EGGMUFFINS med skinke & revet ost – Lett lunsj, gjort på 20 minutter.!

I dag hadde jeg lyst på en lett og god lunsj. En varm lunsj. Og ikke bare det, men en lunsj som også var raskt unnagjort å lage. Og en lunsjrett jeg mener vi alle kan klare å få til. Selv om du kanskje de deb verste kokken «ever», så er jeg sikker på at du klarer å lage dette selv også. 

Generelt sett så spiser jeg veldig mye egg. Jeg ELSKER og spiser minimum 4 egg til dagen. Og da i flere varianter. Som kokt, speilegg, eggerøre og i dag da som en muffins. En eggmuffins rett og slett. Og som er saaabla god. Under er oppskriften og noen bilder av lunsjen/retten. Og en fremgangsmåte.

Til muffinsene trenger du.: 

5 egg

1/2 dl. melk

150 gram revet ost

1/2 ts. salt

1/2 ts. pepper

Forslag til fyll.:

Spinat

Kokt skinke/bacon

Paprika

Urter

Oliven

Fetaost

Slik gjør du det.:

Pisk sammen egg, melk, salt og pepper. Deretter fordeler du blandingen i store muffinsformer eller på et muffinsbrett slik som jeg har gjort på min her. Pass på å smøre muffinsbrettet med litt olivenolje eller litt smør i «hvert hull». Pass på at formene ikke blir fylt helt opp. Da eggeblandingen på en måte vokser/blåser seg opp litt i formen(e) under steking. Ha oppi ønsket fyll. Og stek i ca. 15 minutter på 180 grader midt i ovnen. 

Avkjøl og løft muffinsene opp og ut av formen med en skje. Kan mer enn gjerne serveres varme også. Det er noe jeg foretrekker. Men det blir en smakssak hva du ønsker. 

Server gjerne en lett og enkel salat til. Jeg har her på bildet bare tatt litt ruccula salat, og blandet dette lett sammen med delte små tomater. For eksempel sherrytomater. Blandet dette sammen med noen dråper olivenolje og lagt det rett på tallerken. En god grov brødskive er også godt til, dersom du ønsker det.

PS.: Formen øverst på bildet som jeg har brukt til mine muffins er kjøpt på Nille. En supergod form til nettopp dette. Og koster 50 kr.

Bon appetitt

Garman.🤗🤗🤗

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg