350 nyttårs smørbrød til lunsj offshore i dag.!

I dag har vært en av de travleste dag for oss son jobber i cateringen offshore. Til lunsj i dag hadde vi hele 350 smørbrød som skulle lages og gjøres klare. Vi hadde 4 forskjellige varianter smørbrød. Det var med røkelaks, med reker, med roastbeef og karbonadesmørbrød. Ekstrakokken som vi har ombord på riggen for jule og nyttårshelgen har i forkant produsert og kuttet opp diverse grønnsaker som agurk, tomater, sitron, paprika, eggerøre og mer garnityr som hører til på smørbrødene. Og det sparte oss for en masse tid i dag. Så det var bare å smøre skivene, legge på pålegget og alt garnityr som hører til på skivene. Så vi brukte litt over 1 time på 350 smørbrød. Vi var 4 stykker som gjorde dette.
Har du aldri laget smørbrød før, så er i utgangspunktet dette et arbeid som tar ganske lang tid før smørbrødet er helt ferdig påsmurt med pålegg og diverse garnityr. Brød/loff skal bakes og stekes. Og skivene smøres. Garnityr som agurk, tomater, sitron, rødløk, purreløk, fersk dill skal kuttes opp i skiver eller biter. Og alt skal legges fint på, slik at det ser ut som et smørbrød. Så har du ikke eller aldri laget skikkelige smørbrød helt fra bunn av, prøv det, og du vil garantert se hvor stort og tidkrevende arbeidd dette faktisk er. Selv lager jeg aldri smørbrød. Rett og slett fordi det er så altfor mye arbeid med det hele. Men i dag var dette veldig gøy å holde på med, fordi vi var så mange om å gjøre det. Da gikk det unna og man slapp å bruke «en evighet» på det.
Selv bestiller jeg smørbrød når jeg en sjelden gang skal ha smørbrød. Det er mange cateringfirma son lager flotte gode smørbrød. Det er bare å Google på nett så kommer det som oftest opp en haug ned cateringfirma som man kan bestille smørbrød av…..

Ha en stille, rolig nyttårsfeiring i kveld. Og hold dere hjemme er dere snille, i disse covid-19/Corona tider.

Godt Nytt År alle sammen.!

Garman. ❤️

Fenomenet Maskorama.! – Og «Repeat TV»

 

De 3 gjenværende finalistene i årets Maskorama. Hvem skjuler seg under kostymer og masken til Trollet, Vikingen og Elgen.? Flotte er de i alle fall. Og hvem er din favoritt til å vinne.?

De siste ukene de siste 2 månedene så har flere og flere av oss benket oss foran TV-en og fått med oss det store nye på norsk tv. Nemlig fenomenet Maskorama som først hadde sitt opphav i Asia. Debut sendingen hadde godt over 800 000 seere, og nå forrige helg i semifinalen så såg hele 1 123 000 seere Maskorama. Da lurer jeg på hvordan denne helgens seertall vil bli, når finalen og de 3 siste gjenværende maskene, altså Trollet, Vikingen og Elgen skal avsløres. Hvem skjuler seg bak maskene.? Hvem vinner.? Hvem er din favoritt.? Det er spørsmål jeg nå sitter og lurer på.

Selv er jeg en stor fan av Maskorama også. Det hele er uskyldig morro fra begynnelse til slutt, der kjendiser gjemmer seg bak de utroligste og flotteste masker og kostymer. Et konsept som virkelig har skapt engasjement, både hos meg og i den norske befolkningen. Der jeg har hørt folk ute på kafeer, på gaten har snakket om Maskorama. Ja, hvem tror du skjuler seg bak maskene.? Er det han.? Er det hun.? Kan det være henne.? Kan det virkelig være han som skjuler seg bak.? Synger vedkommende sårbar altså.? Ja, hvem tror du.? Dette er spørsmål det norske folk har stilt seg og pratet om i flere uker nå. FANTASTSISK, at noe så uskyldig morro kan engasjere så mange, både liten som stor.

Endelig noe nytt på norske tv skjermer var det første som jeg tenkte da jeg hørte om, og så Maskorama på tv. For det var faktisk endelig på tide.

Jeg må innrømme at jeg vanligvis ikke ser særlig mye på tv lenger og det av flere grunner. Blant annet «repeat tv» som jeg velger å kalle det for. I årevis har vi sett flere av  de samme programmene gå om og om og om igjen på norsk tv skjermer. Senkveld, Skavlan, Skal vi danse, Nytt på Nytt, Idol og jeg vet ikke hva. Som alle har gått på tv i årevis. Og dette er bare noen av dem. Jeg skjønner ikke og begriper ikke at folk ikke for lengst er blitt møkkalei disse programmene som har gått sesong for sesong. År etter år. Blir ikke du lei.?
Eller på «repeat» år etter år som jeg velger å kalle dette for. Det er jo ingenting nytt å spennende ved disse programmene lenger. Iallefall synes ikke jeg det.

Det andre er all denne reklamedritten som nå florerer på norske TV-skjermer. Aldri før har vi hatt eller sett mer reklame på tv enn det vi gjør i dag. Et moment som for meg er noe av det mest irriterende jeg ser på når jeg har tv på. En reklamepause som for noen år tilbake varte i cirka 5 minutter, varer altså i dag mellom 7-8 minutter mellom hver halve time. Men ikke nok med det, de klarer å ødelegge tv sendinger med reklame midt i sendinger også. Jeg skjønner at tv kanalene må kjøre reklame for å overleve. Men det får da jaggu meg være grenser. Jeg tør ikke tenke på hvordan det vil være om noen år om dette reklamekjøret her skulle fortsette…..Takk og lov for at vi har NRK hvor det ikke er reklame på. Og takk og lov for tv lisens. Den betaler jeg faktisk med største glede.

En annen grunn til at jeg ikke lenger ser på på tv noe særlig er ikke bare reklamen og dette «repeat tv», men nå er det så utrolig mange gode streamingtjenester man kan se serier, dokumentarer, og filmer på. Og som er mer eller midre reklamefrie. Mye av min tid i stedet for «repeat tv» på kveldene går til streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic og Disney+. Og dette er det tydeligvis flere og flere som ser på og tar i bruk. Eller som har tatt dette i bruk. Ikke bare jeg som er drittlei «repeat tv» og reklame på tv kan det virke som….. Og jeg tror faktisk at dette kommer til å bli fremtiden for nye generasjoner, og at vanlig tv vil bli mindre populært enn det det er i dag…… Vi får se hvordan utviklingen går. Men jeg tror det går mer og mer den veien…..

Så litt mer tilbake til Maskorama. Min personlige favoritt til å vinne helgens finale er Trollet. Dette er jo ikke noen sangkonkurranse tro det eller ei. Men hun, ja det er en hun som gjemmer seg under denne masken og kostymet. Det hører vi når hun synger med sin forvridde stemme. Og hun kan virkelig også synge. Jeg er veldig spent på hvem hun er. Hintene vi har fått til nå har gjort at jeg ikke har noen anelse på hvem det er som skjuler seg bak denne masken og kostymet. Og det er det som er så irriterende morsomt at de har klart å skjule og hemmeligholde deltakerne så utrolig godt. Fantastisk godt jobbet av NRK syns jeg. Og et herlig konsept.

Så hvem er din favoritt til å vinne finalen av Maskorama på lørdag.?

Garman.❤️

Bang & Olufsen – E8 2.0 hodetelefoner.!

I forrige uke så klarte jeg endelig å finne kvitteringen på hodetelefonene mine. Da jeg hadde en liten ryddesjau i skuffen i gangen.
Så i dag dro jeg ned til Bang & Olufsen butikken som ligger ved Rådhuset i Oslo med de gamle hodetelefonene mine, da de etter cirka er halvt års bruk, bare sluttet å fungere sånn helt uten videre.

Jeg syns jo det var litt drøyt at de ikke skulle holde lenger enn knapt nok et halvt år. De kostet tross alt godt over 3200 kroner. Og merket er heller ikke hva som helst, nemlig Bang & Olufsen. Og med sitt meget gode rykte og renommé så skal hodetelefoner eller hva nå enn man drar med seg ut av en Bang & Olufsen butikk, holde adskillig lenger enn det. Så det overrasket meg litt.

Iallefall vel fremme og inne i butikken, forklarte jeg hva som var problemet. Og jeg hadde ikke ventet meg det svaret som jeg fikk. Jeg fikk til svar at det visstnok var et velkjent problem at disse hodetelefonene plutselig sluttet å virke. Og mine var heller ikke noe unntak. Det var visstnok batteriet på baksiden oppi ladekoppen som var problemet. Dette batteriet hadde en tendens til å slutte å fungere i en del av disse hodetelefonene.

Hmmh, egentlig ble jeg litt overrasket over svaret hans, for jeg hadde vel ikke trodd at Bang & Olufsen laget så dårlige produkter som koster så mye, og som plutselig slutter å fungere. Det skjedde visst det samme med tidligere modeller også. Og det kan jeg og bekrefte ettersom en kollega av meg offshore, har modellen som er før meg, og de sluttet å virke, cirka 1 måneds tid før garantien gikk ut på de…hmmh.
Han var veldig hyggelig han i butikken, så han gikk rett bak på lageret for å se om han hadde samme modellen inne, slik at jeg kunne få helt nye. Og det hadde han. Og han gav meg helt nye, og med garanti på 2 år på de også. Og det syns jeg var supert. Jeg sa til ham, da jeg fikk de nye at hva om det samme skjer med de nye også.? Så flirte han litt, og ba meg om å komme til de igjen, så fikk vi finne en annen løsning sa han. Veldig blid, positiv, og ingenting var noe problem.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi, dersom du selv har disse hodetelefonene, og det samme har skjedd med dine, så dra til Bang & Olufsen med de gamle, så vil jeg tro det ordner seg på en eller annen måte for deg også. Enten med nye eller noe annet. Her i Oslo var de iallefall veldig behjelpelige. Og om du ikke har kvitteringen eller ikke finner kvitteringen så går det fint. For den papirutgaven av kvittering/garanti du får når du får med deg når du har handlet. Den trenger du ikke, da de allerede har alt registrert av kjøpsdato, navnet ditt og tlf osv liggende inne på sine PC-er. Men dersom du har gitt de i gave til noen andre, og de som har fått gaven opplever det samme som jeg, ja da må kvitteringen fremlegges. Men ikke dersom du skal ha de til eget privat bruk. Da ligger alt registrert inne på deg og ditt navn. Det hørtes også ut som om dersom hodetelefonene sluttet å fungere etter at garantien på 2 år var gått ut, så kunne du komme tilbake og de skulle finne en ordning. Det skulle vel nesten bare mangle og syns jeg, når man betaler godt over 3 000 kroner for et par hodetelefoner.

Sånn til info bare.! 😏

Garman.❤️

Julebakst – Mors supergode peanøttflarn.!

Etter en meget vellykket første dag med baking i forgårs. Så var bakelysten fortsatt fullt der. Så jeg gikk da i gang med en ny julekake oppskrift som jeg har fått av min mor. Og om jeg har havreflarn som en av mine store favoritter når det gjelder julekaker, ja så er ikke Peanøttflarn som jeg laget i dag noen mindre favoritt. De er minst like gode som havreflarn. Og minst like enkle å lage også. De kan se ganske like ut av utseende men de smaker ganske forskjellig. Og i tillegg er det peanøtter i, i Peanøttflarn, og det er det ikke i havreflarn. I tillegg er ingrediensene også litt forskjellige. (Se innlegg fra i forgår). Jeg tror du vil like disse også. Og her kommer oppskriften.:

Peanøttflarn.:

125 g smør

3 ss fløte

1 1/2 ss h-melk

180 g sukker

70 g hvetemel

100 g peanøtter (Peanøttene hakkes opp i litt store biter)

Varm stekeovnen på 175 grader på over og undervarme.
Smør, melk og fløte kokes opp. Trekk guten av platen og tilsette sukker, hvetemel og peanøtter, litt om gangen. 
Legg en god teskje masse på bakepapir. Og stek småkakene i cirka 10 minutter til de er lys brune/gyllen brune. Husk god avstand mellom hver teskje du legger på. Jeg steker 5 om gangen. For mange på kan gjøre at de smelter sammen til en.
Ta brettet ut av stekeovnen, la kakene hvile/få sette seg i 1-2 minutter, og ta av med stekespade og legg hver enkelt over et glass/flaske e.l. slik at de bøyer seg. La de ligge til de er kalde/avkjølte nok.
Bruker du bakepapiret flere ganger må det tørkes for fett mellom hver steking. Bruk tørkepapir eller tørkehåndkle.
Legges i en kakeboks. Pass på at lokket sitter godt på og dekker ordentlig. Visst ikke blir kakene myke og ødelagte.Bon apetit, og lykke til.!

Garman.❤️

I gang med julebaksten – Mors supergode havreflarn.!

I går tikket det inn en snap til meg i fra min kjære mor. Da jeg åpnet den, så var hun i full sving med å lage en av mine store favoritt julekaker. Nemlig havreflarn. Jeg fikk jo helt vann i munnen av å se hennes flotte gyllenbrune havreflarn som lå til avkjøling på en rist på snappen som jeg fikk av henne. Min mor sendte over oppskriften til meg på snapp, slik at det bare var for meg å ta en screenshot av bildet. Og i dag gikk jeg i gang med å lage havreflarn. En ting er at disse er supergode, men det andre er at de er jo super enkle å lage også. Om det finnes flere varianter av havreflarn så har du i alle fall her oppskriften som jeg fikk av min mor.

Oppskrift.:

100 gram margarin

4 dl havregryn

3 dl sukker

5 ss hvetemel

2 ts bakepulver

2 stk hele egg

Smelt smøret i en gryte, tilsett så havregryn, sukker, hvetemel, bakepulver og egg. Og bland det hele godt sammen i gryten. Sett deigen på plate med teskje. Husk å ha godt mellomrom på stekeplaten mellom kakene. Visst ikke smelter de sammen. Stekes på 175 grader i 12-14 minutter midt i ovnen. Bruk over og undervarme
Ta brettet ut av stekeovnen og la kakene avkjøles 1-2 minutter på bakepapiret på brettet før du legger de over på rist til avkjøling.
Legg de så i en kakebomme med lokk, og pass på at de nå er helt kalde. Pass også på at lokket sitter skikkelig på, sånn at det er helt tett. Er det ikke tett, blir kakene myke og ødelagte.

Hvorfor er havreflarn en av mine store favoritt julekaker.? Jeg elsker sprøheten som de gir. Og ikke minst hvordan de knaser i munnen din, til smaken av svak karamellaktig smak. Kjempegode.Så kos deg og bon apetit.!

Garman.❤️