Folk eier overhode ingen skam eller respekt for andre medmennesker…..!

I helgen som var så tikket det inn en ny mail i fra styret. Og denne gang hadde det ingenting med denne skjeggkre saken å gjøre. Men helt andre ting. Denne gang var det fellesannleggets garasje her i Krydderhagen hvor jeg bor det gjaldt. Et par beboere i naboblokkene her, hadde hatt innbrudd i bodene sine. Og innbruddene hadde skjedd i to av bodene i en annen oppgang her. I 34b mens jeg bor i 30. Alle beboere i Krydderhagen har fått tildelt sine boder i -1 og -2. Som da også fører oss rett ned i garasjeanlegget når man tar heisene ned. 

For å komme inn til bodene så har hver blokk egne kodebrikker inn til sine boder. Altså vi som bor i blokk 30 har våre egne boder inne i et stort rom. Og for å komme inn i dette rommet og til de 25 bodene vi har der, så må man altså bruke en kodebrikke for å låse seg inn. Ikke en vanlig nøkkel. Og deretter har hver enkelt beboer hengelåser på sine boder. 

Ettersom man må ha en egen kodebrikke for å låse seg inn til bodene, noe alle beboere i blokkene i Krydderhagen har fått, så var jo min første tanke at det må jo da være noen beboere i Krydderhagen som har kodebrikke som da har brutt seg inn i de to bodene i oppgang 34…. Litt farlig å tenke sånn, men det var nå likevel den tanken som slo meg først. Og det er kun de beboerne som bor i 34 blokken som kan bruke sin kodebrikke til å komme inn i det området hvor de har sine boder. De i blokk 34 kan ikke bruke sin kodebrikke til blokk 30 som er hvor jeg hører til. Så jeg syns dette er litt mistenkelig…. Hver beboerblokk i Krydderhagen har sine egne kodebrikker til sine inngangsdører til blokkene og til sine boder. Da skulle man jo tro at det var nærliggende å tro at det må være en eller annen eller noen i 34 blokken som har gjort dette innbruddet/tyveriet….. Som sagt er det farlig å synse om dette når man ikke vet. Men det var nå iallefall min første tanke om dette innbruddet. Det kan jo også være at noen beboere kanskje har mistet sin kodebrikke ett eller annet sted, feks. i garasjeanlegget og så har noen ubudne funnet denne kodebrikken. For så å ha «slått seg løs». Det er ikke godt å si hva som har skjedd egentlig….. 

Det kom også frem av mailen at det virket som om disse tyvene visste hva de var ute etter. Da det dyreste av verdi i disse to bodene var forsvunnet skal vi tro eierne av disse to bodene. Heldigvis er det nå kommet opp videoovervåkning i hele garasjeanlegget. Så styrene i de forskjellige blokkene skal nå sjekke kameraene for forrige helg. Natt til søndag i helgen som var, var da dette skjedde visstnok. Politiet er også informert og satt på saken.

Heldigvis så skjedde det ikke noe der hvor jeg har bod. Jeg fikk en melding på innboksen min av naboen min som bor i 5 etasje rett over meg, om jeg kunne være så snill å sjekke om det hadde vært innbrudd i bodene våre. Jeg var da på Kiwi rett borti gata her og handlet. Og visste heller ikke på det tidspkt. at det hadde vært noe innbrudd. Så jeg sa at det skulle jeg sjekke med en gang jeg kom hjem i fra butikken. Naboen i 5 etasje sitter også i styret. Så jeg skjønner at han var nysgjerrig på om det hadde vært innbrudd hos oss også. Og ikke bare i naboblokken. Naboen var bortreist så han hadde ikke fått sjekket opp i dette selv i helgen. Og ba derfor meg om å gjøre det. Og jeg gjorde jo selvsagt det.

Det har vært mye styr nede i garasjen her. Og folk har blitt frastjålet både det ene og det andre. Blant annet moped, barnevogner og en haug med låste sykler har her blitt stjålet. Dette da ikke fra bodene, men ute i selve garasjeanlegget hvor mange av oss beboere har private parkeringsplasser. Der står det også sykkelstativer hvor vi beboerne kan låse fast syklene våre. Jeg selv har blitt frastjålet den ene sykkelen min som sto her. Den andre sykkelen sto heldigvis i boden. Og jeg vet ikke hvor mange i sunt stykker hengelåser det har vært nede i den garasjen vår.  Fra nå av blir alt satt inn i boden min. Selv om det tydeligvis ser ut til å ikke være trygt der heller. Alt dette skjedde før overvåkningskameraene ble montert opp i garasjen. Etter at de kom opp, så har det ikke forsvunnet noe fra selve garasjen så vidt meg bekjent iallefall. 

Fra nå av er jeg nede og sjekker ofte og jevnlig i boden min at alt er som det skal. At diverse dører på vei inn fra garasjeanlegget og på vei inn til bodene er lukket til en hver tid. Jeg spør også fremmede folk jeg møter i inngangen om de bor her eller hva slags ærende de har her. Og påser og passer også alltid på at inngangsdøren til blokken min «smekker» igjen før jeg tar heisen opp i 4 etasje hvor jeg bor. Så noen ting tror jeg vi beboere kan hjelpe litt til med selv også, for å hindre at ubudne gjester skal ta seg inn «over alt» på våre områder i Krydderhagen….

Avslutningsvis vil jeg si at det er da noe så helt utrolig hvor frekke folk er. Folk stjeler og tar søren meg alt de kommer over…. Folk eier overhode ingen skam eller  respekt for andre medmennesker, men forsyner seg bare av det de vil ha…. Og jeg skjønner heller virkelig ikke hvordan folk kan ha samvittighet til å holde på slik. Jeg forstår det bare ikke. Men det er vel slik samfunnet er blitt. Vi blir mer og mer kalde og kyniske mot hverandre, kan det virke som dessverre. Og vi bryr oss på mange måter ikke om hverandre i det hele tatt…. -ikke på den måten som før i tiden iallefall… Hvor og hvordan skal det ende dette her…? Jeg bare spør. 

På det øverste bildet her, er slik bodene er lagt til og inndelt. 

Slik ser da altså dørene inn til bodene våre ut. Egentlig ganske så solide og ikke bare netting, nettingdører som veldig mange boder ofte har……  

Og her et tydeligere bilde som viser at hengelåsen henger på like hel og fin. Men det er selve festet til døren i boden som er brutt opp av kjeltringen(e).

Her på dette bildet over, henger altså hengelåsen like hel og fin. Men de har brutt opp den delen som hengelåsen er låst til i stedet. 

Og her et enda tydeligere bilde som viser hvordan de har brutt opp døren inn til selve boden. Altså var det ikke hengelåsen som det gikk utover
denne gang. 

Altså en slik KABA kodebrikke som dette er hva hver enkelt beboer i Krydderhagen bruker til inngangsdørene til sine blokker og boder bruker, for å komme seg inn og ut. Til selve leiligheten har hver enkelt leilighet selvfølgelig sine egne nøkler. 

Garman.❤️

4 kommentarer
  1. Det er så utrolig viktig det du sier på slutten av innlegget før bildene. Om dette med å bry oss om hverandre, vise omsorg og respekt… er det slutt på det? Holder jeg på med noe som er gammeldags» og slutt på?… Jeg heier på på den gode gamle omsorgen og tørre å «bry» seg og slår et slag for respekten. Jeg gir ikke opp<3 Det gjør ikke du heller om jeg «leser» mellom linjene og deg riktig...
   Ønsker deg en super fin dag:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg