Er det rasistisk å ha slike tanker.? – For eller i mot legalisering av hasj.?

 

Veldig ofte når jeg skal på trening så trener jeg på SatsElixia sine treningssentere. Og det siste halve året så har jeg trent på Sats spektrum. Dette senteret ligger i samme bygget som Oslo Spektrum hvor det jevnlig holdes en rekke konserter. Og for å komme meg til dette treningssenteret så er og blir det enkleste for meg å ta t-banen ned til Grønnland i Oslo. For så å gå de cirka 200 meterne bort til Sats ved Oslo Spektrum. Og det var da jeg så det. Eller det vil si. Det var først i dag det gikk «et lys opp for meg», da jeg var på vei til trening. Det som jeg har sett i flere måneder. Men egentlig aldri tenkt noe særlig over. Og det var alle disse svarte mennene/negerne som stod her «og hang». Det står alltid en haug med svarte menn spredt utover denne strekningen fra Grønnland, forbi Oslo Plaza og bort til Oslo Spektrum. Først da politiet kommer kjørende begynner en haug med svarte menn/negere, plutselig å ta bena fatt, og løper til alle kanter og retninger. Som om det faktisk gjaldt om livet deres. Full panikk. Og midt inni her kommer jeg tuslende og blir litt forskrekket over å se alle disse svarte mennene fly til alle kanter. Pluss politibilene som kommer. Som om det var noe alvorlig som skjedde. Og for dem var det helt sikkert det også. Ja, de var iallefall 10 stykker som fløy til alle kanter. Helt sikkert livredde for at politiet skulle stoppe dem kan jeg tenke meg……. 

Når jeg da går denne strekningen fra Grønnland og bort til Oslo Spektrum så er det da flere av disse svarte mennene som plystrer forsiktig og diskret til meg, og lurer på om jeg ikke er interessert i å kjøpe noe «tjall» eller «hasj» som de sier. Så tenker jeg. Ser jeg ut som en som bruker hasj eller tjall eller hva det nå enn det er de velger å kalle dette. Og så tenker jeg. Er det dette som er «jobben» deres.? Unge menn i 20-30 årene som står midt på gata her og selger hasj til forbipasserende. Og dette til alle døgnets tider står de her og selger dette. Og det er de samme personene som står her, dag etter dag til alle døgnets tider. Hvordan kom de hit til Norge lurer jeg også på når jeg ser dette.? Og hvorfor går de ikke på skolen eller har skikkelige jobber som folk flest har.? Hvordan havnet de på gata i Oslo for å selge hasj.? Hvor hen sviktet det.? Siden de står her og selger. Ja hvor sviktet det hen.? Det er jo vi som har tatt dem inn hit. Så hvor sviktet det i oppfølgingen.? 

Det kan godt være mulig at jeg går litt langt nå når jeg sier dette. Og det er ikke meningen. Men jeg sier det bare rett ut som jeg mener det. Det er jo tydelig at disse mennene hverken går på skole eller har jobber… Eller er det hasjen de står å selger på gata som er jobbene deres kanskje.? Det tviler jeg på at det er. Og jeg er nesten sikker på at disse mennene også får penger fra den norske stat for å overleve månedlig. Og det gjør meg rasende forbannet. At utenlandske menn står her på gaten og selger hasj skal da i tillegg til det de eventuelt tjener på salget av hasjen. Så snylter de på statskassen også. Altså dine og mine skattepenger. Hvor ellers skulle de få penger i fra.? Jeg tviler på at de kan leve av hasjssalget….? Jeg vil tro at det er bakmenn her også som stikker av med det meste….?  På lik linje som det er bakmennene i Oslo som stikker av med det meste av det tiggerne klarer å sope inn i løpet av en dag….. Og jeg kjenner også at disse mennene skulle vært sendt rett ut av landet…..Tilsynelatende fullt oppegående menn som burde hatt helt andre ting å gjøre enn å stå å selge hasj….  For det første så har flere av disse mennene stått her og solgt hasj til forbipasserende daglig, ukevis, månedlig, og ja kanskje til og med i årevis har de stått her. Hvilket igjen betyr at disse mennene daglig gjør en kriminell handling ved å stå å selge hasj hver eneste dag. Og ikke nok med det, så mottar de helt sikkert penger fra statskassen også…… Igjen, altså mine og dine skattepenger. Og jeg kjenner at det koker litt i hodet mitt ved å tenke på dette.  Å bare for å ha deg sagt. Jeg er ikke rasist. Og har aldri vært det. Enhver utenlandsk person, enten man er svart eller hvit som kommer hit til lands er hjertelig velkommen. Vel og merke dersom de oppfører seg og lever etter norske lover, regler osv.

Men hvordan skal man få satt en stopper for dette.? Skal vi bare like godt legalisere hasj i Norge. Slik at det blir lovlig og man kan få det «hvor som helst.» Er det den enkleste måten da.? Og den beste måten.? Det har jo vært en debatt om dette i Norge, hvorvidt man skal legalisere hasj elllde ikke. I Nederland feks er hasj for lengst legalisert. Ta deg en tur til Amsterdam feks. Og du vil finne en haug med sjapper hvor det selges hasj. Å gå bare i noen av shoppinggatene og du vil kjenne eimen/lukten av hasj overalt. Sist jeg var i Amsterdam følte jeg meg nærmest litt smått beruset og kvalm på hasj, som jeg ufrivillig inhalerte mens jeg spaserte i gatene. (La oss også slå fast at jeg ikke røyker og aldri har røykt hverken det ene eller det andre. Gudskjelov. ) Er det slik vi bør gjøre i Norge også.? Er det slik vi bør gjøre det/ha det.? Og vil da disse mennene ved Oslo Plaza og Grønland som står her og selger hasj, forsvinne fra gatene.? Hmmh, det er godt mulig. Men så tenker jeg. Finner  de ikke bare noe annet å selge i stedet da .? Andre ting enn hasj.? Kanskje stoffer som  er enda verre og farligere for oss enn hasj.? 

Selv er jeg veldig usikker på hva jeg syns er det riktige å gjøre. Skal man legalisere hasj så vil jeg tro at enda flere i Norge vil ta dette i bruk. Og er det riktig da.? Ja, folk som kanskje aldri har tatt i eller brukt dette vil da kanskje begynne…. Og er vi interesserte i å kjenne/føle denne eimenn/lukten av hasj overalt hvor enn vi går her i Norge.?

Jeg er jo i mot både røyking, røykere og alt som har med dette å gjøre. Og har aldri noen gang røykt noe som helst. Og kommer heller aldri til å gjøre det. Men dersom en evt legalisering av hasj skulle bli aktuelt og det viser seg at «det blir bedre» rundt oss. Så er jeg under sterk tvil for legalisering av dette. Men jeg er fryktelig fryktelig skeptisk. For som nevnt tidligere tror jeg bare det vil komme andre, og andre farligere stoffer som vil bli solgt på gaten i stedet. Dersom vi skulle tillate hasj overalt……

Men hva vet nå vel jeg. Ikke stort vil jeg si.🤪🤪🤪

Garman.🤗🤗🤗

8 kommentarer
  1. Det blir jo gjort uansett, og kanskje ved å legalisere det så ville det ikke blitt en sti som tilsier at du er kriminell, og deretter fortsetter med andre verre handlinger. Uansett generelt sett er jeg absolutt ikke for legalisering, men et flott innlegg! godt skrevet.
   Mvh,
   Jævelungene

  2. Røyker ikke hasj, men ser ingen grunn til å ha det ulovlig samtidig som man skal ha alkohol lovlig da bieffekter er vel større hos alkohol. Ikke bare det, hvis myndighetene kan kreve kvalitet på et produkt så slipper man mennesker som får andre stoffer i hasjen som kan ødelegge dem og staten kan gjøre det de elsker best, få penger. Skal være i et fritt samfunn, og alt vi spiser har sine effekter både positivt og negativt men blir litt feil om myndighetene skal kunne regulere ting som har minimal effekt hos folk flest.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg