1 1/2 års lys mareritt er endelig over…….- får vi håpe.! – Sirkus belysning.!

Jeg flyttet inn i min splitter nye leilighet den 26 april 2016. Det er nå allerede 2 1/2 år siden det da skjedde. Og mer eller mindre fra første dag så har downlightsene i gangen min som jeg fikk montert i taket her, og som var et av de flere tilvalgene jeg gjorde i leiligheten min. Så har det kun vært problemer. Lysene har blinket som et annet discotek i gangen. Noen har ikke slår seg på i det hele tatt. De har levd sitt eget liv i taket og har slått seg av og på i «hytt og pine». Og noen har ikke slått seg på i det hele tatt også. 

Og for ett års tid tilbake, så var elektrikerne her og byttet ut alt som var av ledninger i veggene/taket til disse downlightsene, og også byttet ut selve dimmeren i en som visstnok skulle være bedre til LED downlights, enn den dimmeren jeg hadde før. Men dette har ikke hjulpet for inntil et par måneder siden så begynte problemene igjen med disse downlightsene.

Sta som jeg er så gir jo ikke jeg meg på dette. Og tar kontakt med byggherren og ber de om å komme å se på problemet……-igjen. Jeg får da til svar et par dager senere fra en av byggherrens elektrikere om at dette kunne de ikke gjøre noe med lenger. Og da hadde de heller ikke vært oppe å sett på problemet, men jeg får dette svaret over telefon. Hmmh, nei vel tenker jeg og godtar ikke det svaret hans. Her har jeg da betalt nesten 20 000 kr for 6 stykk downlights i taket som ikke fungerer.? Og så er svaret jeg får, «at dette kan vi ikke gjøre noe med lenger.» Reklamasjonen gjelder for 5 år, og jeg har bodd i leiligheten i 2 1/2 år. Så her er good margin på reklamasjonsretten. Jeg godtar da ikke at et produkt som jeg har betalt nesten 20 000 kr for, og et produkt som ikke har fungert optimalt i det hele tatt fra første dag jeg flyttet inn i min splitter nye leilighet ikke skal fungere. Dette gir jeg klar beskjed om i en mail jeg sender til byggherren. Jeg skriver også at jeg har vært i kontakt med Forbrukerrådet om hva slags rettigheter jeg har, når jeg har kjøpt et produkt som overhode ikke har fungert fra første dag jeg flyttet inn. Noe jeg også skriver i mailen til byggherren.

Etter å ha sendt denne mailen til byggherren, ja da blir tonen en annen. Og byggherren får finger ut. Og kontakter meg et par dager senere om at de vil bestille nye og bedre downlights. Så det vil gå en uke eller to før de kan komme å bytte ut med de gamle downlightsene. Og i dag endelig så ble de gamle byttet ut med nye og bedre downlights. Det ble gjort i dag. Så nå ENDELIG håper jeg at problemet er løst…..Jeg skriver HÅPER, fordi det gjenstår å se om de nye downlightsene virker som de skal. Det vil tiden fremover vise. Visst ikke blir der en ny runde, der jeg får lage litt «spetakkel.

For meg er det svært viktig at alt fungerer som det skal i leiligheten. Også belysningen og downlightsene. Og ettersom leiligheten er splitter ny så er det viktig for meg at akt fungerer. Og enda en viktig grunn. Dersom jeg en dag velger å selge denne leiligheten. Så må jeg for eksempel ha skrevet/nevnt i tilstandsrapporten ar disse dowblightsene ikke har fungert eller fungert som de skal fra første dag jeg flyttet inn i denne splitter nye leiligheten min i 2016. En «mangel» son jeg måtte oppgitt gjaldt fra 2016. Og dette kunne vært er lite minus for leiligheten og salget av leiligheten at dette hadde stått i tilstandsrapporten. Dette mener jeg er helt unødvendig i en helt ny leilighet. Saken hadde kanskje stilt seg litt anderledds dersom det hadde vært en gammel/eldre leilighet. Men det er jo ikke min leilighet, så derfor er og skal alt være i skjønneste orden hos meg. 

Nå er da de nye downlightsene byttet ut, og jeg håper for enhver pris at «sirkus downlights» nå er ferdig, og at jeg slipper å ta kontakt med byggherre og elektriker for disse downlightsene……LA OSS HÅPE. 

De gamle problematiske downlightsene pakkes ned og bort fra mitt åsyn. :))

Nye bedre/sterkere downlights monteres/henges opp. Så får vi se da om disse downlightsene gjør det de skal……- Akkurat nå er jeg en smule skeptisk til akkurat det….:)) 

Denne downlighten nærmest inngangsdøren er den som har vært den mest problemstiske…. 

Nye downlights ligger klare på gulvet i gangen til å byttes ut i nye i  taket i gangen. HÅPER dette hjelper nå. :))

Og her ser vi 3 av de 6 downlightsene på plass. Foreløpig fungerer de fint alle sammen….:) 

Til vi blogges igjen.! 

Garman.❤️

12 kommentarer
  1. Ikke mer diskotek i gangen din?! Du kunne jo bare ha gjort det enkelt og spilt dansing Queen om og om og om igjen, litt som heismusikk bare i gangen, tenk så koselig når besøk kommer og går, står de der og vrikker på seg. Nei, vet dette var en fryktelig god ide, men det er best når ting virker som de er ment til å gjøre, har litt problem med taklysene på rommet til frøkna, også vært slik fra det var nytt, må klikke 20 ganger på bryteren før lyset går på, men de blinker ikke disse spottene da.

  2. Veronica Rona Thomassen: hehe orker ikje jeg. Fikk bok av dette diskoteket i gangen jeg.:)) men har du brukt reklamasjonsretten din.? Og du må klage. Jeg gir meg jo aldri på den slags. Det SKAL fungere heeh.:))

  3. Godt at du fikk fikset oppi dette …. får vi håpe. Downlights er litt sånn som så her i huset, vi bygget ut stua og da ville mannen og gutta ha slike ting, jeg ville ha lamper, men jeg ble nedstemt, med at vi kunne ha begge deler, hallo det ble smør på flesk, så jeg har disse ekle som lyser litt som de vil. Men men jeg skrur bare av når jeg er alene, og tenner alle andre lys i stua som henger på veggen

  4. Chanett: jeg er så sta jeg chanett. At har jeg først betalt for noe så får det jaggu meg ta se til å virke også. Ellers hadde det bare ført til at jeg hadde gått og irritert meg grenseløst over det. Så nå håper jeg at jeg slipper å mase mer om disse downlightsene…..:))

   Håper dere klager og dår fikset deres også etter hvert.:))

  5. deveny: Hehe ja jeg la også merke til arbeidsstillingen hans.:))
   Der håper jeg også, for visst ikke blir det en ny runde med «spetakkel» fra denne kanten.:-)))

  6. Når du kjøper nytt så er det en prinsippsak at alt skal fungere optimalt, så synes ikke du lagde spetakkel. Mulig byggherren gjorde det, men…..
   Han derre elektriker’n må være lang? Skikkelig bamse? Eller er det lavt oppunder taket hos deg. 😉

  7. Kristins hverdagsblogg: Det er vanlig takhøyde. Men akkurat i gangen måtte de fóre ned noen cm pga downlightsene. Men det er fortsatt ganske så god takhøyde for det om. Og ja, han elektrikeren er mye høyere enn meg. Og jeg er 181 cm på sokkelesten.:)))

  8. Standard høyde på et innerdørblad er vel som regel 200 cm, så han er temmelig høy. Eller du har lav dør ..hehe. Noen er vel 210 cm også, men jeg tror ikke du har så høy dør.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg