Tungvinte løsninger – Hardt for kroppen – Man kjenner det – Det er ikke bare bare .!

I går og i dag har jeg og Rune bært og bært og bært på en haaauugg med esker, sekker med toalettpapir, diverse kjemikalier, esker med tørkepapir og masse masse mer. Og det å bære tørrproviant ombord her, det er alt annet enn bare bare. Det tar laang tid og det er utrolig tungvint med tørrprovianten ombord her på riggen som jeg er på. Jeg tror ikke jeg har vært på en rigg/plattform i min nå mer enn 10 år lange offshorekarriere, hvor dette med tørrproviant er så tungvint som det det er her. Her skal  tørrprovianten først lesses ut og av containerene. Det gjør ikke vi som jobber i cateringen. Det er det gutta ute på dekk som tar seg av. De kjører så palle på palle med diverse, som kjøres et lite stykke hvor vi i cateringen da står klare til å ta i mot pallene. Så er det jo da bare å hive seg rundt for å begynne å bære. 

Som sagt så er ikke dette bare bare. Det er liksom ikke bare å ta noe av pallen for så å sette det inn i et rom. Nei da, det er adskillig verre enn som så. Først tar vi det av pallen og legger det vi bærer oppi en tralle. Kjører trallen inn i heisen og kjører det til det dekket/etasjen f.eks. toalettpapiret og tørkepapiret skal oppbevares/lagres ved. Dette skal ned på nederste dekk og ut av heisen. Lagres like ved heisen nede i vaskeriet. Så har du da diverse kjemikalier. De skal på samme måte fraktes ned i heisen til nederste dekk ved vaskeriet. Men så må vi gjennom to rom før vi da endelig kommer til kjemikalelockeren. Så har vi da pappkopper, kaffelokk i plast som da skal lagres i etasjen over. Da må vi gjennom en lang korridor, gjennom herreskifterommet og gjennom to små korridorer til. Før vi da kommer til en trapp. Under denne trappen skal dette da lagres. Tungvint sier du.? JA, gjett om det er. Og fryktelig tidkrevende når det meste skal lagres/oppbevares på alle mulige steder, kriker og kroker  og etasjer på riggen. I stedet for at det var et egnet  rom/lager på riggen som tilhørte cateringen hvor alt kunne stått samlet lagret. Nå har vi så mange små lagre her og der og overalt. Så mange har det blitt at jeg mange ganger må spørre «hvor var/er det nå det og det  står lagret igjen.?» Og jeg er ikke den eneste som lurer på det mange ganger. Men men, deg er lite vi får gjort med dette. Riggen er bygget slik som den er nå. Og det er for sent å endre og å gjøre noe med dette nå. Så vi prøver jo selvsagt å gjøre det beste ut av dette. Tar tiden til hjelp. Selv om dette tar unødvendig lang tid for de fleste involverte som er med på dette. 

Da denne riggen ble bygget så har arkitektene ikke tenkt på lagringsplass. Det finnes ingen ordentlige lagringsplasser ombord her. Merkelig. Hvordan er det mulig da, å bygge rigger uten ordentlige lagringsplasser.? Forstå det den som kan. Det er iallefall helt håpløst ombord her på denne riggen. Og det er de fleste enige om, som jobber ombord her. Men jeg har også vært på rigger hvor det er lagrigsplasse nok. Og da et lager på et sted og ikke over «hele riggen». Og det igjen sparer oss for ekstremt med tid og arbeid. Bare tenk på alt det med slitasje og slitasjeskader som vi utsetter oss for, og mange får, når dette arbeidet er så tungvint som det det er ombord på denne riggen. Og ja, man kjenner det veeeldig godt i kroppen. Særlig dersom leveransen har vært stor. Og det var det utvilsomt denne gang. 5 svære paller kom det denne gangen. 

Rune og jeg stapper heisen full med toalettpapir, etter først ha båret alt inn i fra Deck utenfor. Der det sto på paller der. Så kunne vi ta en «selfie» også. Og Rune viser stolt frem rumpa si….:)

Og her er vi ute på Deck, for å få inn kjemikaler, tørkepapir og annet som vi i cateringen trenger.  Dette tok laaang tid å få inn. 

Og her er ett av mange små lagere som vi i cateringen bruker.  Dette er nede i vaskeriet. Altså mellom/ved heisen og vaskeriet. En av de beste plassene for oss å ha et lager. For når vi da trenger noe, så er det bare å lempe inn i heisen og ta heisen opp til etasjen hvor vi trengte det vi hadde med oss i heisen… 

Og her har vi et lager til. Vel jeg vet ikke om jeg vil kalle dette for et lager. Men iallefall så er det her plastikkoppper isoporkopper står oppbevart.. da må vi gjennom en gang, så et stort herreskifterom, og deretter en liten gang og 3 dører til før vi endelig kommer frem til dette «lageret» her ved/under en trapp. 

Rune stabler esker med tørkepapir i heisen. Jeg tror vi fikk godt over 20 esker bare med dette.  En voldsom bestilling som vi fikk denne gang

Her har vi da endelig fått de siste eskene med tørkepapir og toalettpapir ned i siste etasjen. Her For så å trille det gjennom en lang korridor. Og i enden av den korridoren så finner vi nok et lager. Et lager for tørkepapir og myyye annet rot. Som blant annet julepynt og påskepynt, maskiner og utstyr til kjøkkenet. 

Så her ombord ser dere at det ikke er fort gjort å få inn hverken proviant eller tørrproviant. Jeg tror heller ikke jeg har vært med på å bruke så lang tid på å få inn dette, enn det vi har gjort de siste to dagene. Man kjenner det i både armer, ben, og kroppen forøvrig etter å ha løftet, flyttet på og i det hele tatt med denne bestillingen av tørrproviant. Uansett hvor riktig ergonomisk man utfører dette arbeidet. Men vi tar det med godt humør, og gjør det beste ut av det, og får det inn. Hadde vi ikke tatt det med godt humør, så hadde vi holdt på enda…..

Garman. 🤗🤗🤗

4 kommentarer
  1. Oi, det var vell dagens trim, god innsats gutta:) ser jo at det er rom for å helle seg ned litt innimellom slaga på papiret:))) ha en fin tirsdag der ute:))

  2. Orkidedatter: ja vi har hatt trim nå i 3 dager med dette her. Full rulle. Så god trim har det vært.:)) takk det samme og nyyyt tirsdagen du også.:)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg