet ikke er oppskåret når jeg handler brødet mitt hos Baker Hansen eller på butikken for den saks skyld.? For det første når det gjelder brødet så tørker brødet/skivene opp mye raskere når man tar det med seg ikke oppskåret/helt ut fra forhandleren. Og det andre er at brødet generelt sett holder seg ferskere lenger også. Det tørker ikke så fort ut. Når du tar med deg det oppskårne brødet ditt og legger det i en pose igjen, så lar de fleste av oss brødskalkene/endene på brødet ligge igjen. Dette er en STOR feil jeg har gjort og som du helt sikkert også har gjort. Endene/skalkene på brødet er der for en grunn. De er der for å hjelpe til med å holde på brødets fuktighet lengre. Slik at brødet virker/kjennes mer ferskt ut.   

Brødskalkene/endestykker på brødet ligger igjen på brødmaskinen. Ta de med deg neste kan  dersom du velger å skjære opp brødet ditt på disse maskinene. Det kan være lurt, for brødet sin del. 

Når det gjelder valg av brødpose så velger jeg alltid papirposen. Og ikke plastikk. De fleste papirposene til brødene som du får kjøpt i butikk, er i dag ikke gode nok til oppbevaring av brød. Her har brødprodusentene en vei å gå, og dette er noe de nå jobber med å få til visstnok. Og derfor velger veldig mange folk som handler brød i butikkene i dag, plastikkpose i stedet for papirposen. Jeg velger ikke plastikkposen da den blir for tett og brødet/brødskorpen blir myk. 

Et oppkuttet brød. Og en del skalker fra tidligere brød som ligger igjen i brødmaskinen….. 

Derimot har de kommet mye lenger hos Baker Hansen når det gjelder papirposene. Du kan fortsatt velge om du vil ha papirpose eller plastikkpose rundt brødene du handler her. (Noe betjeningen vil spørre deg om når du handler.) Jeg velger her papirposen da den er kjempegod til brødene. Baker Hansen har her, kan det se ut til, klart å utvikle en papirpose som holder på brødene mye lenger. Jeg spurte betjeningen på Hasle nettopp om dette. Og det var da jeg fikk svaret på det at det hadde de gjort. Velger du plastikkposen hos Baker Hansen må du i tillegg betale 1 kr. for den. Iallefall må du det på Hasle som blir nærmeste for meg. 

Jeg valgte i dag å skjære opp hele brødet som jeg kjøpte i dag. Da hele brødet likevel skulle brukes, og det da ikke er noen fare for ag brødet ville bli tørt. Og til det brødet jeg valgte var det en plastikkpose, og ikke papirpose til, dessverre. Heldigvis ser vi nok snart en endring på dette….. 

Og her for å avslutte det hele, kommer noen gode tips til hvordan du og jeg bør oppbevare brødene vi kjøper.:

– Ikke kutt opp brødet i butikken/forhandleren. 

– Oppbevar brødet med skjæresiden ned på skjærebrettet. 

– Bruk aldri bærepose fra butikken, da disse avgir usunne stoffer, og ikke er laget til oppbevaring for brød. 

– Dersom brødet er tørt kan du for eksempel bruke det i brødristeren, eller lage krutonger eller arme riddere av det.

– Eller fukt det tørre brødet og varm det på 100 grader i stekeovnen. Og VIPPS brødet er som nytt. 

Garman.🤗🤗🤗

8 kommentarer
  1. Fine tips :-)) Har testet litt frem og tilbake med dette, og konklusjonen her i gården er å ta vare på skalkene, og ha brødet i kjøleskapet :-)) da holder det lengst uansett har vi erfart – med de gradene vi har på vårt, og at det ligger på midterste hylle 🙂 Er nok mange variasjoner med dette også 🙂 Fint innlegg serverte du uansett 🙂

  2. Jeg skjærer alltid brødet i butikken fordi jeg syns det holder seg bedre da 😛 I tillegg legger jeg det i pose fordi jeg fryser det da vi ikke spiser så mye brød. Og hvis det ikke ligger i fryseren så oppbevares det i kjøleskapet. Jeg hater brød som har ligget på benken 😛
   Så, jeg gjør alle feil man tydeligvis kan gjøre, men jeg syns brødet blir 100 ganger bedre slik jeg gjør det enn det som liksom er riktig 😉

  3. Jernbanefrua..: takk.:)) ja her er det nok litt forskjellig hva folk syns er beste måten å oppbevare det på. Men tipsene her i innlegget syns jeg fungerer veldig godt også, da jeg har prøvd ut flere av dem.:))

  4. Elevele: Hehe det viktigste er iallefall at du oppbevarer brødet på en måte som gjør at du er fornøyd med det når du skal ha det. Og da kan egentlig all verdens tips bare være det de er. Men disse tipsene fungerer iallefall.:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg