ENDELIG er mitt varme, maskuline kule bad/baderom ferdig oppusset.!

Så var altså endelig dagen her. Ellers er vil si, i går var det som endelig var dagen. Og mitt nye varme maskuline bad endelig sto ferdigstilt oppusset. Det tok sin tid, og det gjør det jo vanligvis når man pusser opp. Det tar alltid lenger tid enn det som er planlagt. Og i dette tilfellet gjorde det også det. Vi var akkurat begynt på den 5 måneden i oppussingen da badet endelig ble ferdigstilt i går. Lang tid har det tatt, men det har jaggu meg verdt ventetiden syns jeg. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves er det et ordtak som heter. Og i dette tilfelle så stemmer også det.

Jeg er utrolig imponert over Munthe Interiør med Benedicte i spissen som har stått i bresjen for denne oppussingen. Sjelden har jeg vært borti en mer seriøs aktør enn henne og hennes arbeidsfolk. Sykt proffe på alle plan. Jeg har tidligere oppgradert mine leiligheter jeg har hatt opp gjennom årene, og brukt forskjellige arbeidsfolk/aktører. Men ingen er i nærheten av å være så seriøse som Munthe Interiør. Så jeg vet det at om jeg noen gang flytter fra denne boligen til en annen og jeg vil oppgradere noe så skal jeg bruke Munthe Interiør igjen. Helt klart. Så en stor takk til de.

Nederst i dette innlegget er en haug med bilder av badet mitt, både før og etter oppussingen. Håper dere liker det dere ser. For det gjør i alle fall jeg.

Slik ser da altså badet mitt nå ut. Sort og grått som tema. Med mikrosement på vegger og gulv og med sort interiør gjør at dette badet får et røft, tøft og maskulint preg/utseende.

Det samme på dette bildet. Med sort innredning på det meste gir badet et maskulint preg. Og et moderne preg.

For å få inn litt varme på badet slik at ikke absolutt alt går i sort og grått, ville jeg ha inn litt tre. Her er det bambus som har blitt brukt som benkeplate. Bambus er er knallhardt tre som er mye hardere enn eik og lignende. Bambusen har her fått to strøk med hardvoks. Og dermed fått som karamellfargede overflate.

Viktig å få inn litt varme oppi alt det grå og sorte, ellers hadde badet bare blitt kaldtslig etter min mening….

Det eneste som jeg beholdt fra det gamle badet var speilet. Vi tok av den gamle aluminiumsrammen, og murte nærmest speilet inn i mikrosementen og la sort ramme rundt speilet etterpå.  Kranen er fra Tapwell. Og servanten er i elvestein. Lampen bestilte jeg på nettet ett eller annet sted og de store lyspærene i hvitt fra lampehuset.

Skyvedøren foran vaskemaskinen ville jeg også ha i bambus og i karamellfarge. Likt som selve benkplaten og treplaten over toalettet. Dette syns jeg var en svært viktig detalj å få inn. Få inn litt farge  og varme var viktig for meg. Og herlig å få gjemt unna vaskemaskinen også. Og jeg syns dette ble veldig bra.

Også over toalettet er platen i bambus karamellfarge. Det sorte toalettlokket, dokosten, toalettrullholderen og trykkplaten over toalettet er ting jeg har googlet på nettet og bestilt deretter.

Det sorte høyskapet delte vi på en måte i to. I stedet for å ha hyller i hele skapet, så gjorde vi om den nederste halvdelen til skittentøyskurv. En kjempesmart løsning. Og så er det så greit hva man kan få bort fra gulvet også.

Det sorte håndkleet og håndkleet med varme farger i seg, kjøpte jeg også på Internett. Da på nettsiden royaldesign.no. Her har de utrolig mye flott. Så her skal jeg handel litt mer etter hvert også.

Litt blomster og lys må til. Da har jeg kun gått for kunstige blomster. Blomstene er kjøpt på Kremmerhuset, og det samme er blomsterpotten i gullfarge. Har den samme blomsterpotten og blomsten over toalettet også. De store sorte glasskrukkene/pottene er fra Jan Thomas. Jeg kjøpte 3 størrelser hvor av 2 av de er på dette bildet. Den minste størrelsen til telys står over toalettet. Jan Thomas «The Bucket» som disse heter fås kjøpt nesten over alt…. Tilbords og Glassmagasinet i Oslo har dem i alle fall.

Mikrosement oppå de gamle hvite flisene ble lagt i en nydelig grå farge. Jeg ble veldig fornøyd med den fargen. Ikke for mørk grå farge, eller for mørk i det hele tatt.

Og slik så det gamle badet mitt ut. Hvitt, hvitt og hvitt som jeg rett og slett var drittlei av, samme dagen jeg flyttet inn i leiligheten helt ny 26 april 2016.

Hvitt, hvitt, hvitt blir for meg veldig sterilt, kaldslig og et sykehuspreget/aktig bad/baderom som jeg slett ikke var interessert i å beholde. Det eneste positive med hvitt/lyst er at badet/baderommet blir veldig lyst. Ja, for meg blir det veldig lyst og altfor lyst. Så jeg bestemte meg for at dette måtte jeg få gjort noe med. 3 år senere så ble det endelig gjort.

Håper dere likte det der her fikk se. Nyyyt sommeren som best dere kan, mens vi enda har den.

Garman.❤️

Visste du dette trikset om avokado.? – For å unngå at den blir brun.!

Jeg er en stor elsker av avokado. Og syns det er utrolig godt. Men mange ganger når jeg skal spise avokado så klarer jeg ikke mer enn bare halvparten av den. Og ofte da så har den siste halve delen da blitt kastet rett i søpla fordi den siste halve delen da blir brun/har blitt brun frem til neste gang jeg vil ha resten av den. En hel avokado til meg i et måltid blir litt for mye for meg. Da jeg syns avokado er ganske mettende. Og så syns jeg det er dumt å kjøpe inn dyre avokadoer der jeg bare spiser halvparten og kaster resten fordi den etter hvert har blitt brun.

Jeg gjorde som jeg alltid gjør med avokadoen og spiste halvparten av den til lunsjen min i går. Og så sto jeg jo da der med den siste halve delen og lurte på hva jeg skulle gjøre med den. Etter litt tenking frem og tilbake i hodet mitt, så husker jeg at Marianne som jeg jobbet mye sammen med da jeg var kokkelærling viste meg hvordan man skulle ta vare på resten av avokadoen. (Det var i 1998-2000 at jeg var kokkelærling.) Jeg har ikke gjort dette avokadotrikset selv før, selv ikke da jeg var kokkelærling. Så jeg bestemte meg for å prøve ut dette trikset. Og tro det eller ei det fungerer faktisk.

Trikset er som følger.:

Den siste halve delen av avokadoen legger du i en plastpose sammen med avokadosteinen. Steinen er veldig viktig her. Uten steinen så blir avokadoen helt brun. Så la avokadosteinen ligge i avokadoen. Legg den så i en pose. Og press så ut det du kan av luft fra posen. Knytt posen igjen. Og legg den enten i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken til neste dag. Den tåler bare en dag på denne måten. Men nok til at jeg da i alle fall slipper å kaste siste halvdel av avokadoen. Et enkelt og greitt tips…..

En helt grønn og fersk avokado som her har blitt delt i to. La delen med steinen i, være igjen og spist den andre delen først om du ikke klarer å spise opp hele avokadoen med en gang.

Legg så avokadoen med stein i, i en plastpose. Press ut det du kan av luft og knytt igjen. Legg den så i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. På dette bikdet har min avokado ligget på kjøkkenbenken natten over. I posen har litt fuktighet dannet seg, noe som er med på å holde avokadoen frisk/fersk.

Avokadoen har mistet bittelitt av sin grønne farge innvendig. Men fortsatt veldig fin og mer enn god nok til at du kan spise den nå eller til og med også servere den til gjester.

Steinen til avokadoen er hele trikset her. Jeg vet ikke hvorfor, men det er den som gjør at avokadoen ikke blir så fort brun. Hadde steinen ikke vært med ville avokadoen vært veldig brun og faktisk uspiselig veldig fort…. Det er som om den da har råtnet over natten.

Prøv det selv du og, om du er en avokadoelsker som det jeg er.

Garman. ❤️

En oppussing av badet mitt som ingen ende vil ta… – Kjenner at det begynner å hjelpe nå.!

I dag er jeg vel et steg nærmere å komme målet mitt med å bli ferdig med dette badet mitt. En oppussing som har tatt sin tid. Som virkelig har tatt sin tid vil jeg påstå. Vi er godt inne i den fjerde måneden av oppussingen. Og det ser ut til at badet ikke vil bli ferdigstilt før om noen uker til. Da blant annet på grunn av at det nå er ferietid og folk har reist bort på ferie. Jeg hadde håpet på at badet skulle vært HELT ferdig og ferdigstilt til feriene begynte. Men det ble det ikke. Og kanskje var det litt for mye for langt også…… Den ene arbeideren til Benedicte som heter Bartek skulle egentlig ha vært tilbake på jobb igjen fra ferie i dag. Benedicte sa at Bartek hadde gjort et eller annet med kneet sitt, så han måtte bli i Polen litt lenger sa hun. Bartek er fra Polen og har familien sin der. La oss håpe at kneet hans blir fort bra igjen slik at vi får de siste detaljene unnagjort på badet mitt. Og han kan begynne å jobbe igjen. Ja, det skal jo alltids være noe….

Men i alle fall så kom elektrikeren Allan for å gjøre ferdig hele det elektriske arbeidet med badet mitt. Flott kjekk mann som kom klokken 09.00 og holdt på et par timer. Det var ikke tvil om at han visste hva han holdt på med. Veldig nøye og flink elektriker var han syns jeg.

Jeg er utrolig fornøyd med Munthe Interiør som Benedicte driver. Så jeg har ingenting å utsette på arbeidet deres. Men både jeg og Benedicte syns dette har tatt litt vel lang tid nå. Det er bra at hun også synes det. Jeg er lovet at i slutten av juli/begynnelsen av august så vil/skal alt være ferdig. Jeg sa da at badet nå bare har med å bli ferdig til jeg reiser på jobb offshore den 6 august, For visst ikke vil det ta ytterligere 2 uker til før badet blir helt ferdig ettersom jeg er på jobb offshore for 2 uker om gangen. Og i tillegg begynner jeg å bli en smule drittlei hele oppussingen nå. Så det håper jeg på at de klarer.

Og siste rest av det som skal innbetales fra meg, betales ikke inn før badet er helt ferdigstilt. Og det er også med på å legge litt press på de slik at jeg får badet mitt ferdig. Så lenge jeg ikke betaler inn siste resterende beløp som skal betales inn, så har de et press på seg til å komme å få unnagjort det som gjenstår. Hadde vært ren og skjær idioti å betale inn resten av beløpet nå før badet er helt ferdigstilt. Da kunne det/kan det ta enda lenger tid før de eventuelt gidder å komme å gjøre resten.  Nå skal det være sagt at det aldri har vært noe problem med dette at de kommer. De har vært helt supre på dette også. Men bare sånn «just in case» holder jeg igjen resten av beløpt som de skal ha. Det er veldig lurt å holde igjen en del av pengene til du selv er 100 % fornøyd med oppussingen. Et lite men VELDIG godt tips å huske på dersom du selv har folk som pusser opp hos deg, eller har tenkt til å pusse opp i fremtiden eller i nærmeste fremtid. Kjenner det begynner å hjelpe litt nå med dette her. Og at jeg vil bli ferdig med dette her.

Her er Allan i full sving med å montere opp to dimmere til mitt nyoppussede bad. Så da er i alle fall det elektriske ferdig også. Allan slet litt med disse dimmerne, da de ga en svak svak lyd i fra seg da han vridde på bryterne. Og det kunne han jo ikke ha noe av. Men han klarte å løse problemet etter hvert.

Nye lysbrytere med dimming til downlightsene i taket og til lampen over speilet. Byttet tol sort fra hvitt. Mye kulere med sort enn hvite til mitt bad. Detaljene på rom man pusser opp er utrolig viktige for det helhetlige inntrykket og for hvordan det vil se ut. Så derfor sort.

Og her er to stikk byttet ut fra hvite til sorte. Mye kulere dette. Eller hva syns du.?

Og ett annet stikk like ved servanten til bruk av hårføner for eksempel.

Denne rådyre men kule termostaten ble også byttet ut fra hvitt til sort. Denne termostaten er det alt mulig rart på. Her kan man se hvilken dag det er, dato, år, automatisk justering av temperatur om natten eller når tid man selv måtte ønske det. Og enda flere funksjoner også. 

Som nevnt i tidligere innlegg så kommer en masse bilder av hele badet når det er helt ferdig i et eget innlegg. Jeg kan nesten ikke vente lenger selv på å få vist dere dette røffe, tøffe og noe annerledes badet som definitivt ikke alle andre har……..

Garman.❤️

Genialt TIPS ved bruk av tannpirkere.!

Dette er ikke et sponset innlegg på noe vis.

Ja, vi har alle vært der. Og de fleste av oss har opplevd dette en rekke ganger. Og du verden så frustrert man kan bli…. Og det er at når vi har spist et måltid så har de fleste av oss kjeften full av matrester som har satt seg fast mellom tennene. Og noen ganger har man så mye av dette at det nesten er irriterende plagsomt. Og bare må få gjort noe med det så fort som mulig…. Du kjenner deg vel kanskje igjen regner jeg med.? Iallefall syns jeg dette er fryktelig plagsomt og må da finne noe som kan hjelpe meg med å fjerne disse restene mellom tennene mine. Og da går jeg for tannpirkere som jeg kan lirke løs diverse matrester som måtte sitte igjen mellom tennene. Og det gjør vel de fleste av oss vil jeg tro. Og muligens finnes det andre muligheter også som kan hjelpe til med det.

Men i allefall, jeg liker best å bruke tannpirkere av tre. Det finnes jo et hav med forskjellige tannpirkere. Og da laget både i tre og i plastikk. Og med ulike  fasonger på mange av de. Min favoritt er de som finnes i tre og som er helt rette/beine og helt enkle. Ja, de ser ut som en liten rett trepinne. Slik som Jordan sine tannpirkere ser ut. De er forøvrig min favoritt når det kommer til bruk av tannpirkere.

Ja, tannpirkerne fra Jordan er min favoritt. Det vil si, det har de ikke alltid vært. Og det fordi at jeg syns tannpirkerne knakk altfor lett ved bruk. Jeg hadde jo ikke før tatt en i munnen og knapt nok flyttet på den i munnen så knakk den. Og det har ofte skjedd gang på gang hver gang jeg har tatt en ny en også. Men så, så var det min beste venninne som sa det geniale som jeg overhode ikke visste eller hadde tenkt på. Og det var som følger.: Før jeg tar tannpirkeren ordentlig i bruk i munnen, så er det altså veldig viktig at man fukter tannpirkeren godt i munnen med sitt eget spytt. Dette gjør tannpirkeren i tre supersterk….. Og vet dere hva, det hadde min bestevenninne helt rett i. Forskjellen var altså så stor at jeg faktisk ble litt overrasket. Plutselig var opplevelsen en helt annen med Jordan sine tannpirkere enn den noen gang hadde vært. De var nå plutselig blitt en favoritt. Og er det også helt klart den dag i dag. Så tipset jeg vil frem til er noe så enkelt som at du bør fukte tannpirkeren godt før du tar den i bruk mellom tennene. Da gjør den jobben mellom tennene dine utmerket, i stedet for at en knukket bit av tannpirkeren henger igjen mellom tennene dine. Noe som fort skjer dersom du ikke fukter den godt. Om dette også gjelder for andre produsenter av tannpirkere, det skal ikke jeg svare på. Kanskje godt mulig det gjelder for andre produsenter av tannpirkere også……. I dag er disse tannpirkerne fra Jordan en favoritt hjemme hos meg.

Her er da vidundertannpirkeren fra Jordan som jeg elsker å sette tenna mine i. Den er supergod dersom man bruker den riktig. Eller det vil si gjør «forarbeidet» med tannpirkeren riktig, før man tar den i bruk. Så er den mildt sagt suveren.

Jordans fabelaktige tannpirkere (over), som virkelig er en stor favoritt blitt hos meg. Hvilken tannpirker produsent er din favoritt.? Eller hvilken tannpirker velger du.?

Garman. ❤️

Minner og gleder som virkelig betyr noe for meg.!

Den 30 juni så hadde en av mine nieser bursdag. Hun ble 16 år gammel den 30 juni. (Hjelp så fort som den tiden går). Og i den anledning var det full feiring hjemme i Aksdal på vestlandet hvor hun bor. En feiring jeg veldig gjerne skulle ha vært med på fullt ut. Det er ved slike anledninger som bursdager, høytider osv. jeg da savner å være hjemme hos familien. For dette er flotte minner og gleder med familien som er viktige å ta vare på. Og som man aldri får tilbake igjen. Men også minner og gleder som virkelig betyr noe. Dette er et savn jeg kjenner på blir sterkere og sterkere for hver gang noe familiært i familien skjer. Kanskje det kan ha noe med alderen min å gjøre at jeg savner de…? Jo eldre man blir jo mer og viktigere tror jeg familien blir for en. Og jo eldre man blir jo mer tror jeg man ser på disse tingene som veldig viktige. I alle fall gjør det det for meg. Hva tror du om det.? Eller er det bare jeg som er rar som tenker dette.? Og dessuten er familien det viktigste vi har, uansett hvordan vi snur og vender på det. Jeg bor jo i Oslo og familien, mor, far, søsken, nieser, nevøer osv. de bor på vestlandet. Og da blir det ikke så lett å se dem hver dag heller.

Dessverre så har jeg ikke selv min egen lille familie. Altså egne barn og mann jeg kan få kalle min familie. Det er noe jeg de siste årene fryktelig gjerne skulle hatt. En familie beriker livet ens så utrolig mye mer, enn det å være alene slik som jeg er i min egen lille leilighet på Løren i Oslo. Helt til jeg nærmet meg 40 årene har jeg hele tiden vært av den oppfatning at dette med egne barn, min egen lille familie ikke har vært noe for meg. Helt til jeg av en eller annen grunn snudde litt på min forvridde tankegang. Tankene rundt dette fortsetter å surre i huet mitt i dag. Jeg er en mann på snart 42 år. Er jeg ikke snart for gammel for dette.? Er det ikke egoistisk å tenke på å ville ha barn og en familie i en alder av 42 år.? Jo eldre man blir med å få barn desto tyngre/tøffere vil jeg jo tro at det vil bli å følge dem opp.? Men så er det jo utrolig hva slags krefter man har når det gjelder sine egne barn. Da klarer man alt…

Det er jo heller ingen selvfølge det å få barn. Og det gjelder helt klart for meg også at det ikke er. Ettersom jeg er homofil, så gjør ikke det saken noe bedre/enklere heller. Og adopsjon er en voldsom lang prosess man må i gjennom i dette landet før man får svar på om man får adoptere eller ikke. Men lysten til det er der så absolutt tilstede. Flere og flere barn der ute trenger nye foreldre til å ta vare på seg. Så det er en mulighet jeg godt kunne tenkt meg å undersøke litt nærmere. Men ettersom jeg er alene og ett barn hadde kommet inn i bilde så måtte jeg sluttet i jobben min offshore, slik at jeg hele tiden hadde vært i nærheten av barnet og hjemme hver dag fra jobb. Og vil jeg slutte i den fantastiske jobben som jeg har.? Jeg vet sannelig ikke.

Ja, det er mye å tenke på. Og litt tankevirksomhet må jeg fortsatt bedrive før jeg bestemmer meg for hva jeg vil gjøre. Og mye som skal klaffe og gå i orden med tanke på å få egne barn, eventuelt adoptere osv. Det vet alle dere heldige der ute som har barn om. Men drømmen er der i alle fall. Så får vi se hva som skjer…..

Under er noen koselige bilder av noen av mine kjære familiemedlemmer.

Min flotte kjære mor på 68 år og far på 69 år, ankommer min søster Elisabeth og hennes mann Christian sitt hus og lager litt spetakkel med flagg, hatter og hyl/skrik i det de ankommer i bilen mens de blir tatt godt i mot av bursdagsbarnet og min søster Elisabeth og Christian. HERLIG.

Og her til venstre er Christian, min søster Elisabeths kjæreste. I midten bursdagsbarnet Amanda og hennes kjære mor Elisabeth. Alle pyntet og klare for  bursdagsfeiring.

Min flotte mor med stooor sommerhatt og for anledningen tatt med seg en kake til bursdagen. Min søster tar henne godt i mot.

Mine kjære kjære foreldre. Pyntede og klare for bursdagsfeiring. Skulle så inderlig gjerne ønske at jeg var der sammen med dem den 30 juni, som var bursdagen til Amanda.

Amanda ser helste litt overgidde ut over alt oppstyret. Men innerst inne likte hun det nok også tror jeg…. . Her sammen med sin bestefar og min kjære far.

Garman. ❤️

 

Hvorfor jobber jeg på oljeplattform i nordsjøen – Er det virkelig verdt det.?

FOR et maraton som det har vært i dag. Hjelpe meg for et kjør. På tirsdager og onsdager så har vi helikopter med nye folk som skal på jobb ombord her på riggen. Og det er greit nok. Men på disse to dagene så lander helikopteret veldig tidlig. Det lander allerede rundt klokken 06.30. Når jeg da begynner på jobb klokken 06.00 så er det litt av et rotterace jeg og Bodil må i gjennom.(Bodil er min makker). I løpet av den stunden fra klokken 06.00 – 07.30 så hadde jeg 14 lugarer som det skulle byttes sengeskift på, legges inn nye og rene håndklær på. Og i tillegg vaske ut av lugarene. Da skal alt tas. Både pulten, lampene, gulvet, spyling av bad og badegulv. Rengjøring av speil og skap, pluss skuffer og skap inne på lugaren. Og polering av alt blankt i dusjen. Og uten om det hadde jeg i dag 7 lugarer jeg måtte rengjøre før klokken 07.00 slik at de som jobber natt kan gå å legge seg med en gang dersom de vil det.

For en «flying start» som det er med disse morningene her. Man får ikke en gang tid til et lite sukk en gang før man må kaste seg over rengjøringstrallen og lugarene og få ting unnagjort. Jeg blir skikkelig varm og nesten litt gjennomsvett av et slikt maraton og stress som det også er så tidlig på morningen. Da klokken var 07.30 så kom de nye folkene som var kommet ombord ned for å innlosjere seg på sine lugarer. Og jeg hadde ikke mer tid til disse lugarene enn at jeg rakk å bli ferdig til de kom og ville inn. Jeg holdt på med å tørke gulvet på siste lugaren da de kom veltende nedover trappene og til sine tildelte lugarer. Så det var vel god «timing» vil jeg si. En «timing» med mye stress i. Torsdag og fredag kommer helikopteret litt senere ut på dagen. Da har vi mye bedre tid og det er ikke så stressende som tirsdag og onsdag da det er veldig tidlig flight…

Det å jobbe i cateringen på en oljeplattform er alt annet enn en lett jobb. For de som trodde det var det. De tar virkelig feil. Det er knallhardt og intenst på alle vis. Og har du ikke helsen din 100 % i orden og er flink til å trene og å være aktiv og er glad i å ta i et tak. Ja, da har jeg bare en ting å si. La da være med å søke på en jobb offshore. Da er ikke dette noe for deg. Her kreves virkelig ståpåvilje, høyt tempo til en hver tid og «gøts». Det er mer enn nok folk som slenger inn søknader i håp om å få en jobb offshore uten at de vet hva de går til i det hele tatt. Men vit da at det ikke er «noen dans på roser» å jobbe her ute. Det er beinhardt fra morgen til kveld i 12-14 timer hver eneste dag. Og det gjelder nesten uansett stilling du har offshore. Spesielt godt etter diverse nedskjæringer i oljeindustrien offshore har man merket det voldsomme presset som vi har her ute i Nordsjøen nå.

Men så er det helt sikkert noen av dere som leser dette innlegget som tenker som så. «Jaja, deg er det ikke synd på som har så mye fri «hele veien.» Og det har heller ikke jeg sagt. Faktum er at de 14 dagene jeg er offshore så jobber jeg minimum 168 timer. Dette antallet timer har du som landkrabbe på 4 uker/1 måned. Det andre er at etter endt arbeidsperiode, (altså 2 uker») offshore så trenger man den første uken når man kommer hjem/har kommet hjem til å komme seg til hektene på. Det tar noen dager. Men dersom man har gått natt oppi denne turnusen så tar det enda lenger tid å komme til hektene også, før de fleste av oss klarer å fungere et tilnærmet godt liv igjen. Det tredje er at man ofrer utrolig mye når man jobber her ute. Man går glipp av så mye familiære ting, tilstelninger, konserter, bursdager, helligdager og masse mere til når man jobber offshore at det er nesten ikke til å tro. Selv med såpass mye fri så gjør man det. Og flere ganger har jeg lurt på om det å ha denne jobben offshore er verdt det.? Det er et spørsmål som oftere og oftere dukker opp hos meg.

Det som jeg også gjerne vil påpeke er at, dersom jeg ikke hadde vært såpass flink med treningen som jeg utfører 5-6 ganger i uken. Så kan jeg si med en gang at da hadde jeg ALDRI hatt denne offshore jobben som jeg har i dag. Jeg hadde rett og slett ikke holdt det ut så tøft som det er. Litt styrketrening, kondisjon og svømming hjelper i alle fall veldig på min kropp og det å unngå yrkesskader. Det er sååå mange i cateringen i mitt firma som jeg jobber for som sliter veldig med nakke, skuldre, hals, armer og ryggplager. Jeg har ingenting av dette. Med riktig trening og øvelser mot dette tror jeg det hjelper meg veldig. Også på lang sikt. Hva tror du.?

Tenk litt på dette…. Dersom jeg skulle jobbe i nordsjøen til jeg blir pensjonist. Altså til jeg ble 67 år gammel. Da vil jeg ha jobbet offshore i 37 år. Som igjen betyr at jeg har tilbrakt 1/3 av mitt liv på en stålbunkers langt til havs. Altså i litt over 12 år uten mulighet til hverken å komme seg hit eller dit eller fra plattformen. Jeg har liksom vært «innesperret» på en «ståløy» i 12 år. Og DET er mye det. Det er mange år å «kaste bort» når man har et så kort liv som det vi alle har. Og ikke minst borte i fra opplevelser, familie, venner, det sosiale liv og mere til. Det er utrolig hvor mye man faktisk går glipp av når man jobber offshore. Kanskje litt vanskelig å forstå dette for den/de av dere som ikke selv har en jobb offshore…..

Når det er sagt så har jeg og alle vi som jobber offshore valgt denne noe spesielle livsstilen selv. Så synd på oss er det jo ikke. Det er jo bare å finne seg noe annet å jobbe med dersom man ikke vil jobbe offshore. Og selv om tankene mine mer og mer nå streifer mot en jobb på land. Så tror jeg ikke jeg vil det. Hadde det vært en jobb der jeg gikk noen dager på og hadde en uke fri eller lignende i perioder så kunne jeg vurdert det å ha en jobb på land. Men tanken på det å gå låst/slavisk på jobb hver bidige dag fra for eksempel 08.00 – 16.00 orker jeg ikke tanken på. Og dessuten tror jeg at jeg ville ha slitt med å jobbe slik som folk flest gjør på land nå. Veldig mange offshorefolk som begynner på land sliter tungt med å jobbe på land….-særlig dersom de har er langt offshore liv til havs….Og ikke bare det, men når jeg hadde jobb på land så klarte jeg aldri helt å legge jobben i fra meg. Den lå og i bakhodet hele tiden å «murret». Helt annerledes er det når jeg er ferdig med 14 dager på jobb offshore. Når jeg setter meg ombord på helikopteret og det letter fra plattformen så kobler jeg helt ut og klarer å legge jobben i fra meg og slipper å tenke jobb de neste 4 ukene som jeg da har fri. Og det er en ubeskrivelig deilig følelse. Mange av oss som jobber offshore sier at dagen man reiser hjem er den beste dagen av dem alle. Man vet man slipper å tenke jobb, jobb, jobb. Man vet man skal ha fri. Man vet man kan styre livet sitt de neste 4 ukene akkurat som man vil….. Og det beste av alt man slipper å ha jobben hengende over seg hver eneste dag.

En sliten herremann i dag etter et maraton med sengeskift, utvask av lugarer. Kjenner jo etter hvert også at dette er en jobb for meg som blir tøffere og tøffere for hvert år som går.

Denne ENE gedigne haugen med sengetøy, håndklær og puter er fra min etasje hvor jeg har hovedansvaret for rengjøringen av 64 lugarer. Jeg tror vi var oppe i 9 røde sekker med bare sengeklær og håndklær denne dagen. I tillegg til en masse privattøy, kluter, mopper, puter, dyner, madrassbeskyttere, kjeledresser og mye mere til som skulle rengjøres i vaskeriet. En voldsom jobb når dette da også skal tørkes, brettes og trilles ut igjen på stasjonene.

Kokken Jack er her i full sving med å spyle ned mer eller mindre hele kjøkkenet. Litt av en jobb som dette her er.

Og ikke nok med det. Hver onsdag er det full nedvask av bysse/kjøkkenet. Da er det rengjøring  av vegger, tak, gulv, rister og sluker i gulv. Rengjøring av frityren. Rengjøring av hyller, kjøleskap og vifter. En stoor jobb som tar rundt halv annen time. Da er alle i cateringen som jobber dag med på dette og hjelper til. 5 stykker er vi da.

Så om du har lyst til og vurderer å søke en jobb offshore, uansett stilling, vit da at det er en knalltøff bransje du søker jobb i. Og om du er tøff nok til å takle en slik type jobb. For psyken din må også helt klart være 100 % på plass om du vil jobbe offshore.

Garman. ❤️

 

Lær deg førstehjelp – Du vet aldri når du kan få bruk for det…..!

I går hadde vi som jobber i cateringen førstehjelpsundervisning. Ettersom vi i cateringen er en del av førstehjelpslaget og må ut å bistå sykepleier/medic dersom en ulykke på riggen skulle skje og en eller flere skulle bli skadet. Eller i verste tilfelle skulle dø. Eller om en av de ombord plutselig skulle få et illebefinnende. Da må vi være klare og beredt til å rykke ut og til å assistere sykepleier/medic når som helst på døgnet når hun/han måtte trenge oss til det. Dersom noe skulle skje mens vi er ombord offshore de 2 ukene vi er ombord. Bank i bordet. I de 11 årene jeg har jobbet offshore så har jeg selv aldri vært med på å redde en person. Og heller ikke vært med på å gi noen form for førstehjelp til noen. Heldigvis. Og jeg håper heller aldri at det vil skje. Men jeg har hørt at flere i cateringen opp gjennom årene har vært med på både det ene og det andre av førstehjelp når de har vært på jobb offshore. Også hvor pasient har omkommet og livet ikke sto til å redde. Ulykker skier offshore, og det vil komme til å skje igjen. Selv om det heter at det IKKE skal skje. Vi er bare mennesker. Og mennesker gjør feil. Vi er ikke feil frie. Og sånn er det bare……

På en måte skulle jeg ønske at jeg hadde blitt involvert i en ordentlig førstehjelpsskade/ulykke. For hvordan ville jeg da reagert.? Hadde jeg fått full panikk.? Hadde jeg vært helt rolig og fått til å utføre noe førstehjelp.? Eller hadde jeg klart å hente frem i hodet mitt alt jeg har lært av førstehjelp og klart og brukt det helt fint.? Eller hadde jeg blitt helt paralysert av sjokk og ikke hadde fått til å gjøre noe som helst.? Hvordan tror du for eksempel at du selv hadde reagert/oppført deg dersom det var du som måtte gi livreddende førstehjelp.? Hadde du taklet det helt fint.? Eller fått full panikk.? Det rare er at ingen av oss vet hvordan vi ville reagert og oppført oss i en slik situasjon før man faktisk er oppi en ulykke/førstehjelpsskade. Jeg har tenkt mye på akkurat dette. Og er sannelig ikke sikker på hvordan jeg selv ville ha taklet en slik situasjon. Så derfor kunne jeg faktisk ha tenkt meg å få oppleve en virkelig situasjon for å utføre førstehjelp. Bare for å se min egen reaksjon oppi det hele Men innerst inne håper jeg selvfølgelig at den dagen aldri vil komme. Jeg håper jo ikke at det skal skje noe med en av de 130 personene ombord her. Selvfølgelig ikke. Men man vet aldri.

Det som er mest nærliggende og tro vil skje her ute. Og som det er størst fare for vil skje ombord her. Det er hjerteinfarkt eller hjertestopp. Mye stress, hardt arbeid, intens jobbing i 2 uker og belastninger på kroppen gjør at faren for hjerteproblemer i en eller annen variant kan skje her ute.

Jeg skulle ønske at alle arbeidsplasser, skoler, barnehager, offentlige institusjoner, ja over alt hadde hatt en jevnlig gjennomgang/opplæring av hjerte og lungeredning og grunnleggende førstehjelp. Ulykker, hjertestopp m.m. kan skje hvor som helst og når som helst. Man vet det aldri. Vet du hva du skal gjøre dersom du oppdager en person som trenger førstehjelp.? Hva ville du gjort.? Hvordan hadde du gjort det.? Hvor, hvem og hvordan melder jeg i fra dersom jeg havner oppi en ulykke eller finner en person som trenger førstehjelp nå.? Still deg disse spørsmålene og tenk godt i gjennom de. Og se om du vet hva du skulle ha gjort.? Flertallet vet faktisk ikke hva de skulle gjort i en situasjon der noen trenger førstehjelp.

Derfor mener jeg at dette burde vært obligatorisk opplæring/et eget fag på skolen der blant annet grunnleggende førstehjelp ble lært elevene. Gjerne ofså ute på arbeidsplasser og i de private hjem også. LÆR DEG førstehjelp. Du vet aldri når du kan få bruk for det.

Her er hele førstehjelpslaget samlet. Og det er sykepleieren/medicen min som heter Alice som her er fotografen. Hun er da nærmest/midt i kameraet her. Herlige flotte gjeng å jobbe med.

På disse to bildene ovenfor er jeg og Bodil i full sving med hjertekompresjoner og innblåsninger av luft. Bodil blåser mens jeg tar hjertekompresjonene. Det vil si 30×2, altså 30 hjertekomptesjoner og 2 innblåsninger av luft. Dette øver vi på hver eneste tur vi er offshore, selv om vi kanskje kan dette aldri så godt. Da det er størst sjanse for at noen her ute vil/kan få et hjerteproblem. Det kan aldri øves/trenes nok på uansett hvor god man eventuelt måtte være på hjerte og lungeredning.

På disse to bildene er jeg, Kevin, Bodil og Ine i full sving med førstehjelp. Det var rig.admin. som her var pasienten. Hun hadde slått seg kraftig i er fall og  hadde fått lettere hodeskader og var bevisstløs. Så da fikk vi trent på å legge henne i stabilt sideleie, nakkekrage, og ABC. Medic/sykepleier syns vi var veldig flinke. Temaet for denne undervisningen denne gang var hodeskader.

Bodil har fått på nakkekragen og oksygen. Mens Ine måler pulsen til Iselin. Jeg og Kevin observerer det hele.

På dette siste bildet er vi i full gang med å prøve å finne ut av hva som har skjedd med pasienten og hvor kritisk det hele er. På dette bildet (med ryggen i kameraet) er jeg i full gang med å sjekke om pasienten har påført seg noen skader på resten av kroppen.

Garman. ❤️