Er jeg rasist.? Fordi jeg ikke tenner på asiatiske gutter.? – Hva er det å være rasist(isk) i dag.?

I dag da jeg en ytterst ytterst sjelden gang skulle innom denne sjekkeappen Grindr som er et sjekkested for oss homofile og lesbiske. Så kom det da en melding fra en 23 år gammel gutt som syns jeg burde fjerne den ene setningen jeg har på min ganske så diskret profil der. Og setningen denne 23 åringen refererer til er denne.: «Asians, only for good friendship, no sex.» Det er altså da den ene setningen som står på profilen der. Denne 23 åringen mente jeg burde fjerne den, og han mente også at den var litt rasistisk ment fra min side. Seriøst.? Jeg skriver at jeg ønsker asiatere for godt vennskap men ikke sex. Og så er jeg da plutselig en rasist.?  

Grindr er mer eller mindre det samme som dere heterofile har Tinder. Så de av dere som bruker Tinder vet forhåpentligvis hva det går i og hvordan disse sjekkeappene fungerer…..Grunnen til at jeg skriver «Asians for good friendship, no sex» er fordi jeg svært gjerne vil og kan være gode venner med asiatiske gutter. Og jenter også, for all del. Men når det kommer til sex, så tenner ikke asiatere meg i det hele tatt, og det har det heller aldri gjort noen gang. Så gjør det meg da til rasist ved å skrive en slik setning i profilen min.? Vi har vel alle ting vi ikke tenner på når det kommer til sex.? Du som jeg.? Har ikke du.? Dere det.? Og gjør det dere da plutselig til rasist fordi det er noe du/dere eller jeg ikke tenner på eller liker.? Og for meg er asiatere ikke noe jeg tenner på. Og plutselig får jeg da høre at jeg er rasist. Jeg skriver jo ganske tydelig at jeg mer enn gjerne ønsker asiatere i livet mitt som gode venner, men ikke når det kommer til det seksuelle. Jeg sier også til denne 23 åringen at han må klare å se forskjellen på sex og hva man tenner på, og vennskap. Dette er to vidt forskjellige ting som ikke kan sammenlignes etter min mening. Og iallefall har dette ingenting med rasisme å gjøre.

Og en annen grunn til at jeg skriver «Asians for good friendship, no sex» på Grindr på profilen min er at det er ekstremt mange av disse asiaterne som kun er ute etter sex på Grindr. Og når de da tar kontakt så begynner de gjerne samtalen og går rett på sak og skriver og spør om seksuelle spørsmål umiddelbart. Ikke sier de «hei» eller presenterer seg med noe som helst før de starter samtalen. Selvsagt gjelder ikke dette alle og ikke bare de asiatiske, men også de hvite og mørke mennene som er der. Og jeg prater mer enn gjerne og blir venner med asiatere gjennom Grindr. Men når det kommer til sex og hva jeg tenner på så stopper det der. Noe jeg også gir tydelig og klar beskjed om på en høflig måte til de om. Og hvor ble det av den normale folkeskikken og høfligheten da, når man starter samtaler.? Er det ikke i det minste å starte samtalen med et «Hei»,»og hvem der.? Hvem er du.?»  

Når det er sagt, så er de fleste asiatere på Grindr som nå sender meg meldinger på Grindr, de har faktisk takket meg for at jeg har skrevet denne setningen på Grindr. Og de syns heller ikke at dette er en rasistisk setning i det hele tatt. Ikke spør meg hvorfor de takker meg for dette. Men det gjør de altså. Og etter at denne setningen kom på plass så har det blitt myyye mindre sex meldinger og spørsmål fra asiatere. Men også de hvite og mørke. Og det er helt supert. Så denne setningen jeg har der, har hatt sin virkning for og si det sånn. Denne unge 23 åringen som bemerket denne setningen på profilen min, er i tillegg hvit og ikke asiatisk. Og jeg sa til ham at du tar deg jo faktisk mye mer nær av denne setningen du, enn noen av disse asiatiske guttene som har kontaktert meg på Grindr etter at den setningen ble lagt ut. Og det svarte han aldri på. Så da får jeg vel bare anta at han var/er enig med meg i det. Eller hva.?

Dette begrepet/ordet rasistisk har det gått for langt med nå syns jeg. Nå er det jo for eksempel ikke lenger lov å si «neger». Det er visstnok rasistisk det også blitt. Et ord som har blitt brukt «uten problem», iallefall i de 41 årene jeg har levd. Flere barne TV program som jeg så da jeg var liten kan i dag ikke vises på grunn av diverse ord og uttrykk i de seriene som de mener ikke passer inn i dagens samfunn. Rett og slett fordi de visstnok er av det rasistiske slaget…… Så hva er det å være rasistisk i dag.? I den moderne verden vi dag lever i.? Jeg har ikke og kan heller ikke gi en klar definisjon på det. Finnes der egentlig en definisjon på hva rasist er.? Når nær sagt «alt» nærmest fremstilles på en eller annen måte å være rasistisk….Og jeg vil derfor være forsiktig med å uttale meg om det. Definisjonen på det tror jeg ingen av oss kan svare ordentlig på, selv om vi kanskje tror vi vet definisjonen på det….. 

Hva da med ordet «jævla homo.» Et uttrykk som ofte blir brukt som et skjellsord av mange. Men er det ikke også rasistisk å si dette.? Noe jeg mener det er.  Jeg selv er homofil, og har ofte fått høre det mot andre og mot meg selv, at dette uttrykket har blitt brukt. For meg er dette mer et rasistisk uttrykk enn et skjellsord. Et rasistisk uttrykk både mot homofile og min og våres legning. Når det er sagt tar jeg meg heller ikke nær av et slikt uttryk mot meg. Ikke nå lenger. Da jeg har et klart svar tilbake til de som slenger med leppa om dette. 

Og for å avslutte det hele, så er jeg ikke rasist, og lommee aldri til å bli det heller. Om du er hvit, mørk, asiatisk eller hva di måtte være. Er alle hjertelig velkommne til å bli kjent med meg. Det skulle da bare mangle. Og Grindr profilen min ble slettet like fort som den ble opprettet. Huff. Ferdig snakka. 

6 kommentarer
  1. Jeg tenker sånn her at jeg tror at folk synes det er vanskelig å vite hva som er moralsk sosialt ok. Vi veit ikke hvordan vi skal snakke fordi vi blir påvirket av media, og der er det et hav av meninger som ikke alltid er objektiv riktig. Ordet rasist er meget sterkt å bruke og faktisk er det slik at de færreste er reinspikka rasister. Det å være rasistisk i dag handler om holdninger basert på det å slå alle under en kam i forhold til hudfarge, og kulturell bakgrunn. Gjøre noen til talsmann for alle. F.eks islamisme; som handler om ekstreme holdninger. Å lure på om alle muslimer er islamister er ikke en rasistisk holdning, men å stå for det fullt og helt uten å vite det helt sikkert, uten å snakke med hver eneste muslim der ute og spørre personlig er genuin rasisme. Så nei; du er ikke rasist selv om du har personlige preferanser når det kommer til noe så intimt og personlig som en kjæreste. 🙂

  2. Nej du är definitivt INTE rassist av den anledning!
   Jag attraheras varken av asiater eller blonda killar men är väl inte en rassist för det? Jösse NEJ NEJ NEJ..
   Jag kan säga så här att jag attraheras av mörka killar. Det handlar inte om att jag ser ner på blonda killar av den anledning. Att vara en rassist handlar mer om att du har bestämd uppfattning om hur den typ av människa ÄR och jag känner MÅNGA underbara asiatere. Jag älskar Thailand och varit där många gånger men risken för att jag skulle bli “kär” eller “förälskad” i en asiat är lika med noll.
   Däremot så väl jag lite mer “små rasistisk” vad det gäller norska killar.. hahahahahaha (nu är jag brutal ärlig!). Jag tycker deras värderingar och sätt att vara skiljer sig mycket mer från en svensk så då kan man mer kalla mig en “mini rassist” där.. HiHi .. fast jag älskar Norge som land och allt.. så jag hoppas ingen tar det fel nu.
   Låt ditt hjärta och hjärna välja vem du vill vara med och skit i vad resten av världen tycker och tänker!
   Kram,
   Lise 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg