Influensavaksine & HIV – Er kuren mot HIV kommet.?

I dag har jeg vært hos fastlegen min. Og det jeg skulle i dag var at jeg ville ta denne influensa vaksinen, som det anbefales at så mange som mulig av oss tar. Og ettersom at jeg er HIV positiv og i risikogruppen. Altså er særlig utsatt for influensa/lungebetennelse osv. i og med at jeg er kronisk syk. Så betyr det at det anbefales på det sterkeste at jeg tar denne vaksinen. Alle med nedsatt immunforsvar og med kroniske sykdommer er noen av de som bør ta denne vaksinen. Og jeg er jo en av dem. Så da var det bare å få det gjort. Ettersom jeg har en kronisk sykdom så betaler jeg 200 kr for denne sprøyten. Og de som ikke har noen sykdommer må betale 50 kr mer. Ja, ikke skjønner jeg hvorfor de som er friske, men som ønsker å ta denne vaksinen må betale 50 kr. mer enn meg. Men slik er det nå. Om du har en kronisk sykdom eller ikke, altså er helt frisk så anbefales det å ta influensa vaksinen også. Det er jo faktisk tross alt 900 personer i året som dør av influensa. Og det er utrolig mye. Og visst et lite nålestikk med en vaksine kan redde livet ditt, ja da er den vaksinen og de 200-250 kr. verdt alt hva de er verdt. 

Iallefall så var jeg hos fastlegen min kl.11.15 i formiddag, og det var fastlegen min selv som satte vaksinen på meg. Og det gjorde han på et blunk. Da vi var ferdige med å sette vaksinen så begynte jeg å fortelle ham «det siste nye» på HIV fronten. Og da særlig at vi HIV positive skal over på andre og billigere og «dårligere» medisiner. Med flere bivirkninger også…Han ble ganske overrasket over dette. Og ble rett og slett litt irritert også. Han mente som alle andre også mener, at dette er helt feil sted å begynne å spare inn på. Som han sier, så er det de svake og svakeste, de syke som blir rammet….- igjen. Alltid er det det… Og da jeg fikk tenkt meg litt om, så har han faktisk rett i det…. Det han også sa, var at han mente at det var nærliggende å tro at en kur for HIV viruset ikke var langt unna. Hmmh, tenkte jeg. En kur mot HIV.? HIV legen min på Ullevål har selv sagt det samme, at han tror at en kur mot HIV viruset ikke er langt unna…. Og ettersom jeg er en av de som faktisk lever med dette viruset i kroppen, og de faktisk sitter der “face to face” og sier dette til meg, ja da må det vel være noe i det de sier.? Eller.? Det er vel strengt tatt ikke noe man bare “lekser” ut av seg sånn helt uten videre.? Det er jo en alvorlig ting dette her, og millioner av mennesker verden over lever med dette viruset. Nå vet jo HIV legen min på Ullevål og “teamet” hans der det meste hva som skjer innenfor HIV feltet med medisiner og en eventuell kur. Ettersom de er de fremste spesialistene på HIV feltet i dette landet. Jeg håper det er noe i det. Men, jeg tror det ikke før jeg ser det, og ser den kuren foran mine øyne og i hendene mine. Da skal jeg tro på det, ikke før. Inntil da, velger jeg ikke å tenke på at det kanskje vil finnes en kur etter hvert som kurer HIV. Men lever livet mitt som om jeg er en HIV positiv som må ta medisiner mot HIV resten av mitt liv. Tror kanskje det kan være det beste å gjøre det sånn. Uten noen tro og formeninger om at det vil komme noen kur. Selv om jeg innerst inne i mitt indre håper det vil finnes en kur mot dette

Dersom det nå er snakk om at de har funnet en kur mot HIV. Og HIV legen min på Ullevål og fastlegen min ville jo ikke sagt noe om dette, dersom det ikke var noe i det.? Eller.? Og dersom det medfører riktighet det de sier. Er kuren allerede her.? Hvor lenge har isåfall kuren eksistert.? Jeg vil tro, at dersom det er en kur her, så vil de jo måtte forske og prøve ut denne kuren, for å se at den kuren de har funnet faktisk kurerer Hiv. Om de da gjør det på mennesker, rotter eller hva det nå enn måtte være. Så vil jeg tro at det vil ta flere år å teste ut dette. Før de virkelig går ut og sier at ” nå har vi funnet en kur mot HIV.” Og det er det jeg lurer på om både HIV legen min og fastlegen min kanskje vet noe om. At det faktisk finnes en kur i dag, men som det nå må brukes noen år på for å teste ut virkelig fungerer mot dette viruset. Er det det de vet.? Men som de liksom ikke ha lyst til å si/bekrefte overfor meg.? Neste gang jeg skal til Ullevål og HIV legen min, så skal jeg “fiske og grave” litt mer og stille spørsmål til HIV legen min angående dette. For å se reaksjonen hans, hvordan han svarer og ikke minst hva han svarer. Det er jeg spent på. 

Men selvfølgelig, jeg drømmer så klart om at det en dag skal finnes en kur mot HIV. Når enn tid den måtte komme. Og skulle jeg få lov å være så heldig å få oppleve å bli kurert for HIV viruset i min levetid. Jahh, da hadde isåfall den ultimate drømmen min gått i oppfyllelse. 

Disse to bildene med TV skjermene tok jeg mens jeg satt på venterommet på legekontoret i formiddag. Her informerer de om influensavaksinen, og hvem som virkelig bør ta den. Men alle bør ta den uansett….

Garman.❤️

6 kommentarer
  1. Jeg vet ikke noe om det, men håper sammen med deg at det kan finnes en kur om ikke nå, men veldig veldig fort. Vet det blir forska på….og kan ikke miste håpet. Jeg hadde også «fiska» litt hadde jeg vært deg inne på sykehuset….det må da være lov å spørre og undre seg når en er med spesialistene. Imens så krysser jeg fingre for at din drøm blir oppfylt og takker for at du deler av deg:) ønsker deg en super fin helg med glede og kanskje litt «magi» den lager du selv….:))

  2. Kan ikke nok om dette her, men på ungdomsskolen husker jeg at vi hadde temaet, og jeg skrev et dikt som fikk topp karakter. Nå håper jeg at en kur kan få den samme karakteren, og at du står høyt oppe på lista over de som kan få utbytte av den tidlig <3 Om det er sånn eller sånn så vitner i alle fall utsagnene om at noe er på gang, ingenting er bedre enn det. At de kan finne en kur som kan holde :-)) Imens håper jeg du har mange fine dager <3

  3. Jernbanefrua..: det håper jeg også på. Skal forhøre meg skikkelig om dette, neste gang jeg skal til Ullevål.:-))
   Takk, det går veldig fint med meg. :))

  4. Interessant å se om vi kan få en kur i vår levetid, ja. Jeg regner med du oppdaterer oss på det. Og i mellomtiden så synes jeg et er opplysende å lese hvordan viruset påvirker hverdagen din medisinsk sett. Selvfølgelig også mentalt, men det er ting som kan bli litt for personlige til å dele noen ganger.
   Kan kanskje hende at man føler man ikke tør å håpe for mye også? Satser på at influensaen holder seg laaaaangt borte. Har heldigvis hatt det bare to ganger i hele mitt liv. Men jeg tar heller ikke vaksinen. Tøff i trynet helt til den dagen jeg blir sjuk, da er jeg den største pysa som synes såååå synd på meg sjøl. 😛 LOL

  5. Kristin: ja jeg skal holde deg oppdatert om alt som skjer angående dette viruset.:-))
   Syns du skal ta vaksinen jeg Kristin. Det tror jeg kan være lurt for oss alle. :-))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg