Værfast og «stuck» i Hammerfest….!

På onsdag var det dags for meg å reise på jobb offshore igjen. Og jeg har utreise i fra Hammerfest når jeg skal på jobb offshore.
Da jeg reiste fra Oslo så var det strålende sol og solen til og med varmet ganske godt. Jeg har de siste ukene vært ute i det fri så mye som jeg kan de 4 ukene jeg nå har vært hjemme på fri. Jeg elsker nemlig våren, og det er min favoritt tid på året. Jeg nyter synet av alt som våkner til liv, som spirer og gror og kommer til liv fra sin dvale. Blåveis, hvitveis, trærne som blir mer og mer grønne. Påskeliljer og tulipaner i full blomst og mere til de siste ukene har våknet til liv.

Kontrasten var dermed stooor da jeg ankom Hammerfest onsdag ettermiddag ved 15 tiden. Da jeg gikk ut av Widerøe flyet på flyplassen i Hammerfest, var det ikke noe som på noen måte minnet om at det var vår og snart mai måned. Det var bare som snøbygene og vinden pisket mot oss da vi gikk ut av flyet og på vei inn for å vente på bagasjen. Heldigvis hadde jeg sjekket været i forkant og tatt på meg vinterjakke og ullundertøy fra topp til tå. Eneste jeg ikke hadde var vintersko. Jeg går på joggesko. Ikke akkurat det perfekte skotøyet i vintervær. Jeg kjente jeg ble litt deprimert av å komme ut av flyet til dette været som møtte meg. Men sånn er det når vi bor i et så langstrakt land som det Norge er. Da er det mye vær å finne i det ganske land.

Torsdag morgen skulle jeg ha reist ut til plattformen jeg jobber på. Men det satte været en effektiv stopper for. Vind og tette snøbyger satte en stopper for det. Vi ble sittende i hele 6 timer å vente på heliporten, for å se om været ville tillate oss å fly. Men det gjorde det ikke. Så de to siste flightene ble kansellert.
De to kansellerte flightene i går, ble flyttet til i dag klokken 09.00 fra land. Men har fått ny info klokken 11.00. Det er skikkelige snøbyger med jevne mellomrom i dag også. Mulig de kan fly etter hvert dersom de finner en åpning i været her på land. Ute offshore på plattformene er været og landings mulighetene gode i dag. Så godt mulig de to helikopterne vil gå i dag. Jeg er ikke satt opp på noen av disse helikopterne i dag. Vi satser på at vi kommer oss ut en gang i morgen som er 1 mai……

Jeg spurte en av de lokale som jobber som Securitas på heliporten her i Hammerfest om det i det hele tatt ble vår her i Hammerfest. Eller om det på en måte bare gikk fra vinter og rett over på sommer.? Som bildene mine viser under, så er det lite og ingenting som minner om vår nå. Og i morgen er det 1 mai. Han sa til og med det at her kunne det være snø frem til juni. Hjelpes tenkte jeg. Og så tenkte jeg med en gang at dette er virkelig ikke et sted jeg kunne holdt ut på eller bodd på. Men dersom man er født og oppvokst og er en lokal en, så er det nok ganske så annerledes vil jeg tro….. Da har man jo livet sitt her, venner, familie, jobb og fritidsaktivitetene sine her. Og så vet man jo ikke bedre heller…-hehe. Jeg som bor sørpå, og om jeg hadde flyttet opp hit, ville nok mest sannsynlig fått det tungt her. Men så skulle jeg nå virkelig ha hatt veldig gode grunner for å flytte opp hit og da. Det er noe jeg slett ikke hadde gjort sånn helt uten videre…

Det som og var litt interessant i samtalen med denne lokale securityen, det var at de var faktisk litt glade for at det var snø nå. Og det er ikke helt uten grunn. Det er ganske mye reinsdyr her i Hammerfest som går rundt over alt. Ja, selv nede i byen går reinsdyrene fredløst rundt. Og de er ikke redde i det hele tatt. Og grunnen til at de var glade for snøen nå sa securityen var for at akkurat nå er reinsdyrene i gang med å føde kalvene sine. Og kalvene de er helt hvite når de blir født, så det betyr at den hvite snøen er den perfekte kamuflasje for de mot rovdyr. Og da særlig ørnen som det visst nok er en del av her i Hammerfest. Reinsdyrkalvene veier 5-6 kg. når de blir født. Og en ørn klarer fint å løfte med seg en reinsdyrkalv. En ørn kan visst nok løfte med seg hele 20 kg. under vingene. Slett ikke verst. Så da skjønner jeg at noen av de lokale faktisk er litt glade for at det fortsatt er snø her, selv om det i morgen er 1 mai….

Mye vær, vind og snøbyger i Hammerfest i dag. Bilde er tatt fra hotellrommet mitt i dag. I det minste har jeg en super utsikt i fra rommet mitt. Deilig å hvile øynene ut mot sjøen når jeg sitter i sengen og slapper av.
Jeg sitter i hotellsengen min og slapper av og titter ut på været i snøbygene. Det blir noen timer sittende i sengen å vente, og se på hva som skjer. Sitter nå og venter i skrivende øyeblikk på når tid jeg vil bli satt opp på flight.

Bare på pur trass og siden det er vår, kastet jeg av meg jakken og tok et par bilder av meg selv i snøføyka. Det er jo tross alt vår……

Ha en nydelig dag folkens, til vi plutselig høres igjen.!

Garman.❤️

Tur til Stovnertårnet – Norges lengste tårn.!

I går fant jeg ut at jeg omsider skulle ta turen til Stovner for å besøke den lokale turistattraksjonen som de har der. Nemlig det berømte Stovnertårnet som ligger der. Jeg har lenge, ja faktisk i årevis tenkt til å ta turen opp hit. Men det har aldri blitt. Men i går skjedde det. Det skulle faktisk ta meg hele 15 år før jeg klarte å somle meg opp hit. Men bedre sent enn aldri heter det visst. Og var det verdt turen.? Njahh, det var helt greitt. «Been there done that» liksom. Og i strålende sol og vårvær så var det helt greit. Det viktigste for meg med hele turen var spaserturen og frisk luft i det nydelige vårværet. Og jeg fikk tatt noen bilder som dere kan se nederst i innlegget.


Stovnertårnet ligger circa 600 meter fra t-banen på Stovner. Og det er lett tilgjengelig for både gående, syklende og rullestolbrukere å ta seg opp hit.
Stovnertårnet er Norges lengste tårn, men ikke det høyeste. Veien til topps er 265 meter langt. Toppen er 15 meter over bakken. Og 215 meter over fjorden.

Her står jeg foran Stovnertårnet, før jeg skal gå opp til toppen av det. Egentlig et kult laget tårn syns jeg….:-)

Og ettersom jeg hadde hele denne turistattraksjonen for meg selv, som i og for seg var overraskende nok. Så var det fritt frem for meg å leke meg litt foran kameraet på vei opp til toppen av Stovnertårnet. 🙂

En fin luftetur til Stovnertårnet var det i alle fall i flott vårvær.

Garman.❤️

Årets første grilling ved Svartkulp.!

I går var en aldeles nydelig dag ute i skog og mark. Og ikke bare var jeg ute i skog og mark. Men det ble årets første grilling ute også. Og det til og med i skauen. Jeg og min gode venn Martin tok T-banen opp til Sognsvann, og fra der gikk vi videre opp til Svartkulp et par kilometer unna. Noe som skulle vise seg å være lurt av oss å gjøre. For nede ved Sognsvann var det en liten trekk. Og oppe ved Svartkulp var det stort sett vindstille hele tiden. Litt vind, sol og 12-13 grader blir fort kaldere når det er litt vind. Oppe ved Svartkulp var det vindstille og i allefall 15 grader i solen. Helt ypperlig for grillkos og hygge.

Da vi hadde kommet til Svartkulp og rigget oss til, og skulle til å fyre opp grillen, som kom en mann nærmest løpende opp til oss og frarådet oss å fyre opp engangsgrillen. Både brannfolk og politi hadde vært der dagen før og gitt bøter til folk som hadde fyrt opp engangsgrillene sine ulovlig. Fra 15 april til 15 september er det nemlig forbudt å plassere engangsgrillene hvor som helst i naturen for grilling. Det er lov å grille men engangsgrillene skal stå på et slikt sted at det ikke kan være fare for brann. I alle fall en større risk for brann. Jeg og Martin hadde helt klart plassert vår engangsgrill lovlig. Da den sto «langt unna» antennelig gress, busker og annet kratt som kan brenne og ta fyr. Vi hadde plassert vår engangsgrill på et veldig stoooort flatt berg/fjell godt unna brennbar materie. I tillegg hadde vi flere flasker med vann stående ved siden av til slukking, i tilfelle tilfelle. Sjekk kommunens sider om hva regler som gjelder for grilling dersom du på noen måte lurer på noe eller er i tvil hva som gjelder. Eller se her.: https://www.oslo.kommune.no/brannvern-ildsted-og-feiing/bal-og-grill/#gref

Jeg hadde kjøpt inn både grillmat og engangsgrill til oss. Marinert kyllingfilet og vanlige grillpølser med meg, og som ble slengt på grillen. Martin var den store grillmesteren og utførte den oppgaven glimrende. Jeg hadde tatt med potetsalat og en god hjemmelaget salat med masse godt oppi. Det ble en kjempesuksess og frister til gjentakelse. Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle ha årets første grilling ute, mens det fortsatt lå is på Svartkulp. Noe også et par av bildene under viser.

Under er noen bilder fra gårsdagens nydelig grillkos i fantastisk vårvær og natur..

Jeg poserer for kamerat, omringet av grillrøyk, og Martin tar dette portrettet av meg. Koselig. :))

Gutten i røyken kaller jeg dette bildet. Syns det var litt kult med den røyken som smyger seg langs bakken, og nesten rundt meg… :))

Jeg nyter en cola zero, Martin nyter et par øl mens vi passer godt på maten som grilles.

Vi grillet Gilde sine grillpølser og sitronmarinert kyllingfilet. Som begge deler smakte helt himmelsk godt 🙂

Jeg hadde også tatt med meg en pakke med pølsebrød, men de glemte vi helt ut å spise mens vi grillet. Så da bestemte vi oss for å gi dette til alle fuglene nede ved Sognsvann. De flokket seg rundt fra alle kanter, og fløy rundt meg som bare det da jeg ga pølsebrødene til de. Et skikkelig fugle kaos ble det. Men jeg ble kvitt pølsebrødene da. Og ville ha med meg minst mulig hjem igjen. :))

Til vi høres igjen dere.!

Garman. ❤️

Fantastisk vårvær & blåveis.!

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle gå meg en tur ute på vakre Bygdøy. Og det gjorde jeg. På vei ut dit så begynte det virkelig å skye til så jeg var underveis i tvil om jeg skulle ta bussen helt ut dit for å gå tur. Det var litt regn i luften, så jeg var sterkt i tvil. Men jeg tok sjansen og kom meg ut dit til slutt. Og da jeg var vel fremme så skinte solen fra sitt vakreste. Og det ble ganske så god varme i solen.
Kontrastene er store i disse dager, for hjemme på Nedstrand litt øst for Haugesund hvor jeg kommer i fra var det i går snøstorm og snø. Og i dag er det visst også snø hjemme på Nedstrand.

Tilbake til Bygdøy. Jeg følte nærmest at jeg hadde hele øyen for meg selv, så lite folk som det var ute og gikk i finværet. Og det var jo deilig det. Mulig var det Corona restriksjonene som holdt folk tilbake for å være ute i det fri. Men selvfølgelig jobb og skole også.
Jeg bestemte meg for å dra ned til Huk og badestranden der litt, og sitte der og nyte solen, mens solen enda var fremme. Og det gjorde jeg veldig lurt i. Det var litt vind der, men jeg fant et lunt og godt hjørne langs et rekkverk på stranden her, og satte meg like godt der for å slikke litt sol. Jeg ble sittende der å nyte solen og med hele Huk for meg selv i nesten 2 timer. Og det var bare helt fantastisk deilig. Ikke var det kaldt heller. Da de 2 timene var gått, så begynte det så smått å skye til igjen. Så det var vel en perfekt timing da  jeg satt her i solen. Jeg bestemte meg for å gå inn til byen igjen da jeg gikk hjemover igjen. Og jeg gikk forbi Bygdøy Sjøbad og inn til Karens lyst Allè. Fin og lang nok spasertur for meg det.

Under er noen selfier jeg tok av meg selv ute på Huk.
Og ikke minst et bilde av en av mine favoritt vårblomster som det vokser mengder av ute på Bygdøy. Nemlig den nydelige blåveisen. Den er fantastisk vakker og vokser som store tepper ute på Bygdøy. Er det mulig at det er sjelden å se en så stor samling av blomstrende blåveiser på ett sted som det er fullt av på Bygdøy.? Sjelden vil jeg i alle fall tro at det er……
Min mor sa at det var en blomst som hun ikke hadde sett på mange mange år, da det visstnok ikke er mye av blåveisen på Vestlandet.i alle fall ikke der hvor jeg kommer i fra….Så hun ga meg beskjed om å ta et par bilder å sende henne av disse vakre blomstene. Som sagt så gjort. Se og nyyyt under.

Nyyt helgen og vårdagen som best dere kan til vi høres igjen.!

Garman. ❤️

 

Cola Zero med ny smak – Altså Cola zero vs Cola Zero.!

I dag da jeg var på butikken på Kiwi for å handle inn litt mer laks og kyllingfilet som det går utrolig mye av i huset her. Så måtte jeg også ha litt mer brus. Og det er særlig en variant jeg bare må ha. Og som jeg drikker en boks av daglig. Ja, du leste riktig. Jeg drikker kun en boks til dagen, da for mye brusdrikking som vi alle vet er skadelig. Godt mulig det er minst like skadelig å bare drikke den ene boksen jeg drikker daglig også. Men nok om det.

Overraskelsen var i allefall stor da jeg kom hjem og skulle plassere boksene med cola zero i kjøleskapet. Jeg hadde kjøpt en sånn kartong med 10 bokser i pakken. Og da jeg åpnet den og tok boksene ut, så såg jeg at her var cola zeroen i helt nye bokser med nytt design og i det hele tatt. Ikke bare det, men på de nye boksene så sto det også at de nye cola zeroene var med ny smak. Jeg begynte å tenke med en gang. Hvorfor i all verden ville Coca Cola Company tukle med et allerede så svært populært produkt.? Hvorfor begynne å rote med det.? Ville de gjør den mindre søt.? Selv om den ikke er særlig søt fra før.? Pepsi Max er til sammenligning mye søtere. Derfor drikker ikke jeg den. Eller er det mengden av søtningsstoffet aspartam de vil redusere.? De kloke hoder strides her på nettopp dette om aspartam er skadelig for oss mennesker eller ikke. Eller er det en kombinasjon av det hele som gjør at Coca Cola Company ønsker å endre smaken på Cola zero tro.?

Ikke bare er Cola Zero et populært produkt, men det er også en av de mest solgte brus sortene i Norge. Jeg tror Pepsi Max og Coca Cola er de mestselgende i Norge nå….Andre tanker som gikk gjennom hodet mitt var. Tenk om de nå har ødelagt hele smaken på cola zeroen, til det nærmest ugjenkjennelige.? Hva gjør jeg da.? Det er tross alt favorittdrikken min av alle drikker de her roter med. Det er nesten så det er krise. Og det er slett ikke bare min favorittdrikk heller. For det er maaaange av oss som elsker nettopp akkurat denne drikken fra Coca Cola.

Jeg ble jo veldig spent på hvordan denne nye Cola Zeroen ville smake. Så det ble til at jeg la en av boksene i fryseren i en times tid, fordi jeg ville smake på den ordentlig kald. Så hva syns jeg om den nye Cola zeroen. Først og fremst en mye kulere og mer tiltrekkende boks enn den gamle. Veldig kult med helt rød boks og med sort Coca Cola skrift. Den fanger oppmerksomheten min mye mer enn den gamle boksen. Kanskje kan det og bare være for at det er en helt ny boks og ny design som gjør at den fanger oppmerksomheten min. Og ikke den gamle, fordi den er jeg så vandt med nå, at jeg knapt ser på den når jeg skal ha en Cola Zero.

Så til den nye smaken. Jeg syns vel ikke at smaken var noe særlig stor forskjell på….. Men for meg virker det som om de har fjernet litt mer av alt…. Syns den var noe mindre beisk/bitter i smaken enn den originale smaken. Det virker som om det er litt mindre aspartam i den. Å og litt mindre kullsyre i den. Men, jeg syns fortsatt at den er god. Ganske så god. Så den blir ikke byttet ut med en ny leskedrikk for mitt vedkommende. Den er alt i alt litt tammere på alle måter…. Men jeg syns ikke den er bedre enn originalen. Men her vil nok sikkert mange være enige og uenige med meg. Men sånn er det. Smaken er som baken. Men dersom flertallet skulle være enige med meg i dette. Hvorfor i all verden vil da Coca Cola lage/selge et annet produkt..? Og et eventuelt dårligere produkt.? Hmmh.

Jeg nyter min andre boks av den nye cola zeroen. Jeg kjenner forskjell men den går ned på høykant for det om. Og den er god.

Ny og gammel cola zero boks. Den til venstre er den gamle om noen skulle lure på det.
Prøv den du også da vel.!

Og nyt dagen dere.?

Garman. ❤️

Vaske vaske vaske – Vårrengjøringen i gang.!

Ja vel, i dag kunne jeg ENDELIG få begynt på den årlige vårrengjøringen hjemme i min egen leilighet. Det vil si. Jeg begynte med å ta vinduene, både på innsiden og på utsiden. Og i 4 etasje og med en ørliten smule av høydeskrekk så tok det litt tid. Særlig med rengjøring av vinduene på utsiden. Innsiden gikk fort for da slipper jeg å tenke på noen høyde osv. og ta hensyn til det. Det er også egentlig ganske så fort gjort å rengjøre vinduene. Hele prosessen er gjort på en halv time. Da har jeg tatt alle vinduene på innsiden og utsiden. Både på begge soverommene, stuen og kjøkken. Og i dag passet det utmerket å vaske vinduene, ettersom det i dag er overskyet vær i Oslo. (HUSK.: Du skal aldri vaske vinduene i direkte sollys. Såpen og vannet tørker da i vinduet ganske fort. Bruk lite såpe i vannet. En dråpe Zalo er nok.) Så en perfekt dag å gjøre dette på. Og en perfekt dag å starte vårrengjøringen på med litt vindusvask.

Vårrengjøringen er i gang som nevnt. Og når jeg tar vårrengjøring så tar jeg litt og litt hver dag. I morgen har jeg tenkt til å ta kjøkkenet. Da rydder jeg i skuffer og skap. Og vasker hele kjøkkenet både utvendig og innvendig. Ettersom jeg har kombinert stue og kjøkken hos meg. Så tar jeg stuen etterpå.
På torsdag tar jeg for meg badet. Da er det rengjøring der. Og slik fortsetter jeg til jeg har tatt rom for rom i leiligheten. Så til helgen skulle jeg ha kommet meg i gjennom hele leiligheten med rengjøring. Det er lurt å gjøre det slik. For da får man tatt det området man har valgt seg ut den dagen skikkelig. Og man kan velge å ta seg god tid å få jobben skikkelig gjort på det området man vasker ned/har valgt seg ut for å vaske. Det er lurt å dele inn nedvasking/vårrengjøringen i soner. Enten rom for rom i hjemmet ditt. Og ikke alt på en gang liksom. Skulle jeg ha tatt vårrengjøring på hele leiligheten min i dag, så er det fort at man ikke hadde tatt ting så nøye på alle områder. Man kunne fort ha tenkt, at skal jeg bli ferdig med hele vårrengjøringen i dag så må jeg henge i og skynde meg. Og veldig mange gjør nettopp dette. Og ser også i etterkant at her har jeg glemt noe og ikke fått gjort det skikkeleg.

Det andre er den ergonomiske biten ved rengjøring. Ved å dele opp vårrengjøringen gjør du deg selv og kroppen din en stor tjeneste. Å rengjøre er et skikkelig tungt å tøft yrke. Både og ha som jobb, og utførelsesmessig. De som tror at det å jobbe som renholder er en dans på roser. Ja, de må virkelig tro om igjen. For er det noe det ikke er så er det det. Sliter du fra før med skuldre, nakke eller armer så syns jeg du skal la være å ta rengjøringen. Få enten noen til å hjelpe deg. Eller få noen utenfra til å gjøre jobben. Slitasje i armer, skuldre og nakke er vanligvis det som ryker først hos en renholder. Så ta vare på deg selv, jobb rolig, og ta deg masse pauser gjennom rengjøringen dersom du trenger det. Og du selv er den som velger å gjøre det. Du har all verdens tid til å bli ferdig likevel.

Under er noen bilder fra dagens rengjøring av vinduene mine i leiligheten min.

Til vi høres igjen, ha en nydelig vårdag folkens.!

Garman.❤️