Det er noe som ikke stemmer.! Men hva er det.? – Plutselig ereksjonssvikt.!

De siste månedene har jeg merket at er noe som virkelig ikke stemmer hos meg….. Men jeg vet ikke hva. Og vet ikke hva det kan være heller. Og nok en bekreftelse på dette fikk jeg i dag, da jeg hadde vært på trening på Sats Schous plass nede i Oslo sentrum. 

For et par måneder siden gikk jeg også til fastlegen min for å sjekke opp om det faktisk var noe som feilet meg. Det ble gjort en haauuggg med undersøkelser og tester. EKG tester for hjertet, astma og allergi tester, lungetester, og diverse blodprøver. Og kraftprøver. Alt dette var visst nok i skjønneste orden. Hjertet var helt supert, alle blodprøver var flotte, og det samme var lungetestene. Og kraftprøvene. Og astma og allergi testene. Jeg hadde samtidig klagd på til legen min om at jeg på en måte veldig ofte «hiver etter pusten» eller trekker inn pusten så dypt jeg kan flere ganger om dagen før pusten blir normal igjen. Samtidig som jeg kjente litt smerter på venstre side av brystkassen. Altså da ved lungeområdet. Han mente da at det kunne være at jeg hadde litt tette/trange luftveier. Noe som de fleste av oss har litt av, og som han visst nok mente var normalt hos de fleste av oss. Bortsett fra disse smertene. Smertene jeg hadde da, er ikke ubehagelige, men jeg kjenner at det er litt smerter der. Legen min skreiv så ut en resept på ventoline astmaspray til meg. Og mente det ville hjelpe på både pusten, lungene og at de smertene jeg hadde, da ville forsvinne også. Det fikk han rett i…… Jeg «hiver» ikke etter pusten slik som jeg gjorde. Men smerten jeg hadde i venstre bryst er fortsatt der. Men veldig svakt. 

Så er det da jeg lurer på hva det er jeg feiler. Treningen i dag var et rent mareritt så det holdt. Jeg trener normalt sett 5 ganger i uken. Hvor 3 av disse treningene har jeg lagt inn løping og intervall etter endt styrketrening. Men i dag og ved flere anledninger de siste 2 månedene har det vært et rent «helvete» for å bruke et stygt kraftuttrykk. Normal «speed» på tredemøllen når jeg løper er på mellom 14-15 km. per time. Da løper jeg i 30 minutter vanligvis. Og i dag og ved flere treningsøkter de siste 2 månedene så klarer jeg knapt nok å løpe med en «speed» på 11-12 km. per time.  Og da bare i 12-15 minutter. Det samme skjedde i dag. Og jeg er da fullstendig gåen etter de minuttene på tredemøllen. Dette er da ikke normalt for en såpass trent fyr som meg.? En såpass godt trent kar som jeg er, burde da fint klare å løpe i 30 minutter med en «speed» på 11-12 km. per time på tredemøllen.? Jeg har jo løpt og trent hele livet mitt. Og så skjer dette plutselig de siste 2 månedene…..!!

Ikke bare det. Men jeg blir også fort litt andpusten/sliten av å gå i trapper og motbakker osv. Noe som aldri før har skjedd. Ettersom alle tester og prøver viser at alt er veldig fint da jeg var hos legen. Så klarer jeg likevel ikke å slå meg til ro med dette. Ikke bare det. Men ereksjonen har også plutselig blitt mye verre de siste 2 månedene. Kan dette ha en sammenheng tro.? Jeg lurer på om det faktisk kan ha en sammenheng dette……Jeg fortalte legen min om ereksjonssvikten også. Der han da repliserte med. « Ja, det er bare å ta en blå pille det, og pffffttt så er den i gang igjen». Jeg følte da, da han sa dette at jeg ikke ble tatt seriøst nok av ham. Og fikk meg ikke til å si noe mer til ham da. Så det ble med det da. 

Så nå lurer jeg på om jeg skal ta å bestille en ny time hos legen min, for å ta dette opp igjen med ham. Om den plutselige ereksjonssvikten og pusten som ikke er som den skal. Og om disse to tingene kan ha en sammenheng med hverandre også. Hva skal jeg gjøre.? Noen forslag.? Og hva tror dere at det er/kan være at jeg feiler.? Når alle tester og prøver viser det de skal vise, så lurer jeg på hva annet det kan være jeg feiler. Burde jeg tatt en MR/skanning av lungene, hjerte og alt som er..? Eller hva.? Frustrerende nok er det iallefall dette her. Frustrerende når jeg ikke vet hva i all verden dette kan være….Hva tror du.?

Garman. ❤️

8 kommentarer
  1. Be legen din sjekke nivået på d-vitamin i kroppen, og utvidede prøver for feks stoffskifte. Her hos oss sjekkes nemlig bare «det vanlige», og om det er slik hos din lege også kan alle prøver se normale ut, helt til de utvides…
   Selv viste det seg at grunnen til at jeg bla. var kortpustet, hadde hjertebank, var slapp og sov mer enn vanlig, var lavt stoffskifte, som ikke kom frem på de «vanlige»blodprøvene i mars, (da fant de at d-vitamin var lav) mens forklaringen ble funnet i oktober på utvidede prøver da formen min hadde blitt verre istedet for bedre.. Lykke til og håper de finner ut av det for deg!

  2. Tonje: hei Tonje. Og tusen takk.:)
   Det skal jeg nevne for legen min. Og høre med han om utvidede prøver. Akkurat nå er jeg veldig kortpustet igjen. Og det kjennes ut som om jeg hjertebank. Jeg sover dårlig men det har jeg «alltid» gjort. Treningsøktene på tredemøllen har skrent meg veldig. Så jeg er enig med deg at her må det utvidede undersøkelser til. <3 <3

  3. Tips: Dette kan være tegn på at du har akkumulert et restitusjonsunderskudd over tid. Altså påbegynnende overtrening.
   Prøv å begrense treningen til kun en god oppvarming i en uke eller to, og se om det hjelper.

  4. van Steike: det kan du ha rett i. Flere av treningene er ikke harde økter i det hele tatt. Iallefall 3 av dem er helt rolige. Som å gå på tredemøllen helt rolig. Men godt mulig du har rett. Så skal prøve ut det også. Takk for tipset. <3 <3

  5. Orkidedatter: jeg vet ikke hvordan deg gikk egentlig enda. Bare fått tatt en ny runde med prøver og tester. Og skal også i en MR etter hvert.. så får vi se hva de finner…:))

   Tusen takk det samme. Og nyyyt helgen. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg