Du var min aller første bestevenn.!

En  god kollega av meg ba meg skrive et brev til pårørende eller en venn i tilfelle noe skulle gå galt. Det var vanskelig for meg å skrive noe. Men så kom du inn i livet mitt.  Jeg har gitt opp mye for å komme dit hvor jeg er nå. Men når jeg tenker på deg vet jeg at det var verdt det. For 3 år siden kom du inn i livet mitt. Et vennskap mellom oss to, som bare ble sterkere og sterkere.  Dagen da du kalte meg for din bestevenn glemmer jeg aldri. En bestevenn som jeg i mitt liv aldri har hatt. Vi var på vei hjem til deg fra trening da du sa dette. Jeg sa ingenting da du sa det. På en måte litt overrasket tenkte jeg stille med meg selv. « Bestevenn.? Sa han bestevenn.? Ja, det gjorde han. « På vei hjem til deg og dagene som kom, gikk jeg å tenkte på det du hadde sagt til meg. Jeg vil at du skal vite at livet jeg har levd, og alt jeg har ofret og vært i gjennom, var for å hjelpe andre.  Selv fikk jeg hjelp. Og det var det du som hjalp meg med. Det var å bli din bestevenn.

Det vanskeligste for et menneske å gjøre er å ofre noe. Det å hjelpe andre burde være noe av det viktigste for oss mennesker å gjøre. Men slik er det ikke alltid, dessverre. Vi  betaler alle en pris for det vi gjør. Noen ganger er den prisen for høy. Det er i  dag 1 år siden du og jeg hadde ordentlig kontakt. Og jeg vet ikke hvor mange utallige ganger jeg har tatt kontakt med deg det siste året, uten noe respons tilbake. Så hvor ble bestevennen min av.? Det er et spørsmål som fortsatt er ganske ubesvart. Du forsvant bare. Det har ikke gått en eneste dag det siste året der jeg ikke tenker på deg. Flere ganger om dagen tenker jeg på deg. Det er nesten så det er litt plagsomt. På Facebook ser jeg deg «poste» det ene flotte bildet etter det andre av deg og din flotte familie. Din kjæreste og to døtre. Det gjør mange ganger vondt å se disse bildene av min «bestevenn» og din familie. Når jeg selv var en så stor del av ditt liv og familie. Samtidig gjør det godt også å se bildene. De gir meg trøst, de gjør meg glad, og de gjør meg trist. Samtidig som de også minner meg på hvilken flott tid jeg hadde sammen med deg  og din familie. En familie som beriket mitt liv voldsomt.

Jeg har begått feil og tatt dårlige valg. Det har vi alle gjort gjennom livet. Men det er gjennom slike feil og valg man lærer livet å kjenne. Og gjør seg erfaringer på godt og vondt.  Slik blir man også sterkere som person. Livet har det med å gi oss alle en ny sjanse. Jeg håper at jeg vil få en ny sjanse til å komme inn i din familie igjen. Det er en drøm jeg har. Jeg kan ikke lenger fortsette å ta kontakt med deg, slik som jeg har gjort det siste året. Og hvorfor skulle jeg.? Når du aldri svarer meg tilbake. Det er du som nå må ta neste steg.

Til slutt. Aldri tvil på det gode i noens hjerte. Og med alt det gode du har i ditt hjerte, velger jeg å tro at jeg får min bestevenn tilbake en dag. Jeg glemmer deg aldri i tankene mine. Det kan jeg ikke gjøre, ettersom du er den første bestevennen jeg noengang har hatt.  Aldri tvil på at du var en fantastisk bestevenn. Uansett hva som skjer vil du alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Som min bestevenn. Alltid.

Garman.❤️

Jul på Haukeli – Jul i badestampen – Jul på Haukelifjell Skisenter.!

I dag har det vært full rulle her på hytten på Vågslid til mor og far. Min far startet tidlig i ettermiddag med å fylle opp vann i badestampen ute. Det tar litt tid å fylle opp i den. Så derfor startet han med dette litt tidlig. Ikke bare det, men for at vannet skal bli varmt nok, så var det greit å få vann oppi badestampen slik at det sto klart. Det tar noen timer også å få varmet opp vannet i badestampen. Det er min far som har laget/bygget det flotte overbygget, søylene og rammen rundt selve badestampen. Badestampen har min far kjøpt hos en i Kongsberg. For å få vannet oppvarmet har min far laget en vedovn/peis som hjelper til med å varme opp det kalde vannet i badestampen.  Jeg må si at min far er utrolig flink til å få til diverse byggverk. Han er veldig handy og har bygget masse annet forskjellig også opp gjennom årene. Så han må jeg si jeg syns er flink. Jeg hadde aldri fått til alt dette som han bygger.

Så i kveld har 2 av niesen mine, min far og Geirmund hoppet oppi badestampen og riktig storkost seg der. Jeg hoppet over hele badingen der. Da jeg ikke har helt formen inne. Litt dumt å bykse oppi der da, og  når det er noen minusgrader i tillegg også. Trenger jo ikke utfordre helsen heller akkurat.

Et flott firkløver sitter her i badestampen i circa 40 graders oppvarmet vann. Fra venstre min niese Amalie. Så min far Tor. Min niese Terese og Terese og Amalies far Geirmund.

Min far snøbadet et par ganger i snøen, i minus 11 kalde grader. Steinkaldt spør dere meg.  Brrrr.

Mor og far er her i full sving med å legge på ved i ovnen under badestampen. Ettersom det tar noen timer å få varmet opp badestampen. Det er bare så røyken står ut av «pipen» på overbygget som vi ikke ser her på grunn av snøen.

Og her er vedovnen min far har bygget oppi badestampen. Den varmer godt og veldig god.

Og et til av badestampen og vedovnen. Til venstre ligger temperaturmåleren og flyter i vannet.

En skuff med tørr god ved dro vi frem og tilbake fra garasjen og bort til badestampen for å holde fyr i vedovnen. Tror vi fylte 3 slike skuffer med ved….

Her brenner det som bare det nede i vedovnen. Hvert 20 minutt gikk vi ut og fylte på litt knusktørr god ved, for å holde god flamme og fyr i ovnen slik at vannet ble varmt og godt etter noen timer.

Garman.❤️

Siste nytt i skjeggkresaken – Limfeller mot skjeggkre – I kartleggingsfasen.!

Ja, da har vi beboerne som bor i Krydderhagen fått ny informasjon angående skjeggkresaken. En ny e-post i forbindelse med skjeggkreene fikk vi tilsendt på mail i dag. Og det siste nye nå er at vi nå skal sette ut feller, eller limfeller rundt omkring i leilighetene våre. Og da for å se og kartlegge om det kan være muligheter for at de også finnes skjeggkre i blokken og i leilighetene vi bor i. Grunnen til at styret i Sameiet vil at vi skal sette ut skjeggkre feller er for å se om det faktisk finnes skjeggkre i leilghetene i A3 blokken også. Og som jeg bor i. Det er ikke blitt rapportert inn om skjeggkre funn i min blokk eller i noen av leilighetene i A3 blokken. Men ettersom det er over 20 leiligheter i A2 blokken som ligger bare noen få meter i fra A3 blokken, så har Anticimex sagt at det vil være nærliggende og tro at skjeggkrefunn vil bli funnet før eller siden i A3 blokken. A2 blokken er 4 år gammel til sommeren. Og A3 blokken jeg holder hus i, er 3 år til sommeren. Og ettersom skjeggkre elsker å “flytte inn i” nyere hus og boligkblokker, og også gamle hus og blokker, er det dermed nærliggende og tro at de vil dukke opp i A3 blokken også sier Anticimex. Det tar 2-3 år før en eventuell skjeggkrebestand er å finne i nye blokker og hus. Så for å være litt føre var, og for å begrense bestanden så har Anticimex og styret bedt oss om å sette ut disse limfellene. Som sagt, så er det ikke sikkert at det finnes noe skjeggkre i A3 blokken jeg holder til i, men dette er og en del av kartleggingen for å dinne ut av om det er skjeggkre i noe av leilighetene våre eller ikke.

 Så, hvordan og hvor skal disse skjeggkrefellene plasseres og sette ut osv. Limfellene skal skal settes opp i nærheten av varme områder. Eller der skjeggkreene kan finne næring. For eksempel bad, kjøkken, bak kjøleskap, under vasken ved søppelbøtten eller rundt sofaen er “hot spots” er områder skjeggkre forelsker seg i, og trives svært godt i. Det er også viktig å ha godt med varme på i rommene du velger å sette opp limfeller. Skjeggkre blir lite aktive ved lave temperaturer. Så har du en romtemperatur på 20 og oppover. Limfellene skal stå i minst 4 uker. Støvsug hver 4 dag. Dette for å unngå at limfellene støvet ned.

Så nå i kveld har jeg holdt på med å lime i hop disse limfellene som det lå 3 stykk av i postkassen min, da jeg kom hjem i kveld. Og jeg har skrevet dato på fellene, og hvor de står plassert også. Styret og Anticimex og styret ville at vi skulle gjøre dette, nå i kartleggingsfasen. Så nå blir det spennende og se da, om det dukker opp noen skjeggkre i en av de 3 fellene som står utplassert hos meg. Jeg får virkelig ikke det. Ikke at det egentlig bryr meg så mye, dersom det skulle være skjeggkre her. For skjeggkreene gjør ingen skade på leiligheten/boligen. De er om muligens bare litt ekle. Men hvilket insekt er vel ikke det da…..?

Så de neste dagene og 4 ukene fremover blir interessant å se, om det faktisk er skjeggkre å finne i noen av leilighetene som vi i A3 blokken bor i. Jeg håper virkelig at vi slipper å se disse krypene. Men det gjenstår å se.

Garman. ❤️

Vakker juletrepynt – Feather long tail bird – Bare MÅTTE ha de.!

I går da jeg var en tur nede i sentrum og tittet på alt som var. Så tenkte jeg at jeg skulle ta turen innom på Glassmagasinet som ligger midt på Stortorvet i Oslo. Den siste måneden har jeg vært innom her noen ganger. Og da nærmere bestemt på Illums butikken som ligger der. Og det fordi jeg kom over noen utrolig vakre fugler, som man kan ha på juletreèt sitt dersom man ønsker det. Og disse grønne fuglene, eller «feather long tail bird» om du vil. Og som de heter, har jeg siklet noe veldig på den siste måneden. Men på grunn av den voldsomme prisen 1 stykk fugl kostet. Så ble det ikke til at jeg ville kjøpe noen. Ettersom jeg ville ha 10 stykk av disse fuglene. 1 stykk fugl koster 190 kr. Og da kan du jo regne ut selv hva 10 av disse vakre fuglene ville kostet….

Men så i går da, så var jeg innom Illums butikken igjen. Bare for å ta en ny titt på disse vakre fuglene. Jeg vet utmerket godt hvor i butikken jeg skal finne disse fuglene. Da jeg kommer bort til de, så står det en stor plakat oppå samme bordet/reolen som disse fuglene selges fra. Det står «all julepynt -25%». Jeg er jo ikke da sen å be, og tar den ene fuglen med meg bort i kassen, og spør bare for å forsikre meg om at de faktisk er på salg med 25 % avslag. Det stemmer sier kassadamen. Jeg flyr bort til hyllen/reolen, og begynner å grabbe til meg disse fuglene. En eldre dame står og ser på akkurat de samme fuglene, og lurer på om hun skal ha eller ikke ha av disse grønne fuglene. Jeg tenker med meg selv og håper hun ikke tar, mens jeg holder på å ta den ene etter den andre ut av kurven som de ligger i. Og utrolig nok, så har de faktisk 10 stykker av disse fuglene. Og bare 10 stykk igjen. Og jeg er så heldig at jeg stikker av med alle 10. Sikkert litt grådig av meg, men akkurat det «driter jeg ei lang mil i», for disse fuglene bare måtte jeg ha til juletreèt mitt. Og da måtte jeg ha minst 10 stykk av de. Fra før av har jeg også 10 hvite av disse fuglene. Og vet dere hva, de er utrolig dekorative  på juletreèt, både de hvite og de grønne.

Så var det prisen da på disse fuglene. Illums er jo alt annet enn noe billig sted å kjøpe noe som helst…. Det samme gjaldt for disse grønne fuglene. 1900 kr skulle jeg ha betalt for disse 10 fuglene, dersom jeg hadde kjøpt dem for 1 måned siden. Jeg betalte nå 1434 kr. Fortsatt dyrt vil jeg si, men nå turte jeg ikke å vente lenger. For hadde jeg kommet tilbake i romjulen på romjulssalget så hadde disse fuglene vært borte for lengst. Så jeg tenkte at her var det bare å slå til i en fart…..

Iallefall så er jeg veldig fornøyd med dette kjøpet av disse fuglene. Og jeg kjøper jo heller ikke hva som helst av juletrepynt. Så sånn er det. Håper dere liker disse fuglene også.

Ha en fortsatt fantastisk flott førjulstid. 🎄

Garman. ❤️


 

PrEP Behandling til bekjempelse av HIV.!

Som mine faste lesere av bloggen min har fått med seg, så lever jeg et liv med HIV. Et virus jeg fikk i 2013. Jeg skreiv også, da jeg avslørte dette for mine lesere at jeg lever et liv med HIV, at jeg ikke hadde fått dette viruset gjennom sex, men på en helt annen fatal måte. (Dette kan evt. nye lesere lese mer om under kategorien “Et liv med HIV” som dere finner på bloggen min. Under denne kategorien publiseres alle innlegg jeg skriver om HIV viruset). Hadde det ikke vært for at jeg selv lever et liv med HIV, så hadde jeg også umiddelbart startet med en behandling som heter PrEP når den ble godkjent i Norge. Ettersom jeg er homofil og er i risikogruppen så er dette noe jeg hadde startet med, med en gang, dersom jeg hadde fått sjansen til det. Men dessverre ble ikke denne behandlingen godkjent i Norge tidsnok til at jeg fikk muligheten til å starte med PrEP.  I og med at jeg selv fikk HIV viruset på en fatal måte sommeren 2013.

PrEP har vært og brukes fortsatt i dag som behandling mot HIV. En behandling som har vært brukt siden 2004. PrEP behandlingen ble først godkjent og tatt i bruk i Norge så sent som i 2016. Nå lurer du sikkert på hva det er for noe jeg prater om her. Hva PrEP er.? Og hvem er det som får denne behandlingen.? Hva er PreEP.? Og hvordan fungerer en behandling med PrEP.? Jo, dette skal jeg prøve å gi dere et godt svar på nå.

PrEP står for preeksponeringsprofylakse. Pr – Før. E – Eksponering, i dette tilfellet menes sex. – P – Profylakse som betyr forebygging av infeksjon. I dette tilfellet HIV.

PrEP brukes av personer som ikke er smittet av HIV. Og dette brukes for å redusere en eventuell risiko for å bli smittet av HIV i forbindelse med sex. Behandlingen gis til personer som er i risiko for å få HIV. Nå tenker du kanskje at det da er de homofile, eller menn som har sex med menn som er de som er mest utsatt for å få HIV. Og det er i og for seg riktig. Men, i 2016 var flertallet av de som fikk HIV hetrofile og bifile menn i Norge. Og ikke homofile. Hvordan tallenes tale er for 2017 og hva de vil bli for 2018, det skal jeg være forsiktig med og uttale meg om. Så om du er hetrofil, bifil, homofil og har mange/flere eller tilfeldige sexpartnere, eller hva du nå enn måtte ha,  og slurver med kondombruken, ja da kan det være lurt å ta en tur til din fastlege for å høre om det kan være lurt at du setter i gang med PrEP behandling. Selv med PrEP behandling anbefales også kondombruk. Da PrEP kun er 98 % sikker «prevensjonsmetode. Dessverre er det dokumentert  en håndfull HIV Positive son har fått viruset selv ved bruk av PrEP.  For den/de som bruker PrEP, er medisinene og oppfølgingen gratis.

Så, hvordan brukes PrEP.? PrEP brukes på to måter. Og det er. Daglig eller ved behov. La meg prøve å forklare dette litt nærmere.:

Daglig.: 1 tablett daglig til omtrent samme tidspunkt. En slingring på +/- 1 time er eventuelt innenfor. Denne måten passer best for deg som har sex ofte eller som ikke kan forutsi når du kommer til å ha sex.

Ved behov.:  Da tar du tabletter, før sex, under sex og etter at du har hatt sex. Man skal sa ta 2 tabetter 2-24 timer før sex. Deretter 2 tabletter daglig, så lenge du har sex til to enkeltdoser er tatt siden sist gang du hadde sex. Dette passer for de som har sjeldnere sex. Eller bare av og til.

Til begge disse to måtene er det medisinen Truvada som skal brukes som PrEP medisin. Da jeg fikk diagnosen HIV i 2013, så brukte også jeg Truvada. Truvada og en annen medisin som het Isentress. Så Truvada brukes også som medisinering for HIV positive med dette viruset i blodet. Dette da for å få ned det voldsomt høye virustallet som jeg hadde per milliliter blod. For å det ned litt fort. Jeg hadde så mye virus i blodet, at jeg til slutt ikke klarte å gå selv. Men måtte ha hjelp til dette. Men med en gang jeg startet på medisinene så klarte jeg selv å gå ganske så fort igjen. Jeg brukte Truvada medisinen i litt over 1 år sammen med Isentress før jeg kunne gå over til Eviplera medisinen. I dag bruker jeg medisinen som heter Odefsey.

Går du på en PrEP behandling må du jevnlig møte til kontroll hver 3 måned. På denne kontrollen tas det urinprøve, blodprøver for å sjekke HIV og nyrefunksjon. Samtidig tas det sjekk for andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Hadde PrEP behandlingen kommet til og blitt godkjent i Norge før jeg fikk HIV viruset i 2013, så hadde jeg tatt kontakt med min lege om å fått startet på denne behandlingen så fort som mulig. I og med at jeg da går inn under den såkalte risikogruppen. Det som også er litt frustrerende er at denne behandlingen har eksistert «i årevis», altså siden 2004. Det gjør det da enda mer frustrerende å vite at denne behandlingen fantes da jeg fikk HIV viruset i 2013. Jeg kunne rett og slett ha levd et liv uten HIV, dersom myndighetene ikke hadde vært så “ himla trege» med å få godkjent PrEP som behandlingsform i Norge.

I dag kjenner jeg og vet om en mange heterofile, bifile og homofile menn som bruker og går på PrEP behandling. Altså dette er personer som IKKE er bærere av HIV viruset. Jeg kjenner ingen eller vet ikke om noen kvinner som bruker PrEP merkelig nok…….

Garman.❤️

 

En liten tvilling gutt kom til verden for 41 år siden.!

Jeg og min tvillingbror på dette bildet. Jeg er den lille lubbne karen til høyre på bildet.:))

Ja tenk. Da har denne «gutten» også rukket å bli 41 år gammel. Ja, tenke seg til så fort son tiden flyr. Klokken 02.40 for 41 år siden kom jeg og min tvillingbror til verden. Klokken 02.40 natt til desember ble jeg født. 20 minutter etter at min tvillingbror kom til verden. Dette var på Jørpeland i Rogaland, litt utenfor Stavanger. Dette var en hjemmefødsel i min mors seng. Og ikke på noe sykehus. Det var en skikkelig regn og vindfull dag Vi ble født 6 uker for tidlig, og måtte ligge flere uker i kuvøse. på sykehuset i Stavanger etter fødselen. Jeg veide 2.300 gram og var en liten guttepjokk på 45 cm. 26 januar 1978, hadde jeg vokst litt og lagt på meg «flere» kilo. Jeg veide da 4.100 gram og var 54 cm lang. I dag er jeg en voksen sunn mann på 181 cm og 73 kg.

10 desember som dagen er i dag. Det betyr at jeg er født i stjernetegnet Skytten. Og månestein er Rubin. Visste ikke at hvert stjernetegn også har en månestein jeg, før min mor fortalte det nettopp.

Dagen i dag skal feires med mine aller 3 nærmeste venner. Klokken 18.00 skal vi møtes på Oslo Camping og spille innendørs minigolf. Det blir koselig. Sånn utover det så blir det ikke noe mer feiring. Jeg selv feirer vanligvis aldri mine egne bursdager. Men nå var det da disse vennene mine som har planlagt dette. Så tror nok det blir koselig.

Til slutt.: Gratulerer med dagen til meg selv.😅

Garman.❤️

«De stille stemmene» – Oslo Fagottene – Et annerledes juleshow.!

helgen som var, så var jeg på årets utgave av Oslo Fagottenes juleshow/konsert. Jeg og en venninne var på generalprøven som var på søndag klokken 19.30 i Folketeateret. Og vet dere hva, som vanlig så leverer disse guttene så til gangs. Jeg personlig vil gå så langt og si at dette er definitivt det beste juleshowet jeg har sett av Oslo Fagottene noen gang. Og i år er det 15 gang at de har juleshowet. Og Oslo Fagottene blir bare større og større for hvert år. Og i år er alle billettene til de 11 showene de skal ha i Folketeateret utsolgt. 

Årets juleshow forteller historier fra mennesker som Vanligvis ikke får noen plass i glitter og paljettbefengte show. Fagottene har selv vært ute og møtt folk de vanligvis ikke snakker særlig med, og tatt med fortellingene deres inn i sitt univers.

Oslo Fagottene syns jeg er bedre enn noen gang. Juleshowene deres har alltid vært gode år etter år. Men sørlig dette året syns jeg det var virkelig bra. Og det på grunn av at årets budskap i konserten kom klarere og tydeligere frem enn noen gang. Og det gjennom hele konserten. «De stille stemmene» er temaet. Der de svakeste i samfunnet vårt. Altså de narkomane, alkoholikere, tiggere osv som da er de «Stille stemmene.» FANTASTISK. Og digger tittelen «De stille stemmene». En utrolig vakker betegnelse for de svakeste i samfunnet vårt. Jeg ble rørt en haaaug av ganger gjennom konserten. Og ved konsertens slutt ble det stående applaus og brøl fra publikum så det holdt. Heeelt rått juleshow.

Dette syns jeg var et fantastisk flott juleshow, med hysterisk morsomme ideer, imponerende musikalske prestasjoner, med et alvorlig budskap som var gjennomgående gjennom hele konserten.

Vil du se og oppleve Oslo Fagottenes juleshow. Ja da er det dessverre utsolgt for i år. 16.000 billetter ble revet bort. Så vil du se disse gutta underholde deg, følg med https://www.folketeateret.no/ eller på https://www.ticketmaster.no/. Eller følg «Oslo Fagottkor» på Facebook, så får dere alle oppdateringer der som Oslo Fagottene selv legger ut når ting skal skje. Billettene legges vanligvis ut for salg i juli august hvert år. Ha dette i baktankene om du ønsker å få med deg Oslo Fagottene. Jeg kan LOVE dere at det er verdt hver eneste krone. 

OG HUSK.: «De stille stemmene» rundt oss er like viktige og like mye verdt de, som det du og jeg er. 

Bildene i dagens innlegg er fra årets fantastiske juleshow. Bildene er kopiert fra nettsiden gaysir. 

Ha en flott dag skjønninger.!

Garman.❤️

Norsk fotballhistorie skrevet i dag – Ballon Dor/Gullballen til norske Ada Hegerberg.!

Her øverst på dette bilde mottar Ada Hegerberg det synlige beviset på at hun for 2018 er verdens beste kvinnelige fotballspiller i historien. Første kvinnelige og verdens beste kvinnelige vinner av gullballen. Og HUN er norsk. HELT syykt bra

Ada Hegerberg i gullkjole her sammen med den mannlige vinneren av gullballen Luka Modric. Gullballen som er det synlige beviset på at disse to er verdens beste fotballspillere i 2018. Personen helt til høyre vet jeg ikke hvem er og hva slags pris han vant… 

Jeg bare MÅ skrive om denne bragden og ikke minst idrettshistorien og fotballhistorie som i dag ble skrevet i norsk fotball og faktisk også hele verdens fotball med gullskrift.

I dag ble vi vitne til en fantastisk norsk idretts og fotballhistorie. Da norske 23 år gamle Ada Hegerberg fra Sunndalsøra vant Gullballen for 2018. Det er FØRSTE GANG, noen gang at Gullballen blir delt ut til en kvinnelig fotballspiller. Vinneren av Gullballen blir samtidig verdens beste fotballspiller. Og tenk, tenk dere at vi i lille Norge har verdens beste kvinnelige fotballspiller i Ada Hegerberg. Og det som den aller første kvinnelige fotballspilleren til å vinne den. Prisen den mottok hun i Grand Palais i Paris i kveld. Jeg syns dette er så stort, at jeg nesten ikke kan tro dette. Og ikke bare det. Ada Hegerberg har vunnet en rekke andre store utenlandske priser også for sine ferdigheter i fotball. Heelt sykt rått syns jeg dette er. Årets beste mannlige fotballspiller ble Luka Modric fra Kroatia. Utdelingen av Ballon Dor eller Gullballen foregikk i Grand Palais i Paris i kveld. 

For det første må jeg si at jeg ikke er så veldig fotball interessert at det gjør noe. Det vil si, jeg kan godt sette meg ned å se en og annen fotballkamp inni mellom. Men det er absolutt ikke noe jeg løper for å rekke eller må se når det går en fotballkamp på TV. Men når det er for eksempel fotball EM eller VM, ja da ser jeg svært gjerne det jeg kan se av fotball dersom jeg har muligheten til det. Og da gjerne nede på Kontraskjæret ved Akershus Festning hvor fotball VM for menn vanligvis sendes, og med tusenvis av mennesker som heier frem sine fotballag. Det syns jeg er kjempemorro å sitte der og se på.  Og også alle de store stjernene som dukker opp på sine lag. Men også på grunn av den fantastiske stemningen som omfavner Kontraskjæret når fotballkampene pågår. 

Alle fotballinteresserte har sine favorittlag som de heier på….. Selv har det liksom alltid vært Liverpool hos meg. Mine to brødre som er svært fotballinteresserte heier på Liverpool. Det har de gjort helt siden de var små. Og da ble det til at også jeg «slengte meg på» og heiet på Liverpool. Men spør du meg i dag hvilken plassering på tabellen Liverpool ligger på, og hva spillerne på Liverpool heter. Ja, da kan jeg si at det har jeg ingen anelse om. Så det er liksom på det nivået interessen for fotball er hos meg. 

Jaja, nok fotballpreik i fra denne karen. Men bare måtte dokumentere denne fotballbragden. «You rock girls».

Garman. ❤️

Er det din rett til å bestemme hvem JEG skal elske.?

Det er mye i verden som overrasker meg og skuffer meg når det kommer til menneskeheten. En av disse tingene er hvordan folk freaker helt ut når man kommer inn på temaet over hvem man skal elske eller ikke elske. For eksempel hvem JEG eller DU skal elske. For eksempel om en gutt skulle like en annen gutt, eller om en jente skulle foretrekke andre jenter foran gutter osv. JA, HVA SÅ.?? Er ikke det viktigste at man finner en person man elsker.? Om det da er to gutter som elsker hverandre eller om det er to jenter som elsker hverandre. JA, HVA SÅ.? Hvorfor tror enkelte heterofile, eller de hetrofile for den saks skyld at det er deres oppgave å skulle mene noe om hvem du eller jeg skal elske eller ikke.??? Hva om jeg som homofil sa. «Vet du hva, jeg liker ikke at dere heterofile leier», eller «dere burde ikke få gifte dere»….. 

Et eksempel til. Tenk om jeg som homofil skulle slått deg ned på gaten fordi du gikk og leide en annen heterofil i hånda.? For eksempel midt på Karl Johan. Jeg som homofil har selv aldri blitt slått ned på gaten. Men jeg kjenner flere homofile som regel rett har blitt slått rett ned, fordi de har leid hverandre i hendene. Hadde du «likt « det, dersom homofile hadde reagert på samme måten.? NEPPE. 

Sorry folkens, men hvis du ikke klarer å la andre like den/de det kjønn JEG, eller du for den saks skyld foretrekker. Så syns jeg bare du bør holde kjeft. Vi lever i 2018 tross alt. Vi er i 2018, men enda sliter masse folk med homofobi.: Hvordor det.? Vi lever i 2018, og ikke i 1918. Verden har gått fremover, men på dette området er det fortsatt en laang vei å gå kan det virke som. Jeg er selv homofil, og har venner som er både homofile, lesbiske, bifile og heterofile og flere av disse har kjærester eller samboere av samme kjønn som de elsker. SO WHAT.? Og  hva faen spiller det for noen rolle.? La de få elske hvem de vil, uavhengig av legning og hva andre måtte mene. Og ikke minst. Det å ha slike fordommer i 2018, hører da virkelig fortiden til.

Bare forestill deg selv og snu litt på det. Tenk om alle vi homofile skulle freake helt ut og sett på dere heterofile, på samme måte som svært mange heterofile ser på oss homofile og lesbiske. Hvordan hadde du følt det da.? Homofile, lesbiske, transkjønnede, bifile er da MINST like fantastiske mennesker som det dere heterofile er. Jeg som homofil har retten til å elske hvem jeg vil. Og det er en rett jeg ALDRI kommer til å gi i fra meg. Ville du som heterofil gitt opp retten din til å elske hvem du vil.? 

Og nå syns jeg også det virkelig er på tide at folk begynner å gi den respekten homofile virkelig fortjener. For eksempel, innen hår, sminke, klær, design, interiør for å nevne noen av sjangerne så er det en homofil som står bak svært mange av de største merkevarene og luksusmerkene og luksusvarene i dagens moteverden. Og de er elsket verden over. For å nevne noen megaberømte homofile designere som dominerer verdens motemekka og som har gjort dette i gjennom flere titalls tiår kan jeg nevne, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Jean Paul Gaultier, Emporio Armani, Christian Lacroix, Jimmy Choo og enda mange flere. Alle disse er homofile. Hvordan hadde dagens moteverden vært/sett ut dersom det ikke var for disse berømte homofile designerne.? Og så. Disse homofile designerne er ELSKET for sin design og designerklær verden over, både av HETROFILE, homofile og «alle andre legninger.» Så hvorfor kan da ikke de heterofile elske de homofile og lesbiske på samme måte, selv om vi forelsker oss i en annen gutt eller jente.? Elsk oss for hvem vi er. Og ikke hvem vi homofile og lesbiske «velger» å forelske oss i, eller velger å elske. 

Man elsker den man elsker, så sånn er det bare.! Og elsk meg for hvem jeg er, og ikke for HVA jeg er.!

Garman.❤️ 

 

 

Årets juletre pyntet – Når «kaster» du julen ut dørene.? – Når er det riktig å kaste juletre ut.?

 

Og slik ser årets juletre ferdig pyntet hjemme hos meg. 

I går den 30 november så satt jeg hjemme i stuen og kjedet meg litt. Og mens jeg satt her og tittet rundt meg på all julepynten jeg hadde  tatt frem og pyntet med. Så satt jeg her og lurte på om jeg skulle sette opp og få pyntet juletreet mitt også. Hmmmh, tenkte jeg. Og var litt frem og tilbake med meg selv med det. Men så bestemte jeg meg likevel for å gjøre det. Noen syns kanskje det er litt i tidligste laget å pynte juletreet nå.? Eller hva syns du.? Og er det egentlig litt tidlig å pynte treet nå, 24 dager før selveste julaften.? Ja, vil nok noen si, og selv har jeg vært av samme oppfatning i årevis. Men ikke nå lenger.?

Men så for noen år tilbake så ble jeg enig med meg selv i at jeg skulle pynte juletreet og ha det helt ferdig klart og pyntet til 1 desember. Og det angrer jeg slett ikke på. Tenk litt på det. Hvorfor ikke ha treet ferdig pyntet til 1 desember.? Selv har jeg så definitivt mest glede av å ha juletreet og all annen julepynt ferdig fremme og pyntet til 1 desember. Fordi det for meg er førjulstiden og alt det som skjer av juleting frem til julaften som er den hyggeligste tiden for meg. Og det er da også jeg har mest glede av all julepynten jeg har tatt frem. Og også juletreet. Jeg virkelig koser meg sååå mye mer med dette i førjulstiden enn når selve julen er her…

Veldig mange holder fast på tradisjonen at de ikke pynter juletreet før lille julaften, og noen til og med på selveste julaften. Men hvem «bestemte/kom på» at det var på akkurat lille julaften/julaften at juletreet skulle pyntes.? Uavhengig av om juletreet og julepynten har kommet frem til jul eller ikke. Så vil jeg si, at når julaften, 1 juledag, 2 juledag og 3 juledag kommer, ja da er jeg nærmest godt litt lei/nettet av hele julen, nettopp på grunn av alt det hyggelige som har skjedd og det som skjer i førjulstiden som mange er med på. Da syns jeg også at gleden ved å ha juletreet og julepynten gjennom hele desember, gir meg mye mer enn bare å ha pynten fremmr fra rundt lille julaften og frem til rett over nyttår. Det blir circa et par ukers tid.

En amerikansk kompis av meg her i Oslo sier at i USA pyntes julegater, butikker, private hjem og alt som er står klart til 1 desember. Og til og med litt før også. Og de fleste har også ryddet bort julen før nyttår og nyttårsaften. Dette er personlig en tradisjon jeg faktisk skulle ønske vi hadde hatt her i Norge også. Selv personlig kunne jeg svært gjerne tenkt meg og kastet både juletreet og julepynten « ut dørene» i romjulen. Sånn ved 4 juledag. Da er «julen over» for mitt vedkommende og forberedelsene til nyttår og nyttårsaften få dager lenger frem er i sikte. Jul og nyttår har vel ingen sammenheng.? Eller det har kanskje det og.? Hva vet jeg. Selv om jeg vet at tradisjonen er å ha all julepynt fremme til over nyttår eller i versrefall til 13 dag jul som da faktisk er den egentlige dagen man skal kaste ut juletreet og julepynten…… Altså nesten på midten av januar. Hjelpes vel. Det er en tradisjon vi i min familie aldri har holdt og heller aldri kommer til og holde. Normalt sett ryddes julen ut på første hverdag etter nyttår. Og altså, jeg kunne da virkelig aldri hatt julepynt og juletre stående fremme til 13 dag jul. Julen i min øyne er for lengst over lenge før januar og nyttårsaften kommer. Men her er det nok mange som ikke er enige med meg i nettopp dette. Men de om det. 

Heldigvis vil jeg si. Nå ser man flere og flere nordmenn drar frem julepynten sin og pynter hjemmene sine med julepynt og juletre, tidligere og tidligere for hvert år. Da jeg var ute og gikk en kveldstur i nabolaget mitt her i Oslo, var det faktisk mange som hadde pyntet juletreet og det som var. Og det før desember måned var i gang. . Antallet folk som gjør dette bare øker fra år til år. Ja, vi blir tidligere og tidligere her i Norge også…. Kanskje de tenker mye på samme måte som jeg tenker i denne saken.? Hvem vet. Iallefall syns jeg det er utrolig hyggelig å se at folk drar frem julepynten og juletreet sitt i førjulstiden også. For det er den tiden, som etter min mening, og på mange måter er den koseligste tiden med hele julen…. Er det nå en endring i tradisjoner nå vi ser her hos det norske folk.? At flere og flere av oss vil ha julen i førjulstiden også.? Hmmh, godt mulig. 

Nå høres det ut som om jeg er fryktelig lei av julen før den egentlig faktisk har startet. Det er jeg ikke. Når julen og helligdagene kommer så storkoser jeg meg sammen med mine foreldre, søsken og onklonger så det holder. Og med masse god mat og drikke. Det er helt herlig. Men når disse dagene er over er både jeg, min mor og søsken klare til å få julen ut av huset. Ja, om jeg husker det riktig så gjorde min storesøster det ett år. Da ryddet hun hele julen ut av huset før selve nyttårsaften. Og det angret hun ikke på. Og jeg skjønte det sånn at det var noe hun skulle gjøre i år også. Når julen da var ute, skulle hun begynne å pynte å gjøre klart med «nyttårsting.» og ha fokus kun på nyttår. Julen er jo over så hvorfor ikke….? Selv lurer jeg på om jeg skal gjøre det samme dette året. Aldri prøvd det før. Men en gang må jo også være den første for meg…. 

Under kan dere se en masse bilder av en del av julepynten som jeg bruker på mitt juletre. Håper dere liker det.! 

Garman. ❤️