Når HIV medisinene ikke fungerer som de skal…..!

Her er da et bilde av medisinene som jeg nå må bruke i stedet for Odefsey som jeg hadde tidligere. Før kom de i små esker, men denne gang kommer den ene medisinen i en stor eske, som også gjør det litt mer upraktisk å dra med seg frem og tilbake når jeg skal på jobb offshore også…….

Den siste uken så har jeg ikke følt meg helt vel. Eller helt i 100 for og si det sånn. Jeg har stort sett vært slapp de siste 7 dagene. Lysten til å gjøre noe er rett og slett ikke tilstede i det hele tatt. Og de siste 2 dagene så har jeg hatt en liten mageknip og ikke helt fast avføring. Og grunnen til dette er nok vil jeg tro er de nye HIV medisinene som jeg har begynt på. Medisiner som jeg begynte på for 10 dager siden.

De nye medisinene jeg måtte over på koster 50 000 kr. mindre i året enn de forrige medisinene som jeg hadde. Som da var Odefsey. Og nå må jeg også ta 2 typer piller i stedet for bare 1 variant. Men fortsatt kun en gang om dagen. Og da helst til et måltid. Jeg gjør dette alltid til frokost da medisinene skal tas til et måltid.

De nye HIV medisinene som jeg tar heter Edurant og Tenofovir. Det har lenge vært snakk om at alle de nesten 7000 personene i Norge som lever med HIV skal over på nye og billigere HIV medisiner. Litt og litt. Og nå har de for lengst begynt med det…. (Men jeg tviler på at alle kommer over på disse medisinene…..) Men dette er også medisiner som mange som lever med HIV reagerer på. Altså får bivirkninger av som gjør at de ikke fungerer optimalt i hverdagen. Og jeg er altså en av de som får kjenne på disse bivirkningene, tydeligvis med disse nye medisinene. Tidligere medisiner fikk de fleste av oss ikke bivirkninger av i det hele tatt. Jeg har aldri reagert på eller hatt noen som helst bivirkninger på noen som helst måte på andre HIV medisiner i de 7 årene jeg nå har levd med dette viruset i kroppen. Av medisiner jeg har brukt de siste årene er Eviplera, Isentress, Odefsey, og Truvada. Og nå da Edurant og Tenofovir. Hva blir det neste nå da tro…..?

Grunnene til at jeg nå måtte bytte medisiner er som jeg sa at de da sparer 50 000 kr i året på at hver HIV pasient bytter over til billigere medisiner. Medisiner som i stor grad gir de fleste av oss bivirkninger. Hvert tredje år så legges HIV medisinene ut på anbud som det heter. Og da kommer også nye HIV medisiner inn i disse anbudene og med i betraktningen. Og denne gang ble det altså slik at Tenofovir og Edurant «stakk av med seieren.» Selv om disse medisinene visstnok er langt i fra de beste HIV medisinene på markedet. HIV legene på Ullevål med årevis av kunnskap og erfaringer på HIV feltet er i mot at vi skal bruke disse nye HIV medisinene, (Edurant og Tenofovir), da på grunn av bivirkningene som som oftest medfølger. Og kanskje den viktigste årsaken at HIV viruset kan bli resistent om man bytter fra medisin til medisin for ofte.

Men nå er det en gang sånn at det ikke er spesialitetene på Ullevål som får bestemme dette hva slags medisiner vi med HIV skal bruke og ikke. Det finnes et utvalg som de kaller det for, og som består av diverse fagpersoner som bestemmer dette. Der i blant representanter fra de folkevalgte også. Jeg syns det er hårreisende at hverken HIV Norge eller representater fra de fremste spesialistene på HIV feltet i Norge ikke får sitte i dette utvalget. Som jeg forsto det på HIV Norge så fikk hverken de eller noen fra Ullevål lov til å sitte i dette utvalget. Jeg er nesten sikker på at vi hadde fått beholdt medisinene vi allerede hadde dersom HIV Norge og Ullevål hadde fått sitte i dette utvalget…

En annen ting er jo at dersom HIV Norge og representanter fra Ullevål hadde fått sitte i dette utvalget tror jeg garantert at resultatet hadde vært annerledes med tanke på hva salgs medisiner vi skal bruke og ikke bruke….. Men sånn er det når makten rår og det skal spares på det som spares kan……..Men så tenker jeg. Dersom det blir sånn at vi som lever med HIV i Norge i dag og de fleste av oss som har begynt og som går på disse nye medisinene får bivirkninger og ikke klarer å fungere optimalt i hverdagen. Så vil jo garantert flere av oss bli sykemeldte. Så tenker jeg, og vipps så var de 50 000 kr de på død og liv skulle spare per HIV pasient  spist opp pga sykefravær….. – eller hva.? Flere av oss er sykemeldte pga de nye medisinene…..Jeg for midt vedkommende som jobber på oljerigg for eksempel ute i Nordsjøen vil ikke på noe vis få lov til å komme ut på jobb der så lenge det er som det er med meg nå. Ergo må jeg mest sannsynlig ut i sykemelding fra og med neste uke av. Jeg reiser på jobb offshore torsdag i neste uke. HMS er og blir det viktigste ute på en oljerigg og slik som jeg er nå så er ikke jeg den som ville fokusert 100 % på HMS mens jeg var der ute. Jeg er spent på hva legen vil si neste uke om dette. Og jeg har også for lengst gitt klar beskjed om dette til HIV legen min på Ullevål før jeg startet på de nye medisinene.

Jeg ser og forstår at de vil spare inn penger. For det gjøres jo over alt i alle bauer og kanter. Men ikke for en hver pris syns jeg det blir riktig. Men det er jo nærmest det som skjer. Og jeg syns heller ikke dette er/blir det riktige å spare inn på. Ikke på livsviktige medisiner som HIV eller andre livsviktige medisiner som folk trenger. Jeg tror de fint kunne funnet andre steder/måter å spare inn disse 50.000 kr. på. Dersom de nye medisinene ikke er minst like gode og bivirknigsfrie som de tidligere HIV medisinene som jeg har brukt så blir dette litt uforståelig for meg å spare inn på. Men men hva vet  vel jeg….

Garman. ❤️

Kjenner jeg er rimelig frustrert over dette nå…!

I går var jeg innom pcen min, og det er ikke lenger hver dag at jeg bruker pcen til noe. Ikke til noe som helst egentlig. Men i går gjorde jeg det, da jeg måtte inn i nettbanken min å sjekke noe der. Og som da måtte sjekkes via PC og ikke via mobil eller nettbrett fikk jeg beskjed om av banken min. Da jeg var ferdig i nettbanken så tenkte jeg at jeg skulle ta turen innom på bloggen min, og da gjøre det på PC. Noe jeg vanligvis aldri gjør, da alle blogginnleggene og bilder skrives og lastes opp fra mobilen min eller nettbrettet. Som oftest alltid mobilen. Men da jeg logget inn på bloggen så fikk jeg jo nesten sjokk. Alle bildene jeg har lastet opp i bloggen min via mobilen var nå snudd helt opp ned, eller sto fremvist sideslengs. De blir og er ikke vist slik som de vises i mobilversjonen. Og hvorfor gjør de ikke det.? Hvorfor skjer dette.? Er det fordi jeg har lastet bildene opp fra mobil at det blir slik.? Isåfall, hvorfor vises de ikke slik på mobilen også.? Merkelig greie det hele syns jeg. Da jeg så dette i går så lurte jeg på om jeg skulle gå inn på hvert enkelt innlegg å snu bildene slik at de vises rette veien. Men med så mange innlegg og med sååå mange bilder i nesten hvert innlegg så vil dette ta veldig lang tid og ikke minst en veldig stor jobb å gjøre. Med bildene fremvist slik så ser jo hele bloggen jo nesten litt amatørmessig ut….. Og en amatørmessig blogg er jeg jo ikke interessert i å ha. Jeg satt også å lurte på om jeg skulle slette hele bloggen for så å starte bloggen på nytt igjen. Men det klarte jeg ikke å gjøre, fordi det nå er såpass mye historie og minner der inne at jeg ikke fikk meg til å gjøre det. Så da får jeg se hva jeg gjør, og om jeg skal gidde å snu på de flere tusen bildene som er blitt lagt ut her. Eller vet dere kjære lesere hvordan dette enklest mulig kan rettes opp i.? Uten at det tar en evighet å få orden på.? Skulle ønske at noen av mine kjære lesere som leser bloggen min, og som har fulgt bloggen min på sin PC hadde hintet om dette til meg sånn at jeg kunne fått ordnet opp i dette tidligere. Dersom bildene vises feil vei hos dere også… Nå blir den jobben altfor stor. Eller vises bildene riktig vei på deres pc-er.? Gi meg gjerne beskjed om hvordan det vises på deres pc-er. Det hadde vært til stor hjelp det også. For akkurat nå ser bloggen min veldig amatør ut slik som bildene der vises frem dersom du leser bloggen min via PC og ikke mobil/nettbrett.

Slik vises de fleste bildene av meg på bloggen min, dersom du leser bloggen min på mobil og nettbrett vel og merke.

Og dersom du leser bloggen min på PCen din så vises de aller fleste bildene av meg frem på denne måten…. Hvorfor det.? Noen som kan forklare meg hvorfor.? Kjenner jeg er rimelig frustrert over dette nå.

Håper noen kan hjelpe meg.!

Garman. ❤️

Det er derfor jeg er frivillig for HIV Norge.!

Her har jeg da farget meg selv med regnbuefargestiften/pridefargene på kinnene mine. Og skulle du komme over disse stiftene så er det veldig lett å vaske bort når du fjerner det. 

I går var jeg hos HIV Norge midt i sentrum og hjulpet de med litt frivillig arbeid. Ettersom jeg selv er en av de som lever med HIV så syns jeg det er fint å gi litt tilbake til HIV Norge som gjør en så utrolig bra, viktig og meningsfull jobb der de blant andre informerer om HIV, hva HIV Norge arbeider med, hva de sloss for, og ikke minst det aller viktigste bortsett fra å informere andre om HIV. Så er de der for oss som lever med HIV og som må komme oss gjennom de utfordringene, stigmaet som det å leve med HIV medfører. Det er derfor jeg har valgt og er frivillig og hjelper til for HIV Norge så fort jeg har mulighet til det, og jeg er hjemme fra jobben min offshore. Kjempeviktig arbeid som det HIV Norge gjør. Mye viktigere enn hva folk flest aner og tror. Og jeg skulle ønske mange flere av oss valgte å være frivillige for en organisasjon. For eksempel Norges Røde Kors, Blå Kors, Natteravnene og mange flere viktige organisasjoner. De trenger virkelig all den frivillige hjelpen de kan få av oss.

I går var vi 4 stykker som hjalp til med å pakke kondomer og glid inn i små brune eller sorte esker som HIV Norge skal bruke rundt omkring på diverse stands i hele Norge og på diverse pride. En lite betydningsfull jobb vil  noen si, men den er faktisk veldig viktig det vi her sitter og gjør.

Etter 2 timers arbeid så var det denne haugen med kondomer og regnbuefargestifter som vi fikk gjort i  stand. Ganske vonde fingre etter å ha holdt på med dette i 2 timer. Og da var vi småleie også….

Slik ser da disse eskene ut som vi har brettet. Både forsiden og baksiden av eskene er det særdeles nyttig og viktig informasjon til noen og enhver, uavhengig av om du lever med HIV eller ikke.

Bli en frivillig hjelper du også. Du er til mer hjelp enn du selv vil tro. Samtidig som du gjør nor utrolig nyttig og viktig for andre som sårt trenger det. Og du vil så definitivt ikke angre på det.

Ha en nydelig dag.!

Garman. ❤️

Så ble det ikke oss to da – dessverre.!

Denne vakre nøkkelringen fikk jeg av ham da han kom hjem fra Porto i Portugal forrige onsdag. Den er nå et kjært minne på nøkkelknippet mitt.❤️

Siden 20 juli har jeg datet en herremann ved navn Jose Fernando på 40 år fra Porto i Portugal. Men som de siste 3 årene har han vært bosatt med god jobb her midt i Oslo.
Den siste tiden har vært veldig fin for meg, og jeg har kommet meg mere ut og bort i fra all den ensomheten jeg til daglig går i gjennom. Men denne siste uken her, har ting endret seg veldig. Siden mandag har Jose Fernando plutselig blitt veldig reservert, ja nesten stoppet og ha kontakt med meg vis SMS på tlf. osv. Til slutt gikk det så langt at jeg måtte spørre ham om jeg hadde gjort noe galt, siden det mer eller mindre plutselig bare ble helt stopp fra hans side. Han kunne fortelle at det hadde jeg absolutt ikke gjort. Og så ble det med det. Jeg er heller ikke en som sender SMS o.l. som bare det når jeg er på dateren. Det ser jeg alltid an hvordan min date også forholder seg til det. Er det gjensidig så kjører også jeg på. Noe dette var helt til mandag, da alt endret seg sånn helt uten videre…

Så i går kveld kom da SMSen fra ham sånn ved 21.30 tiden der han sier følgende på engelsk. «But you’re right, I don’t feel the same connection anymore, I really like you but I’m not felling more than that. 😔 I’m sorry but I can’t lie to you and I hope we can be friends.»
I alle fall så sa han det til meg. Det eneste jeg skulle ønske var at han ville sagt dette til meg «face to face». Syns aldri noe om når folk gjør det slutt eller sier de ikke er interessert i å gå videre/prøve videre gjennom en SMS/tekstmelding, Snapchat, Facebook eller Gud vet hva slags sosialt medium mange velger å gjøre dette på. Jeg syns det blir litt mangel på respekt overfor den man har datet eller vært kjæreste med, å avbryte noe gjennom et sosialt medium. Vær voksen nok til å våge å gjøre dette «face to face». Jeg gjør alltid det. Er jeg ikke interessert eller ikke vil fortsette datingen eller hva det måtte være, så gjøres den slags helt klart «face to face» fra mitt ståsted. Det har jeg alltid gjort og kommer alltid til å gjøre. Det er så mye mer voksent og modent og gjøre dette «face to face» syns jeg.

I alle fall så skal han nå ha for at han i det hele tatt var så ærlig og sa det som det var. Og at han sa noe. Selv om det var gjennom en SMS. Det er jo langt i fra alle som gidder å si noe i det hele tatt men som bare forsvinner bort i det blå…..
i alle fall så skulle jeg ønsket at vi hadde fortsatt datingen litt til. Siden 20 juli har vi vært borte fra hverandre i nesten 4 uker. Han har vært en tur hjemme i Porto i Portugal, og jeg har vært 2 uker på jobb offshore. Så egentlig har vi bare datet 2-3 uker.
Jeg merket at jeg godt kunne tenkt meg å fortsette å date ham litt lenger. For jeg fant ham ganske så interessant. Men når det ikke er gjensidig så kommer man ikke så langt. Kanskje om han hadde gitt datingen vår litt lenger tid, om han da kanskje hadde fått mer følelser/interesse for meg….. Slik som jeg begynte å få overfor ham. Men men, er det ikke gjensidig så kommer man heller ingen vei……

Likevel syns jeg dette var synd. Han hadde noen kvaliteter som jeg virkelig har savnet i et forhold. Noe som mine 3 forrige kjærester overhode ikke var i nærheten av å ha i det hele tatt. Blant annet, han drikker svært lite alkohol og er måteholden med det. Han er heller ikke et utpreget festmenneske som nærmest må fly ut på byen helg etter helg for å drikke å feste. Her har mine 3 forrige ekser vært rake motsetningen. Det var sjelden og aldri at de kunne sitte hjemme for eksempel en lørdagskveld med et glass vin og noe godt å bite i. Med en gang et glass vin ble tatt, så var det ensbetydende med at da var det fest og ut å drikke for dem. Og ikke bare å drikke, men da drikke seg fulle var selvsagt en del av det. Og det er jeg ganske ferdig med. Jeg er en godt voksen mann på snart 42 år, og er ikke interessert i å fly på byen helg etter helg. Av og til, ja takk. Jose Fernando hatet å være rundt og sammen med fulle mennesker, noe også jeg ikke liker. Det er bare stressende og innpåsliten å ha rundt seg. Det er utrolig mange i mitt miljø (homomiljøet) som er ute og fester og drikker helg etter helg. Selvfølgelig skal man ikke ta alle under en kam. Ikke bare det, men utrolig mange røyker både det ene og det andre også i mitt miljø. Det er iallefall inntrykket som jeg har. Og en slik mann er jeg overhode ikke interessert i. Han må gjerne røyke vanlige sigaretter om han vil det, (noe alle mine 3 forrige kjærester også gjorde) men ikke noe mer utover det. Så det er ikke et miljø det er lett å finne noen man kan elske livet ut med. Og i tillegg så er ikke dette homomiljøet noe stort heller i Oslo….Så det har sine begrensninger.

I tillegg var Jose Fernando en sjeldent rolig og avbalansert mann. På den korte tiden vi datet fikk han meg til å slappe virkelig godt av. Og det i enhver anledning vi foretok oss noe. Noe jeg også sa til ham og noe som jeg har savnet veldig. Vi har blitt enige om at vi skal holde kontakten som venner. Et ønske jeg mer enn gjerne vil også.

Nå får jeg prøve igjen da å finne lykken og kjærligheten. Vil jeg noen gang lykkes med det tro.? Det er det store spørsmålet jeg lurer på. Og et spørsmål jeg ofte stiller meg. Min største drøm er å finne en mann jeg kan dele livet mitt med. En helt normal oppegående, rolig og sindig mann. Hvor vanskelig kan det liksom være å finne.? Veldig vanskelig tydeligvis….. Jeg har heller aldri vært den som løper rundt og ute på byen «og leter» etter en kjæreste. Det er jo de som holder på slik også. Det blir for meg feil å gjøre det på den måten der. Jeg tenker at det skjer visst det skjer…. Og så får man ta en dag om gangen. Jeg og Jose Fernando møttes utrolig nok på homoappen/nettstedet Grindr. En slags versjon av Tinder….-bare noe annerledes og et sted for menn…. Det var Jose Fernando som var så hyggelig og tok kontakt med meg der. Og som ville date meg. Noe jeg virkelig ikke hadde trodd, da det aller meste og stort sett alltid dreier seg om sex, sex og atter sex der. Myye sex. Og myye om sex. Jeg kaller Grindr for en puleapp og ikke en sjekkeapp. Men man kan tydeligvis en ytterst sjelden gang treffe noen oppegående normale menn der også……Jeg var i ferd med og hadde bestemt meg for å slette Grindr appen, på grunn av alt dette sex greiene som foregår der. Men etter å ha møtt Jose Fernando der, så har jeg ombestemt meg. Jeg får leve i håpet om at jeg er så heldig å finne drømmemannen der også….

Jeg får bare drømme og håpe videre om å finne den store kjærligheten.❤️

Garman.❤️

Terrassen endelig ferdig beiset og klar for vinteren….!

Den siste uken har jeg og Martin styrt på ute på balkongen min. Vi har fjernet den gamle brunmalingen/beisen som var der. Og vi har støvsuget og fått fjernet pussestøv fra restene som kom ut av dette. Og for to dager siden begynte jeg å legge på ny beis med ny farge og det som var. Denne gang en oljevekster som ser ut som beis når den er lagt på og ikke maling slik som den forrige som jeg hadde. Denne gang da i en fin lys grålig farge son jeg syns ble veldig fin. Og ikke bare det, men fargen passer til både hagemøblene og til de ulike gråfargene som jeg har på veggene inne i leiligheten. Både på stuen, badet og soverommene. Men også til interiøret generelt i leiligheten min. I alle fall her er noen bilder som viser arbeidet jeg og Martin har gjort de siste dagene på balkongen min. Jeg ble i alle fall kjempefornøyd, og syns dette ble mye bedre enn det jeg hadde fra før av.

Martin er her i full sving med å gå over treverket med en pusse/slipemaskin. Da for å fjerne rester av gammel beis/maling som måtte være igjen. Men og for å få en glatt, jevn og fin overflate på treverket. Vi merket at det var litt ru/røff overflate på treverket etter terrasserensen og skuringen og det var en av grunnene til at vi da ville gå over med pusse/slipemaskin før beisingen med ny farge.

Og her er denne homoen da(altså meg) i full sving med å legge på det første strøket med beis. Fargen heter 100016, (se bildet nederst i innlegget), for de av dere som måtte lure på det. Første strøket tar mye lenger tid å legge på enn strøk nummer to. Og balkongen min er på 10 kvm.

Disse bildene viser på det ene bildet halvveis i beisingen på første strøket av terrassen. Og på det siste bildet ferdigendt/sluttresultatet på beisingen etter at det er ferdig tørket. Flott lys gråfarge med et gjenskinn av treverket i gjennom beisen. Akkurat som vist på treverket/prøven som de hadde og viste meg på Maxbo på Sinsen.

Og til de av dere som skulle ønske derre den samme fargen som jeg nå har. Så er det fargekoden på dette lokket som er fargen. Altså fargekode 100016. Lykke til.!

Ha en underbar dag kjære lesere.!

Garman. ❤️

Drittlei glidelåser i bukser som går ned.? Her er det geniale trikset.!

I går kveld var jeg og daten min Fernando ute og gikk og tittet i Oslos gater. Og mens vi var ute og gikk så kommenterte jeg til Fernando at jeg hele tiden måtte dra opp glidelåsen i buksesmekken min. Jeg har ikke før dratt glidelåsen opp så er den nede igjen. Og slik holder det seg gående. Og mens vi da står midt oppe på Operataket så sier Fernando at de fleste slike bukser der glidelåsen går ned og ikke holder seg oppe, skal dras heeelt opp og deretter skal du liksom «låse glidelåsen med selve «håndtaket i glidelåsen. Gjør du det, og gjør det riktig så vil ikke buksens glidelås ramle ned. Den holder seg oppe/stengt.

Dette var jo langt mer enn hva jeg var klar over så jeg prøvde ut dette umiddelbart der Fernando viste meg hvordan dette skulle gjøres. Og det midt oppe på selve Operataket. Tenker nok at det sikkert så veldig lurt ut med en mann stående og fikle på meg nede i de midtre regioner på Operataket. Men dette var altså så enkelt å få til at det hele var gjort på bare et par sekunder. Heldigvis hadde jeg ikke kastet buksen fordi dette var en såpass dyr J.Lindeberg bukse. Og de har jeg 5 av. Og jeg syns jo at på en såpass dyr bukse så burde glidelåsen holde seg oppe. Lindeberg er langt i fra de billigste buksene man får kjøpt seg…..

Se bildene under. Jeg har her prøvd å ta noen bilder på hvordan dette skal gjøres. Selv om det ikke var så enkelt. Modellen er meg, og den samme buksen som jeg hadde på meg i går.

Slik har det da altså sett ut når jeg har vært ute og gått i Oslos gater med denne buksen der glidelåsen hele tiden går halvveis ned eller til og med helt ned også. Og hele tiden har jeg holdt på med å dra opp og opp og opp på den glidelåsen til det utretteligste. Helt til i går da Fernando var redningen min og viste meg hvordan dette skulke gjøres…..

Dra glidelåsen opp så langt som du bare kan i buksen din med hempen eller hva det kalles. Når du har gjort det, så trykker du bare hempen inntil/ned og slik blir glidelåsen låst og du slipper at den sklir ned. Enkelt og greit. Det er en slags låsemekanisme som låser glidelåsen i buksen når dette gjøres…..Det var heeelt nydelig å ha en glidelås/smekk som nå fungerte som den skulle. Og jeg slapp å gå å dra i den glidelåsen hele tiden.

Dette var et tips jeg slett ikke visste om. Jeg har heller aldri hørt butikkansatte si et slikt tips når jeg kjøper bukser. Men det er kanskje ikke så rart. De fleste hadde vel da latt være å kjøpe buksene deres dersom betjeningen hadde sagt det……

Ha en strålende vakker første høstdag.!

Garman. ❤️