Siste resept på HIV – medisinene som jeg tar til daglig.!

 

En ny «ladning» med medisiner hentet. Denne ladningen varer for 3 måneder. Og dette er mest sannsynlig siste gangen jeg bruker disse medisinene, dessverre.

I går tikket det inn en SMS fra Ullevål og Ullevål apoteket som jeg bruker for å hente mine HIV medisiner. Og det var en beskjed om at den siste resepten på HIV medisinene som jeg tar, var klargjort for henting hos de. Noe jeg da selvfølgelig dro for å hente med en gang. Riktig nok har jeg circa 2 uker igjen av den siste boksen jeg allerede har begynt på. Det er med en viss bismak eller hva jeg skal si at jeg var og hentet disse medisinene i dag. Det er fordi det er siste gang jeg skal bruke disse medisinene som heter Odefsey, og som jeg tar 1 pille av til dagen. Dette har vært medisiner som har vært utrolig gode for meg å bruke. Og resultatene ved bruken av Odefsey har vært helt fantastisk god. Og alle resultater har vært strålende fine til en hver tid.

Nå som de folkevalgte på Løvebakken vil at alle vi med HIV i dette landet skal over på billigere medisiner for å spare penger, men også for å legge press på legemiddelindustriens «monopol» for å legge press på prisene blant annet. Så er det altså vi forbrukerne av HIV  medisinene som må «ta støyten for og si det sånn….De nye medisinene vi skal over på, må vi ta ikke bare 1 gang om dagen, og heller ikke bare 1 pille av om dagen så vidt jeg har skjønt. Men flere av og flere ganger til dagen, da morgen og kveld. Hvilket også betyr at jeg må «drasse med meg» medisiner ut når jeg eventuelt skal ut på noe. Da de nye medisinene skal tas med en intervall på hver 12 time sånn circa. Så litt mer tungvindt blir det i tillegg…. HIV Norge og HIV legene på Ullevål jobber voldsomt mot at vi skal over på disse medisinene, (hva nå enn de heter), da det visst nok er en del bivirkninger ved bruk av de nye medisinene hos flere pasienter. Så jeg kan jo da ikke skjønne i min villeste fantasi at dette da skal være lønnsomt for de folkevalgte på Løvebakken, dersom en haug av HIV positive med de nye medisinene får bivirkninger. Det vil jo bare føre til sykemeldinger og fravær. Og at folk ikke klarer å jobbe eller å komme på jobb blant annet. Og vi vet jo alle hvor kostbart det er med sykefravær i samfunnet vårt. Så jeg forstår meg ikke på dette. Kanskje er det meningen at jeg ikke skal skjønne meg på det heller.? Og er disse nye medisinene SÅÅ mye billigere da.? At de på Løvebakken likevel mener at det skal være lønnsommere å sette HIV positive over på nye medisiner og leve med bivirkninger og sykefravær.? Jeg bare spør…..

Nå skal det også være sagt at det er jo ikke sikkert at jeg vil få noen bivirkninger i det hele tatt når jeg etter hvert skal over på de nye medisinene. Jeg har aldri hatt noen bivirkninger på noen av de tidligere medisinene jeg har tatt. Altså medisinene Truvada, Isentress, Eviplera og medisinen jeg tar i dag Odefsey. Men disse medisinene er da også adskillig bedre enn den nye typen vi skal over på, slik jeg har forstått det. Enten så vil det gå bra uten noen bivirkninger. Eller så vil jeg også få det. Jeg er skeptisk ettersom så mange andre har fått bivirkninger av de nye medisinene….Jeg får håpe i det beste at jeg slipper bivirkningene når den tid kommer.

Garman. ❤️

2 kommentarer
  1. Synes du er utrolig tøff som deler dette med oss. En annen ting er at jeg klarer ikke å forstå hvorfor det skal spare inn penger på sånne ting som dette! Hvorfor skal man ta fra folk ting som fungerer ? For å så bytte i ting som er billigere , men mer bivirkninger ? Jeg ønsker det masse lykke til <3 Synes du er både tøff og modig <3

  2. kaosverden89: Vel da er vi to som ikke helt klarer å forstå hvorfor disse folkevalgte velger å gjøre dette. Og også motarbeide de dyktigste spesialistene på HIV feltet. Det er uforståelig for meg også. Men så overrasker det meg heller ikke, ettersom det er kun ene og alene pengene som til slutt styrer og rår over alt. Også i denne saken tydeligvis…… Og verre vil det bli tror jeg med årene som kommer med andre saker også……..

   Takk. Det er en lettelse å få være åpen om dette. <3 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg