Meget spesielle 50 & 60 tallet, Caféen Naustet Salt i Bjørvika.!

Og slik ser inngangspartiet ut til denne veldig populære caféen.:))

I dag bestemte jeg meg for at jeg skulle spasere og ta min daglige spasertur nede i Bjørvika. Og dermed gå havnepromenaden som går langs hele sjøkanten. Og som starter fra Sørenga Sjøbad og som går helt ut til Bygdøy blant annet. 

På min vei på denne havnepromenaden så går jeg forbi en helt fantastisk og spesiell café som jeg gjerne skulle sett flere av i denne byen. I samme stil og konsept som caféen Salt Naustet har. Om jeg har skjønt det riktig så er interiør hentet fra 50 og 60 tallet. Ja kanskje litt fra 70 tallet også. Det er nå en nostalgisk greie også over dette stedet syns jeg. Musikken som de også spiller på høyttaleranlegget sitt er kun musikk fra 50, 60 og 70 tallet. Det er ikke første gang jeg besøker dette stedet. Egentlig så hadde jeg trodd de hadde fjernet hele caféen, ettersom det var det cafèverten som jobbet her i fjor sa at de skulle gjøre. Men det har de da altså ikke. Og det fordi denne caféen visstnok er kjempepopulær. Og det har jeg ingen problemer å forstå. Så spesiell som denne caféen er. Og nå mens jeg har sittet her og skrevet dette innlegget så har det vært myyye folk innom i det flotte været. 

Caféen har skjenkebevilgning. Så her selges både øl, vin og sprit. Og vanlig sort kaffe og te. Ikke noe fancy greier som espresso, caffé latte og disse greiene her som «alle» skal ha. Og selvsagt også diverse mineralvann. Av mat er det diverse bakverk som selges. Kanelboller, shillingsboller og diverse snacks. Men vil du ha noe varm mat så får du ikke det inne i café. Det står 3 stykk «foodtrucks» like utenfor hvor du kan få kjøpt deg litt varmmat dersom det er ønskelig. Og ønsker du å sitte ute i solen å nyte en øl eller hva det måtte være, så er dette også fullt mulig. Masse border og benker satt ut her. Vil du lese mer å har lyst til å sjekke ut dette fantastiske stedet, så sjekk ut denne lenken her.: https://www.salted.no/

Men det som muligens er enda mer spesielt med denne cafèen er at i enden av caféen like ved baren/disken så er det en sort dør med en aktivitetskalender på. Bak denne døren er det rett og slett, tro det eller ei en sauna man kan reservere dersom du og noen venner har lyst på litt ekstra varme og svette ut litt. Det er selvsagt dusj og omkledningsrom og her. Ikke alle caféer som har en sauna å tilby sine gjester. Og det syns jeg er veldig kult. Men husk å reservere tidlig dersom du ønsker å gjøre dette. Selv har jeg aldri prøvd ut denne saunaen. Da jeg tar sauna mer eller mindre hver dag etter trening på SatsElixia når jeg er der. 

Å komme seg hit er veldig enkelt. Står du for eksempel på Operaen og Operataket, så ser du rett over på denne caféen. Det er maks 6-7 minutter å gå fra Operaen. Og kommer du fra Jernbanetorget/Oslo S, så gå da i retning der hvor danskebåtene/DFDS legger til kai. Det er i samme retningen fra sentrum. Og ligger midt i mellom DFDS og Jernbanetorget. Superenkelt å finne. Og virkelig verdt turen.

Koselig, og veldig mye rart og gammelt på veggene her. som gjør det ekstra kult og spennende å gå her syns jeg.

Koselige gamle møbler og vedovn. Denne fyrer de oppi med ved når det begynner å bli/er kaldt ute. 

Bar og serveringsområdet ses her. 

Det ene hjørnet med gamle møbler og interiør. Ingenting her inne har er eneste snev av modernisme i seg. Herlig spesielt. Og veldig kult

En trebåt, må jo selvfølgelig være på plass i denne café. Veldig stilig syns nå jeg da at dette er. 

Og på denne sorte tavlen her, så skrives ukens aktivitesprogram opp. Ikke mye som skjedde her denne uken. Men det var visst program til helgen og i helgen.Men det morsomme her, er at denne sorte tavlen også er en dør. Og bak denne tavlen/døren kommer du rett inn til saunaen/badstuen som du kan reservere om du ønsker det. Kjempekult.

Og her er uteplassen hvor man kan nyte en øl, vin, kaffe eller hva det måtte være. Fantastisk sommeren her.:)

God fornøyelse da,!

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Skogens Sønn: Ikke sant.:)) Det er veldig koselig her. Og heldig hyggelig betjening også her. Jeg bare elsker det stedet der. Må visst bli flinkere jeg til å ta det i bruk og.:))
   Du burde teste det ut.:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg