Når den gode nattesøvnen uteblir.! – Så frustrerende som det er.!

I går hadde jeg et av mine verste mareritt «ever» ombord her på oljeriggen som jeg jobber på. I går kveld da jeg hadde slått meg til ro i sengen min, og TV kvelden og det som var av interesse der for mitt vedkommende var unnagjort. Så fant jeg ut at jeg like godt kunne slukke lyset å legge meg til å sove. Endelig tenkte jeg. Dette skal bli så godt å endelig skal slukke lyset litt tidlig for en gangs skyld. Og klokken var da 22.00 da jeg kom på dette. Normalt så legger jeg meg aldri til å sove før rundt klokken 23.30 eller rundt midnatt. Selv om jeg er på jobb her ute offshore på oljeplattformen som jeg jobber på nå. Og det selv om jeg skal opp og på jobb neste morning klokken 06.00. Da begynner jeg på jobb. Og det samme når jeg er hjemme på 4 uker fri, så legger jeg meg aldri før tidligst midnatt. 

Men nok om det. Iallefall så slukket jeg lyset rundt klokken 22.00, og det syns jeg faktisk var helt nydelig. Jeg lå der og nøt den deilige roen og stillheten i mørket under dynen min. Kjempedeilig. Men den nytelsen og den gleden varte ikke lenge. For jo lenger jeg lå der, jo mer begynte hodet mitt å leve sitt eget liv. Altså det hode mitt det kvernet og tenkte og pratet altså så mye med seg selv at det var helt grusomt. Jeg var jo ikke trett i det hele tatt da jeg slukket lyset rundt klokken 22.00, og jeg vil vel tro at det kan være en medvirkende årsak til at hodet gikk litt løpsk med seg selv… Og ikke ville gå inn i noen sovemodus i det hele tatt…Klokken den gikk og den gikk. Den ble 23, den ble 23.30 og rundt midnatt, ja da hadde jeg fått nok av å ligge å snu å vende på meg selv, urolig frem og tilbake i sengen som en annen duracell kanin. Så jeg lå der og så sa jeg til meg selv at «hva gjør jeg nå.?». Jeg ble enig med meg selv om å slå på lyset, og satte meg opp i sengen en stund, i håp om at jeg skulle bli litt trett og at hodet mitt kunne få «snakket ferdig». Og jeg kjente nå at jeg begynte å bli litt trett. En halv time senere rundt midnatt slo jeg av lyset igjen, og håpet om å få sove litt nå, steg frem. Men, sovnet jeg.? Nei, langt der i fra om jeg gjorde. Jeg ble liggende der enda en stund, lys våken selv om jeg nå var litt trett, samtidig som det kvernet og brakte i tanker i hode mitt. «Hjelpes tenkte jeg. Skal jeg klare å begynne på jobb klokken 06.00 i morgen nå, ja da er det jaggu meg best om jeg sovner nå relativt kjapt.». Da var klokken for lengst passert midnatt. Siste gang jeg så på klokken, da var den nesten 01.00. Men mye søvn ble det ikke, for ca. klokken 03.15 så våknet jeg igjen, og var lysvåken. Og gjett bare hvem det var som var trett da. Jo, denne karen her. Og ikke guu om jeg fikk sove i et par timer til som jeg hadde håpet på. Klokken 05.30 skulle jeg jo opp igjen. For så å starte hardkjøret i 12 timer med vaskeri, lugarer og fellesområder. 

Men utrolig nok, da jeg kom inn i messen for å tyne i meg litt frokost så tidlig på morrakvisten, så var jeg faktisk ikke så trett. Men som jeg sa til de andre som jeg jobber i cateringen sammen med, så kom jeg nok til å bli stuptrøtt utover ettermiddagen. Noe jeg også ble til gangs. Men jeg kom meg greit gjennom dagen. Jeg la meg nedpå noen minutter i pausen, og det var en uvurderlig hjelp å få ligge litt nedpå. Jeg tørr ikke tenke på hvor tøff den dagen hadde vært visst ikke…..

Du kjenner deg sikkert igjen i dette.? Og er det ikke frustrerende å ikke få sove når du skal.? Og desto mer du prøver på å få sove, jo bare enda mer håpløst blir det. Er det ikke rart.? Og jeg var skikkelig frustrert i slutten der. Hjelpes meg vel altså. Av og til så vil kroppen bare ikke sove, selv om den har aldri så godt av det. Og vil det så gjerne. Heldigvis er det laaangt mellom hver gang jeg har slike netter som dette. Vanligvis sover jeg sammenhengende i 4-5 timer hver natt, og så blir resten av natten mye sånn av og på soving. Ikke optimalt det heller, men alt er bedre enn dette «marerittet» av en natt som jeg hadde nå iallefall. Håper det blir årevis til en slik opplevelse inntreffer meg igjen. Huff. Og ikke er det bra for hverken kroppen din eller min, dersom vi ikke får nok søvn eller hvile. Det kan skape andre helesproblemer på sikt også…….

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Kjenner meg igjen her ja… det er frustrerende, får krysse fingre for at det er lenge til neste gang. Det er ikke godt for hverken kropp eller sjel…håper du har kommer deg nå:) Ønsker deg en super fin mandag:))

  2. Orkidedatter: njahh sover ikke så godt her ute på plattformen om nettene. Og det er jeg viset nok langt i fra den eneste som ikke gjør. Har inntrykk av at dette gjelder mange av de son jobber her ute. Slik som de snakker så høres det slik ut….. Jeg for min del sover generelt dårlig. Men 2-3 tiner er jo altfor lite for de fleste sav oss…. Så er rimelig sliten når jeg reiser hjem herfra… Ha en super dag du også.<3 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg