Drømmen har aldri vært nærmere – Deømmen om å bli sykepleier – Skogmuseét i Elverum – Besøke Caroline.!

Jeg og min 24 år gamle og flott niese står her på den ene av flere broer i Elverum som går over Glomma. Broen var tenkt å skulle være for tog, men dette ble det ikke noe av. Så da passet  det heldig fodt med en selfie her syntes vi. 

I dag har jeg, min mor og far vært en tur i Elverum. Vi kjørte fra Skarnes ved 12.30 tiden, og var fremme i 14 tiden. Og grunnen til at vi dro hit var for at vi skulle besøke min niese som er den eldste av de 9 jeg er onkel til. Altså Caroline. Hun er 24 år, og har denne høsten flyttet til Elverum for å studere 3 år på med sykepleier her. Så dette er første året hennes her, og det i en helt ny by og nytt sted. Spennende for både henne og meg spm onkel. Sykepleier er noe hun har ønsket å bli i flere år. Men hun har ikke kommet inn før nå, da hun ikke har hatt poeng nok. Men nå har hun klart det, og hun kan etter hvert få oppfylt drømmen sin om å bli sykepleier. Det er visstnok ganske høyt snitt for å komme inn på sykepleierskolen. Det var lettere før, men nå er det visstnok mye vanskeligere enn det har vært noen gang å komme inn på nettopp sykepleierhøyskolen. Jeg håper hun klarer å fullføre 3 år med sykepleie, da dette er et ganske så krevende studium. Slik at hun får oppfylt drømmen sin om å bli sykepleier. Drømmen har aldri vært nærmere, og jeg håper hun klarer dette. Hun var iallefall veldig motivert til dette, og hadde for lengst og før skolestart,  begynt å lese litt. Da anatomi som hun sa. En stolt onkel er jeg iallefall. Ikke bare av henne, men alle de 9 jeg er onkel til så klart.

Ettersom jeg, min mor og far er på besøk hos slekt på Skarnes, like utenfor Kongsvinger, så var det mor og far som kom på dette med å besøke niesen min Caroline på Elverum. Det er ikke så langt unna Kongsvinger/Skarnes, circa 1 1/2 time. Så da fant vi ut, at er vi då nærme, så blir det for dumt å ikke ta turen oppover til Elverum for å besøke henne. Så det gjorde vi. Og tillegg så hadde både jeg og mine foreldre lyst til å se hvor hun skulle studere hen de neste 3 årene. Se området, skolen og hybelen hun hadde fått leid seg sentralt i sentrum av Elverum. Med gå avstand til både skolen, sentrum, butikker, togstasjonen og alt som var. Og det er jo perfekt for en student. Herlig å besøke henne, og ikke minst fantastisk godt å se henne igjen. Det er dessverre en god stund siden jeg har sett henne nå. 

Vi tok henne med ut på middag. Hun var ferdig på skolen kl.16.00, så vi dro rett til sentrum etter at vi hadde inspisert hybelen hennes for å få oss litt mat. Hun var sulten, og vi var sultne. Vi spiste på en italiensk restaurant som het Milano. Og vi trykket i oss biff alle sammen. Kjempegod mat hadde dem her. 

Jeg har aldri vært i Elverum. Ikke som jeg kan huske iallefall. Men mor og far hadde vært her for lenge siden. For circa 30 år siden som dem sa. Og det er jo en stund siden. Og mye har nok blitt forandret i Elverum på de 30 årene skulle jeg tro. Elverum var en vakker liten by syns jeg. Jeg selv har aldri vært i Elverum, men jeg vet jeg har kjørt raskt i gjennom bare for mange mange år tilbake. At jeg knapt nok husker noe som helst fra stedet. Men morro å se igjen nå i voksen alder. Absolutt. 

I  huset rett bak Caroline, der bor hun i et bofellesskap med to andre damer. Ei dame på 38 år og ei dame på 41 år. Flott sentralt og stille sted Caroline her hadde funnet seg i sentrum av Elverum.

 Jeg og Caroline spiser her Biff Milano på restauranten Milano i Elverum. Kjempegodt syns vi at det var  begge to. Og myyyyye mat. Vi ble stappmette begge to. Men deg er slik det bør være når man er på restaurant syns jeg…. Kan ikke fordra det der, at når du går fra en restaurant så er du nærmest like sulten som da du kom når du drar der fra…. 

Min flotte mor, står her ved en gedigen brun bjørn, inne i skogsmuseet i Elverum. Vi var her for å se, da det fortsatt var et par tiner til, før vi traff Caroline like etter skoletid i dag.. 

Og her er jeg, som poserer ville vekk med en selfie sammen med denne vakre giganten. Og dette er et dyr jeg overhode ikke ville truffet på i skogen for å si det litt forsiktig. Den var jo helt enorm svær der den står på sine to bein. 

Mange rare dyr man skal treffe på her inne på Skogsmuseet. Og denne elgen, var kjempefornøyd da jeg hilste på den der den sto inne på museet. Et flott museum dette Skogsmuseet også syns jeg. 

En flott dag i dag har det vært. Og en lang dag. Og det mest fantastiske på hele dagen i dag, var å se Caroline. 

Garman. 🤗🤗🤗

12 kommentarer
  1. Jeg elsker Elverum!!! Har endeløst med timer på Skogmuseet, eller Skogbruksmuseet som det het den gangen. Har bodd der i to år før jeg flyttet til Heradsbygda, ikke langt unna Skjefstadfossen.
   Brua dere står på er Gamlebrua og er sabla kald å gå over på vinter?n. Jeg bodde på Vestad da jeg gikk på ELVIS. 😉
   Hengebrua heter Nybrua og der hovedtrafikken går er Glombrua. Litt sånn fun facts. 🙂

  2. Kristin: oi takk for info Kristin. <3 Og beklager. Jeg klarte å publisere innlegget før jeg var ferdig med det. Men nå er jeg det med flere bilder osv også....:))

  3. Så det hadde dukka opp flere bilder. 🙂 Fikk sykt lyst til å reise til dattera mi på besøk nå. Hu bor i Braskereidfoss og det er en kjekk plass å bruke som base for en rundtur i Leiret, (sentrum i Elverum,) og Skogmuseet. Var der i pinsen og så på flomsteinen da flommen var på tur ned igjen. 🙂

  4. Så koselig:) en vellykket dag, veldig hyggelig å lese:) og herlig onkel dem har:) håper dere får flere dager av dette som gir gode minner til senere. Har troa på at hun blir sykepleier<3

  5. Kristin: ja jeg trykket feil når jeg holdt på med innlegget og publiserte det før jeg var ferdig med det, Heeh.:)

   Ja Elverum ble jeg positive overrasket over. Det var er skikkelig koselig sted. Og et vakkert sted.:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg