Jeg er litt skeptisk til om jeg vil la meg vaksinere mot covid-19…!

De siste par ukene har vi hørt at flere har fått voldsomme bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen. Ja, så voldsomme at flere har fått blodpropp og dødd. Flere av disse er helsepersonell som har tatt denne vaksinen. Men ikke bare i Norge har de dødd av den, men også flere andre land har meldt inn det samme. Per dags dato har Norge og flere land stoppet vaksineringen med AstraZeneca, etter at dette kom frem i nyhetene om dødsfall pga at folk har tatt denne vaksinen. Og de tror AstraZeneca kan ha en medvirkning til dette. Produsenten av AstraZeneca, Norge, og Det Europeiske Legemiddelverket er i full gang med å finne ut av om det faktisk er AstraZeneca som er årsaken til dødsfallene. Inntil da har Norge satt vaksineringen med denne vaksinen på vent inntil videre. Jeg tror helt klart at dette har en sammenheng. Noe annet ville være rart….

Selv blir jeg veldig skeptisk til hele AstraZeneca- vaksinen, etter å ha hørt alt dette. Bare her i Norge var det 3 helsepersonell som fikk AstraZeneca- vaksinen, og som ble alvorlig syke. 2 av dem ble kritisk syke, og den tredje av dem døde. 2 andre helsepersonell døde også etter å ha tatt AstraZeneca – vaksinen. Ingen av disse var gamle heller, og hadde ikke underliggende sykdommer. Det skal og være sagt at ingenting er bekreftet om det er AstraZeneca- vaksinen som er grunnen til at disse har fått blodpropp og så dødd av det. Det er blant annet det det nå forskes på for å finne ut av. Men slik jeg og flere andre ser det, så vil det være veldig rart om det ikke er en sammenheng her. Ettersom dette helsepersonellet fikk mange av de samme symptomene, men og ble så syke samtidig.

Selv har jeg hele tiden sagt at jeg skal la meg vaksinere mot covid-19 viruset. Og det står jeg fortatt fast ved. Men er det AstraZeneca-vaksinen jeg skulle bli tilbudt, så er det helt uaktuelt av meg å ta den vaksinen der. Og det kommer jeg også til å gi beskjed om, uavhengig av hva etterforskningen av AstraZeneca-vaksinen vil vise. Jeg tar gjerne hvilken som helst annen vaksine. Enten det er fra for eksempel pfiser, Modena eller Sputnik. Disse vaksinene har vi så langt i nyhetsbildet ikke hørt at folk har dødd av, eller har fått andre alvorlige bivirkninger av……. Det sier seg selv at jeg går heller for en av disse enn denne AstraZeneca-vaksinen.

Jeg må også si når jeg nå leser om alle disse bivirkningene og dødsfallene rundt denne AstraZeneca – vaksinen, så er jeg veldig glad for at jeg ikke var en av de første som har fått tilbudet om å få vaksine. Så har i alle fall jeg sluppet å være en slags forsøkskanin oppi alle disse variantene av covid-19 vaksiner som nå er på markedet. Litt kaldt å kynisk å tenke slik kanskje. Men da kan jeg i alle fall si nei til AstraZeneca – vaksinen, ettersom det er den som så langt har gitt mest og alvorligste bivirkninger.
Foreløpig har man ikke hørt at de andre vaksinene fra pfiser, Modena og den russiske Sputnik har gitt noen alvorlige bivirkninger. Kanskje er det litt tidlig og si også, ettersom AstraZeneca var den første vaksinen som ble tatt i bruk, og dermed har fått «virke litt» lenger hos folk enn de andre vaksinene……Og så er jo alle disse vaksinene som har kommet ganske så nye for oss mennesker også.

Det er visst også sånn med denne AstraZeneca-vaksinen at den ikke beskytter mot den sør-afrikanske mutasjonen kunne jeg lese i avisene for et par uker siden. Selv ikke etter dose to med AstraZeneca så beskytter den ikke mot den sør-afrikanske mutasjonen. Så her er enda en grunn til at jeg ikke skal ha AstraZeneca i mine blodårer på noen måte. Og så tenker jeg. Hvorfor i all verden skal jeg la meg vaksinere av en vaksine som ikke beskytter mot alle virusmutasjonene som er der ute nå.? Hvorfor nærmest risikere sitt eget liv for en vaksine som ikke fungerer mot alle mutasjonene.? Uavhengig av hva de nå måtte finne ut av om det er en sammenheng mellom disse dødsfallene og AstraZeneca så er det uansett helt uaktuelt for meg å ta Astrazeneca- vaksinen. Så lenge AstraZeneca – vaksinen ikke fungerer på den sør-afrikanske mutasjonen, så ser jeg heller ingen grunn til å ta AstraZeneca – vaksinen. Det vil jo nærmest bare være bortkastet. I tillegg har jeg en underliggende sykdom, som gjør meg enda mer skeptisk til å ta denne vaksinen.

Det som jeg også har tenkt litt på nå er at dersom denne vaksineringen fortsetter å gå så sakte som den gjør her i Norge og i flere andre land, og alle disse virusmutasjonene som er der ute nå. At de nå får blande seg og utvikle seg mer og mer med hverandre. Slik at mutasjonene blir sterkere og sterkere. Og til slutt muligens blir resistente mot vaksinene som vi har kommet frem med/til og produserer. Og de vaksinene ikke lenger fungerer. Ja, da våger jeg ikke å tenke på hva som kan eller eventuelt vil skje her hjemme i Norge og verdenssamfunnet forøvrig av smitte og eventuelt konsekvenser. Skulle det i verste tilfelle skje, ja da snakker vi pandemi. En skikkelig pandemi av dimensjoner. Mye større og langvarig enn den vi nå allerede har vært i, i 1 års tid nå……Det kan være det neste som skjer/kan skje. Og det kan skje når som helst. Se bare nå, så har vi da AstraZeneca – vaksinen som ikke beskytter mot den sør-afrikanske mutasjonen. Det kan bli flere den eventuelt etter hvert ikke vil eller kan beskytte oss mot på grunn av disse mutasjonene som vi har nå, og som kommer til å fortsette å blande seg med hverandre og utvikle seg fremover også.

Det snakkes og snakkes om vaksiner i nyhetsbildet nesten hele tiden. Og har gjort det nå i 1 års tid det også. Men det nesten ingen snakker om eller nevner i nyhetsbildet, er medisin. Altså en medisin(er) mot covid-19. Selv tror jeg, at selv om de fleste av oss blir vaksinert mot covid-19, så blir vi ikke bukt med problemet. Enten så vil vi måtte vaksineres hvert år så lenge vi lever. Eller inntil det kommer en medisin(er) mot covid-19. Også dette med medisin(er) mot covid-19 var det en liten reportasje om på NRK1 sin nyhetssending for et par måneder siden. Der det visstnok var lovende resultater på medisin mot covid-19. La oss håpe de finner en effektiv medisin(er) mot dette. Og det helst litt fort.

Skal du la deg bli vaksinert av Astra Zeneca vaksinen.?

Garman.❤️

Det gikk bra i år også – HELDIGVIS.!


I disse dager tikker det inn en sms og e-post til svært mange av oss rundt omkring i landet. Vel og merke om du da har registrert deg elektronisk hos Skatteetaten for å motta selvangivelsen fra 2020. Så vidt jeg har skjønt det, så er det alle de av oss som har registrert oss elektronisk som får vite oppgjøret først…… De andre får vite det noe senere…. Jeg har også selvsagt registrert meg elektronisk for å motta selvangivelsen og andre eventuelle dokumenter som måtte komme fra Skatteetaten. Det er veldig greit å være registrert  elektronisk. Herlig å slippe papir i posten. Og ikke minst er det kjempelett og tilføye, men og å endre diverse, dersom det skulle være nødvendig. Årets selvangivelse er meget oversiktlig, lett å håndtere, men og mye lettere å gjøre endringer i. Teksten i diverse kolonner som Skatteetaten har i diverse rubrikker er skrevet slik at hver og en kan forstå hva som menes i kolonnene. Altså skrevet og forklart på et språk som de fleste av oss normale dødelige skjønner oss på. Tidligere syns i alle fall jeg at dette bare har vært helt gresk å forstå seg på. Så well done til Skatteetaten på akkurat det. En flott forbedring dette.

På fredag i forrige uke var det min tur til å få sms og e-post fra Skatteetaten. Den kom ved 10.30 tiden, så da måtte jeg jo selvsagt bare løpe ned på lugaren min for å logge inn å sjekke om jeg hadde fått igjen på skatten, eller om jeg måtte tilbakebetale en sum eller ikke.
De fleste av oss går og lurer på om vi får igjen penger eller ikke. Selv går jeg flere dager i forveien og lurer på, og tenker på om jeg i det hele tatt får noe tilbake eller ikke. Ja, det er nesten så jeg er litt smånervøs for det hele. Vil jeg måtte betalte tilbake.? Eller ikke.? I så fall hvor stort beløp.? Uff, håper ikke det blir et beløp på mange tusen kroner.? Hva om jeg får igjen.? Ja, hvor mye får jeg tro.? Og dersom jeg får en god sum, ja hva skal jeg da bruke pengene på.? Dette er spørsmål jeg blant annet går og tenker på relativt ofte i forkant av skatteoppgjøret.
Det er jo bare så dritt om man må tilbakebetale flere tusen kroner. Jeg syns det er skikkelig sure penger å betale tilbake. Jeg har fått smell kun en gang i mitt yrkesaktive liv. Og det var på cirka 12 000 kroner. Jeg syns det var skikkelig sure penger, og ikke bare det, jeg måtte ta og betale det jeg skyldte tilbake til Skatteetaten med feriepengene jeg fikk utbetalt den sommeren. Jeg virkelig hatet det og jeg syntes det var skikkelig surt. Siden den smellen så har jeg bare gått i pluss. Og det med ganske mange tusen kroner også. Jeg bestemte meg for at dette, dette var noe jeg ikke skulle la skje igjen. Og siden har jeg betalt flere tusen kroner per måned i ekstra skatt på lønnen. Og det har så langt vært veldig lurt å gjøre. Så har du rå til å trekke ekstra skatt fra lønnen din, så er mitt tips at du bør gjøre det. Trekk ekstra det du har råd til. Så kan du i alle fall ha litt bedre følelse og tro på at du får penger igjen på skatten din når skatteoppgjøret kommer. Og i tillegg så syns jeg det er en superfin måte å spare opp penger på også. En sparebøsse på en måte.

Jeg har egentlig aldri vært så opptatt av hvor mye jeg får igjen på skatteoppgjøret. Det aller viktigste for meg er at jeg går i pluss og ikke med flere tusen i minus. Så lenge jeg går i pluss så er det det samme for meg hvor stort det beløpet er. Det får heller være en hyggelig bonus til meg selv dersom jeg går i pluss, og går i pluss med flere tusen kroner.

Og så da, i år var gleden ekstra hyggelig. Jeg har aldri fått tilbake så mye penger som det jeg fikk på fredag da jeg åpnet og sjekket skatteoppgjøret. Det ble på hele 74 066 kroner. Veldig hyggelig overraskelse. Jeg håpet på og hadde troen på at jeg skulle få igjen i år. Men så er det jo det da, at man aldri kan være helt sikker. Det ene året kan man få flere tusen i pluss, og det neste året det motsatte. Heldigvis gikk det bra i år også. Hva jeg skal bruke disse pengene på, det er jeg litt usikker på. En ting er i alle fall sikkert, og det er at de ikke på noen måte skal sløses bort på tull og tøys. Men kun fornuftige ting. Så får vi se.

Jeg håper at du som leser dette, at det gikk bra med ditt skatteoppgjør også. Dersom du har fått det.

Til vi høres igjen, nyt våren og vårsolen som nå blir litt varmere og varmere for hver dag som går. Det er deilig det.!

Garnan.❤️

Lapper til kaffen med mor og far.!

I dag har jeg laget litt lapper for mor og far på hytten som de har på Vågslid. Mon mor hadde tromlet i hop en lapperøre, og så stekte jeg de.
Vi har ikke sånn stor rund «takke» som det visstnok heter på hytten. Men hjelpesløse er vi ikke for det om. Jeg stekte dem på en stekepanne/teflonpanne i stedet. Og det er en smule vanskeligere enn å ha det på en sånn stor «takke». Men med noe lavere varme i stekepannen enn på «takken», og litt mindre størrelse på lappene, så går det helt fint å steke de på stekepannen også.

Lappene de ble kjempegode. Kanskje ble noen av de noe mørkere i fargen….. De skal helst være gyllen brune. Men det spilte ingen rolle for oss. Så lenge de ikke smakte/smaker brent (noe de langt i fra gjorde) så er ikke vi vanskelig å be. Det var bare jeg, mor og far som skulle glefse de i oss likevel.

Her er et par bilder av seansen da jeg holdt på med stekingen av lappene.


Til vi høres igjen.!

Garman.❤️

Hjulpet min mor med litt av hvert på hytten.!

I går har hjalp jeg min mor med litt av hvert i hytten som de har på Vågslid. Min mor er helt gåen i armene og skuldrene så jeg tenkte at jeg ville hjelpe henne litt med blant annet litt støvtørking i høyden. Det er noe ikke min mor klarer å gjøre lenger. Så da fant jeg ut at det var noe jeg kunne gjøre. Ganske mye ting og tang og tørke over. Jeg har sett i flere dager at det her var absolutt nødvendig med litt støvtørking. Så jeg satte i gang. Dessuten så er det overskyet vær og ganske kraftig vind i fjellet, noe som gjør det isende kaldt å gå på ski. Så en langrennstur på ski, det står vi over i dag. Så da passet det fint å være inne å hjelpe min mor med å støvtørke og ordne litt inne med ting hun ikke klarer å gjøre selv lenger. Hun har slitt med vonde armer og skuldre i årevis. Litt synd for hun er ellers en sprek dame som fyller 70 år litt senere i år.

Jeg står i høyden og oppå kjøkkenbenken og der det er mulig å plassere føttene mine, for å vaske litt oppå skapene til mor. Det kommer alltid litt støv og fett når man er på et kjøkken. Og det var det jeg hjalp min mor med å få bort blant annet.
Alle gjenstandene som min mor har stående oppå kjøkkenskapene sine. Myyye gamle fine ting etter hennes mor og bestemor. Og noen gamle vakre ting etter min bestemor også. Vi vasket og tørket alle gjenstandene også før jeg satte de opp igjen for henne der de skulle stå.

På disse to siste bildene har jeg plassert de gamle kjøkkentingene slik som min mor ønsker at de skal stå. Ikke bare bare for en 70 åring å klatre opp i høyden her for å plassere ting. Så da var det godt hun hadde meg til dette. Noen av gjenstandene er litt tunge også. Så bra jeg var her på hytten og tok initiativ til å hjelpe henne med dette. En liten god jobb unnagjort.

Veldig koselig å hjelpe min mor med det hun trenger hjelp til.!

Garman.❤️

Bare måtte ha den offisielle VM genseren.!

Rett før ski VM og langrenn startet i Oberstdorf i Tyskland, så såg jeg flere av de norske utøverne hadde VM genseren på seg. Og det hver gang de viste seg i TV ruta. Og det var jo en genser jeg syyykt hadde lyst på selv. Jeg har fra før av en OL genser så jeg visste hvor jeg skulle dra for å få fatt i den genseren. Det er Dale of Norway som år etter år lager disse genserne, både til OL og til VM. Også årets modell til ski VM.

Det er flere her som leser bloggen min og som følger meg på Instagram som har lurt på hvor det er jeg har fått tak i denne VM genseren. Jeg kjøper mine VM og OL gensere på Dale of Norway butikken som ligger på Karl Johan, nesten vegg i vegg med Hard Rock Café på Karl Johan. Genseren og flere andre flotte gensere kan selvsagt også bestilles på nett.
Følg eller kopier denne linken her.: https://no.daleofnorway.com/ullklaer-til-herre#/pageSize=15&orderBy=0 Og det blir definitivt ikke siste genseren som jeg kjøper. Neste år er det OL, så da får jeg kjøpe den også. Men kun om jeg liker den. Jeg kjøper de ikke bare for å kjøpe de liksom. Fordi om det er en VM genser eller OL genser. Jeg må like de for at jeg skal kjøpe de. De er også dyre nok også disse genserne.

Her er noen bilder av meg i denne flotte VM genseren. 😍😍

Her er 3 av de norske utøverne i årets VM genser. Og det med Therese Johaug i spissen. Flotte farger, og selvfølgelig er fargene i rødt hvitt og blått.

Og her er jeg selv i VM genseren. Utrolig god genser. Genseren koster 1999 kr. så ikke den rimeligste genseren dette. Men så er de utrolige gode også. Og av veldig god kvalitet.

Og her er det nydelige mønsteret som er i genseren. En vakker snøkrystall(er) som er på forsiden av genseren og på brystkassen. Og det med det norske flagget i midten av selve snøkrystallen(e). Flotte detaljer ellers også forøvrig.

Håper også du liker denne genseren.!

Garman.❤️

Endelig fikk jeg tak i Bernie Sanders votter.!

I dag da jeg, mor og far hadde vært og gått på ski i en av de maange flotte løypene her oppe på Vågsli, så svingte vi innom Arbuvollen kiosk/butikk for å handle litt småting som min mor og far trengte. Og på vei inn i butikken så ropte min mor til meg og sa at her solgte de Bernie Sanders votter. Og da var ikke jeg sen om å be. Og sa til min mor at de skulle jeg ha. Så da var det bare å grabbe disse populære vottene til seg å betale det de kostet. De kostet 250 kroner og det betalte jeg gladelig. Min mor hadde også kjøpt seg et par Bernie Sanders votter tidligere men de var i grønn farge.

Bernie Sanders votten(e) ble veeeldig populære etter at dette bildet av Bernie Sanders, sittende med bena i kryss på seremonien da Joe Biden ble innsatt som President 20 januar i år. Dette bildet av Bernie Sanders sittende slik med disse vottene, og sittende litt «alene» under innsettelsen, ble den store store snakkisen etterpå. Dette bildet av Bernie Sanders ble bruktbil klippet inn i folks bilder verden over og publisert i diverse sosiale medier. Og slik ble også disse Bernie Sanders votten(e) så populære ute blant folk verden over. Ja, så populære ble de at strikkeoppskrifter ble utviklet både her og der. Og her kan du finne oppskriften om du selv kunne tenke deg disse vottene. https://www.nrk.no/norge/bernies-votter-er-blitt-populaere.-her-er-oppskriften-1.15340068

Her er Bernie Sanders vottene på plass på hendene mine. Jeg syns rett og slett at de er ganske så kule. Veldig fint mønster også.

Og slik ser Bernie Sanders vottene ut på innsiden og på utsiden.

Ha det riktig fint til vi høres igjen.!

Garman.❤️

Endelig fikk jeg hilse på Balder – Mitt første møte med Balder.!

I dag fikk jeg ennnndelig hilse på Balder. Skjønne Balder er en hund av rasen Bassett Hound. En engelsk flott rase. Han er en storsjarmør på 6 måneder og veier allerede 10 kilo. Det er min søster Elisabeth sin hund, og hun sa at Balder skal legge på seg cirka 15 kilo til. Da blir han en stor flott plugg som jeg sier at han er. Og han er jo en plugg allerede syns jeg. Denne rasen ble før i tiden brukt som blant annet sporingshund. Og det tror jeg så gjerne slik som han gikk og sniffet rundt med snuten over alt.

Jeg misunner min søster litt som har hund. Og jeg skulle gjerne ha hatt en hund selv. Men på grunn av jobben min offshore på oljeplattform, så blir det ganske så vanskelig. Og i tillegg er jeg alene. Og når jeg er borte 14 dager om gangen når jeg er offshore, så har jeg ingen som eventuelt kunne passet på den. Så da blir det for meg veldig vanskelig å ha hund. Og det å plassere hunden på en kennel blir ikke aktuelt. Og i tillegg er det ganske så dyrt også og ha hunden på en kennel i 2 uker. Men skulle den dagen komme at jeg får oppleve å bli pensjonist, og helsen holder sånn noenlunde, så kan jeg love at jeg skal ha meg en liten hund.

Det er utrolig godt selskap i hund syns jeg. Egentlig godt selskap med dyr generelt. Men særlig hunder syns jeg. Og for meg som er så mye alene det meste av tiden. Så hadde en hund vært kjærkomment for min del. Det er utrolig hva en firbent hundevenn gjør med både humøret og hverdagen med en hund som ser deg og som jeg passer på. Det er jo ikke for uten grunn at hunden blir kalt menneskets beste venn. Et ordtak jeg syns er knakende godt og som er helt sant.

Jeg med mitt første møte med skjønne Balder på hytten til mor og far på Vågslid. Herlige hund han Balder.Og så til slutt noen flotte bilder som bare er av Balder. Han var så flink og poserte for meg i flere positurer. Han begynner å bli lydig å flink i oppførselen sin også. Min søster har for lengst begynt å ta ham med på dressurkurs for hunder.

Ha en fin dag dere.!

Garman.❤️

Smalahove – Groteskt godt.! – Har du prøvd det.?

I dag serverte min kjære mor smalahove til middag. Og til de av dere som ikke har spist smalahove før, og heller ikke vet hva slags dyr smalahove er fra. Så er det hodet til sauen med øyet, tenner, nesebor, øret og det som hører til på et hode til en sau som er smalahove. Og serveres med både tenner, øyne og alt. Grotesk og ekkelt tenker du kanskje at dette er. Men du verden så utrolig godt det er også. Fantastisk godt. Og kjøttet som er i hodet er ordentlig mørt. Jeg tror ikke det finnes mørere kjøtt enn det som er i hodet på sauen……Dette øyet som er på smalahove, skal visstnok være ganske så smakfullt og godt, sier de som har spist det. Selv har jeg aldri prøvd meg på selve øyet, og jeg har heller ikke på noen måte tenkt til å prøve det heller.

Smalahove kan enten fås røkt eller ikke røkt. Vi foretrekker å spise det røkt som på bildene her. Og i stedet for å ha røkt eller salt svineknoke til raspeball/komle, så kan du veldig fint bruke kjøttet fra smalahove. På lik linje som pinnekjøtt også er supergodt til raspeball/komle. Eller du kan spise smalahove til poteter, kålrabistuing, baconfett. Og om du ikke har prøvd smalahove, så syns jeg faktisk du skal prøve. Det er supergodt. Og prøve å se bort i fra at dette ser litt groteskt/ekkelt ut om du klarer.

Jeg lurer også på om dette med å servere og spise smalahove er en sånn vestlandsgreie. Jeg har flere ganger prøvd å finne frosne smalahove til salgs i matbutikkene. Men det har jeg ikke funnet. Godt mulig jeg må på spesialbutikker for å finne dette. På Vestlandet i butikker er dette mye lettere å finne. Så det er derfor jeg lurer på om dette med smalahove er en sånn vestlandsgreie….-ikke vet jeg.

Avslutningsvis er noen bilder fra dette herrens måltid som smalahove er. Groteskt vil kanskje noen si at disse bildene er…..

Her er jeg klar for å «angripe» dette sauehodet og alt som ligger på tallerken. Det har kokt i litt mer enn 2 timer sa min mor. Dette er ikke noen vanlig kost for meg heller. Og det er mange mange år siden jeg sist spiste dette. Jeg kan ikke sist huske når jeg spiste dette. Mange år siden er det i alle fall.

Jeg skjønner jo om noen blir litt skeptiske til eller ikke velger å spise smalahove. Det ser jo ikke akkurat så veldig innbydende ut med både tenner, tunge og øyne som nærmest stirrer deg i senk der de ligger i gryten og på tallerken på disse to bildene. Jeg selv syns dette er magisk godt. Masse godt og veldig mørt fint kjøtt.

Vi høres snart igjen.!

Garman. ❤️

Jeg flykter fra Oslo.!

I går tikket det inn en sms fra Oslo Kommune om at Oslo nok en gang skal stenges ned. Det vil si at i morgen så stenges det aller meste ned. Og må de høyere makter vite for hvor lenge det nå vil være stengt. Ettersom smittetallene aldri har vært høyere i Oslo under denne pandemien, enn det det er nå. Godt over 1000 stykk bare den siste uken har blitt smittet. Og da er det i hovedsak disse mutasjonene som er årsakene til den voldsomme smitte økningen i Oslo den siste uken.

Oslo Kommune og da særlig byrådsleder Raymond Johansen så jeg i går fikk kritikk for korona håndteringen i Oslo. Og da var det særlig fra Høyres ordfører i Molde som langet ut om både det ene og det andre. Selvsagt er vi alle drittleie dette koronaviruset, men så syns jeg heller ikke at kritikken mot Oslo Kommune og byrådslederen på noen måte er berettiget. Jeg syns de har håndtert Corona pandemien i Oslo veldig bra. Og det har jeg inntrykk av at hoved majoriteten av Oslos befolkning også synes. Og vet dere, det er da virkelig ingen lett oppgave å finne de rette løsningene og måtene å håndtere et slikt virus og en slik pandemi på. Som vi fortsatt har såpass lite kjennskap til og kunnskap om.
Men det jeg nå håper på, er i alle fall at Folkehelseinstituttet (FHI), og regjeringen blir enige om å prioritere vaksineringen til Oslos befolkning først. Det er der hovedtyngden av viruset og smitten er. Og det er her det har vært desidert mest smitte også, gjennom hele pandemien. Jeg tror at om Oslos befolkning blir prioritert så vil mye være gjort…..-og mye mindre smitte vil forekomme rundt om i landet vårt. Når Oslo har fått så bør man gå til de andre større byene i landet som Bergen, Trondheim, Stavanger og gi de vaksinen først. Rett og slett prioritere de største byene først, for så å gi resten av landet. Men hva vet jeg. Ikke godt å vite hva som er det riktige å lure å gjøre. Men jeg tror dette høres lurt ut. Og det er det Folkehelseinstituttet og regjeringen nå kommer til å gjøre. Høres det ut for….

I alle fall så hadde jeg en avtale med min mor om at jeg gjerne måtte ta turen til de på hytten som ligger på Haukeli. Nærmere bestemt på Haukelifjell Skisenter på Haukeli. Og det ble i sin særdeleshet veldig aktuelt nå. Nå som Oslo stenger ned på ubestemt tid. Da blir det dritkjedelig for meg å sitte her å glo i taket hjemme, når jeg heller kan være sammen med mor og far og øvrig familie fremover. I tillegg så har jeg fri fra jobben min Offshore og skal ikke på jobb igjen før den 18 mars. Og da sitte hjemme her i et nedstengt Oslo i en liten leilighet, det orker jeg bare ikke. Så det med å dra til fjells passet perfekt nå. I tillegg så er det vinterferie på Vestlandet nå, og det betyr at jeg får møtt på flere av nevøene og niesene mine også. Ettersom de har skolefri noen av dem. Så det blir koselig. Og til slutt så er det noen måneder siden jeg sist så familien. Så det gledes til det.

Her er sms meldingen som kom tikkende inn på telefonen min fra Oslo Kommune i går. Jaja, sånn er det. Vi får fortsatt bare bite tenna våre sammen og gjøre det beste ut av det. Så blir det bra til slutt.!

Og her sitter jeg på Haukeli Ekspressen, og på bussen på vei til fjells og Haukelifjell Skisenter hvor min mor og min far har hytten sin. Bussturen opp dit tar 5 timer. Med avgang klokken 10:30 fra Oslo, og så er jeg fremme klokken 16:30, dersom alt går som det skal og er i rute. Der ser i alke fall ut til å bli en fin busstur til fjellet.

Ha en nydelig dag, hvor enn i landet du nå måtte befinne deg.!

Garman.!❤️