HELDIGVIS – med litt hjelp av juks, så klarte vi dette også.!

I går kveld tikket det inn en melding fra min makker og kollega mens jeg lå i sengen min på lugaren offshore. Da fik jeg beskjed om at jeg og min makker Bodil måtte ta er kurs på nett som heter ILS. Ikke spør hva ILS står for, for det vet jeg ikke. Og det selv om kurset nå er ferdig og bestått. Jeg og Bodil gikk i gang med å ta dette kurset i formiddag og dette var et kurs som ikke var fort unnagjort. Det tok nærmere 4 timer før vi var ferdige med hele kurset. Og det var på engelsk.

Men vet dere hva. Nå kommer det. Dette kurset vi tok i dag var alt annet enn enkelt. Vi visste ikke hvordan vi skulle klare å komme oss i gjennom alt dette. Og ikke visste vi noe om hva dette kurset handlet om. Og heller overhode ingen utdannelse innen det kurset handlet om. Kurset handlet om en masse ting som drilling folkene og dekksguttene jobber med til daglig ute på riggen. Blant annet om kraneoperasjoner, boring og masse HMS. Vi som jobber i cateringen har ingen utdannelse innen det disse guttene holder på med. De fleste har minimum 5 års høyere utdannelse fra diverse høyskoler. Mens vi i cateringen ikke har denne utdannelsen. Men en helt annen utdannelse som er langt i fra så avansert og lang. Vi i cateringen har heller ingen arbeidsoppgaver utenfor riggens fire vegger. Vi er inne og styrer hotelldriften. Og det er det. Er det ikke da litt rart å pålegge oss et så langt kurs som vi overhode ikke har noen kjennskap til eller kunnskap og utdannelse om.? Mens gutta ute på riggen har flere års høyere utdannelse og burde klare dette kurset helt uten problemer.?

Etter flere timers titting i PC skjermen så var det tid for den avsluttende testen/eksamen der minst 80 % av svarene måtte være riktige. Og det var totalt 20 spørsmål å svare på. Jeg og Bodil tok dette kurset sammen, og svarte også derfor på spørsmålene sammen. Og første gangen som vi svarte på spørsmålene som det og var svaralternativer til, så fikk vi bare 65 % riktig. Så da var det bare å svare på spørsmålene en gang til. På andre forsøket så klarte vi det, og hadde 90 % riktig. Godt innafor de 80 % som krevdes for å få kurset godkjent. Men, mens vi satt og svarte på disse spørsmålene så kom sikkerhetssjefen/safety gående forbi oss. Han stakk innom, og mens han gjorde det benyttet jeg sjansen til å spørre ham om han visste svaret på det spørsmålet som vi holdt på med akkurat da. Men til min lille overraskelse så gjorde han ikke det. Eller det vil si, han var ikke sikker på hva svaret var. Ikke nok med det. Mens vi satt og hadde lunsj litt tidligere på dagen så sa assisterende driller som heter Are at mange av disse kursene som de er pålagt å ta på Internett, det visste de mange ganger ikke selv svarene på. Det var mye gjetting. Og ofte så var det slik at det endte opp med at det var en eller to som tok kurset og så kopierte de andre gutta bare svarene. I stedet for at hele «hurven» skulle kaste bort flere timer på kurs. Etter diverse nedskjæringer på bemanning offshore de siste årene så har gutta ute på riggen mer enn nok å henge fingrene i. Det samme har vi i cateringen.

Men så syns jo jeg det er en ting som er litt merkelig. Og det er at, er det ikke litt rart at denne sikkerhetssjefen/safetyen, altså en av de «høye herrer» som sitter oppe på kontoret ikke kan svare på det spørsmålet jeg ville han skulle hjelpe oss å svare på. Og det samme med han assistant driller som har en av de viktigste jobbene ute på riggen, også ikke kunne svare på eller var usikker på svarene. Er ikke det litt rart.? Burde for eksempel ikke disse to vite dette helt opplagt.? Ettersom de har årevis med erfaring i dette og ikke minst flere års høyskole bak seg. Og hvordan i all verden kan de da forlange og forvente at vi i cateringen som overhode ikke jobber med dette eller har utdannelse, erfaring eller noe som helst innen dette, skal kunne vite dette.? Når de selv ikke kan det.? Forstå det den som kan…..

En ting er at vi i cateringen skal ha litt kjennskap til dette som gutta ute holder på med på riggen. Det er jeg helt med på. Men at vi nærmest må avlegge eksamener å må ha en viss prosent for å bestå er for meg uforståelig, når vi hverken har skole, kurser eller erfaring innen for deres felt/område. Det er fint at de vil at vi i cateringen skal vite litt om hvordan ting foregår ute. Men det burde stoppet der. Noe mer burde vi ikke vite. Og det burde holdt uten at vi måtte avlagt denne testen/eksamen. Og jeg syns også at det er totalt unødvendig at vi må avlegge en slags eksamen også. Hadde vi strøket den andre gangen på dette kurset så måtte vi ha tatt hele kurset på ny en gang til og holdt på i 3 nye timer til vi hadde bestått kurset. Og det er noe som vi absolutt ikke har tid til i det hele tatt.

Om vi snur litt på det så ville det vært på samme måten dersom mitt selskap og cateringfirma som jeg jobber for skulle pålagt diverse Internettkurs som vi må i gjennom til dekksgutta og sjefene ombord. Tidligere i år hadde vi i cateringen et kurs som varte i nærmere 4 timer som firmaet mitt forlangte at vi skulle ta. Og da er det greit syns jeg for da er det et kurs som omhandler min arbeidsdag offshore med mat og renhold. Kurset vi hadde var om hygiene, temperaturer i mat og på kjøl/frys, mikrobiologi i mat, bakterier, smitte i mat og mere til. Tenk da å pålagt dette kurset til sjefene på kontoret og gutta ute på dekk.? De hadde strøket med glans de fleste av de. Garantert. Akkurat slik som vi gjør med deres kurs som vi ikke har utdannelse eller kunnskap om. De kunne jo fått prøvd, så kanskje pipa hadde fått en annen lyd…..

Men nå er gjort gjort. Og vi klarte å bestå dette kurset med litt juks. Stuerten, altså min sjef hadde tidligere tatt bilde av alle spørsmål og svar og sendt til meg og Bodil på mobilene våre. Sånn at da spørsmålene dukket opp så kunne vi bla frem og tilbake på telefonene våre for å se hva vi skulle svare og ikke svare for å bestå denne testen. Hadde ikke han gjort det, så er jeg sikker på at jeg og Bodil hadde holdt på med dette kurset enda…….-hjelpes vel…..

Jeg og Bodil, er her i full sving med å ta dette ILS kurset som ingen av oss forstod noe som helst av. Men vi kom oss i gjennom det på et finurlig vis til slutt.

Her er Bodil i full sving med å «jukse» litt. Underveis i dette kurset var det flere moduler man skulle i gjennom. Og etter hver modul så var det små tester med spørsmål vi skulle svare på. Og disse spørsmålene og svarene tok Bodil bilder av slik at vi eventuelt kunne bruke disse, dersom noen av disse spørsmålene skulle dukke opp på den avsluttende sluttesten. Noe flere av spørsmålene også gjorde. Så ble det i alle fall litt lettere for oss……..

Garman. ❤️

Hvordan er det mulig å si at denne kvinnen ikke lenger er relevant.?

Slik ser altså fremsiden/coveret på Madonnas nye album MADAME X ut. Original versjonen er denne, både på vinyl og CD platen.

I går fikk jeg endelig somlet meg til å kjøpe Madonnas nye plate som hun har gitt ut. Den heter Madame X, og er en plate jeg anbefaler på det sterkeste. Platen roses opp i skyene, og flere anmeldere verden over mener at dette er den beste platen hennes på over 20 og 21 år. Selv er jeg ikke helt enig i at dette er den beste platen hennes på så lang tid….. Jeg syns det er 2 plater de siste 20 årene som er bedre…. Og det er platene «Ray of light» og «Confessions». Og det er det mange som er enige med meg i. Men Madame X platen ligger hakk i hjel opp mot disse to platene. Dessverre så fikk jeg kun kjøpt vinyl platen av Madonna i går, da de faktisk var utsolgt for cd-en. Men den skulle de etter hvert få inn igjen sa de på Platekompaniet på Oslo City. Skulle jeg ikke få den i butikk, så får jeg bestille den på nettet i stedet….

Vanligvis kjøper jeg aldri CD-er lenger. Og sist jeg kjøpte en CD var i 2015, som også var Madonnas 13 album. Som da het Rebel Heart. Jeg vet også at det bare er et tidsspørsmål før dette med å få kjøpt CD-er og vinylplater i butikk er historie. Men via Internett og nettbutikker vil det nok være muligheter for fortsatt å få kjøpt vinyl og CD plater……. Pkatekompaniets butikker på Byporten og på Storo i Oslo har akkurat blitt lagt ned. Det samme har de blitt gjort i Stavanger. Rett og slett fordi butikkene ikke selger nok. Så hvor mange Platekompaniet butikker vil det være igjen til slutt mon tro….?

Det er en helt ny og helt annerledes Madonna vi får høre på Madame X platen. Hun har hentet inspirasjon fra Portugal og Lisboa denne gang, hvor hun i dag har sitt bosted. Og hun har hentet inspirasjon fra latin amerika. Noe platen bærer en del preg av. En del portugisisk synges i flere av sangene. Men engelsk er selvfølgelig hovedspråket. Madonna får som kjent også litt kritikk for sin nye plate. Og mange mener også at hun ikke er relevant lenger. Og heller ikke hennes siste plate er relevant  mener mange. Men så lurer jeg på. Hvordan kan ikke Madonna være relevant når hennes siste album Madame X topper listene i hele 62 land.? Og i tillegg ligger hun på 2 plass i flere andre land også. Blant annet her i Norge og i Sverige som nummer 2. Og ikke nok med det. Madonnas Madame X plate topper også listene i skrivende stund i USA på Billboard listen der. Altså 8 av hennes 14 album har toppet Billboard listen i USA. Og Madame X er det 9 albumet hennes som topper Billboard listen i USA. Så hvordan i all verden er det da mulig å si at Madonna ikke er relevant lenger.? Det forstår ikke jeg.

SHAME ON YOU til alle de der ute som mener hun ikke er relevant lenger. Og som gang på gang mener det. Spør dere meg så er hun mer enn relevant. Langt mer relevant i dag enn det hun faktisk var før…… Og aldri mer har hun heller vært mer populær enn det hun er i dag. Tro det eller ei. Men hun har heller aldri vært mer hatet enn det hun er nå. Jeg mener at det hatet mot henne i mange tilfeller er mer misunnelse og sjalusi enn hat…… Og hvor respektløst er ikke det å hate en artist som har bidratt og endret musikkinndustrien og utformet den til det den er i dag, i snart 40 år. Snart 38 år for å være eksakt har Madonna holdt på. Hverken Lady Gaga, Beyonce, Rihanna eller Britney Spears hadde vært de stjernene de er i dag om det ikke var for foregangskvinnen Madonna. Dette har blant annet Lady Gaga selv uttalt. Mon tro hvirdan karrierene deres ser ut og er dersom og om de i det hele tatt kommer til å ha en like lang og strålende karriere som Madonnas. Jeg har mine tvil på det faktisk…. Og flere store superstjerner er nok enige i det på mange måter.

Madonna er en meget kontroversiell artist og superstjerne, men det har også vært med på å gjøre henne og forme henne til klodens desidert største levende kvinnelige superstjerne noensinne. Jeg mener også med den makten Madonna har i musikkbransjen i dag. Så gjør hun akkurat som hun vil. Og hun kan gjøre det. Og hun gjør det. Og hun har lov til det. Og få andre (om i det hele tatt noen) kan gjøre dette. Så jeg mener at man også bør omfavne henne, beundre henne for den personen, businesskvinnen, veldedighetskvinnen, aktivisten, politikeren og megastjernen som hun er. I stedet for å hate og dømme henne som så mange gjør. Kanskje det er fordi hun er kvinnen hun er, makten hun har og stjernestatusen som hun har i verden i dag, og i gjennom så mange år som er det som gjør at hatet mot henne vokser og vokser for hver gang hun for eksempel viser verden et nytt mesterverk av en plate som det Madame X er.

Ihuga fan som jeg er av Madonna og har vært i 41 år nå, så er det utrolig morro å ha fått fulgt den strålende karrieren hennes. Personen Madonna, stilendringene, kreativiteten, stålkontrollen hun har på karrieren, veldedighetskvinnen, talskvinnen, politikeren, moren, artisten, superstjernen, skuespilleren, forfatteren og ikke minst Dronningen av pop. Hva er det hun IKKE er. ? Jeg må bare spørre. Og det er hele denne «pakken» og mere til som gjør Madonna så utrolig interessant for meg. Og ikke bare musikken hennes, selv om også den er heeelt fantastisk.

Jeg kan i alle fall nesten ikke vente på hva det neste vi får se og høre i fra henne. Jeg venter i vanvittig spenning.

Og til slutt anbefaler jeg selvsagt Madonnas siste plate Madame X. Hør den på iTunes eller Spotify. Eller best av alt, kjøp vinylplaten eller cd-en hennes.

Madonna bruker i disse dager en sort lapp foran øynene sine som det og er en X på. Hun kaller seg nå for Madame X. Og dermed de denne øyelappen en måte for henne å vise det på.

Da måtte jo selvsagt jeg og en venninne også slå til med en X over høyre øyet vårt, ettersom Madonna har det. Her takket være Snapchat filter så lot det seg gjøre ganske så bra…. Det er riktig nok jeg som er den store fan av oss to.

Og slik ser Madonnas Madame X ut på vinyl. En av flere varianter. Denne her syns jeg er ganske så flott.

Og inne i coveret på vinylplaten så ser det slik ut. Morsomt og flott syns jeg. Men det er det nok ikke alle som synes vil jeg tro….

Det er altså ikke ofte man ser en artist toppe de fleste listene Billboard listene som nummer 1. Men Madonna er en av ytterst få som igjen og igjen klarer det. Så, hvordan kan da folk/kritikere mene at hun ikke er relevant.? Er det noe hun virkelig er så er det det. Mer enn noen annen faktisk. Eller hva.?

Garman. ❤️

 

Frivillig for HIV Norge i dag – Pride/Skeive dager i Oslo.!

I dag klokken 09.30 møtte jeg opp på lokalene til HIV Norge som ligger i Christian Kroghs gate midt i Oslo. Og Bente som sitter på kontoret til HIV Norge lurte tidligere på om det var noen frivillige som kunne tenkte seg å være med å hjelpe til under Skeive Dager, eller Pride som jeg aller helst liker å kalle det for her i Oslo. Og det var det klart at jeg kunne si ja til og være med på. Jeg hadde ikke noe annet føre likevel å ta meg til. Så hvorfor ikke.

Jeg og Arne som også er en av de som jobber og sitter på kontoret til HIV Norge gikk umiddelbart i gang med å få ting og tang inn i bilen av det som skulle tas opp og med til HIV Norges stand i Pride Park området oppe i Spikersuppa. Vi gikk i gang med å lesse inn i bilen som HIV Norge hadde leid for de dagene som Pride/Skeive dager varer. Altså til mandag i neste uke. Det gikk fort å få alt vi skulle ha med oss inn i bilen, da HIV Norge gjengen på forhånd hadde gjort en sånn god jobb med å gjøre klart alt som skulle være med opp til Pride Park i Spikersuppa.

I Spikersuppa gikk vi i gang med å orden til standen som HIV Norge har. Teltet var for lengst på plass. Så det var for oss bare å sette i gang og klargjøre standen til åpningen klokken 15.00 i ettermiddag. Den største utfordringen vi hadde,(om jeg kan kalle det det), var å få i stand to store hvite skilt/plakater av stoff som skulle være en del av standen til HIV Norge. Massevis av diverse rør og deler som skulle kobles til, før vi til slutt klarte å få den hvite duken over alle stengene/rammen. Det gikk veldig greit, men vi knotet litt også. Men med 3 hoder som tenker så gikk dette veldig fint. Ellers gikk resten av klargjøringen veldig bra.

Selv skal jeg ikke stå noe selv på standen til HIV Norge. I alle fall ikke i år. Jeg føler meg ikke helt klar for å stå og ta i mot og å snakke med vilt fremmed om HIV. Og også mine egne erfaringer angående HIV sånn helt åpenlyst for alt og alle. Men dagen kommer nok. Men ikke akkurat nå. Men det er ikke bare det som skal foregå på standen deres. Det skal også være quiz der de som ønsker kan svare på 6 spørsmål angående dette med HIV. Det vil si, 6 spørsmål og så er det svaralternativer til som de kan velge å krysse av på hva de mener er riktig svar eller ikke. Alle får premie. Og de som har alle svarene riktig får en litt finere premie. Neste år får jeg se om jeg er en av de frivillige som står på standen til HIV Norge og svarer på spørsmål som folk lurer på.

Det er også viktig for meg å få frem at denne årlige Priden som arrangeres i Oslo hvert eneste år. Ikke bare er for homofile og lesbiske. Alle som vil kan selvsagt ta turen innnom her for å kose seg. Spise, drikke og snakke med alle de som har stands her. Det er mange stands her. Så er det noe man lurer på, på noen av standsene så er det bare å spørre. De som står der svarer gjerne og er mer enn gjerne behjelpelige med å svare og eventuelt hjelpe til. Er du nysgjerrig og har lyst til å ta turen innom ja da syns jeg du skal gjøre det. Det er gratis inngang også alle dagene.

Her er jeg foran det flotte skiltet til HIV Norge som vi måtte være 3 stykker for å få opp. Ett av to skilt dette. Det andre var dobbelt så stort også. Godt synlig inne i HIV Norges stand og inne på Pride området i Spikersuppa.

Og slik ser standen til HIV Norge ut. Ved siden av oss til venstre står Olafia klinikken med sin stand. Den er det veeldig mange som besøker under Pride. Vanligvis kler her for å få testet seg. Både hetroer, homser, bifile og lesbiske tester seg her for både det ene og det andre. Kjempebra.

Og her har jeg og Arne fylt i bilen med masse ting og utstyr fra HIV Norge. Dette var en varm og svett liten treningsøkt. Men morro å få hjelpe til med dette syns jeg.

Sånn ved 12 tiden i dag. Gikk vi og spiste en fantastisk lunch i byen som HIV Norge spanderte på oss. Veldig koselig at de gjorde det. Skrubbsulten var jeg og da klokken var rundt 12. Så det passet perfekt. Her er det kyllingbryst og grønnsaker jeg spiser. Veldig godt.

Og etter som det er Pride måned og Pride uke i Oslo så dikk jeg kjøpt og bestilt meg disse flotte armbåndene på gaysir sine nettsider. Eller gaysirs nettbutikk heter det på gaysir.no. Masse regnbuefargede armbånd, smykker og annet er å få kjøpt i Spikersuppa også. Så det er bare å ta turen. Er de ikke fine.?

Og her er jeg på Aker Brygge om dagen og blir tatt bilde av mine to venninner som foreviger det hele. Ja denne homsen her vet å vifte med flaggene sine……

Og her på dette siste bildet har jeg pyntet til Prideuken på balkongen min med regnbueflagg. Det syns jeg må til. Og det syns jeg alle som støtter kjærligheten og retten til å elske hvem man vil burde gjøre.

Ha en flott Pride alle sammen.!

Garman. 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Madonnas Madame X plate gitt ut i dag – På 1 plass i 62 land.!

Øverste bildet viser Madonnas nye album. Madame X som det heter. Og bildet under er fra Madonnas egen Instagram konto som jeg selvfølgelig følger. Det bildet viser at Madonna takker sine fans og for å ligge på 1 plass i hele 58 land. Dette var tidligere i morges…..

I går kveld fikk jeg meg ikke til å slå av lyset eller noe som helst. Jeg lå urolig og telte ned timene og minuttene som gjensto til Madonna skulle slippe ut sitt album. Hennes nye album Madame X. Legge meg til å sove var det bare ikke snakk om før jeg hatt fått høre i gjennom den nye platen hennes. Jeg hadde jo aldri fått sovet likevel før det var gjort. Hjelpe meg så seint som de timene og minuttene gikk. Men, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Og i dette tilfellet så stemte det også. Klokken 00.20 i natt så lå hele albumet ute på både Spotify og apples iTunes musikk.

Og hvilket album hun gir oss. Selv hadde jeg aldri trodd at det ville bli en slik type album i fra henne. Det er en helt ny Madonna vi her får høre og oppleve. Virkelig annerledes og nytt fra The Queen of pop. Og for mitt vedkommende veldig annerledes og noe spesielt album. Men i positiv forstand. Platen er ble spansk og latino inspirert. Og det er kanskje ikke så rart ettersom hun de siste årene har vært bosatt og fortsatt bor i Portugal og Lisboa. Her prates både portugisisk og spansk. Noe dem gjøre i store deler av latin amerika også…….Og det er fra Lisboa Madonna har hentet mye av sin inspirasjon til hennes Madame X album. Hun samarbeider også  med de latinske superstjernene i latin amerika, Anitta fra Brasil og Maluma i fra Colombia. Av de 15 låtene er 5 av låtene latino inspirert…..

Jeg som er en megastor fan av Madonna og som har vært det hele livet, elsker denne platen. Virkelig elsker den. Og syns dette er en av de beste platene hun har gitt ut på årevis. På platen er hun mer personlig enn hun noen gang har vært på noen plate. Synger om livet sitt, karrieren sin, alle haterne mot henne. Hun synger om fansen, livet sitt og familien sin og enda mere til. En dyp Madonna vi får høre her syns jeg. Men desto bedre også. Og flere av tekstene er utrolig gode.

Bare timer etter at platen var gitt ut, kunne jeg våkne til og se at Madonnas nye plate har føket rett inn på 1 plass på iTunes i hele 62 land. Der var i morges, så godt mulig dette tallet nå er høyere….. I Norge og Sverige føk hun rett inn på 2 plass, rett bak Bruce Springsteen. Og jeg vil si, med slike tall så viser fremdeles Madonna hvem det er som er den ubestridte Dronningen av pop. Jo det er Madonna. Ikke bare viser hun det, men samtidig gir hun et skikkelig kraftig slag tilbake, BOOOOMM 👊👊👊 til haterne, kritikerne, rasistene, radiostasjoner og hetserne, og i det hele tatt som mener hun bør legge sangkarrieren og det som er for godt på hylla. Da de blant annet i årevis har ment og mener hun er for gammel og for utdatert osv. Hun er snart 61 år. Hva med Elton John, Mick Jagger og gutta i The Rolling Stones for å nevne noen. Hvor gamle er ikke de liksom.? Adskillig eldre enn Madonna. De er alle i 70 årene et sted. Så hvorfor er det ingen kritikere der ute som kan si noe/be de gamle gutta der om å legge alt av karriere på hylla for godt.? Nei, det er det ingen som gjør. Og kommer heller aldri til å gjøre.

Men som Madonna selv sier så er det noe helt annet, helt annet å være kvinne og superstjerne i den knallharde musikkbransjen. Bare det å være kvinne er nærmest nesten litt for mye… Men Madonna har svart og svarer kraftig tilbake sine motstandere. Noe hun har gjort brilliant.

Til så har jeg noen favoritter jeg allerede har spilt masse om og om igjen på Madonnas Madame X plate. Det er da særlig 3 sanger som skiller seg ut. Låt nummer 1 «Medellin», låt nummer 10 «Extreme Occident» og sist men ikke minst den største  favoritten min på denne platen, låt nummer 14 »Looking for Mercy». Hør dem gjerne du også. Sist nevnte gjorde meg litt rørt. En supersterk tekst med vakker melodi til.

Gratulerer kjære M (som vi fansen kaller henne) med nok et fantastisk album. Ditt 14 i rekken så langt. Og terningkast 4+ fra en av dine største Madonna fans.

Garman.❤️

Biola frukt + grønt fra Tine – KJEMPEGOD.!

I går da jeg var på butikken og handlet inn bittelitt diverse som jeg trengte hjemme og sånn. Så kom jeg over denne kjempegode drikken her. (Se bilder nederst i innlegget). Og det er en drikk fra TINE som heter Biola frukt + grønt. Rett og slett en drikke yoghurt. Og da jeg sto og så på den så kom jeg på at denne har det blitt kjørt reklame for på TV for lenge siden. Ikke nå lenger. Og da tenkte jeg at denne måtte jeg nå prøve. Det er en helt annen type drikke yoghurt enn alle disse andre variantene som finnes i butikkene….. Og jeg har også hørt at den visstnok skal være veldig sunn. Med tanke på hva den inneholder så burde den være sunn…… Her finner man rødbeter, eple, lime. Og i tillegg vitamin D som er bra for immunforsvaret i denne biolaen. Og ikke nok med det, den inneholder visst 30 % mindre sukker og…… Men hvilke produkter er det som ikke gjør det i dag da.? Så det der med det sukkeret styrer jeg unna å se på når jeg kjøper noe. For i over 72 % av det du og jeg som forbruker handler i matbutikkene så er det og finnes der sukker i en eller annen variant og form i matvarene vi kjøper. Skremmende nok det. Og om noen år vil nok denne prosenten skremmende nok være enda høyere også tror jeg…….

Men i alle fall. Denne biolaen smaker helt himmelsk. Og se bare på den lekre fargen som denne biolaen og har. Det er nok rødbetene her i drikken som har skylden for det. Og rødbeter i seg selv er også supersunt. Så jeg tror ikke dette er den dummest drikken å få i seg….

Har du ikke prøvd akkurat denne så syns jeg du skal prøve den. Og har du allerede smakt den, hva syns du om den.?

Slik ser da biolaen ut i melkeglasset. Er ikke fargen flott.? Og ikke minst, ser den ikke fantastisk innbydende og god ut.? Jeg elsker den iallefall. Og det er helt klart en ny favoritt hjemme hos meg.

Og slik ser kartongen ut, dersom noen skulle lure på det. Jeg har ikke sett den i alle matbutikker. Men svært mange har den. Du får sjekke butikkene i ditt nabolag å se om du finner den der…..

Garman. ❤️

IGJEN – Oppussingen av badet fortsatt ikke ferdig – Kjenner at jeg er en smule lei nå…!

Etter 3 måneder med oppussing av badet mitt, så er fortsatt ikke oppussingen ferdig. Jeg hadde gått å gledet meg stort til denne dagen, for de to arbeiderne fra Munthe Interiør hadde lovet meg at badet i dag skulle bli helt ferdig, og ferdig ferdigstilt. I tillegg hadde de satt av hele dagen til mitt bad for å få det ferdig. Men slik gikk det dessverre ikke. Ferdige ble de ikke. Og det var ikke deres skyld. Det viste seg at mens de holdt på å skulle henge opp skyvedøren som skal være foran vaskemaskinen min, så stod jeg ute i gangen og tittet inn på de mens de holdt på. Og mens jeg stod der og tittet på de, så såg jeg at det var noe der som ikke helt stemte…. Jeg gikk så helt inn på badet og tittet nærmere. Og da stemte det som jeg hadde sett. Skyvedøren var rett og slett litt for brei. Så brei at jeg ikke hadde fått opp de to skuffene under servanten ved siden av hvor jeg har toalettartikler og den slags. Da hørte jeg bare «fuck». Det var det Bartek som sa, og han ble lettere frustrert da jeg påpekte det hele. Og sa deretter at dette hadde ikke han lagt merke til. Så det var det godt at jeg så. Ellers hadde de bare montert alt ferdig.

Det ble jo til da at de bare måtte stoppe arbeidet. De måtte få skjært til skyvedøren litt kortere på hver av sidene. Circa 2,5 cm på hver side. De skulle gi meg lyd så fort dette var gjort. Og gi beskjed så kom de tilbake. Litt forargelig nå som de nesten var ferdige med hele badet. Det er den skyvedøren som gjenstår og et lampe over speilet som er i bestilling som ikke er kommet enda. En bestilling som ble gjort for en evighet siden. Munthe interiør har purret og purret på de. Men vi må vente litt til. Tror vi er inne i den 6 uken nå hvor vi venter på denne lampen over speilet….. Hvorfor tar det så laaaang tid da.?

Men de fikk gjort andre småting. De fikk byttet ut toalettlokket til et i sort og ikke hvitt. Rammen/listen rundt speilet fikk de lagt. Fuget rundt toalettet. Og de fikk laget til skittentøyskurven. Og de fikk skrudd opp/festet til de to stikkontaktene på kjøkkenveggen. Så det positive her er iallefall at nå er alt på kjøkkenet helt ferdig om ikke annet.

Nå gjenstår det å se da, når tid de kommer og får gjort resten. Og ikke minst avsluttet hele oppussingen. Nå er det nesten sånn at jeg ikke tror det før jeg ser det…Men det blir bra til slutt. Det er det eneste jeg vet…..

Barteks pappa i full sving med å kutte listene som skal være rundt speilet.

Far og sønn, er her i full sving med å male listene sorte. To strøk hadde de på her. Det er forøvrig Bartek som maler, mens pappaen tar seg en aldri så liten røykepause…..

Her funderes det på hvordan de skal feste døren til skittentøyskurven. Og til slutt fant de en god løsning på det, som jeg ble fornøyd med. Flinke polske gutter dette her. Og veeeeedig nøye er de. Bilde av sluttresultatet kommer når hele badet er helt ferdig.

Og her er Barteks pappa i full sving med å ha to lag med hardvoks på bambus skyvedøren. På dette bildet påføres første lag med hardvoks på, på baksiden/innsiden av skyvedøren ute på balkongen min. Sluttresultat kommer også her etter hvert.

Garman.❤️

Nye råflotte håndklær fra Royal Design – Mye lekkert.!

Endelig var de her. Og endelig etter flere ukers venting så kom de 9 håndklærne som jeg hadde bestilt hos Royal Design på nettet. Ønsker du selv å ta en titt og handle på Royal Design, følg da denne linken her.: https://royaldesign.no/ De har UTROLIG mye flott her. Det neste jeg nå skal kjøpe er store håndklær fra samme nettsiden….

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet at leveringen av disse håndklærne skulle ta så lang tid som det det gjorde. Men det gjorde det. Det tok circa 2 måneder. Mens det på nettsiden står at de leveres innen 3-4 uker…. Men for meg hadde det ikke noen hast, for jeg hadde ikke tatt disse nye håndklærne i bruk før oppussingen av badet mitt var mer eller mindre ferdig likevel. Og fortsatt er ikke badet helt ferdig. I morgen fredag er det meningen at de skal være 100 % ferdige med hele badet……Det kunne se ut som om det var den ene varianten av håndklærne jeg bestilte som tok litt lenger tid…… De andre to variantene så det ut som om de hadde klar for lenge siden. Kunne se slik ut på ordren i alle fall. Så valgte de å vente med å sende de ut til meg til alt var på plass. Og den ser jeg. Og det var helt greit for meg. Som sagt så hadde det jo ikke noen hast for mitt vedkommende…

I og med at oppussingen av badet mitt nå nærmer seg slutten så hadde jeg lyst på nye håndklær. Nye håndklær som passer inn til det oppussede badet mitt. Farger på håndklær som passer inn. Det gjør ikke de gamle håndklærne som jeg har nå…… De er fullt brukende de. Men disse håndklærne sa min mor at hun gjerne ville overta. Hun trenger nye håndklær til å ha på hytten sin som hun sa. Da de hun har der er så slitte. Og da var ikke jeg sen med å fortelle henne at jeg hadde en haug med fullt brukende håndklær hun kunne få overta. Og det ville hun svært gjerne. Handklærne ligger nå klare i en stor eske til henne. Så neste gang de kjører østover med bilen sin så står en eske klar til henne nede i boden min. Veldig greit at hun ville ha disse håndklærne så slapp jeg og gi dem til Fretex eller lignende. Selv om de også helt klart sikkert kunne fått bruk for disse håndklærne….. Kastet dem i søpla hadde i alle fall vært helt uaktuelt. Er det en ting vi gjør altfor mye av i dag, så er det nettopp det å kaste….

Under er noen bilder av håndklærne som jeg kjøpte.

Kjøpte 3 stykk håndklær i sort med dette sikk sakk mønsteret. Det er små håndklær jeg denne gang. Veldig kule håndklær syns jeg som passer perfekt til fargen på veggen. Kult.? :))

Kjøpte også 3 stykk av denne varianten. Med litt forskjellige farger i. Et litt vilt og sprekt håndkle med mye farger. Dette er nok favoritten av disse 3 variantene som jeg kjøpte…. Liker du det.?

Og den siste varianten jeg kjøpte 3 stykk av, var denne. I masse varme farger. Syns det ble veldig pent med disse 3 variantene.

Håndklærne er kule nok til at de kan brukes til mer enn bare et tørkehåndkle…. Her har jeg brukte det ene sukk sakk sorte håndkle som pynt/dekor over selve toalettet. 

Og til slutt. Mer enn en hel eske med 3 år gamle håndklær som min mor skal få overta. Nå står de i en eske nede i boden inntil videre. Jeg regner med mor og far tar en tur østover i løpet av sommeren. Min mor ble kjempeglad da jeg sendte dette bildet til henne på Snapchat i dag. 

Med tanke på fargen på veggen jeg har valgt så er det en farge som passer til alle andre typer farger. En farge som passer til alt. Kan jo være greit å tenke litt på det generelt når man pusser opp tenker jeg. At man velger farger som passer til det meste. Så blir det så mye lettere å innrede også…

Garman. ❤️

 

 

 

Er du lei av at salaten i salatposen visner.? – Her er et godt tips til hvordan holde den lenger.!


Er du lei av at salaten du kjøper i butikkene i disse vaccum pakkede posene, nærmest visner og ikke er brukende med en gang posen har blitt åpnet.? Ja da er løsningen her. Og den er veldig enkel.

Når jeg kjøper disse ferdige posene med salat så har jeg lenge irritert meg over at salaten så fort blir stygg. Det nytter for eksempel ikke å oppbevare salaten i samme posen, for så å legge den i kjøleskapet til eventuelt beste dag for å bruke den. For da neste dag er salaten helt dau og vissen. Og jeg har leeenge lurt på hvordan jeg skal få tatt vare på salaten i disse posene. For når man er alene og bare har seg selv å tenke på, ja da blir det litt mye for en person å spise en hel pose med salat. Det blir da til at jeg vanligvis bare kaster resten av salaten som er i posen. Ja, faktisk så gale er det. Det går myyye grønn salat rett i søpla her dessverre.

Men så var det en kokke kompis som sa til meg og ga meg det geniale tipset. Og okle minst svært enkle tipset for å ta vare på resten av salaten som er i den åpnede salatposen. Det var noe så enkelt som å finne frem en blank brødpose/frysepose. Helle resten av salaten over i en slik pose. Og så blåse luft inn i denne brødposen/fryseposen med salaten i, og deretter knytte igjen posen skikkelig slik at luften ikke slipper ut. Og legge den tilbake i kjøleskapet. Og slik holder den seg til du trenger å bruke resten av salaten. Og grunnen til at salaten holder seg, er at salaten da får næring av oksygenet som er ikke i posen. Og salaten trenger næring for å holde seg frisk og grønn. Vi må jo alle ha næring for å holde oss sunne og friske. Det samme må salaten. Et genialt og super enkelt tips. Syns ikke du.?

Prøv det selv du også, om du er en av de som kjøper disse vacuum pakkede salatpakkene i butikken rundt omkring.

En pakke med vakuum pakket ruccula salat får nytt liv, når den er åpner hos meg. De førstemann oss legger gjerne en åpnet pakke med slik salat som dette i kjøleskapet, og neste dag er den mer eller mindre ubrukelig… Kjenner du deg igjen.?

Ha salaten som du ikke bruker over i en brødpose/frysepose, (i dette tilfellet en brødpose), slik som på dette bildet.

Blås luft inn i posen og knytt igjen posen. Pass på at det er rikelig med luft i posen mens du knytter igjen. Knytt godt igjen, slik at ikke luft siver ut av posen. Slik vil salaten holde seg i et par dager til. Åpner du posen neste dag, og fortsatt ikke har brukt opp alt. Ja, gjør den samme prosessen en gang til. Men da med en ny og ren pose.

I løpet av natten i kjøleskapet dannes det fuktighet eller «regndråper» i posen. Dette er næringen salaten trenger for «å overleve» og ikke visne med en gang du har åpnet posen. Og salaten er like fin som da du først åpnet den i original posen……Her har salaten blitt oppbevart i kjøleskapet i to dager.

Ha en nydelig dag til vi skrives igjen.!

Garman. ❤️

Oppussingen av badet mitt «tar aldri» slutt……!

ΝJa nå vet jeg snart ikke hva jeg gjør. I alle fall så er frustrasjonen til og ta å føle på for mitt vedkommende. Og en smule irritasjon ikke minst.

I dag var det meningen at badet mitt skulle ferdigstilles helt. Endelig tenkte jeg, nå skal badet bli ferdig og jeg kan ta det i bruk ordentlig. Men det var vel nærmest for godt til å være sant. Og det var det.

På fredag i forrige uke kom dusjdørene fra Right Price Tiles som jeg har ventet på nå i 7 uker. 4 uker lenger enn forventet leveringstid var de forsinket. Så nå var det på tide at de var her. Og det var de… Jeg klarte å få dusjdørene min inn døren nede og inn i heisen og opp til 4 etasje hvor jeg holder til. Og inni gangen bak inngangsdøren har de nå stått oppbevart helgen i gjennom. Da jeg hadde mottatt dørene sendte jeg melding til Benedicte om at dusjdørene var kommet. Vi avtalte da at gutta hennes skulle komme å montere opp disse dørene og ferdigstille badet mitt over helgen. Og vi ble enige om at først kommende mandag skulle de komme. Altså i dag.

Bartek og faren kom og startet med en gang å pakke ut dusjdørene. Eller det riktige er vel å si dusjdøren. For da vi åpnet pakken så var det bare kun en dusjdør i pakken, og ikke to.
Det de hadde levert var en dusjdør, to sorte kantlister, og en skinne til å holde døren på plass. Men det manglet en dør. Hvorfor levere to kantlister når det bare en en dør.? Og hvem bestiller bare en dusjdør.? Det kan man jo lure litt på….
Både jeg, Bartek og faren ble veldig overrasket over at det bare var en dør i pakken. For på bildet på nettsiden til Right Price Tiles så viser det 2 dører og ikke bare en. Men når jeg bestiller og da velger antall, og jeg da velger antall 1 som vi gjorde. Så regner man jo med at man har bestilt 1 dusj. Men det hadde vi ikke. Vi hadde bestilt 1 dør og ikke 1 dusj. Hadde vi lagt inn antall 2 i stedet for 1 så hadde jeg fått begge dusjdørene. Men da til dobbel pris. Veeeldig misvisende fra nettsiden dette syns jeg og Benedicte. Så vi var hele gjengen rimelig frustrerte og litt småirritert. Men som Benedicte og sa så var det ingen grunn til å «kjefte huden full» på han kunderådgiveren som hun pratet med hos Right Price Tiles. For det var jo ikke akkurat hans feil.

Men i alle fall Benedicte fikk sjekket ut hvorfor det bare var levert 1 dør og ikke 2 dører. Og da ble hun fortalt at det bare var levert en dør til badet. Ettersom det var det som var bestilt. Vi mente begge to at vi hadde bestilt 2 komplette dusjdører….Benedicte sa videre at den siste døren måtte de bare se å få levert i en fart, da montørene hennes var i full sving med monteringen av den første dusjdøren på badet. (Noe de ikke var i gang med). Så den døren måtte hun ha levert nå. Heldigvis hadde de 9 dører på lager. Det fantastiske her var at en herremann ved navn Trym var på plass med den siste dusjdøren circa en halv times tid etter at Benedicte ringte og sjekket det hele ut med dem. Og denne døren leverte de fraktfritt til meg. Og vet dere hva, det skulle da bare mangle også.

Jeg ble enig med Bartek og farne hans at de skulle komme i morgen tidlig klokken 08.00 å montere opp dusjdørene og ferdigstille resten av badet mitt. La oss da håpe på at alt går som smurt og at de faktisk blir ferdig med hele badet mitt. Slik at jeg kan vise dere lesere det totale sluttresultatet til dere. Av mitt røffe og tøffe bad som da blir ferdig……-forhåpentligvis.

Det er nå bare en gang sånn da. Og jeg sa det til meg selv før jeg bestemte meg for dette prosjektet med å pusse opp badet, at jeg blir overrasket om dette prosjektet vil gå som planlagt og uten noen problemer…. Mer eller mindre smertefritt og uten problemer har det jo for så vidt gått. Men deler av det vi har bestilt har ikke gått som planlagt. Da særlig disse dusjdørene og lys/lampe over speil har ikke gått som planlagt. Første lampen jeg bestilte forsvant i bestillingen og Benedicte klarte ikke å finne ut av hvor denne lampen var blitt av. Så en ny lampe måtte til. Den skal nå heldigvis være på plass…..
Hvorfor går aldri oppussingsprosjekter som de skal.? Alltid er det noe som kommer i veien. Ikke sant.?

Slik ser det ut når man bestiller dusjdører hos Right Price Tiles. Ganske misvisende synes vi. Noe også kunderådgiveren på telefon hos Right Price Tiles også synes. Da vi bestilte så bestilte vi «antall 1», men her skulle vi ha trykket «antall 2» i stedet. Dette burde de ha skrevet tydelig og fått frem skikkelig på siden når man bestiller syntes vi. Iallefall gjort oss kjøpere oppmerksomme på dette, på en eller annen måte….Så lenge bildet viser 2 dusjdører så regner man jo med at det er det man bestiller når man legger inn «antall 1» i bestillingen. Gjør man ikke.? Så får vi håpe på at Right Price Tiles endrer på dette…..

Bartek og pappaen hans i full sving med å pakke inn igjen dusjdøren som var kommet. Det var bare en dusjdør i pakken og ikke to. Noe vi alle tre ble ganske så overrasket over…. 

Og her da er endelig begge dusjdørene på plass. Den første dusjdørene ble levert av Bring på fredag. Men i dag kom en ansatt selv og leverte den siste døren hjem til meg. En kjekkas ved navn Trym leverte den siste døren. Og døren var på plass og i hus en halv times tid etter at Benedicte hadde ringt den. Så det var en en lynrask levering. Tenk om alle leveranser på nett hadde vært like raske.? Det hadde vært noe det….

Garman. ❤️