PH 5 – Louis Poulsen lamper – Bare elsker de.!

De siste ukene har jeg lenge lurt på hva slags nye taklamper jeg skulle ha i leiligheten min og i stuen. Det har egentlig vært et problem for meg relativt lenge, om hva slags lamper jeg skulle henge opp. Jeg fant liksom aldri noe. Helt til en kompis av meg sa at hvorfor ikke gå for de råkule og klassiske lampene til Louis Poulsen. Og det var noe jeg likte veldig godt. Og hvorfor jeg selv ikke har tenkt på disse lampene, må de høyere makter vite hvorfor.

De gamle kuuule lampene mine fra selveste Tom Dixon solgte jeg for til sammen 13.000 kroner. Skulle gjerne fortsatt hatt de, men jeg syns de ble for ruvende/store til og ha i min leilighet. (Se bilder under) Heldigvis også at det var en herremann som ønsket å kjøpe de til prisen jeg ønsket å selge de for.

Ettersom leiligheten min er nyoppusset, nymalt, nye møbler osv. Så ville jeg ha lamper som passet inn til interiøret mitt osv. Louis Poulsen har en rekke flotte farger i disse PH5 lampene. Men jeg valgte å kjøre litt «safe» ettersom jeg vil at lampene skal passe inn til det meste av interiør og farger som jeg har. Dermed så ble valget den som heter PH5 – gråtoner/grånyanser i matte farger. Da kan jeg lettere evt endre interiør og farger i leiligheten visst jeg en gang skulle ønske det. Og disse klassiske PH lampene likevel vil passe inn. Og ettersom disse kostbare lampene koster såpass mye så er det og greitt å velge lampefarge som passer til det meste av farger. Og det gjør jo gjerne grå/grålige fargenyanser.

Jeg ble iallefall veldig fornøyd med lampene. Og ikke bare det, jeg syns de gir et fantastisk lys også. Behagelig og varmt. Og disse lampene kan selvsagt også dimmes.

Dette bildet av Louis Poulsen lampen PH5 i grå nyanser har jeg hentet fra Louis Poulsen sine hjemmesider. Da jeg selv syns at jeg ikke klarte å ta et godt nok bilde av lampene og fargene den har. Så derfor ble det dette bildet.

Og her er to bilder av Louis Poulsen lampene i stuen min. En over salongbordet, og en over det runde spisebordet som jeg har. Jeg syns så absolutt at dette er mye penere og bedre enn de to Tom Dixon lampene jeg hadde hengende her før. I tillegg ble stilen renere, pekte og helhetlig  mer gjennomført med disse to Louis Poulsen lampene i stedet.

Og slik ser lampene ut med lys i. Lysstyrken er her ikke på fullt. Som nevnt kan lampene dimmes. Jeg kjøpte mine hos Christiania belysning på Storo senteret i Oslo. Sjekk ut nettsiden til Cristiania belysning. En link til nettsiden får du her.: https://www.christiania-belysning.no/

Og her er et bilde av de to Tom Dixon lampene som jeg hadde før. Og som jeg syns ble altfor store og dominerende. Jeg syns også at så store lamper som disse, tar seg bedre ut en hall/gang eller i et stooort rom med ganske høy takhøyde under taket. Jeg tror muligens det er dette de lampene egentlig er beregnet til også…..

Til vi høres igjen.! Ha en fin uke.!

Garman.❤️

Mitt aller første møte med Nordlyset – Aurora Borealis.!

På torsdag fikk jeg være med på den mest utrolige opplevelsen jeg noen gang har vært med på. Men også det vakreste som jeg noen gang har sett. Og jeg kan med hånden på hjertet si, at mine øyne aldri kommer til å se noe vakrere enn dette igjen. Det finnes ikke noe som helst som er vakrere enn dette. Og det jeg snakker om, er et av naturens fantastiske og vakreste fenomener. Nemlig nordlyset eller Aurora borealis som det egentlig heter.

I går ved 22.30 tiden så fikk jeg oppleve dette vakre værfenomenet som danset og bølget seg så vakkert over stjernehimmelen i Tromsø. Og det for aller aller første gang. Det skulle faktisk ta meg nesten 44 år før jeg skulle få oppleve magien som nordlyset er. Og gjett om jeg angrer på at jeg ikke har oppsøkt dette før. Noe så ubeskrivelig vakkert som det nordlyset finnes ikke.
Jeg ble fortalt at Nordlys sesongen knapt nok har begynt i Tromsø. Så da lurer jeg på hvordan dette er, når sesongen går for fullt. Jeg kan tydeligvis bare glede meg til de mørke vintermånedene som kommer i nord. Og da forhåpentligvis en masse masse smellvakkert Nordlys.
Under er noen bilder av meg og nordlyset.


Jeg ble stum av beundring av dette nydelige nordlyset og gikk og sa WOW WOW WOW, ja jeg vet ikke hvor mange ganger jeg sa det. Heelt fantastisk vakkert.
Så er du en av de som har lyst til å se dette vakre natur fenomenet, ja så kan jeg si med en gang, at det ikke er noe å lure på. Ta turen nordover og opplev nordlyset. Du vil seriøst virkelig ikke angre.

Til vi høres igjen, nyyyt helgen.!

Garman.❤️