Corona viruset – Jeg har aldri gått mer ut på byen enn under corona pandemien.!

For noen uker siden så fikk vi ENDELIG lov til å gå ut å ta oss en drink eller en øl på en bar/pub igjen, etter at pubene/barene har vært corona stengte i nærmere 2 måneder. De fikk nå endelig lov til å åpne igjen, men da under strenge restriksjoner fra myndighetene. Som blant annet å holde avstand, 1 meter mellom hver gjest. Sitte ved et bord og bli servert og få bestilt drikken du ønsket ved bordet. Og også all betaling skulle foregå ved bordet du satt ved for å nevne noen få av restriksjonene som ble innført ved gjenåpningen. Restriksjoner som har gått bra å følge for de aller fleste utesteder. I alle fall så har det det så langt. Gleden den var stor, både for meg, og for den ene og den andre, og folk flest. Endelig kunne man nå gå ut, treffe folk, være sosial over en øl eller drink på et utested. Som en pub eller bar, for eksempel. Restauranter og lignende som og har holdt stengt, åpnet samtidig igjen med puber og barer. Også de med strenge restriksjoner. Jeg har vært ute på byen 3-4 kvelder den siste måneden, etter at de fikk lov til å åpne igjen. Og det har nærmest vært «fullt hus» på de utestedene som jeg vanligvis en sjelden gang er å finne på ute i Oslo. Og det er utestedene London pub, Cæsar og Trappa midt i hjertet av Oslo sentrum. Dette er barer for homofile, lesbiske, bifile og transkjønnede. Men selvfølgelig går det også heterofile kvinner og menn her. 3-4 ganger den siste måneden er veldig mye til å være meg. Det normale er gjerne 1 gang i halvåret for meg…

En restriksjon jeg ikke har nevnt her som blant annet barer og puber må forholde seg til, er at skjenkestopp er klokken 23.30 og ved midnatt klokken 24.00 så stenger dørene og folk må forlate utestedet som de er på. Dette og på grunn av corona viruset.
Det har vel aldri før, i alle fall ikke i mine 42 år som jeg har fått være til stede på denne kloden eller kan huske, hendt at «de nye stengetidene» for puber og barer er klokken 24.00. Normalt sett så går jo ikke folk her til lands ut på byen før ved midnatt, og så holder folk det gående til stengetid, sånn ved 03.00-03.30 tiden….. Og så fortsetter de gjerne festen etterpå med nachspiel. Og så drar de hjem ved tidlig morgengry. At folk virkelig orker. Selv er jo jeg vanligvis mer enn klar for å gå til sengs når folk har tenkt seg ut på byen ved 23-24 tiden. Det eneste som da står i hodet på meg er en god seng, fred og ro og en god natts med søvn. Jeg har vanligvis ikke lyst til å dra ut på byen så sent. Og derfor går jeg vanligvis sjelden og aldri ut på byen. Rett og slett fordi jeg syns det blir for sent for meg. Men nå under corona pandemien, og de «nye åpnings og stengetidene» så har jeg aldri vært mer ute på byen enn det jeg har vært den siste måneden. Altså som nevnt 3-4 ganger. Det rett og slett fordi det nå er et myyyye mer passende og bedre tidspunkt for meg å gå ut på byen for å treffe folk på. Og ikke minst gå hjem fra byen på og. Det har faktisk vært gøy å gå ut på byen. Og jeg har vært opplagt til det og. (Mulig det kan være alderen som gjør at jeg syns dette, men men). Nå med de «nye åpnings og stengetidene» så går folk myyye tidligere ut på byen, nettopp fordi det stenger så tidlig ved midnatt. Og folk kommer seg ut for å drikke litt, mye tidligere enn før. Nå er det gjerne «stinn brakke» ved 7-8 tiden på kvelden på disse skeive stedene som jeg vanligvis en sjelden gang vanker på. Og helt sikkert på andre utesteder merker kanskje samme tendens. Men går jeg ut så er det på disse nevnte skeive stedene…Og jeg må si at dette personlig passer meg veldig veldig bra. Så sånn sett så har dette corona viruset ført med seg noe positivt for mitt vedkommende i alle fall, om jeg kan si det på den måten. Så når dette corona viruset og ALT BLIR BRA igjen, så kan det godt komme en debatt om, eller et seriøst forslag om å endre åpnings og stengetidene for puber og barer. Det vil nok neppe skje. Men det er jo lov å håpe på at andre har sett og tenkt samme tanken som meg….- og det vil jeg helt klart tro at det er….

For et par år siden hadde jeg en norsk venninne som bodde i Milano i Italia. Hun hadde en italiensk kjæreste og samboer der gjennom flere år. Det tok riktig nok slutt for en liten stund siden og hun flyttet hjem til Norge igjen. Men hver gang jeg var på besøk hos henne og vi skulle ta oss en bytur, så dro vi tidlig ut på byen. Det fordi de aller fleste barer og puber stengte rundt midnatt. Riktig nok var det og nattklubber man kunne gå på, men de fleste vanlige puber og barer stengte gjerne rundt midnatt. Tenk om vi kunne hatt det slik i Norge og.? Hadde ikke det vært noe.? En litt annen drikkekultur i Milano enn det vi har i Norge. Men så finnes det også de landene igjen som har puber, barer og nattklubber som er åpne til tidlig morgen. Selv foretrekker jeg drikkekulturen de har i Milano. Hadde passer meg perfekt…..Og interessant er det uansett å besøke andre land og de hvordan deres drikke og matkulturer er. Det er noe jeg virkelig setter pris på å oppleve når jeg er på tur ute i det blide utlandet. I tillegg er jeg jo faglært hotell og restaurant kokk, og er da litt over gjennomsnittet interessert i mat og drikke. Så det er vel ikke så rart at jeg er interessert i dette….

Flere av de ansatte jeg har pratet med på London Pub, Cæsar og Trappa, sier at det ikke hadde gjort noe å hatt disse åpnings og stengetidene som er nå mens corona pandemien holder på. Men det vil neppe bli en virkelighet. Og det av flere grunner. Blant annet arbeidsplasser og ikke minst sviktende/mye lavere inntekt til puber og barer…. Men for en drøm det hadde vært……

Men tenk deg da å jobbe fulltid på en pub/bar, og da jobbe til langt på natt mange ganger i uken. Uke etter uke. Det er for meg beundringsverdig. Det er noe jeg aldri hadde klart. Og ei heller kunne tenkt meg på noe vis å gjøre. En slik livsstil passer nok for mange av dem. De som er skikkelige b-mennesker så må muligens dette være en drømmejobb. Men så tenker jeg igjen. Er det virkelig en drømmejobb.? Når du nærmest hver dag er på jobb hver kveld/natt mens de fleste andre har fri.? De jobber/er på jobb liksom når alle andre har fri og er ute og koser seg. Så mye sosialt man muligens går glipp av ved å ha en slik type jobb… Hva da om du og i tillegg har familie med barn, kommer hjem fra jobb de sene nattetimer for så å stå opp å eventuelt sende barn og kone/ektemann på jobb og skole. For så selv dra på nok en kveld/nattevakt igjen noen timer senere. Kanskje ikke en gang uthvilt. Som nevnt så passer nok denne livsstilen for noen. Det vil det alltid være samme hva slags yrke man har. Det blir en smakssak… Men jeg skjønner godt at bartenderne jeg pratet med på London Pub, Cæsar og Trappa, at det hadde vært en drøm for de å hatt de «åpnings og stengetidene» man har nå under corona pandemien. Men så er det jo sånn og da, at de har jo selv valgt seg denne jobben og yrket…..-et yrke som definitivt ikke passer inn i mitt liv i alle fall.

Til vi høres igjen.! Nyt solen og sommeren som brer seg ut over det ganske land mer og mer….!

Garman. ❤️

 

FLOTTE Mummi puter hos Fru Lyng i Oslo.!

Her om dagen var jeg ute og gikk gatelangs i Oslos gater nede i sentrum. Og jeg gikk over alt uten noen som helst mål og mening. Og ikke hadde jeg på noen måte tenkt til å shoppe eller noe som helst. Bare gå sakte rundt å utforske byens gater.
Men da jeg kom til Kongens Gate og var kommet et godt stykke I retning på vei opp mot Tinghuset, så visste jeg at det lå to interiørbutikker her. KID og Fru Lyng. Begge på samme side av gaten, og bare et par andre butikker i mellom seg. Da jeg kom til Fru Lyng og begynte å titte inn i butikkvinduene deres, så var det første jeg så at det sto en haug med flotte  Mummi puter utstilt i det ene store vinduet. Vinduet var fylt av forskjellige mummi puter. Og jeg som er såååååå glad i nærmest alt som har med mummi å gjøre, klarte jo selvsagt da ikke å la være å gå inn til Fru Lyng å grabbe til meg en haug av disse putene. Jeg kjøpte 7 stykk. Det vil si, jeg kjøpte bare trekkene, da jeg hadde fyll til å fylle putetrekkene med hjemme. Jeg kunne rett og slett ikke gå forbi disse putene. Så jeg forsvant inn i butikken i en fart og forhørte meg på pris og hvor i butikken de hadde disse putetrekkene. Ekspeditøren geleidet meg innover i butikken. Bokstavlig talt så langt inn i butikken som vi bare kunne komme, og der lå putetrekkene hulter til bulter og ventet på meg i en hylle.

Det skal være sagt at disse putetrekkene ikke var så billige. De kostet 350 kroner per stykk. Og ettersom jeg kjøpte 7 stykker av disse trekkene så blir det noen kroner å betale. Og enda mer dersom man ikke har innmat til å fylle putetrekkene med. Dersom du ikke bor i Oslo eller i nærheten av Oslo, men ønsker selv å ha mummi puter hjemme hos deg, så har Fru Lyng nettbutikk også. Linken til nettsiden deres finner du her.: https://www.frulyng.no/ Fru Lyng er ikke noen billig butikk å gå å handle i, men det du får er også av kvalitet. Noe jeg syns disse mummi trekkene også er. Og en annen ting, det er slett ikke over alt at man får tak i diverse koselige mummi ting. Men Fru Lyng har både det ene og det andre av Mummi ting. Sjekk ut nettsiden og søk opp «moomin» så kommer det litt av hvert opp……

Grunnen til at jeg er så utrolig glad i Mummi, er fordi da jeg selv var barn, så vokste jeg opp med å se Mummi på barne TV. Og jeg husker veldig godt hvor koselig dette var å se på, både for meg selv og mine 4 søsken. Men også for mine foreldre. Et skikkelig koselig TV program og barne TV syns jeg det var. Jeg tror vel ikke at Mummi er å finne på norske TV kanaler i dag……Arrester meg om jeg tar helt feil. Jeg har i alle fall ikke sett det… Men dette er grunnen til at jeg er så glad i, i alt som har med Mummi å gjøre.
Her er butikkvinduet til Fru Lyng hvor jeg plutselig kom over alle disse flotte Mummi putene. Av de som står her, så er det 4 av disse putetrekkene som jeg har.

Håper du liker mummi putene mine, like mye som jeg gjør det. Jeg bare elsker de for å si det litt forsiktig. Og det er veldig godt mulig at jeg kjøper flere også etter hvert.

Nyt dagen. Og til vi høres igjen.!

Garman.❤️

Dverg syrintre på balkongen – FLOTT plante.!

De siste 2 dagene så har jeg vært innom det ene Plantasjen senteret etter det andre for å se om jeg kunne finne dverg syrintre. Og jeg ville gjerne ha 2 stykk av de. Men uansett hvilket av Plantasjen sine hagesentre jeg gikk på, så var de utsolgt. De var utsolgt av de syrinene som har trestamme/lang stamme. Men de hadde dverg syriner uten stamme i potter. Og det var jo ikke jeg interessert i, ettersom jeg ville ha de med stamme på. Men og fordi de rekker over rekkverket på balkongen, slik at flere da kan se denne vakre syrinen i all sin flotte prakt fra alle kanter. Og i dag dro jeg og en kompis til Hadeland på Ris i Oslo, og det var der jeg fant disse  syrinene. Og der hadde de mange av dem også. På Plantasjen hvor de var utsolgt for dverg syrinen, så sa de at dette visst nok var en av deres mest populære planter i år. Og det kan jeg godt skjønne, da dverg syrinene er utrolig flotte med sin lys rosa farge. Det er faktisk så jeg vil gå så langt og si at disse syrinene er flottere enn de originale store trærne med syriner…..

Bakgrunnen for at jeg ville ha dverg syrinen var fordi  en beboer som bor i naboblokken min i nummer 28 i 4 etasje, har 2 dverg syriner selv på sin balkong. Og jeg har lenge gått å lurt på hva slags type tre som det var de hadde på balkongen der. Jeg syns den var så utrolig flott der den sto både grønn og i full blomst når den blomstret. Så kom jeg på at jeg skulle være så frekk å ta er bilde å zoome inn på balkongen deres, og knipse et par bilder av denne busken. Som sagt så gjort. Og der etter la jeg ut bildene i en felles gruppe på Facebook hvor vi som bor i Krydderhagen deler alt mulig rart. Jeg fikk napp for og si det sånn. For en liten time senere tok beboeren på denne balkongen høflig kontakt og fortalte villig vekk om hva slags plante som dette var osv. Jeg beklaget til beboer at jeg hadde vært så frekk og tatt bilde av balkongen deres sånn uten videre. Så slik fikk jeg vite hva slags busk dette var. Denne beboernes syrin er en del større enn min. Men mine blir større og flottere etter hvert….

En annen grunn til at jeg ønsket meg en slik syrin og to på balkongen er fordi disse krever veldig lite stell. Det er bare å gi dem litt vann inni mellom, og så klarer de seg stort sett selv. Og med en fyr som meg som ikke har verdens mest grønne fingre, ja så er det nok greiest med slike planter som krever minst mulig stell. Og i tillegg er disse syrinene ganske så hardføre. Og takler vanligvis norske vintre også. Vi får se hva mine gjør neste vår.

Martin har her hjulpet meg med å gå disse dverg syrinene inn i hus. God hjelp og god sjåfør med bil er helt supert å ha, når man må helt på andre siden av byen, til vestkanten for å få fatt i dverg syrinen.

Et steg nærmere med syrinene. Her har jeg okkupert heisen med syriner og blomsterjord. Heldigvis var det ingen andre som trengte heisen da.

Her er jeg på balkongen min, i full sving med å få syrinene oppi litt større potter. Kan ikke sist huske at jeg gjorde noe slikt som dette, å faktisk plante et tre i en potte.

Her er en stykk «gartner» av denne amatørlige sorten i full sving med å plante. Dypt konsentrert.
Da er det bare å vente i spenning på om jeg faktisk rett og slett klarer å få frem de vakre små rosa blomstene som dverg syrinene har. Jeg håper virkelig det.

Nyt vårdagen som best dere kan.!

Garman. ❤️

 

Min mors FLOTTE 50 år gamle frukttallerkner.!Min kjære mor forteller meg villig om disse flotte gamle frukttalerknene som jeg har fått 6 stykker av henne. Min mor kjøpte disse tallerknene for circa 50 år siden. For 50 år siden så betalte min mor 70 kroner per tallerken. I dag kan man/kunne man mangedoble prisen dersom man skulle kjøpt akkurat disse i dagens interiør og porselens butikker. Jeg kan kanskje tenke meg ar prisen ville ligget på rundt 300-350 kr per tallerken. For de av dere som leser bloggen min og er fra Stavanger eller Stavanger området så ble disse tallerknene kjøpt i prostebakken i Stavanger.

Jeg er så heldig at jeg nå har fått 6 av de 12 frukt tallerkner som min mor har. Riktig nok er det ikke så mange som bruker frukt tallerkner i dag, men for 50 år siden så var det vanlig at man skulle ha 12 av alt sa min mor. Og derfor også 12 frukt tallerkner. Som min mor sa så er det svært få eller om noen som i det hele tatt kjøper frukt tallerkner. Og i alle fall ikke 12 stykker av dem. Selv skulle jeg ønske at flere av oss hadde frukt tallerkner. Min mor har brukt det i alle år, og jeg de enig med henne at det er ganske fint når man server oppskåret frukt eller hel frukt til fruktavfall eller servere oppskåret frukt på. Som også går helt fint an…… Selv er jeg en storspiser av frukt, men også grønt. Men jeg kommer ikke til å bruke frukt tallerknene til daglig bruk. Kun til spesielle og fine anledninger. Og det er vel kanskje det man også skal gjøre med slike tallerkner……

Jeg er veeeldig glad for at min mor har lyst til å gi meg disse tallerknene. Selv er jeg veldig glad i gamle ting. Særlig om det er vakre gamle ting. Da har  jeg lyst på det med en gang. Og særlig glad for det blir jeg for det, når det er nær kjær familie som har hatt det. Da betyr ekstra mye. Verdien, det vil si affeksjonsverdien betyr særlig mye når man får vakre gamle gjenstander eller hva det måtte være fra nære og kjære familiemedlemmer. Og disse er fra min mor, så disse betyr særdeles mye for meg.

Jeg og min mor pratet om disse frukt tallerknene da hun og far var på besøk hos meg i Oslo i januar i år. Og siden da har vi nevnt det flere ganger på telefonen at jeg måtte passe på at vi husket på at jeg fikk de med meg østover til Oslo igjen når jeg kom hjem. Da jeg ankom Nedstrand i går så lå altså 6 av tallerknene så fint klare på sengen til meg på soverommet jeg sover mens jeg er hjemme på besøk på Nedstrand.

Nederst her får dere en nærmere titt på tallerknene. Er de ikke flotte.?


Håper du liker disse gamle klenodiene. Jeg i alle fall elsker dem og er livredde for de.

Nyt dagen.!

Garman. ❤️