Hhmmmhh, merkelige greier….., og hvorfor er det slik da.? 🎧🎧🎧

Det er en ting jeg alltid har lurt, på men som jeg egentlig aldri har stilt noe spørsmål ved. Og det er disse headsetene/hodetelefonene som vi alle sammen har i en eller annen form, farge og størrelse. Jeg har flere dyre headset selv, blant annet fra Dr.Dre og fra Bose også. Og det jeg da la merke til. Eller det vil si, jeg har lagt merke til det før og, mange ganger. Men aldri tenkt noe over hvorfor det er slik. Og det er at på de fleste slike headset/hodetelefoner så ser man veldig ofte disse bokstavene L og R. Som da betyr «Left» og «Right». Og da gjerne på disse headsetene som koster litt….. Og det gjør gjerne de fra Bose og Dr.Dre. Og da ser man at enten inni eller utenpå headsetene så står da disse bokstavene L og R. Og alle som skjønner seg litt på engelsk vet da at den med L skal på «Left» øret, altså venstre øret. Og den med R, da skal på «Right» øret. Altså høyre øret….. 

Og her er «problemet» da. Headset med L og R inni. Hvorfor er dette så viktig å følge da.? 🎧🎧🎧 

Men så er det her da, at jeg ikke skjønner noenting. Blir det noen forskjell på lyden dersom jeg setter den øreklokken som skal på høyre øret på venstre øret.? Og motsatt. Altså at den øreklokken som da skal på venstre øret, og setter den på høyre øret i stedet.? Ville det bli noen forskjell i lyden dersom jeg gjorde dette.? Ville den bli bedre eller dårligere.? Eller ville jeg merke noen forskjell i det hele tatt.? Så da jeg skulle ut å løpe en tur i går ettermiddag så måtte jeg jo teste ut dette her, for å høre om det var noen forskjell. Og jeg ble ikke overrasket i det hele tatt. Samme hva jeg gjorde så var lyden akkurat like klar, tydelig og god som den alltid har vært. Var ikke noe forskjell på dette i det hele tatt. Iallefall ikke som jeg kunne høre. Så hva er da greia.?

Så da er spørsmålet igjen. Er det meningen at L & R skal være på venstre og høyre øret.? At man bør følge det.? Og hvorfor det isåfall.? Kan noen forklare meg det.? Lyden var jo helt lik som den alltid har vært. Eller hva er det jeg ikke får med meg.? Hører.? Siden dette visstnok er så viktig å følge….  I bruksanvisningen til dette  Bose headsettet så står det også klart og tydelig at L og R øreklokke må brukes på ørene de skal brukes på. Men det står ikke hvorfor. Så hvorfor ikke.? Hvorfor står ikke dette.? Hmmmh. 

En undrende herremann som jeg er på dette bildet her. Like før løpeturen startet i går ettermiddag. 🎧🎧🎧

Jeg har jo alltid tenkt at denne bokstaven L og R bare er for at disse dyre headsetene/øreklokkene skal virke litt mer ordentlige/kostbare ved å ha disse bokstavene på hvert sitt bestemte øre. At folk blir «lurte» til å tro at lyden og alt blir bedre dersom de følger bokstavene i øreklokkene. Jeg vet ikke. Jeg bare stiller spørsmålene jeg, heeh. Eller at disse bokstavene L og R bare er der for designets skyld. At det ser litt kulere og tøffere ut kanskje.? Ikke vet jeg men. Det er heller ikke noen «Big deal» for meg dette. Det var bare noe jeg kom på å tenke på, da jeg så disse bokstavene L og R i øreklokkene. Men men, noe må jo også jeg ha å tenke på, Hehe. 

Garman. 🎧🎧🎧

2 kommentarer
  1. Tror det har noe med stereolyden og koblinger å gjøre, særlig om du kobler dem til et musikkanlegg. Ledninger bør vel passe overens i anlegget og headphones. Det er jo ikke lik lyd på begge når det er stereo. Ville tro det er samme greia på “fonen” eller annet du kobler dem til.
   Men jeg gjetter bare, – jeg vet jo ikke. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg