Eurovision Song Contest – den helligste dagen i året – Eurovison Song Contest 2020, AVLYST!

I går kom beskjeden som jeg leeenge har ventet på skulle komme. Og det var at Eurovision Song Contest som skulle vært avholdt i Rotterdam i Nederland den 12, 14 og 16 mai er avlyst. Og grunnen til at årets Eurovison Song Contest ble avlyst er på grunn av pandemien og dette corona viruset som nå herjer rundt omkring i verden. Også i Norge har det dødelige viruset virkelig begynt å herje landet rundt. Med så langt 6 døde og 1598 smittede så langt i Norge. Og dødstallene og nye smittede stiger for hver dag som går. Og det i rekordfart. Godt over 220 000 mennesker er nå smittet av viruset på verdensbasis. Og nærmere 9000 er døde. Og foreløpig er viruset ikke under kontroll. Så beslutningen til Eurovision Broadcasting Union, (EBU) om å avlyse årets Eurovision Song Contest finale, er helt klart det helt riktige å gjøre. Avlysningen burde kanskje ha kommet ebda tidligere…

Som vårt norske Eurovison håp Ulrikke Brandstorp sa, så må folks liv og helse komme først. Så får musikk være musikk. Og Eurovision være Eurovision. Det finnes langt viktigere ting i verden enn en musikkonkurranse. Blant annet å få bukt med dette hersens coronaviruset. Og jeg kunne ikke vært mer enig med henne i det.

På en annen side så er jeg litt lei meg for at det ikke blir noe Eurovision i år, med vår egen Ulrikke Brandstorp og hennes låt «Attention» i spissen. Og grunnen til det er at, er det en ting jeg er bombesikker på, så er det det at jeg tror Ulrikke garantert hadde havnet i toppsjiktet med sin låt og fremførelse….. Jeg vil gå så langt å si, at jeg til og med tror at hun kunne vunnet hele dette sirkuset i Rotterdam i år. For det er virkelig en fantastisk låt, som er laaaangt bedre enn maaange av de andre landenes bidrag i år. Og det er også en tekst i denne låten som de aller fleste av oss på en eller annen måte kjenner oss veldig godt igjen i…. Slik det ser ut nå, så får vi aldri vite hvordan Ulrikke ville ha gjort det i Rotterdam, dessverre. Og det kjenner jeg på at jeg syns er litt leit og trist.

Jeg tenkte også litt på da jeg hørte nyheten om at årets Eurovision var avlyst at de kunne kjørt en Eurovision der de viste frem landenes vinnerbidrag slik de ble presentert i hvert enkelt lands nasjonale finaler. Slik at det ble finalen. Eller at det hadde blitt arrangert Eurovision i Rotterdam. Men da helt uten publikum. Selvsagt langt i fra optimalt. Men da hadde det iallefall blitt Eurovision. Det siste alternativet kunne være at de kunne ha utsatt Eurovison Song Contest til senere i år. Til i høst muligens. Men jeg regner med at EBU har gått grundig i gjennom og tenkt på alternative løsninger for muligens å arrangere en finale. Men så endte de opp med å avlyse det helt…… Og det er også kanskje det som er det mest riktige også. Og det er ikke bare Eurovision Song Contest som har blitt avlyst etter at corona viruset kom. Massevis av diverse konserter, idrettsarrangementer, og mere til har blitt avlyst. Nå prates det også om at årets konfirmasjoner skal avlyses/utsettes også. Og dette er bare noe av det jeg kan nevne…

Det er også historisk at verdens største musikkonkurranse som Eurovision Song Contest er, nå faktisk blir avlyst. Det forsto jeg at aldri før har skjedd. Det har iallefall aldri skjedd så lenge jeg har levd. Og jeg blir i løpet av året 43 år gammel. (HJELP).

Som dere kanskje skjønner så er jeg en ihuga fan av Eurovision Song Contest, og alt som har med Melodi Grand Prix å gjøre. Og jeg kjenner på det, at jeg til og med dagen etter denne avlysningene som kom i går, at jeg fortsatt er litt lei meg for at det ikke ble Eurovision i år. Eurovision uken og finaledagen til finalen er den helligste uken og dagen for meg gjennom hele året. I år hadde selveste finalen i Rotterdam vært den 16 mai. Og gjett om det hadde blitt en fantastisk avslutning på Eurovision uken, med 17 mai feiring dagen etterpå. Men nå er det jo jaggu meg ikke sikkert at 17 mai feiringen blir som det den pleier å være for folk flest dette året, på grunn av dette corona viruset som ødelegger så mye.

Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet å vente på Eurovision Song Contest 2021. Mon tro hvor det vil bli avholdt…? Jeg vil tro at det fortsatt blir Nederland, ettersom det er de som vant hele konkurransen sist. Den som lever den får se. Men det blir en ekstra lang ventetid på oss Eurovision fans å vente denne gangen. Hvordan skal jeg holde det ut liksom.?

Til vi høres igjen. Nyyyy dagen, den er din.!

Garman. ❤️

Jeg får hjelp av jurist i HIV Norge – Forsikringsselskapet innvilget ikke søknad om livsforsikring & uføretrygdforsikring.!

Fredag i forrige uke fikk jeg beskjed av banken min Gjensidige eller Nordea Direct som de bytter navn til den 1 april, om at søknaden min angående en livsforsikring og uføretrygdforsikring som jeg har søkt om å få fra de ikke ble innvilget. Og jeg hadde selv en mistanke om at jeg ikke ville få dette innvilget. Det har hele tiden vært slik at vi som lever med HIV ikke har fått eller får innvilget denne type forsikring, ettersom retningslinjene til Gjensidige og til alle andre bankene i Norge, sier at folk med HIV Ikke får dette innvilget. Noe som heller ikke var noe sjokk for meg at dette ikke ble innvilget.

Jeg har i flere år ønsket meg livsforsikring og uføretrygdforsikring, da dette etter min mening er to av de viktigste forsikringene enhver person i dette landet burde ha. (Søk det opp på Google/nettbanken din så vil du skjønne hvorfor). Siden jeg fikk påvist HIV viruset i 2013 har det vært meningsløst for meg å søke om livsforsikring og uføretrygdforsikring, så lenge bankene og Forsikringsselskapenes organisasjon, Finans Norge har hatt de retningslinjene som de har hatt. Helt til HIV Norge kom inn i bildet og tok dette opp med Finans Norge. HIV Norge har holdt på siden i høst med å få Finans Norge til å forstå at det å gi folk med HIV, en livsforsikring og uføretrygdforsikring ikke er noe problem i dag. Og det takket være de fantastisk gode medisinene som vi HIV positive bruker i dag og resultatene disse medisinen gir/viser. Dette har Finans Norge nå innsett og nye retningslinjer, da de gamle retningslinjene for lengst var gått ut på dato, blir nå erstattet med nye. Noe også Finans Norge hadde sagt seg enige i med HIV Norge.

Men så skjer det da på fredag i forrige uke, at jeg ikke har fått innvilget min søknad angående livsforsikring og uføretrygdforsikring. Og det grunner Gjensidige/Nordea Direct med at, og sitat « På grunnlag av helseopplysninger kan vi dessverre ikke tilby deg denne forsikringen. Vi har lagt vekt på opplysninger fra deg og din lege om HIV. HIV infeksjonen svekker immunforsvaret. I vurderingen legger vi blant annet vekt på virusmengde og immunstatus. Vi kan dessverre ikke tilby deg denne forsikringen. Vurderingen er i samsvar med de retningslinjene som er utarbeidet i Nemda for helsevurdering. Nemda er sammensatt av leger og forsikringskyndige fra forsikringsselskaper og av leger oppnevnt av Den norske legeforening.» 

Så lurer jeg på følgende.: Hvordan kan de avslå søknaden på virusmengde.? Når jeg nærmest fra starten av har hatt en virusmengde på 0 i blodet. Altså 0 som er ikke sporbart virus i kroppen/blodet. Og vet dere hva, resultat 0 i virusmengde, det kan faktisk ikke bli bedre enn det. 0 er det beste. Og jeg lurer på, hva slags virusmengde er det de ville jeg skulle hatt for å fått disse forsikringene godkjent. Når 0 er det beste tallet man kan ha.? De begrunner også avslaget med at immunstatus ikke er bra nok. Det vil si at CD4 tallet som har med immunforsvaret å gjøre ikke var godt/høyt nok for å få godkjent søknaden. Selv forstår jeg ikke det, da jeg hele tiden har hatt et CD4 tall som er laaangt over det normale for de av oss med HIV. Et unormalt men strålende bra høyt CD4 tall som HIV legen min på Ullevål gjentatte ganger har sagt og fortsatt sier når jeg er på kontroll på Ullevål en gang per år. Så jeg skjønner ikke denne begrunnelsen helt. Og jeg skulle gjerne også likt og visst hvem disse folkene i denne Nemda og legene var/er for noen folk.

For litt over 2 uker siden var jeg innom og hilste på alle sammen i HIV Norge i lokalene deres midt i Oslo sentrum. Da for å hjelpe til med å pakke kondomer og glid i små pappesker som HIV Norge skal ha med seg rundt omkring på diverse arrangementer i løpet av våren og sommeren. Jeg slo da av en prat med lederen for HIV Norge og nevnte da til henne at jeg hadde søkt om livsforsikring og uføretrygdforsikring som vi HIV positive nå hadde lov til å søke om, og ikke minst få innvilget. De var svært interesserte i å få vite utfallet av denne forsikringssøknaden min om hvordan det hadde gått. Og det lovet jeg selvsagt at de kunne få vite. Som nevnt kom det svaret på fredag i forrige uke, og søknaden ble ikke innvilget. I løpet av helgen som nå var sendte jeg en mail til HIV Norge om at jeg ikke hadde fått innvilget søknaden. Noe de ble svært forbauset over og overrasket over. De lurte så på om de kunne få lov til å sende dette til sin jurist i HIV Norge, og om jeg ville så kunne han hjelpe meg med å klage til Gjensidige/Nordea Direct angående avslaget på forsikringssøknaden. Noe jeg selvsagt svært gjerne ville at de skulle få lov til. Så i formiddag fikk jeg tilsendt et fullmaktsskjema fra juristen i HIV Norge og fikk fylt ut og signert det, og sendt i retur så fort som mulig. I tillegg sendte jeg ham en PDF fil av avslaget fra banken min da han trengte den også. Juristen skulle på kontoret til HIV Norge i morgen og se nærmere på saken, og hjelpe til med klagen osv.

Jeg vil tro at det mest sannsynlige er at noen i denne Nemda ikke har fått med seg de nye retningslinjene som i høst har blitt oppdaterte fra de gamle utdaterte som de hadde fra før…..Det er det jeg tror er grunnen til avslaget som jeg fikk. For ingenting angående min HIV situasjon skulle stå i veien for at disse søknadene ikke skulle/skal bli innvilget på noen måte. Men nå får jeg hjelp fra juristen i HIV Norge til å løse denne floken…

Så vidt jeg vet er jeg også den første HIV positive som har søkt om å få disse forsikringene innvilget, etter at vi som lever med HIV kunne søke om denne type forsikringer….. Og det syns jeg jo er litt stas da. Men jeg hadde aldri trodd at det måtte en jurist til for å få disse forsikringene innvilget. Jeg skal holde dere oppdatert angående dette om hvordan det går med denne saken fremover. Det er slett ikke bare bare å leve med HIV, selv i 2020 ser dere. UTROLIG NOK. Men mye har heldigvis endret seg og blitt myyye bedre også……

Til vi om ikke lenge høres igjen. NYYT dagen, den er din.!

Garman. ❤️

Hva gjør vi.? Dersom Corona viruset skulle ramme oss offshore på en oljeplattform.!

Her er jeg i full sving med å desinfisere dørhåndtakene på hver enkelt beboers lugar. Og vi har 130 lugarer ombord her. 

De siste to dagene har det blitt litt endringer i både prosedyrer og retningslinjer ombord på riggen som jeg jobber på. Og det gjelder smitterengjøring og forholdsregler som de vil vi skal ta i forbindelse med corona viruset som nå herjer og nærmest sprer seg som ild i tørt gress rundt omkring i verden. Så langt er 136 mennesker påvist denne smitten i Norge.

For å unngå, eller iallefall håpe på at vi klarer å unngå å få corona viruset ombord på oljeriggen som jeg er på. Så er det satt i verk noen tiltak mot dette. Blant annet så må alle som skal reise offshore ringe til sine arbeidsgivere dersom de har vært på ferie i utlandet. Særlig gjelder dette landene Italia, Kina, Iran for å nevne noen. Men også ellers. Men og dersom du har vært andre steder i utlandet. Arbeidsgiver vil så avgjøre om du bør ta deg en sjekk hos legen eller ikke for å se om du kan sendes på jobb eller ikke. Når jeg i går kom ombord på riggen så måtte alle som satt i helikopteret som jeg kom med, fylle ut et skjema i forbindelse med corona viruset, signere og levere inn til sykepleieren ombord på riggen. Dette var spørsmål som dreide seg om corona viruset. Dette gjorde vi alle på velkomstmøtet som ble holdt av plattformsjefen og sykepleier.
Utover dagen så kom det mail fra kontoret til sjefen min ombord her. I den mailen sto det at vi nå skulle trappe opp arbeidet med å forhindre eller begrense at det kan komme corona ombord på riggen som jeg er på. Da skulle vi først henge ut på diverse dører og korridorer en plakat med overskriften «Vaner som forebygger smitte». Dette er en prosedyre/retningslinje Folkehelseinstituttet anbefaler at vi følger når vi enten hoster, nyser/snyter oss. (Se bilde(r) nederst i innlegget.) Både på engelsk og på norsk. Jeg tror jeg talte noen og 20 ark som vi gikk rundt rundt omkring på hele riggen for å henge opp inne på innretningen.
Videre fikk vi beskjed om at fra i går av skulle alle som kommer ut for å jobbe, legge på og ta av sengetøyet som de har ligget i, mens de har vært ombord. For så å ta dette med seg helt ned i vaskeriet. Dette er det vanligvis vi i cateringen som alltid har gjort.
En annen retningslinje/prosedyre som nå skulle følges var at vi i cateringen 2 ganger per dag(en formiddag og en gang ettermiddag), skulle gå å desinfisere alle rekkverk i trapper, korridorer. Og også alt av dørhåndtak vi kunne finne skulle desinfiseres 2 ganger daglig. Da enten med antibacteriell eller nøytralt rengjøringsvann (ph 5-7), påført en rosa kult. Denne desinfiseringen var ganske så tidkrevende. Det tok mye lenger tid enn hva jeg iallefall hadde trodd. I tillegg så skulle alle fellestoaletter og vasker rengjøres 2 ganger daglig også. Så litt å gjøre å henge fingrene i der.

Selv syns jeg dette er supert. Det er bedre å prøve på å være litt føre var, enn etter snar. Det viser også at dette med corona viruset tas veldig seriøst av offshoreselskapene. Se det bare for deg dersom en eller flerre blir funnet smittet med corona viruset på en oljeplattform. Det vil bli et himla styr. Og ikke bare det, men den/de det gjelder vil bli satt i karantene i minst 2 uker. Men også alle de andre ombord som jobber på oljeriggen vil bli det…. Er man da i utgangspunktet nesten ferdig med sin 2 ukers tur offshore og liksom er på vei hjem på fri. Og man da får beskjed om at det er corona ombord. Ja, da kan det fort bli 2 uker ekstra på jobb. Ikke bare det, men 2 uker med overtid. De fleste av oss vil hjem etter 2 uker på jobb. Og det vil jeg også. Helt klart. Spørsmålet er vel ikke om det vil komme til å bli et corona utbrudd offshore. Men spørsmålet er vel heller NÅR det vil skje…?

Dersom noen blir smittet her ute, så vil vedkommende bli satt i karantene umiddelbart på en egen lugar. Og med jevnlig og tett oppsyn av medic/sykepleier. Og vedkommende må bli på egnet lugar til karantene tiden er over, dersom helsen til vedkommende ikke forverres. Karantenetiden vil være på 2-3 uker. Så vidt jeg har skjønt så vil vi andre som jobber ombord, også være i karantene. Da ikke på lugaren men ombord på selve riggen. Alle vil bli testet for corona viruset, men likevel vil vi måtte være i karantene i minst 2 uker, dersom det er/har blitt funnet corona virus på en eller flere personer. Medic/sykepleier vil holde alle oss i cateringen informert jevnlig ettersom vi er en del av førstehjelpslaget. Og deretter vil hun tilkalle en eller flere av oss dersom hun trenger hjelp. Dersom det skjer så skal vi ta på oss fullt smitteutsryr. Hvit kjeledress, engangshansker, visir foran ansiktet. Og når vi da er ferdige å hjelpe kastes alt utstyr i gule søppelsekker merket med «smitte». Og så skal samtlige dusje seg godt med såpe og vann fra topp til tå. Det er det vi vet så langt. Og det vi vet vi skal forholde oss inntil videre. Muligens det kan bli endringer på retningslinjer/prosedyrer etter hvert og….

Det som bekymrer meg mest, er at jeg selv er en av de personene som har dårlig/svakere immunforsvar enn funksjonsfriske personer. Ettersom jeg lever med HIV, og har nedsatt immunforsvar, så er jeg i en større risiko enn funkskonsfriske for å få dette viruset. Så jeg må være ekstra påpasselig, noe jeg også prøver på å være. Det er også de med nedsatt immunforsvar som rammes hardest. Og det er også de fleste av de som har dødd av corona viruset med nedsatt immunforsvar som har dødd…..

Denne antibac flaksen og de rosa klutene vi har ombord her, får virkelig kjørt seg på desinfisering i disse dager. Og jeg vil tro at dette vil vi måtte holde på med ganske lenge fremover…..

Rekkverk og dørhåndtak i ganger og korridorer får sin dose med desinfisering et par ganger til dagen. Et arbeide som tar ganske lang tid å gjøre. 

7 etasjer med trapperekkverk og gelender får også sin dose med desinfisering. 

Ha en fin dag.!

Garman.❤️

 

Når ereksjonen og mangelen på sexlyst uteblir.! – Beundringsverdig jobb urolog/sexolog har….!

Som noen av dere sikkert har fått med dere i et tidligere innlegg som jeg skreiv her på bloggen min i forrige uke, så er jeg en av maaaaaange menn som sliter med ereksjonen. Altså ereksjonssvikt. Enten delvis, eller fullstendig. Hos meg er ereksjonen fullstendig borte. Altså en total ereksjonssvikt. Ikke bare det, men jeg blir heller ikke kåt. Jeg har ikke lyst på sex overhode. Jeg blir ikke tent, og jeg kan heller ikke sist huske når jeg var kåt eller hadde lyst på sex sist. Så med andre ord, sexlivet, lysten på sex, og ereksjonen er fullstendig dødt.

Så mandag denne uken var jeg hos Parsennklinikken på Majorstuen for en grundigere sjekk hos urolog/sexolog. Og det etter en henvisning fra fastlegen min så klart. Som sagt så gjort. Det ble til at urologen tok bilde av prostata med et instrument som han bokstavlig talt plasserte inn i rumpestumpen min. Dette var heldigvis veldig fort gjort. Han fant ut at prostata var normal og var som den skulle være. Og heldigvis for det. Hadde den ikke vært det så kunne det ha vært snakk om prostatakreft. Men det var utelukket at det var det. Deretter undersøkte han også penis. Altså han tok røntgen av blodårene til penis for å se om det kunne være avleiringer/tette blodårer i penis/til penis. Dette var også å utelukke, heldigvis.

Neste steg var å få tatt noen blodprøver. De ble ikke tatt hos urolog, men han ville at jeg skulle til Fürst i Oslo sentrum for å ta disse blodprøvene. Så neste dag ble det til at jeg gjorde dette. Når urologen har fått svar på dette, så får vi se hva neste steg blir sa han. Og det var det hele som skjedde hos urologen denne gangen. Jeg bare håper virkelig på at vi får noen svar på hvorfor jeg hverken har sexlyst, blir tent, ikke blir kåt osv. Senest tirsdag neste uke skulle jeg få svar på dette.

Da jeg hadde betalt og forsvant ut dørene hos urologen/sexologen så tenkte jeg med meg selv at du verden for en beundringsverdig jobb som disse urologene/sexologene gjør. Jaggu meg får de nå sett litt av hvert og gjør litt av hvert når den ene pasienten etter den andre kommer inn dørene der og må ned med buksene osv. Selvsagt ikke alle pasienter som må gjøre dette. Men en del vil jeg tro. Og undersøkelsene de da gjør i vilt fremmedes folks underliv foran og bak, er mildt sagt beundringsverdig. Selvsagt er jobben til en urolog/sexolog mye mer enn bare dette. Men jeg tenker at man er vel kanskje en smule spesiell når man har valgt et slikt yrke…….Eller er man ikke det.? Men uansett, så gjør de en utrolig viktig jobb for både meg og eventuelt deg dersom du har vært eller trenger en urolog/sexolog en eller annen gang i livet. Det er ganske beundringsverdig syns jeg den jobben som de gjør. Og jeg unner de og alle andre som jobber i helsevesenet all den lønnen og hederen som de bare kan få. I dag får de ikke nok syns jeg. Hverken av heder eller lønn.

I går fikk jeg svar på blodprøvene som fastlegen min hadde tatt. Og ikke de prøvene som jeg tok hos Fürst denne uken. Det viste seg at blodprøvene var fine og at alle verdier var som de skulle. Det var jo nesten som om jeg ble skuffet da han sa at blodprøvene var fine. Men det blir jo også helt feil av meg å bli. Jeg må jo være sjeleglad så lenge alt viser det de skal.
Fastlegen min satte meg opp på ny time hos ham den 23 mars. Fikk ikke time før hos ham, ettersom jeg i morgen reiser ut på jobb offshore til den 19 mars. Jeg er tilbake i Oslo igjen den 19 mars, så dermed passer det bra med time mandag 23 mars. Det neste han nå vil gjøre er å sende meg til en karspesialist. Altså en grundigere sjekk av blodårer i kroppen for å se om det kan være avleiringer eller andre karsykdommer som gjør at ting er og blir som det blir hos meg for tiden. Men dette skulle vi snakke om på legetimen den 23 mars. Det vil bli aktuelt med en hormonbehandling hos en hormonspesialist for å øke testosteronnivået i kroppen min. Dette kan være med på å hjelpe meg med å få sexlysten tilbake. Altså at jeg blir både kåt, tent og blir lysten på sex. Slik som det er nå, så har jeg ikke noe av dette på plass.

Men inntil jeg nå får svar fra blodprøvene i neste uke, og legetimen hos fastlegen den 23 mars, så kommer det ikke noen nye innlegg angående mangelen på sexlysten, ereksjonssvikten min osv.

Ha en flott dag videre til vi høres igjen.!

Garman.❤️