EL- gigantene «tvinger» oss til å kjøpe nye støvsugere, når vi allerede har «nye» støvsugere….!

En “lykkelig” liten sjel som her er i full sving med å montere på slagen på sin splitter nye gule kule støvsuger. 

For et par uker siden da jeg skulle støvsuge i leiligheten min, med min lille blå støvsuger som jeg har hatt i et par år nå. Så såg jeg til min frustrasjon at det var behov for å bytte støvsugerpose i støvsugeren min. Jeg merket at støvsugeren ikke tok opp/sugde opp skitten etter seg som lå rundt omkring på gulvene hos meg, godt nok. Så den som da måtte stoppe opp med hele støvsugingen, og ut for å kjøpe nye støvsugerposer, det var meg. Ikke hadde jeg flere støvsugerposer liggende hjemme heller. Så den som bar avsted til Elkjøp for å kjøpe nye støvsugerposer, jo det var meg. Det var på Elkjøp jeg hadde kjøpt denne lille blå støvsugeren. Så da hadde de vel også de støvsugerposene som jeg trengte også…..-trodde jeg… 

Men dette skal jeg hilse dere å si, at det skulle ikke bli så enkelt som det høres ut som. Den tomme esken med støvsugerposer hadde jeg tatt med meg til Elkjøp, sånn at jeg visste hva slags støvsugepose modell det var jeg skulle ha. Slik at jeg fikk akkurat den samme modellen som på esken jeg hadde med meg. Jeg gikk bort til støvsugeravdelingen på Elkjøp, og på en vegg der og noen hyller der var det en masse forskjellige støvsugerposer å velge mellom. Så jeg begynte å se og sammenlignet med den esken som jeg hadde tatt med meg, om jeg kunne finne samme modell som på esken som jeg hadde med meg. Og modellen jeg trengte var en Menalux 4900. Jeg tittet og tittet gjennom hyllene og eskene som hang på en vegg her. Men fant ingen av akkurat denne Menalux 4900 modellen. Det var mange andre Menalux modeller. Men de hadde nummer som 4923, 4903 osv. Det ble til at jeg spurte betjeningen i avdelingen her om litt hjelp. De sa da etter å ha sett gjennom hyllene og sjekket inne på dataene sine, at Menalux 4900 modellen som jeg skulle ha ikke lenger fantes og var gått ut av markedet for lenge siden. Jeg spør så om de har lignende/tilsvarende modeller som jeg kan bruke i støvsugeren min i stedet. Men det hadde de heller ikke. Men så stusser jeg også over at de sier at «støvsugeren min er nok for gammel.»

Og her i denne esken på dette bildet er de berømmelige støvugerposene om ikke lenger er å få tak i, i det hele tatt. 

FOR GAMMEL.??? Det går en skrue og to løs hos meg da. Og jeg kjenner jeg blir mektig irritert der jeg sier til betjeningen at..: «Står du her og sier at jeg har en for gammel støvsuger.? Støvsugeren er jo bare knappe 2 år gammel jo» sier jeg. Så hvordan kan da denne støvsugeren være for gammel.? « Betjeningen svarer høflig og sier at «det kan se slik ut ja. « Så tenker jeg. HERREGUUD. Er det slik det har blitt.? Og er det slik disse El gigantene nå opererer.? Bytter de ut/slutter de å lage/produsere  støvsugerposer til støvsugere folk har kjøpt hos dem etter bare et par år.? Og visst til. Da er det kun ene og alene en eneste grunn for at de gjør nettopp dette. Og det er fordi de vil at folk skal kjøpe nye støvsugere etter et par års tid, når jeg som kunde ikke får tak i de støvsugerposene som jeg trenger til akkurat min støvsuger. Å og for å tjene enda mer penger…; Er det slik det har blitt.? Andre som kjenner seg igjen i det jeg skriver om her.? Og noen andre som har slike/lignende erfaringer.? Altså vi tvinges til å kjøpe helt nye støvsugere når vi allerede har fullt brukende støvsugere hjemme. Men på grunn av at vi ikke får tak i de rette/«utgåtte» støvsugerposene til våre støvsugere. Så må vi kjøpe nye støvsugere etter få år.? Hva slags bruk og kast er dette da.? Og ikke minst hvor lite miljøvennlig. Her er det da altså de store EL gigantene som har skylden….-som tvinger oss til å kjøpe nytt etter et par år. Altså EL gigantene tvinger oss til å kaste fullt brukelige støvsugere…… Så er det da EL gigantene som er miljøsvina her på dette området, og som opererer med en «bruk og kast» holdning mot oss frorbrukere. Er det virkelig slik det er blitt.? Jeg er sjokkert dersom dette er tilfelle. Støvsugeren jeg hadde før jeg kjøpte den lille blå støvsugeren min måtte jeg også kvitte meg med av samme grunn. Den hadde jeg hatt i 3 år. Men på grunn av at støvsugerposene ikke lenger fantes, eller var gått ut av produksjon,  så måtte jeg kjøpe nok en ny en. Altså det har bare gått 2 og 3 år mellom hver gang jeg har blitt «tvunget» til å kjøpe nye støvsugere. Og dette henger da virkelig ikke på greip. 

Jeg ble jo så forbanna, at da jeg kom hjem så sa jeg til meg selv. At støvsuger med støvsugerposer skal jeg ALLDRII ha inn i mitt hjem igjen. Så noe av det første som jeg gjorde var å se om jeg kunne finne støvsugere på nettet, og som det IKKE var nødvendig å bruke støvsugerposer på  når man skulle støvsuge. Og gjett om jeg fant. Jeg fant mange. Og den jeg likte best var den de hadde på Jula. Her hadde de flere varianter jeg godt kunne tenkt meg å hatt selv. Men jeg landet på denne gule her som det er bilder av i bloggen min her. Sjekk ut nettsiden til Jula også. https://www.jula.no/search/?query=Grovstøvsuger så kommer det opp flere modeller. 

Og i dag. I dag kom  min. ENDELIG. Og jeg fikk montert den opp i en fart, og testet den ut. Og den fungerte som bare rakkeren. Dette er en støvsuger som kan støvsuge både vann, fuktighet og tørr skitt. Og det følger med 1 stykk støvsugerpose også. Ja, den kan brukes med støvsugerpose, eller helt  uten. Det velger du selv. Begge deler fungerer utmerket. Jeg bruker den uten støvsugerpose.  Denne modellen ser jeg nå er steget til full pris igjen, dessverre. Mens jeg ga nesten halv pris på den. Da det nettopp har vært kampanje på den. En kampanje som bare varte i et par dager. Så jeg var heldig. Jeg så reklame om denne støvsugeren på TV2 , og da var det jo bare å kaste seg rundt å få kjøpt en til seg selv i en fart. Uavhengig av den kampanjen eller ikke. Jeg hadde kjøpt den uansett.

Støvsugere  med støvsugerposer, er jeg virkelig ferdig med. Og det kommer ALDRI inn i mitt hus «ever again».Hva har du hos deg.?

Forundringsgspakken fra PostNord i hus i dag. Og her er jeg i full sving med å åpne og pakke ut den nye støvsugeren. 

 

Og slik ser det nye gule vidunderet ut, der den nå etter hvert skal suse rundt på gulvene inne i leiligheten min. 

Og litt montering av hjul og hjuldeksler måtte jeg også få på plass, før jeg tok støvsugeren i bruk.

Studere bruksanvisningen, slik at man monterer og gjør ting riktig første gang er viktig. Og ikke minst så man ikke gjør feil og ødelegger noe også. Men den var enkel å montere i hop. Veldig enkel. 

Garman.❤️

2 kommentarer
  1. Virker som du har vært maks uheldig. Kjøpte en Miele støvsuger på Elkjøp i 2010 og den finner jeg fortsatt poser til på Elkjøp 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg