Fantastisk tur til Sognsvann, Ullevålseter og Frognerseteren – En impuls av handlinger i dag – Grilling i lyn og torden.!

Denne flotte tuen med sopp, (vet ikke hva slags sort sopp) sto i stikanten  mellom Sognsvann og på veien opp til Ullevålseter. 

I dag var planen at jeg, mor og far skulle gå en tur rundt det flotte Sognsvann her i Oslo. Dette var noe som vi hadde bestemt oss for å gjøre i går. Så da ble det til at vi gjorde det. Men allerede halvveis rundt dette Sognsvannet så ser min far at det står et skilt langs venstre veikant, der det står Ullevålsseter på. Og det var da han sa om vi ikke skulle gå en tur dit i stedet for. Hverken jeg eller mor hadde noen innsigelser på det. Så da ble det til at vi gjorde det. 4,5 km. var det å gå til Ullevålsseter fra Sognsvann. En flott tur i litt ulendt og meget godt oppmerkede løyper/stier. Jeg selv har aldri gått denne løypen opp til Ullevålsseter. Vi gikk sakte og rolig opp til Ullevålsseter. Det var ikke noe pes i tempoet i det hele tatt. Min far sliter litt med en hofte så vi fant ut at vi tok det helt med ro på veien opp til Ullevålsseter. Veien opp til Ullevålsseter fra Sognsvann går i slakt oppover hele tiden. Så min mor på 66 og far på 67 klarte denne turen veldig godt. 

Vel fremme på Ullevålsseter så bare måtte vi ha noe å drikke. Da var vi alle 3 så sinnsykt tørste at det var noe av det første som vi måtte ha. Kjøpte oss også etter  hvert litt hjemmebakst som de solgte her. Suuupergodt. Etter pausen vår her, så var det min far som lurte på om vi ikke skulle gå til Frognerseteren, i stedet for å gå ned til Sognsvann igjen. Og som han sa så var det jo noe kortere å gå til Frognerseteren ennn til Sognsvann. Så dermed valgte vi Frognerseteren. Og det var like greit så fikk min mor og far sett Frognerseteren også. Hele turen fra Sognsvann til Frognerseteren fant min mor ut, var på hele 1,2 mil. Så i dag har vi virkelig fått brukt bena våre.  Herlig syntes vi alle 3, selv om min mor fikk litt gnagsår mellom tærne her og der, og vi alle fikk litt vondt i bena.

Det var ikke meningen at vi skulle gå så lang tur i dag. Men kun en tur rundt Sognsvann. Og det var kanskje ikke så rart at vi da fikk vondt i bena våre, for egentlig hadde ingen av oss det helt riktige skotøyet på oss for å rusle så langt i skog og mark. Alt var liksom på impuls i dag. Og det liker jeg veldig godt. Impulsive mennesker eksker jeg. Og jeg kan ikke fordra disse menneskene som må ha alt planlagt i «hue og rævva» og « opp ned og i mente» før de skal gjøre noe eller ute på noe. Det er virkelig ikke noe for meg. Spontanitet er viktig for meg på alle mulige vis….Det gjør på en måte dagen adskillig mer spennende syns jeg…:))

Da vi var kommet hjem fra vår flotte tur rundt Sognsvann, og vi hadde slappet av en stund, dusjet og tatt en liten blund, så gikk jeg i gang med å stelle i stand litt mat til oss. Og det var tid for litt grillings. Personlig så er jeg ikke så særlig begeistret for dette med grilling og grillmat. Jeg spiser det selvsagt, men kan jeg velge vil jeg veldig gjerne heller steke kjøttet eller fisken ordentlig på pannen eller i stekeovnen. I stedet for nærmest å hastverk å svi av grillmaten på en grill. Men det er jo selvfølgelelig en smakssak dette også. Noen bare elsker svidd mat fra grillen, mens andre som meg kan så vidt leve med det. Min mor og far har grillet nærmest hele sommeren hjemme på Vestlandet, mens jeg, jeg har ikke en gang hatt grillen ute på balkongen. Ikke før mine foreldre kom på besøk denne uken, så gikk jeg ned for å hente opp grillen. Jeg er nok stygt redd for at grillen hadde blitt stående i boden, om det ikke var for at mine foreldre var her denne helgen. 

Vi hadde forøvrig utrolig flaks med grillingen som jeg satte i gang. For akkurat i det vi skulle sette oss til bords for å spise, så kom regnet. Ikke bare kom det et heftig regnvær. Men med både lyn, torden og et skikkelig pøsvær. Jeg syns vi hadde flaks med hele grillingen. Fordi akkurat i det jeg fjernet all kjøttet fra grillen, så begynte regnet å komme, og det ble heftigere og heftigere veldig fort. Jeg vil vel kalle det for ganske så god beregning og flaks oppi dere hele, at ikke regnet ødela hele grillmaten på balkongen min. 

Dagens bilder er fra turen jeg hadde med mine foreldre til Sognsvann Ullevålseter, og til Frognerseteren. Og noen bilder av meg i full aksjon med grillingen.

Jeg og min vakre mor er her klare for en spasertur rundt Sognsvann. Min far er fotografen her. Flink han til det.

Jeg, mor og far i fantastisk flott turterreng, nesten halvveis på vei opp til Ullevålsseter. Varme, svette og gjennomvåte av svette ble vi etter hvert også. 

Jeg og mor foran her på Turistforeningens godt oppmerkede og vedlikeholdte turstier på vei opp til Ullevålsseter. Min far tar bildet.:)

Jeg og mor poserer igjen for fotografen som er min far. Liker å ta bilder han.:)) 

Det endelige bevis, på at mor og far også har hatt sin første tur til Ullevålsseter noen gang. Et flott sted syns de det var. 

Her er jeg da, i full sving med å grille litt marinert kyllingfilet og marinerte nakkekoteletter. Dette var kjempegodt syns vi. 

Tro det eller ei, men en ordentlig pinsett er en sv kokkens aller beste venner, når det kommer til kjøkkenutstyr på kjøkkenet. Denne kjøpte jeg da jeg jobbet som kokkelærling i Stavanger i 1997. Fikk den gang da kjøpt disse pinsettene på et hvilket som helst apotek. Hva man får nå, vet jeg ikke. 

Og her er da den «svidde» grillmaten jeg serverte til min mor og min far. De var  iallefall fornøyde med dette og syntes det smakte fortreffelig som min far sa. 

Og en FLOTT dag med mine foreldre i fantastisk natur, nærmest midt i Oslo var helt utrolig. Kan det bli bedre liksom…?

*Garman* 🤗🤗🤗

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg