Hjemmelaget, syltet rødløk – Perfekt til biff, kylling, fisk og grillretter.!

Nå er det en goood stund siden jeg har kommet med et lite mattips til dere. Så nå var det på tide tenkte jeg. Og dagens litt mattips er så enkelt at jeg vil påstå at selv den verste amatør i matveien fint kan klare å lage dette til. Og dette jeg snakker om er noe så enkelt og så hiiiiimmmlaaa godt som syltet rødløk. Og dette passer utmerket godt til det aller meste som tilbehør/garnityr til hamburgere, biff, kylling og spesielt godt til alle typer hvit fisk. 

Og her er det du trenger.:

4 stykk rødløk

1 ts salt

3 dl vann

2 dl eplecidereddik 

1 dl balsamicoeddik

2 dl sukker

1 stykk lime

Litt salt

Litt pepper

Her på denne tallerken har jeg laget en rucculasalat med sherrytomater, agurk og litt olivenolje. Og med en avocado med litt kvernet pepper over ved siden av. Og på toppen baconsurret kyllingfilet, og da med denne syltede rødløken på toppen der igjen. Det trenger ikke å gjøres vanskelig vet dere. Enkelt og kjempegodt. 

Og slik gjør du.:

PUNKT 1 : Skjær/kutt rødløken i tynne halvmåneskiver. Varm opp en gryte med litt olje i bunnen.

PUNKT 2 : Sviss/stek rødløken godt. Men pass på at du ikke svir/brenner rødløken. Skru ned varmen litt dersom du syns det blir for sterk varme.

PUNKT 3 : Ha så i balsamicoeddik, eplecidereddik og vann. Og la det hele småkoke en stund. Til du selv syns rødløken er mør nok. (Jeg foretrekker at det er litt tyggemotstand i rødløken). 

PUNKT 4 : Sukker, limesaft, salt og pepper has i tilslutt. Rør om og la «puttre» i noen få minutter til. 

 

PS.: Syltet rødløk kan servere både kald og varm. Selv foretrekker jeg den lunken/varm. Kan også fint fryses i tette beholdere/bokser med lokk. Dersom du syns det blir for mye væske igjen når den er ferdig kokt,så sil/hell dette av.

Bon apetit. 🤗🤗🤗

 

8 kommentarer
    1. Syltet rødløk er kjempegodt. Hadde planlagt å lage det i løpet av høsten og nå vet jeg hvordan. Tusen takk. :)))
      Nyt lørdagen! Klemmmm

    2. Hva… så kjekt, tenkte på det i går jeg og skulle google det, kom ikke så langt da det skjedde noe annet i en hektisk hverdag, men her får jeg det servert, tusen takk, herlig<3 så klart jeg prøver denne oppskriften fra en medblogger:))

    3. Orkidedatter: heeh det er bare hyggelig det.:)))
      Det er kjempegodt. Vil du ha den enda søtere så slenger du oppi mer sukker. Smak deg til underveis.:())

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg