Julebelysning på balkongen på plass.! – Jeg elsker mørketiden.!

 

På disse 3 bildene øverst, så er julebelysningen endelig på plass. Og jeg er den eneste i min blokk som har fått hengt lysene ut. Normalt sett er vi mange flere som har dette. Blokkene rundt min blokk er det flere som har hengt ut sine julelys. Kjempefint. Så får jeg være til inspirasjon for de andre i blokken min til å henge ut sine lys…. 

I  dag har min gode venn Martin vært på besøk hos meg. Og han har hjulpet meg med å henge opp utebelysningen min på balkongen. Han kom ved 11.30 tiden for å gjøre dette. Og han gjorde dette på et lite blunk. Jeg tror ikke at han brukte mer enn 15 minutter på å få hengt disse lysene opp. Jeg kunne nok helt sikkert klart å henge disse lysene opp selv. Men så liker Martin å fikle og styre på med slike ting. Så da kunne jo han få lov til å gjøre det syntes jeg. Og det ville han. Som dere kan se av dagens bilder i bloggen er Martin i full sving med å henge opp lysene for meg. Jeg hadde egentlig tenkt til å vente til neste helg med å henge opp lysene. 

Egentlig så syns jeg jo det er bittelitt i tidligste laget med å henge opp disse utelysene på balkongen. Vi er jo tross alt bare kommet til 18 november i dag. Men så ser jeg jo at flere beboere i naboblokkene her i Krydderhagen på Løren har hengt ut sin balkongbelysning/utebelysning. Ja, for flere uker siden begynte folk å henge ut julelysene sine. Mens jeg ser det ut til, blir den første som henger ut lys på blokken som jeg bor i. Og nede i byen i Oslo er det jo massevis av julebelysning hengt opp og som lyser over alt. Så det er jo koselig. Så tenker jeg også. Det er egentlig helt greit og at folk henger lysene ut nå. Nå er det jo så mørkt og trist stort sett ute hele tiden likevel. Så det å henge ut lysene nå gjør det bare koseligere rundt oss syns jeg. I en ellers så mørk og trist tid.

Mange synns at denne tiden av året er en mørk trist og kjedelig tid når mørketiden kommer innover oss for fullt. De neste 3-4 mnd. så vil det jo være mørkt allerede ved 4-5 tiden på ettermiddagen. Min far sier at han ikke kan fordra denne tiden av året vi nå er inne i. Han hater mørketiden. Eller som han selv selv sier. «Det er svart, mørkt, surt og trist heile forbanna dagen. Eg HAAATA det», er det han sier. Og på en måte forstår jeg ham. Mor og far bor på Vestlandet og med de mengdene regn som er der, der det gjerne kan regne 1-2 mnd. i strekk. Og når da dette skjer på den mørkeste tiden på året, med både regn og mørke hele tiden, ja så blir det også mørkt og trist på dagen også. Og det må jo være litt frustrerende og deprimerende også. Så jeg skjønner min far godt på mange måter….. Jeg hadde nok blitt møkkalei mørketiden jeg også dersom jeg hadde hatt det samme vestlandsværet her hvor jeg bor i Oslo. Men heldigvis så er det ikke så ille her….-iallefall ikke enda. 

Jeg for min del liker mørketiden veldig godt. Syns det er litt koselig med mørket som siver inn gjennom vinduene mine i 16-17 tiden. Da tenner jeg MASSE lys, noe godt rødt i glasset og bare storkoser meg med serier på Netflix eller noen gode programmer på TV. Men til syvende og sist så handler vel det hele om hva man selv gjør det til i mørketiden. Og hva man selv ønsker å gjøre i mørketiden…. Men nå er det snart bare 1 måned igjen til solen snur igjen også. Og det igjen går mot sommertid. HJEELP så fort den tiden går da…:)

Martin på disse 4 bildene ovenfor, er i full sving med å henge opp disse julelysene for meg. Flink gutt han som ville gjøre det for meg. 

Og dette bildet her, tikket inn på snapchaten min tidlig i ettermiddag. Den var fra min mor, og hun sendte et bilde av min far som står i en stige og henger opp julebelysning på terrassen deres hjemme på Nedstrand. Så det betyr at vi hang opp julelysene våre samtidig…..

Garman.❤️

 

22 kommentarer
  1. Jeg er også glad i mørketiden, tenne lys -masse lys- krype ned i sofan med et teppe og med te/kakao og mannen min eller sønnen min med en god film/julefilm…
   Fine bilder og så koselig å gjøre ting sammen:))
   Jeg la også merke til plantene dine, de syns jeg virka så fine og trivelige. De passa så godt der oppe…
   Ønsker deg en super god og fin start på uka og håper den blir fylt med glede:))

  2. Fin juleveranda 🙂 Kanskje det gikk et lys ( haha!) opp for din far, – mørketiden kan jo belyses litt, så ser det bedre ut. 🙂

  3. Fint det blei med lys 😀 Jeg sitter å tripper her, vente til slutten av mnd så skal jeg også slenge ut noen lys 😀 Ha en fin dag videre:D

  4. Orkidedatter: Herlig. 🙂 Skal også krype inn under teppet i kveld med et glad godt rødt og sjakk. :))
   Plantene mine er kunstige. Kjøpt på KID interiør. Og de får stå ute så lenge det ikke er snø….:))

  5. baresteinar: Du nå få det opp Steinar.:-)) Blir så mye koseligere og da syns jeg.:-))
   Hehe ja en Martin og en handyman skulle vi vel alle hatt tror jeg…. <3

   1. De er kjøpt på lanpemagasinet på Carl Berner i Oslo. Er veldig fornøyde med de. Men full pris er de ganske dyre. Så om du venter til romjulen/romjulssalget så får du de til halv pris. Jeg er iallefall veldig fornøyd med mine.:))

    1. Takk for svar! 😀 kan jeg spørre hvor mye de kostet cirka? Og hva de heter? Ringte avd carl berner men de hadde ikke disse..

     1. 4 lenker som jeg har rundt på min balkong kostet 5000 kroner fullpris.
      Hmmmh, om de ikke har akkurat de jeg har nå, vil jeg helt klart tro de har lignende utgaver i butikken sin. Sist jeg var der var det myyye å velge i….

      1. Kjøpte du med steinene som er i og blomsten komplett? Fant en butikk som selger bare potten men ikke med steinene og planten.. det så kjempe fint ut! 🙂

      2. De kunstige oliventrærne og fikentrærne er kjøpt på KID interiør. :-))
       Steinene googlet jeg på nettet og fikk tilsendt i posten av et sørlandsfirma. Mye flott som ligger på nett om du googler…. De store plantasjen butikkene ser jeg også selger diverse steiner…-Men litt varierende hvor mye de har alt etter hvilken butikk du går i…

  6. Hei igjen.

   Fikk kjøpt små versjon fra lighthup.no men er usikker hvilken skal velge…disse kommer i to verjoner, små og stort ;D

   Det ene er høyde 40, og den andre er høyde 28. Må bare spørre deg hvilken du har? Takk for svar 🙂

   1. Jeg vet faktisk ikke hvor lange disse lysene er som jeg har. Men det kan jeg finne ut av, når jeg kommer hjem fra jobb i Nordsjøen om 14 dagers tid..:)) Men da tror jeg du må minne meg på det.:)

   1. Jeg har den minste størrelsen av disse blomsterpottene. Til min 10 kvm store balkong så er disse store nok. Min tvillingbror har de store av disse blomsterpottene. Men han har hus og stor hage/uteplass då der er det fint med de største pottene. Så, det kommer helt an på hvor stor uteplass du har. Har du stor plass ute ville jeg tatt de store pottene…. Et mindre sted de små pottene.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg