Ussjh, skadedyret Skjeggkre i blokken – Slik unngår du skjeggkre.!

Her for et par dager siden så ramlet det inn en mail fra sameiet og styret som jeg hører til i blokken som jeg bor i. Og i den mailen sto det at det var oppdaget skjeggkre i noen av leilighetene i blokk A2 og A3. Først skjønte jeg ikke helt hva et skjeggkre var for noe. Men skjønte etter hvert som jeg leste mailen og etterpå googlet dette vesenet, at dette er et ganske harmløst insekt….. -vel og merke dersom antallet av disse krypene er få. Er de mamge nok kan de gjøre skade på leilighetene/boligene….. Dette insektet blir visst mer og mer og mer vanlig i de norske hjem. Og da særlig ganske så vanlig i nyere bygg, nyere blokker og nyere hus. Her forekommer disse krypene veldig ofte. Og jeg har bodd 3 år i min leilighet i april neste år. I splitter ny boligblokk. 

Da jeg var inne og leste litt om skjeggkre på denne nettsiden her.: http://skjeggkre.info/ så var det en del tiltak jeg og du kan gjøre som iallefall minsker faren for å få skjeggkre inn i hjemmene våre…… Da jeg leste det var jeg ikke sen med å kaste meg rundt å sette i gang med litt rengjøring. Blant annet i alle skuffer og skap hvor jeg har mat, tørr mat og krydder. Gikk jeg i gang med å tømme alle melposer av alle slags meltyper jeg selv har hjemme. De tømte jeg innholdet av oppi tette glassbeholdere. Og vasket og støvsuget godt i skuffene og skapene jeg oppbevarer mat i. Disse skjeggkreene leste jeg er veldig glad i diverse typer mel og proteiner.  Det samme under vasken på kjøkken hvor søppelbøtten står er det veldig viktig å holde det rent. Så fra nå av skal jeg støvsuge og rengjøre disse områdene en gang per uke. 

Orden i skuffen. Diverse meltyper, frø, korn, knekkebrød lagt i tette glassbeholdere. Ristypene ved siden av skal jeg kjøpe  glassene holdere til på mandag. Jeg har kjøpt mine på Kitchen. På Oslo City. Og husk å vask godt i skuffer og skap. 

Det andre som var lurt å passe på. Var å støvsuge godt generelt overalt i ditt hjem. Da særlig rundt og langs lister langs gulvet, og hjørner og kroker. Så dette er noe jeg skal passe på å gjøre hver gang jeg støvsuger. Gjør man dette er man på god vei til å unngå disse krypene. Men 100 % garanti har man ikke. 

Ellers så syns jeg det er fryktelig ekkelt med disse krypene som kravler rundt i noen av leilighetene til beboerne som bor i blokken min. Jeg selv har ikke sett noen av disse krypene i min leilighet enda. Og tror ikke det problemet er hos meg…Så da håper jeg de ikke finnes i mitt hjem. 

Garman. ❤️

8 kommentarer
  1. Skjeggkre har jeg ikke sett, men et sølvkre dann og vann. Sånn omtrent ti stykker i løpet av 30 år. Helt normalt i eldre hus, det. Men de kryr ikke rundt og blir skrekkelig mange som skjeggkreet, og skjeggkre gumler papp og papir! Jeg vet ikke helt hvordan jeg vil føle det om jeg invaderes av det skjeggete kreet :/ .
   Noe jeg ikke takler, er midd, eller rettere, støvlus, i mel og gryn. Som regel er de på plass i posen når utløpsdato nærmer seg eller er gått ut. Jeg får fnatt om det er noe som rører på seg i posen! Folk flest legger neppe merke til dem og bruker melet, men jeg er så fiksert at jeg sjekker posene med jevne mellomrom og vet akkurat hva jeg skal se etter! En bitteliten prikk på innsiden av posen som kryper, når man egentlig tenker at det ikke er noe annet enn støv fra melet….UGH! Jeg stapper melposer , havregrynpose, risgrøtboks, oppi plastposer og lukker, men gjett om den j**la støvmidden er på plass likevel om posen har stått lenge?
   Vi har alle våre greier og fobier..hehe.

  2. Et skadedyrfirma vil vel være behjelpelig med å finne ut om du har skjeggkre eller ikke i leiligheten? Ta kontakt med styret for info om hvilket firma de samarbeider med.

  3. Anonym: styrer er for lengst blitt kontaktet og involvert i saken. Og det samme er Mattilsynet og anticimex. Har man først fått disse dyrene i hus er det så og si helt umulig å bli kvitt disse dyrene…. da det ikke finnes noe som tar livet av disse dyrene. Det er kun blitt funnet skjeggdyr i en leil i min blokk…- foreløpig.

  4. *Grøss*. Vær glad det ikke er i din leilighet da. Har skjeggkre på min arbeidsplass og har sett størrelsen på de som går i (lim)fellene.

  5. Anonym: Oiii, er de så stoore.? Asjjh så ekkelt det er. Nei ikke sett noe til den dritten enda heldigvis. Men jeg tror de kommer etter hvert her også. Nettopp publisert et nytt innlegg/oppdatering om skjeggkre saken her hos oss nå jeg. :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg