Ekeberg Skulpturpark.! – Kunst.? Eller ikke kunst.? Eller bare rart.?

I ettermiddag har jeg vært en tur i den flotte skulpturparken vår her i Oslo. Det var jo så nydelig vær med godt over 20 grader. Og da nytter det jo ikke å sitte inne i finværet. Så da tok jeg turen til Ekeberg for å ta en titt. Det er veeeldig lenge siden jeg har vært her. Så dette var på tide syns jeg. Og hvordan kommer du deg dit. Jo, du tar trikk nummer 18 eller 19 fra Jernbanetorget midt i Oslo sentrum. Og hopper av ved Ekebergrestauranten. Og vipps så står du  nesten midt inni hele parken.. Om man liker denne kunsten som presenteres her eller ikke, så er det uansett veldig gøy å gå her å se. Og bildene av skulpturene jeg har lagt ut, er bare noen få av alle som presenteres her.

Denne skulpturen her tror jeg vel kanskje de fleste av oss, tror ser ut som noe helt annet, enn hva kunstneren faktisk kanskje tenkte dette skulle være.!! Eller hva tror du.? For meg som ikke har så greie på kunst så tolker jeg denne gule skulpturen her som en mann som ligger på ryggen og bokstavlig talt skrever ut og viser frem det han har i erigert tilstand. Kan man egentlig kalle dette for kunst.? Og hva er egentlig kunst da.? Er alt kunst.? Bare det ser merkelig nok og rart ut.? Eller.? For svært mye kunst forstår jeg meg ikke på at kan kalles kunst. Men det er vel derfor jeg ikke er en kunstner selv også. Iallefall er dette kunst fra Sarah Lucas, og mesterverket sto klart i 2015 i Skulpturparken, og har fått navnet «Deep Cream Maradona.»

Og  denne skulpturen syns jeg vel egentlig er litt kul. Denne skulpturen heter «Marilyn», og kunstneren bak denne skulpturen heter Richard Hudson og er fra 2010. Når man ser formen og fasongen på denne skulpturen så minner det ganske mye om Marilyn Monroe da hun hadde sine åletrange kjoler på seg i sine glansdager…. En av de finere og forståelige skulpturene i denne parken syns jeg. 

Denne morsomme skulpturen heter « Judith». Og hun er det kunstneren Markus Lüpertz som har laget. Den sto klar i 1995. Dette er en av de kulere skulpturene syns jeg, selv om «Judith» mangler litt av venstre armen sin da….:)

Og denne skulpturen, som ser ut som en sopp i mine øyne er laget av kunstner Tony Cragg. Og heter «Cast Glances» og er fra 2002. Jahh jeg vet ikke hva mer jeg skal si om akkurat denne sorte soppen….

Og denne skulpturen er fra 2003, og det er kunstneren Louise Bourgeous som står bak denne « kreasjonen.» Og den har fått navnet «The Couple». Ja, for meg så ser dette ut som to par menneskebein med softis fra livet og opp. Men det er nok ikke det det skal være. Men et ganske så overvektig par dette skal forestille…. Og de henger og dingler i en vaier mellom 3 trær. 

Og så har vi da denne damen, som må gjøre sitt fornødne langs den ene stien i skulpturparken. Ja her får du se henne urinere der hun sitter på huk. Nesten litt ekkelt og vulgært kanskje i mine øyne. Og kan dette virkelig kalles kunst da.? Iallefall heter hun «Fideicommissum» og er laget av kunstneren Ann-Sofi Siden.

Og  dette kunstverket, syns jeg bare er makabert og vemmelig. Og jeg vil heller ikke kalle dette kunst i det hele tatt. Men det er nå min sak da, Heeh. Syns bare dette er makabert, ekkelt og i det hele tatt ikke nødvendig. Kunstneren bak dette, er iallefall Jake og Dinos Chapman. Og mesterverket heter « Sturm und Drang» og er fra 2014. 

Jaja morro er det bå uansett å tusle rundt i denne skulpturparken i Oslo. 

Garman.🤗🤗🤗

2 kommentarer
  1. deveny: ja, syns vel egentlig jeg også. Ofte jeg gikk rundt her og stilte meg spørsmålet om dette virkelig er eller kan kalles for kunst. Fryktelige greier mye av det..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg