Derfor bader jeg naken.! Og derfor er jeg naken.!

I Oslo som jeg bor i, så er det Huk på Bygdøy som er hoved nakenstranden i Oslo. Og jeg har vært der mange ganger allerede, bare i år. Og hver gang jeg er der så kaster jeg et blikk over til andre delen av Huk hvor folk bader med det ene og det andre av klesplagg på seg. Gutter som jenter. Så tenker jeg. Hvorfor er ikke dere nakne slik som det jeg er akkurat nå. Hva er det de er redde for liksom tenker jeg også. Man har da den kroppen man har enten man er tykk, slank, rynkete, ung eller gammel. Og hvorfor synes så mange at det å være naken enten hos seg selv, i det offentlige rom, eller på stranda eller hvor det nå enn måtte være er så ubehagelig eller ukomfortabelt.? Har virkelig du eller jeg noe å skjemmes over når det kommer til kroppene våre.? Du har den kroppen du har, og jeg har kroppen jeg har. Vær SUPERSTOLT over den kroppen du har. Jeg vet det er mange der ute som slett ikke liker å se seg selv naken. Og hvert fall ikke med andre i offentlighetens lys. Selv er det vanskelig for meg å forstå når kroppen du og jeg er skapt med er noe av det mest naturlige vi som mennesker har. Både du og jeg kom til verden splitter nakne. Og hva er det som er grunnen til at så mange der ute finner dette med å være naken så ubehagelig og unaturlig.? Eller fett og slett feil. Enten det er hjemme hos seg selv, sammen med andre eller i offentlighetens lys. Ja, hvorfor er det å være naken så tabu.? Og hva er det så mange er så redde for.? Jeg undres og lurer. Jeg vet det er et kroppspress der ute om at gutta aller helst skal se slik ut, mens jentene aller helst skal se slik å slik ut. FUCK det. Vær den du er og gi faen i hva det samfunnet der ute måtte peppre oss med om DE perfekte kroppene som skal se sånn og sånn ut. Og alt det andre de pepprer oss med for å bli perfekt/den beste utgaven av oss selv. Hjelpe meg når jeg hører, ser og leser den slags i sosiale medier så blir jeg ganske så irritert. La nå jeg, du og alle der ute få ha de kroppene vi har, og gi oss en sjanse til heller å omfavne å være glad i den kroppen som vi har og er skapt med. Burde ikke de sosiale mediene heller ha mye mer fokus på det.? Jo mener jeg, men dessverre er det ikke slik det fungerer. Og vi vil aldri komme dit hen at det vil bli en realitet heller.

Selv er jeg en slank mann. En slank mann som laaaaaaangt i fra på noen måte har den perfekte kroppen eller noe som helst. Og langt fra føler at jeg på noen måte er perfekt. Ingenting er perfekt ved meg. Langt der i fra. Og det er det ikke ved deg heller eller noen andre. Sånn er det bare. Og vet dere hva. HELDIGVIS for det. Men jeg er tilfreds med min egen kropp og den jeg er. Er det ikke det vi alle burde være.? Jeg tror mye av dette ligger i hodet på de aller fleste av oss. Vi får noen rare vrangforestillinger som vi låser oss/henger oss litt fast i….. Kanskje er det også en naturlig del av oss å bare være slik…. Jeg vet ikke. Men tenk om de fleste av oss hadde klart å snu litt på disse vrangforestillingene vi alle har enten til kropp, nakenhet, utseende eller hva nå enn det måtte være. Så tror jeg mye kunne ha sett annerledes ut…..

Jeg skal selv innrømme og si at jeg ikke alltid har hatt et like avslappende, trygt, sikkert og godt forhold til egen kropp og til det å være naken. Da jeg flyttet til Oslo 30 juni 2006, så var det helt utenkelig for meg å gå på en nakenstrand eller det å være naken hjemme hos meg selv var langt i fra noe jeg gjorde med mindre jeg skulle ta en dusj. Men jeg må innrømme at nysgjerrigheten til det å skulle være naken offentlig som på en nakenstrand pirret min nysgjerrighet. Men også hjemme privat. En kompis som hadde holdt på med å gå på nakenstrand fikk meg med på det til slutt. Og første gang jeg var fullstendig naken på Huk i Oslo, så syns jeg det var en fryktelig rar ting å gjøre. Og ikke minst føltes det unaturlig og litt feil. Og jeg var langt i fra avslappet på stranden. Etter mitt første besøk der, så gikk det bare et par dager, der jeg hadde gått og tenkt på om jeg skulle ta turen ut dit på Huk en gang alene. For å se hvordan det var og hvordan jeg ville reagere på det. Kjenne litt på hvordan det ville føles alene blant mange andre naturister. Kjenne litt på om jeg ville være avslappet nok til å ville gjøre dette igjen. Og ikke minst fortsette med det. For hver gang jeg besøkte naturiststranden Huk, jo mer avslappet og naturlig syns jeg dette ble. Og i dag, per dags dato når jeg besøker Huk så tenker jeg ikke over i det hele tatt at jeg er på en nakenstrand med en masse andre nakne kvinner og menn i alle aldre og fasonger. Det har nå blitt så naturlig for meg at jeg ikke en gang tenker over det eller enser det. Jeg kommer dit, finner meg et «egnet sted» hvor jeg ønsker å ligge. Kaster av meg ALT av klær og legger meg godt til rette på badehåndkle jeg har med meg. Og det er det.

Når mine venninner og kompiser som slett ikke på noen måte vil ligge på en nakenstrand og jeg en svært sjelden gang er med de på en strand hvor du må ha badetøy på, så tenker jeg hver eneste gang at jeg nå gjerne mye heller skulle ha vært på nakendelen på Huk. Og det er det flere grunner til. Etter at jeg begynte å gå på nakendelen på Huk så syns jeg det er fryktelig å dra på ei badestrand for å ligge med klær på. Om det så bare er en speedo eller badeshorts så holder jeg nesten på å keepere. Det blir forferdelig klamt med badetøy på seg. Og jeg liker heller ikke å sole meg med vått badetøy på, som «aldri» vil tørke. Mange ganger er det ikke en gang tørt før man hopper uti med en ny runde i sjøen. Og det liker jeg ikke. Å sole seg med vått badetøy gjør at (iallefall jeg) jeg syns at det begynner å klø her og der. Og det er fordi tøyet ikke er helt tørt mot huden. Og så blir det liksom aldri tørt heller skikkelig. Jeg ser at flere bytter badetøy til tørt mellom hver gang de har badet. Og det er enda et av minusene med dette våte badetøyet. Det klistrer seg gjerne inn til huden også når det er vått. Det føles helt utrolig merkelig å ha på seg klær når man er våt.

Det å være naken for meg er nå blitt en viktig del av meg og min identitet. Det er veldig befriende, jeg føler meg fri, mye lettere, lettere til sinns og i kroppen. Føler meg avslappet på alle måter. Og ikke minst er det en utrolig god opplevelse. Jeg føler meg innestengt ved å ha på meg klær. Men og å bade i det. Klær generelt føler jeg meg innestengt i. Det er i tillegg veldig godt å tørke etterpå naken, og slippe å ha på seg vått badetøy. Altså jeg bader naken, fordi jeg misliker å bade med klær på. Og nå er det blitt for meg unormalt å bade med klær på.  Man blir heller ikke usynlig ved å bade uten klær.

Når jeg er hjemme i min private leilighet i Oslo, så er jeg også naken så mye som mulig. Jeg ser TV, sover naken, spiser naken og er i det hele tatt naken så mye som mulig. Og det året rundt. Man skulle jo nesten tro jeg hadde klaustrofobi mot klær og det å ha på seg klær. Men det har jeg altså ikke.

Nå høres det ut som om at jeg vil at hver og en av oss skal kaste av seg klærne sine hvor enn man er. Det vil jeg ikke. Men jeg prøver bare å ufarliggjøre hvor fantastisk deilig det er å være helt naken. Jeg har forresten også hørt at når man er naken så skjer det noe med kroppen. Hva dette er det skal jeg være forsiktig med å uttale meg om. Men sunt for kropp og sjel er det visst. Og det er noe også jeg er overbevist om at det er.
Men det er vel også sånn at noen liker å være nakne, mens andre ikke. Og vi har alle våre grunner til det, enten det er sånn eller sånn. Selv om jeg ikke forstår helt og mest sannsynlig aldri kommer til å skjønne hvorfor de som ikke liker å være nakne offentlig eller privat. Men det lever jeg godt med.

I Oslo og omegn er det ganske bra med steder hvor det de lov til å være nakne ute om sommeren. For å nevne noen steder hvor dette er lov så er det på Kalvøya i Asker. Og i Oslo er det blant annet Svartkulp, Langøyene, Gressholmen og Huk. Og så er det også et sted ute ved Ingierstrand også hvor det er et sted. Mulig det er flere steder også. Så er du i Oslo eller i nærheten av Oslo og har lyst til å prøve ut nakenlivet/nudistlivet ute så syns jeg du skal kaste deg ut i det med en gang. Det er helt fantastisk. Og det er å si det litt forsiktig.

Nyyyt sommeren naken da dere.!

Garman.❤️

Min flotte far fyller 70 år i dag.! – Feirer dagen sin på Tuddal Hotell.!

I dag fikk jeg en telefon av søsteren min hjemme på Vestlandet. Hun ringte meg tidlig i ettermiddag. Og det hun da ringte for og som jeg slett ikke kom på, var om ikke jeg og hun skulle ringe til Tuddal Hotel som ligger ikke langt unna Gaustatoppen, for å be de om å sette inn en stor flaske med champagne og et fruktfat til de to. Og som de to kunne kose seg med på hotellrommet. Og det var det jo selvsagt klart at jeg ville være med på. Min søster lurte på om jeg kunne ta å ringe de å bestille dette. Og det var det jo klart jeg kunne. Og bestilt det fikk jeg. Men det var ikke helt enkelt heller. For hun jeg pratet med var på jobb alene og var av utenlandsk opprinnelse. Og selvsagt gjør ikke det noe at hun har utenlandsk bakgrunn, men hun pratet ikke særlig godt norsk. Så hun skjønte ikke helt hva jeg mente, hva jeg ville bestille og hvem jeg bestilte dette til. Men erter mye om og men så fikk vi ordnet det. Men jeg må innrømme da kjeft hadde lagt på røret at jeg ikke var sikker på om det faktisk ville komme noe fruktfat og champagne inn på rommet til mor og far. Men det gjorde det. Det andre jeg tenkte på mens denne noe kronglete samtalen foregikk var at hva i all verden er det hotellet her har tenkt med.?  Med all respekt for denne utenlandske kvinnen jeg pratet med, men sørg for at utenlandske kan det norske språket skikkelig og ikke minst slkønner språket. Ikke bare skjønner språket men også de mange ulike dialektene vi har i dette landet. Jeg kan  se det for meg når noen ringer Tuddal hotell og kanskje da med en helt annen dialekt hva slags utfordringer dette må være for denne utenlandske resepsjonisten og skal klare å forstå dette. Jeg kjente jo selv at jeg nesten ble litt irritert inni mellom av å hele tiden måtte forklare meg om og om igjen hva jeg ønsket å få bestille. Så jeg vil vel si at dette kanskje ikke det var det lureste å ha henne på bookinng/resepsjonen på hotellet. Men men hotellet om det.

i alle fall var overraskelsen stor for mor og far da de entret hotellet og hotellrom nummer 8 på Tuddal hotell. Jeg fikk melding av min far på messenger/facebook da de hadde åpnet champagnen og kost seg med den og frukten. Min far takker veldig og syns det var en flott og uventa overraskelse å få på rommet. Han satte stor pris på den. Og min var helt overgidd. Helt herlig, slik skal det være på en 70 årsdag syns jeg.

Far hadde ikke lyst til å være hjemme i dag på 70 årsdagen sin. Den siste uken har de vært på hytten sin ved Haukelifjell skisenter på Haukeli. Men fra i dag til i morgen på Tuddal Hotell for å slappe av, og å feire fars 70 årsdag i fred og ro. Men helt uten feiring fra oss søsken og barnebarn blir det ikke. På lørdag skal alle vi 5 ongene med ektefeller/ kjærester og min fars 9 barnebarn, også de med eventuelle kjærester, feire dagen til min far. Det gleder jeg meg til. Det er ikke hver dag alle barn og barnebarn samles for kos og hygge og feiring av min fars 70 årsdag. Det ser jeg frem til. Og tror det blir hyggelig.

Slik så det altså ut da min mor og far entret hotellrommet i Tuddal i ettermiddag. Flott oppskåret frukt servert i et sølvfat. Og en stor flaske med champagne de kunne feire dagen med. En smule overrasket ble de begge to kan man trygt si.
En noe overrasket/forfjamset mor koser seg med et glass champagne. De har her nettopp ankommet hotellrommet i Tuddal.
Og her skåler far med champagneflasken og et champagneglass. Er man 70 så er man 70, da må det feires så klart. Min far lurte på om han ville klare å komme seg inn i dusjen når flasken var tom.

Min far sendte dette snap bilde også. Han lurte fælt på hva denne sorte fjæren som sto så fint oppi et lite glass var til. Jeg svarte at den mest sannsynlig var til pynt på bordet der. Ellers så fikk han bruke fantasien med den, hehe.:-))

Gratulerer sååå mye med 70 årsdagen din som du feirer i dag far. ❤️

Garman.❤️

 

Trenger du nye gryter til kjøkkenet.? KJØP disse støpejerns grytene!

I dag, i dag kom endelig støpejernsgrytene som jeg hadde bestilt. Støpejernsgryter fra tyske Solingen. Disse grytene er utrolig gode til det meste av matlaging. Eneste minuset med dem, er at håndtakene på grytene blir litt i varmeste laget. Men slik tror jeg det er med de fleste slike gryter. Enten det er fra. Solingen, Le Cruset eller andre merker i disse grytene. De Jeg har i Le Cruset blir også varme i håndtakene. Men hva er det vi ikke har grytekluter til da.? Håndtakene på lokkene blir derimot ikke varme. Og jeg som har utdanning som kokk må ha skikkelige gryter jeg kan lage mat i. Noen av de grytene jeg allerede var det på høy tid at jeg byttet ut.

Grytene passer alle typer komfyrer, inkludert induksjon og gass. Bunnen i grytene er på 4 mm, og holder lenge på varmen, selv når de de tatt av komfyren. Ønsker su selv disse grytene kan du gå inn på følgende link.: https://www.nettpris.eu/ Grytene fås i flere farger. Farger som blå, sort, oransje, gul. Jeg har som dere ser mine i blå. Så trenger du noen nye gryter til kjøkkenet ditt anbefaler jeg disse. Kjempegode og veldig lekre gryter. Pris for hele sulamitten er 1499 kroner.

I alle fall så var jeg nede på postkontoret for å hente disse grytene. Og jeg gruet meg litt til det, fordi jeg visste at disse grytene veide noen kilo. Hele leveransen veide 15 kilo. Så der var nærmest en treningsøkt i seg selv å få disse grytene med seg hjem. Og i denne varmen i tillegg så var det alt annet enn lett. Jeg var gjennomvåt da jeg kom hjem med de. Og jeg bar den store tunge esken på alle tenkelige måter på vei hjem til Løren. Det var oppå skuldren, med strake armer inntil magen, og med en masse pauser på veien de 400 meterne som jeg gikk med de. Skille ønske at noen var med meg og kunne tatt noen bilder på veien. Men dessvere.

I alle fall nederst i innlegget er noen bilder av grytene mine. Jeg gleder meg til å ta de i bruk etter hvert.

Her er hele samlingen av støpejernsgrytene mine på komfyren. Jeg bare digger den blåfargen som disse grytene har.

Dette er den minste av disse støpejerns grytene. Denne tar 0,7 liter. Perfekt til blant annet sauser, koking av egg, «you just name it».

Denne støpejerns gryten tar 3,3 liter. Er litt lav/vid i formen.

De  største gryten i denne samlingen er på 5,5 liter. Denne skal det lages mye gode gryteretter og lignende i.
Og til slutt stekepannen som har en omkrets på 26 cm. Og i tillegg har to hellekanter på hver sin side av pannen. Her blitt håndtaket ikke varmt, mens de blir litt varme på grytene.

Ha en fin dag til vi høres igjen.!

Garman.❤️

Fagmann blitt som industrimekaniker.!

Den 25 mai så tikket det inn en riktig så flott og veldig hyggelig snap fra min nevø Thomas som er nevø nummer 4 i rekken av de 9 som jeg er onkel til. Og snapen jeg da fikk lød som følger.: «Fagmann blitt». Og jeg visste jo selvsagt hva det betydde ettersom jeg visste at han i løpet av våren skulle gå opp til fagprøven en eller annen gang. Samtidig som jeg også hørte rykter om at det kunne bli litt forsinkelser på det og, på grunn av dette corona viruset som herjer verden rundt i disse dager. Men fagprøven og fagbrevet fikk han tatt, og det uten nevneverdige lange forsinkelser. Heldigvis for hans del.

Han gikk opp i fagbrevet som industrimekaniker. Og han hadde første fagprøvedag den 18 mai. Da jeg fikk vite at han hadde bestått fagprøven via snap som han selv sendte. Så varte det ikke lenge før jeg selv kastet meg over telefonen og ringte til ham. Jeg måtte jo få gratulert ham. Han svarte meg ikke, men sendte en melding rett etterpå om at han skulle ringe meg opp så fort han fikk tid til det. For han var jo tross alt på jobb da han sa han hadde blitt fagmann. Det var en stolt onkel, veeldig stolt onkel som gratulerte ham av hjertens lyst da jeg endelig fikk ham på telefonen.

Jeg blir såå utrolig glad og stolt når jeg hører både den ene og den andre av mine nevøer og nieser blir ferdige med sine utdannelser. Samtidig som jeg slapper litt mer av med tanke på fremtiden og jobbmuligheter de kan få seg. Alt blir så mye enklere dersom du har en utdannelse på den jobben som du søker på. Og ønsker deg. I alle fall stiller du mye sterkere og jobben du da ønsker deg kan da bli en realitet dersom du har utdannelsen i orden. Og ikke minst er det å ha en utdannelse innen det du ønsker å jobbe som, viktigere enn aldri før. I dag er det nærmest sånn, at jo mer papirer og skole du har desto bedre er det. Slik var det ikke for 2-3 tiår tilbake i tid. Da kunne man nærmest spasere rundt omkring med en CV i hånden og levere der man ønsket seg en jobb…… Og mange ganger var man heldig å fikk jobb. Slik er det ikke i dag. Nå skal du helst ha en masse erfaring, og i tillegg jo mer skole og papirer desto bedre. Samtidig som du og helst bør ha en del arbeidserfaring på det du søker jo i/som.

Jeg spurte Thomas om hvordan han skulle feire fagbrevet sitt. Han kunne fortelle det at han ikke skulle feire det noe særlig. Det vil si han skulle hjem til sin mor å bli feiret av henne og hennes mann. Nederst i innlegget kan dere se litt av feiringen med hans mor som disket opp med flott biffmiddag og sjokoladepudding. Helt herlig.

Øverste bilde som Thomas sendte meg da han akkurat hadde klart å bestå fagbrevet. Fagmann blitt  som han selv sier.

Dette bildet er fra jobben til Thomas. Der hadde jobben hans gitt ham en flott gave da han hadde fått vite at fagprøven var bestått og godkjent. Det var noe verktøy av noe slag han fikk av de.

Det feires med flott middag. Deilig biffmiddag som hans mor hadde laget så flott til. Og jeg må jo si at jeg selv syns at dette ser nyyydelig godt ut.

Disse 3 bildene, så er det desserten som står for tur. Den blir servert av Christian som er min søsters kjæreste/mann. Jeg tipper mye på at det meste av denne sjokoladepuddingen forsvant ned på høykant…….

Gratulerer med fagbrev og som flott fagmann Thomas. Onkel er mildt sagt kjeempestolt.!

Garman.❤️

Den største pandemien som har eksistert er ikke corona, men kampen mot RASISME.!

8 minutter og 46 sekunder presset den amerikanske politimannen Derek Shauvin kneet sitt knallhardt mot nakken, mens George Floyd ligger på magen på gaten med hendene i håndjern på ryggen. Og med to andre politimenn oppå seg og roper «I cant breathe, Please I can’t breathe» Dette gjentar George Floyd hele 21 ganger, men til ingen nytte. 21 ganger roper/sier George Floyd at han ikke får puste. Politimannen Derek Shauvin holder grep med kneet sitt og presser nådeløst og bokstavlig talt ignorerer fullstendig George Floyds bønn om å få puste. Etter circa 5 minutter er det blitt stille. Veldig stille. George Floyd er død. Likevel holder politimannen Derek Shauvin dødsgrepet med sitt kne i 3 minutter og 46 sekunder til. Medisinsk team som for lengst er på plass har i løpet av disse 8 minuttene gjentatte ganger bedt politifolkene om å la George Floyd få puste. Få luft. Heller ikke dette hører politimennene på i de 8 minuttene og 46 sekundene de tar livet av George Floyd på.

Politimannen Derek Shauvin og hans 3 kompanjonger fikk umiddelbart alle sparken. Derek Shauvin har også blitt arrestert for overlagt drap. Og de 3 andre politimennene som var med, har og blitt arrestert og siktet for medvirkning til dette drapet. Det tok noen dager etter voldsomme arrestasjoner før disse 3 siste politimennene også ble arrestert. Selv mener jeg at dette ikke på noen måte er et overlagt drap. Men et iskaldt drap, eller mord om du vil. Ingen av politimennene eller Derek Shauvin hørte på de desperate skrikene til George Floyd (I cant breathe, please i cant breathe) om å få luft, og de hørte heller ikke på det medisinske personalet som etter hvert kom til stede. Dette blir for meg et iskaldt kynisk drap. Og når man ser på videoen av hendelsen så er det svært lite som tyder på noe annet i mine øyne.

Da jeg så videoen for første gang, så kjente jeg bare hvordan det kokte i meg. Og etter et par ganger til ved å ha sett denne videoen så kom det en rekke spørsmål i hodet mitt. Hva slags politi er dette.? Hva slags type politiutdanning er det politistudentene i USA får.? Og når det gjelder dette med makt. Hva lærer politistudentene om makt.? Og bruken av makt som politibetjent.? Eller er vold/brutal vold en del av utdanningen til det å bli Politi i USA.? Og hvorfor gjorde politimennene det de gjorde.? Og hvorfor på den måten.? I ettertid har vi TV seere fått sett en rekke videoer av svarte menn som blir drept av politiet i USA opp gjennom årene. Og i de fleste tilfeller er det grov vold og total ignoranse som gjelder. Det virker på meg, at politiutdanningen i USA har blitt mer og mer militæraktig. Nå er ikke jeg på noen måte noen politimann, men selv jeg klarer å se at oppførselen til politiet i USA er mye mer voldelig og har en slags militæraktig greie over seg. Sammenlignet med her til lands er det totalt forskjellig. Og etter min mening er dette ikke en måte politiet skal oppføre seg på. Laaangt der i fra.

George Floyd betalte visst nok med en falsk 20 dollar seddel i burtikken han var i for å handle. Visste George at denne 20 dollaren var falsk.? Eller visste han det ikke.? Og denne personen som faktisk meldte i fra om dette, angrer hun (det var visst en hun) på dette idag.? Nå når hun ser hvordan politiet tok livet av George i videoen.? Og ikke minst alt oppstyret som har kommet i etter kant. Jeg er sikker på at dette er en video hun selv har sett. Det må hun ha gjort, med alt oppstyret som blant annet dette medførte. Det hele begynte jo faktisk i butikken. Og fra hun meldte i fra om dette i butikken til Politiet, og til Georoge var død. Så tok det 23 minutter. Ja, hva tenker hun nå.? Eller er hun likegyldig til det.? Eller støtter hun nå opp om George Floyd.? Støtter hun opp om demonstrasjonene som nå pågår for fullt i USA.? Og ville hun ha meldt i fra til Polititet, dersom hun visste hvor mye oppmerksomhet hele dette drapet ville medføre.? Det tror jeg ikke hun hadde gjort. Da ville også George ha vært i live i dag mest sannsynligvis. Mon tro om hun kjenner litt på det og føler en slags skyld i dette drapet.? Det hadde i alle fall jeg kjent litt på. Og jeg hadde nok hatt litt anger og dårlig samvittighet for å ha meldt i fra om dette til polititet. Men på en annen side igjen. Hun kunne ikke på noen måte vite at dette skulle bli så «stort» som det, det nå har blitt. Og ikke minst all denne oppmerksomheten dette drapet nå har skapt. Ikke bare i USA, men også i Europa sprer demonstrasjonene seg. Også her hjemme i Norge.

Det gode med demonstrasjonene i USA og som og nå har spredt seg til Europa, er at politidrap på svarte personer i USA nå for oppmerksomhet om jeg kan bruke det ordet. Mange sier at om George Floyd hadde vært en hvit mann så hadde han ikke blitt drept…..Med andre ord drapet på svarte George Floyd var rasistisk. Og det er jeg helt enig i at det er.  Dessverre er det visst nok en del rasisme mot svarte i USA. Daglig blir svarte personer drept i USA, rett og slett på grunn av at de er svarte og har den hudfargen som de har. Rasisme finnes over alt, også her til lands. I aller høyeste grad her til lands også. På NRK nyhetene i går hadde nyhetsvertinnen besøk av 2 svarte norske. De fikk spørsmål om de opplevde rasisme mot seg. De svarte at det gjorde de hver eneste dag. Jeg blir mildt sagt flau og føler på en voldsom skam over at vi nordmenn kan oppføre oss så patetisk mot folk som er annerledes. Jeg gremmes. Og er nå det å være svart å være annerledes.? Nei, nei og atter nei  etter min mening. Bare fordi en person er svart så er man annerledes.? Er du og jeg som er hvite like annerledes som en som er svart da.? Hvis en svart person er annerledes så er da vel også en hvit annerledes.? Hva er forskjellen.? Kan noen forklare meg det.? Og hva er egentlig det å være annerledes.? Og er man egentlig annerledes.? Man er den man er, uavhengig av om man er svart, hvit, gul eller hva nå enn farge man måtte ha. Og tenk noe så idiotisk av oss mennesker å diskriminere bare på grunn av at en person har en annen farge enn meg eller deg. Jeg kjenner jeg blir så kvalm av den menneskeheten mange ganger at det blir flaut. Hvor pokker tar vi det fra.?

Den største pandemien som noen gang har eksistert er ikke corona, men kampen mot rasisme.!….Så lenge mennesket har eksistert så har vi mennesker diskriminert og vært og er den dag i dag rasistiske enten det gjelder hudfarge, etnisitet, legning eller annet. Kanskje er vi det mer enn noen gang…. Kampen mot rasisme går i dag for fullt over hele verden. Og kampen mot rasisme ble ikke mindre etter at George Floyd ble drept av politimannen Derek Shauvin. Og kampen mot rasisme, tror jeg vi alle må være ærlige og realistiske nok til å innse at vi alltid så lenge menneskeheten eksisterer, på en eller annen måte må bekjempe. Men det vi kan håpe på er at det vil bli litt mindre rasisme i dagens samfunn. Da er vi kanskje et steg på veien. Men at rasisme er kommet for å bli, ja dessverre det tror jeg.

Og så har vi da denne amerikanske Presidenten midt oppi det hele. Jeg prater da om svært så upopulære Donald Trump. Donald Trump har de siste dagene truet med å sette inn militær makt for å rydde opp i bråket og demonstrasjonene som nå foregår rundt om i hele USA. Og jeg tenker. Hva i all verden er det han tenker med.? Skulle militær makt, altså en krig nærmest mot demonstrantene er det Trump her faktisk sier. Skulle det liksom løse problemet.? Nå er ikke jeg noen politiker, men både du og jeg vet utmerket godt at dette ikke på noen måte vil løse dette. Tvert i mot. Og har ikke demonstrantene demonstrert før, og vært sinna på urettferdigheten de føler på, så tror jeg i alle fall de hadde blitt det da om Trump faktisk hadde valgt militærbruk mot sitt eget folk. Det kunne jo ha blitt rene borgerkrigen……La oss nå for en hver pris håpe at det ikke skjer. Men Trump tror jeg kan være gal nok til både det ene og det andre.

Grunnen til at det nå demonstreres over hele USA, er fordi demonstrantene nå ønsker rettferdighet. Ikke bare rettferdighet, men også at diskrimineringen mot svarte personer, en gang for alle stopper. Demonstrantene vil også at Politimannen Derek Shauvin skal få sin straff for drapet på George Floyd. Men også Derek Shauvins medhjelpere. Og det er jeg helt enig i. De bør få sin straff i fengsel og ALDRI mer få lov til å jobbe som politibetjenter igjen. Det har skjedd en rekke grufulle  pågripelser og drap på svarte personer der politibetjenter i USA har drept. Og som da likevel har sluppet fri og fått fortsette som politibetjenter. Helt utrolig etter min mening. La Derek Shauvin og hans medsammensvorne få sin straff. Da er kanskje  USA er ørlite steg i riktig vei, og kanskje et ørlite steg i riktig retning mot rettferdighet.

Under demonstrasjonene i USA, som nå har pågått i nærmere 2 uker. Så syns jeg demonstrantene har gått litt over styr. Ikle for saken de kjemper. Men måten de mange steder i USA har gjort det på. De plyndrer butikker og tar det de kommer over. De stjeler, ødelegger og gjør hærverk. Og da blir meningen med å demonstrere borte etter min mening. Og dette er vel ikke den rette måten å demonstrere på.? Hvorfor ødelegge, plyndre og stjele? Hva oppnår man med det i en demonstrasjon og saken man demonstrerer for.? En del av oppmerksomheten for saken de demonstrerer for, tror jeg vil ikke få den fulle oppmerksomheten demonstranten ønsker. Noe av fokuset rettes mot hva demonstrantene har plyndret, stjålet og ødelagt osv. Men det jeg liker minst ved hele demonstrasjonen er plyndringen de holder på med. Ikke bare ødelegger de butikkene, men de ødelegger også livsgrunnlaget til flere av de som har dette som levebrød. Noen kommer opp på fote igjen, mens andre ikke i det hele tatt. Så akkurat dette skulle jeg ønske demonstrantene ikke gjorde.

Til slutt håper jeg at rettferdigheten seirer. Og at ting vil bli endret i Politiet i USA. For her må det helt klart gjøres noe. Og endringer på en eller annen måte må til.

BLACK LIVES MATTER.!

Garman.❤️

 

Flott 17 mai kortesje med veteran bilen Volvo PV 544, 62 modell –

Jeg har de siste ukene vært litt frem og tilbake på om jeg skulle publisere et innlegg fra årets 17 mai, som jeg feiret hjemme på Nedstrand i Ryfylke hos mor og far. Og nå har jeg bestemt meg for at det skal jeg. Det var en så koselig og veldig annerledes 17 mai for meg,(uavhengig av corona viruset) at jeg ikke kan la være å ha et innlegg om det på bloggen min. Jeg sa det til mor og far et par dager før 17 mai, at det må minst ha vært 20 år siden jeg feiret 17 mai hjemme på Nedstrand. Jeg har ikke vært hjemme på Nedstrand på 17 mai de 14 årene jeg nå har bodd i Oslo. 30 mai i år så runder jeg 14 år i tigerstaden Oslo. Min mor ble litt overrasket over det, tok en pause før hun sa at det hadde jeg nok helt rett i. Og til og med oppholdsvær hadde vi på årets 17 mai. Og er det en ting som slett ikke er noen selvfølge så er det nettopp dette med det været og oppholdsvær på vedtlandet.

Dagen startet med at jeg, mor, far og min nevø Lars Kristian hadde frokost sammen klokken 09.00. Mor og far hadde bestilt ferdig mat til 4 personer fra en kokk på Nedstrand som laget og leverte ut mat. Det var veldig greit så slapp min mor å stå med frokosten. Frokosten bestod av spekemat, eggerøre, ost og mere til. Det ble kanskje en litt kort 17 mai frokost. Men jeg og min nevø Lars Kristian hadde det litt travelt da vi skulle rekke en veteran bilkortesje i nabobygden Skjoldastraumen klokken 11.30 Så klokken 10.00 var vi på veien og på vei til Skjoldastraumen for å gjøre oss klare til kortesjen.

Kortesjen gikk så det suste. Ikke hadde jeg forventet eller trodd at jeg skulle kjøre veteranbil i nærmere 3 timer på 17 mai. Dette er aldri noe som jeg har vært med på eller har gjort før. Utrolig hyggelig som dette var. Min nevø som er i overkant litt vel interessert i slike gamle biler, da Volvo, fortalte villig vekk om bilen som vi satt og kjørte i. Veldig stas å høre han fortelle om bilen og hva han selv har gjort og fikset på med bilen. Og ikke minst hva han kan om biler. Det kommer veldig tydelig frem hos meg at han nok er over gjennomsnittet vel interessert i gamle biler. Men en flott og sunn hobby syns jeg dette er. Kanskje heller ikke den billigste, men det er en interesse og hobby han har og som han liker. Og jeg tenker, at så lenge de ikke sitter foran en PC eller iPad dag ut og dag inn eller flere timer i døgnet, og for eksempel blir inaktive og bare sitter og spiller det ene spillet etter det andre i flere timer/timesvis, eller hva det nå er mange gjør i timesvis, så er jeg fornøyd. Viktig å ha interesser, og gjøre noen interesser hvor man ikke bare sitter foran en PC eller iPad hele tiden tenker jeg. Så flott at nevøen min har denne interessen. Han liker også å skru på biler, traktorer og det som kan skrus på. Og han har alltid hatt denne interessen for gamle biler og traktorer.

Vi kjørte som nevnt i nærmere 3 timer på 17 mai. Først halv annen time i Skjoldastraumen, og der etter hjemme i nabobygden Nedstrand som jeg kommer i fra. Det var utrolig flott å se at så mange tilskuere sto langs veiene både i Skjoldastraumen og hjemme på Nedstrand. De sto der langs veiene i finstasen sin med norske flagg og vinket og veiftet med flaggene. Mens vi kom kjørende på rekke og rad med de gamle veteranbilene som også var pyntet så flott med norske flagg og grønne bjørkeris. Jeg ble jo nesten litt rørt selv av det hele. For det var jo så utrolig flott.

Etter kortesjen på Nedstrand så var det rett hjem til min mor. Her ble vi servert en kjempegod hjemmelaget lapskaus som min mor hadde laget til. Jeg har aldri smakt lapskaus med kjøtt i fra røkt griseknoke i lapskaus. Dette var altså så godt at det skal jeg selv kjøpe, koke og ha i lapskausen jeg lager hjemme neste gang. Et supert tips fra min kjære mor dette.
Et par timer senere hadde vi sjokoladekake, is med frisk frukt, og kransekake. Etter noen timers kos og samtaler dro nevøene mine hjemover. Og min søster Elisabeth med mann som også var med i både bilkortesjen og hjemme hos mor og far. De dro også hjem. Resten av kvelden hadde jeg, Mor og far i fred og ro.

Her står min flotte nevø Lars Kristian foran gliset sitt. Altså en Volvo PV 544, 1962 modell. (Akkurat det sier ikke meg en dritt, hehe). En bil han har skrudd på og «satt sammen selv.» En bil jeg så absolutt vil si var i ganske så god stand. Flott bil.

Jeg måtte jo få mor og far til å forevige meg og min nevø foran denne flotte Volvoen til Lars Kristian. Og så et bilde med bare meg selv også måtte til.

Vi fikk også motorhavari underveis i kortesjen mens vi var i Skjoldastraumen. Eller det vil si, at tennpluggene til batteriet hadde hoppet av fra batteriet. Men de var det bare å sette på igjen så gikk bilen som aldri før. Så her er Lars Kristian med hue under panseret for å se hva som var problemet. Herlig lyd under panseret i denne bilen.

To brødre og mine to nevøer og border collien Wilma, står her og ser på hver av sine veteranbiler som er klare for kortesjen. Foran hver sine volvoer, og hvilken modell og årstall denne lyseblå volvoen er har jeg ingen anelse om.

Bilkortesjen i Skjoldastraumen på dette nest siste bildet. Tror vi var litt mer enn 20 biler i den flotte kortesjen. Det siste bildet viser noe av maten mor og far bestilte til frokosten vi hadde på 17 mai. Roastbeef, røykelaks, eggerøre, skinke. Og i tillegg hadde min mor friske jordbær og hjemmelaget waldorfsalat på lur.

En flott herlig, og noe uvanlig, men utrolig hyggelig 17 mai med mine nære og kjære hjemme på Nedstrand. Det er årevis siden sist jeg var hjemme og feiret 17 mai.

Garman.❤️

Å søke på forsikringer som HIV positiv er tydeligvis ikke bare bare…..!

Fra en tid tilbake så skreiv jeg et innlegg om at jeg nå hadde søkt om livsforsikring og uføretrygdforsikring i Gjensidige Bank/Nordea Direct. Da jeg gjennom HIV Norge fikk vite at HIV positive som lever med HIV, nå kunne søke om nettopp disse to forsikringene, blant annet. Det har vi med HIV og andre som lever med diverse andre kroniske sykdommer ikke hatt mulighet til å gjøre tidligere. Og jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite det, og søkte umiddelbart om disse forsikringene. En måneds tid senere etter at jeg hadde søkt, fikk jeg avslag på disse forsikringene fra nettopp Gjensidige Bank/Nordea. Jeg gikk innom HIV Norges lokaler i sentrum av Oslo og fortalte at jeg hadde fått avslag på søknaden om helseforsikring og uføretrygdforsikring. Lederen for HIV Norge ble nesten litt hissig/sinna når hun hørte at jeg hadde fått avslaget. Blant annet fordi bankenes forsikringsnemd i fjor høst hadde blitt enige om at retningslinjene for søknader om forsikringer i bankene generelt for lengst var utdaterte, og burde moderniseres/oppdateres. Noe som også ble gjort, og folk med diverse kroniske sykdommer, der i blant oss HIV positive kunne nå søke om flere forsikringstyper vi tidligere ellers ikke kunne søke på. Eller vi kunne søke på men da fikk man som avslag. Blant annet livs/helseforsikring og uføretrygdforsikring kunne man søke om.

Lederen i HIV Norge satte meg i kontakt med en jurist som HIV Norge bruker. Han tok saken og skreiv en klage til Gjensidige Bank/Nordea Direct, og klagde på avslaget mens jeg gikk i gang med å innhente diverse informasjon fra min HIV lege på Ullevål sykehus. Da all informasjon som juristen trengte og klagen var ferdig skrevet, så ble den sendt inn til Gjensidige Bank/Nordea Direct den 23 mars i år.

Selv har jeg nå gått og tenkt en god stund på denne klagen og forsikringen som juristen min sendte inn til Gjensidige den 23 mars. Spent på utfallet av denne klagen som vi sendte inn til Gjensidige/Nordea Direct. Og den siste uken har jeg gått med meg selv og tenkt at jeg syns det har tatt litt vel lang tid om noe svar fra Gjensidige/Nordea Direct. Så jeg sendte en mail til juristen for å høre med ham, om han i det hele tatt har hørt noe i fra de. Og det hadde han ikke. Men han hadde vært i et møte med en representant for helsevurdering i forsikringssaker. Og der var det visst en rekke krav som må tilfredsstilles for å få forsikring uten tillegg i premie. Blant annet var de veldig opptatt av dette med cd-4 tall ved behandlingsstart. Altså hvor høyt cd-4 tallet mitt var, like før jeg startet med bruken av/behandlingen med HIV medisiner. (cd-4 tallet = måling på hvor høyt/bra immunforsvar man har). Personlig skjønner jeg ikke hvorfor denne nemda er så opptatt av hvordan cd-4 tallet mitt var før behandlingsstart. Fordi de fleste nysmittede eller HIV positive uten behandling med HIV medisiner, så vil de fleste verdier på blodprøver som blir tatt lyse rødt…..- og være ganske unormale. Det meste av verdier og tall er da unormale. Det var det også hos meg. Men med en gang jeg begynte på behandlingen/HIV medisinene så ble alle tall merkbart myyyye bedre. Og per dags dato er de fleste verdiene/tallene «unormalt» gode. Noe også HIV legen min på Ullevål sier hver gang jeg er inne på min årlige kontroll hos ham på Ullevål. Hver gang lurer han på hva det er jeg gjør i og med at prøveresultatene er så unormalt gode. Veldig sunt kosthold og daglige trefninger svarer jeg. I slutten av juni skal jeg igjen inn på min årlige kontroll og da skal jeg ta en prat med ham om hvorfor denne Nemda er så opptatt i hvordan «ståa mi» var før behandlingen/HIV medisineringen tok til. Og hva det  har med saken å gjøre i denne forsikringssaken vi nå har gående.

Men det jeg reagerer på, er hvorfor denne Nemda for forsikringssaker henger seg opp i tallene som jeg hadde like før jeg startet på behandlingen/HIV medisinene. Hva i all verden har de tallene med saken å gjøre.? Jeg ville jo trodd at de tok utgangspunkt i, og så på dagens tall. Altså hvordan cd-4 tallet er og har blitt siden jeg startet på den svært så vellykkede behandlingen/HIV-medisinene i 2012 og frem til dags dato gjør med meg og har gitt meg. Tallene har mildt sagt gått en vei. Rett til værs og verdiene er som jeg sa «unormalt» gode. Og en del av grunnen til de «unormalt» gode verdiene er den svært så sunne livsstilen jeg lever i forbindelse med dette HIV-viruset. Det er ikke bare behandlingen/HIV-medisinene som er det avgjørende for hvor gode verdiene blir. Men også livsstilen man fører med en HIV diagnose. Jeg forstår ikke hvordan denne Nemda ikke forholder seg til resultatene jeg har vist fra 2012 og frem til dags dato i 2020, når de skal avgjøre om de vil gi meg helse/livsforsikringen og uføretrygdforsikringen. Jeg mener at det er de verdiene jeg har vist fra 2012 og frem til dags dato, som er det denne Nemda burde ha fokus på. Tallene/verdiene vil ALDRI bli som da de var før jeg startet på behandlingen/HIV medisinene. Nettopp fordi dagens HIV medisiner er så ekstremt gode. Og jeg kan leve minst like lenge som funksjonsfriske mennesker, uten noen som helst form for komplikasjoner Det blir derfor for meg uforståelig hvorfor de da er så opptatt av tallene/verdiene før behandlingen startet. Men så er det vel ikke alt jeg skal forstå meg på heller……

Juristen min sier selv at han tror at vi får et positivt svar på denne klagen vi har sendt inn. Selv er jeg av en eller annen grunn litt mer tvilende og skeptisk til det. Vi får se hva svaret blir når vi en gang får svar fra Gjensidige/Nordea Direct. Jeg venter i alle fall veldig spent og utålmodig på hva det svaret blir. Og hvorfor de gir svaret de gir, uavhengig av om svaret er positivt eller negativt.

Saken oppdateres fortløpende så fort jeg hører noe og vet mer.

Garman.❤️