Å søke på forsikringer som HIV positiv er tydeligvis ikke bare bare…..!

Fra en tid tilbake så skreiv jeg et innlegg om at jeg nå hadde søkt om livsforsikring og uføretrygdforsikring i Gjensidige Bank/Nordea Direct. Da jeg gjennom HIV Norge fikk vite at HIV positive som lever med HIV, nå kunne søke om nettopp disse to forsikringene, blant annet. Det har vi med HIV og andre som lever med diverse andre kroniske sykdommer ikke hatt mulighet til å gjøre tidligere. Og jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite det, og søkte umiddelbart om disse forsikringene. En måneds tid senere etter at jeg hadde søkt, fikk jeg avslag på disse forsikringene fra nettopp Gjensidige Bank/Nordea. Jeg gikk innom HIV Norges lokaler i sentrum av Oslo og fortalte at jeg hadde fått avslag på søknaden om helseforsikring og uføretrygdforsikring. Lederen for HIV Norge ble nesten litt hissig/sinna når hun hørte at jeg hadde fått avslaget. Blant annet fordi bankenes forsikringsnemd i fjor høst hadde blitt enige om at retningslinjene for søknader om forsikringer i bankene generelt for lengst var utdaterte, og burde moderniseres/oppdateres. Noe som også ble gjort, og folk med diverse kroniske sykdommer, der i blant oss HIV positive kunne nå søke om flere forsikringstyper vi tidligere ellers ikke kunne søke på. Eller vi kunne søke på men da fikk man som avslag. Blant annet livs/helseforsikring og uføretrygdforsikring kunne man søke om.

Lederen i HIV Norge satte meg i kontakt med en jurist som HIV Norge bruker. Han tok saken og skreiv en klage til Gjensidige Bank/Nordea Direct, og klagde på avslaget mens jeg gikk i gang med å innhente diverse informasjon fra min HIV lege på Ullevål sykehus. Da all informasjon som juristen trengte og klagen var ferdig skrevet, så ble den sendt inn til Gjensidige Bank/Nordea Direct den 23 mars i år.

Selv har jeg nå gått og tenkt en god stund på denne klagen og forsikringen som juristen min sendte inn til Gjensidige den 23 mars. Spent på utfallet av denne klagen som vi sendte inn til Gjensidige/Nordea Direct. Og den siste uken har jeg gått med meg selv og tenkt at jeg syns det har tatt litt vel lang tid om noe svar fra Gjensidige/Nordea Direct. Så jeg sendte en mail til juristen for å høre med ham, om han i det hele tatt har hørt noe i fra de. Og det hadde han ikke. Men han hadde vært i et møte med en representant for helsevurdering i forsikringssaker. Og der var det visst en rekke krav som må tilfredsstilles for å få forsikring uten tillegg i premie. Blant annet var de veldig opptatt av dette med cd-4 tall ved behandlingsstart. Altså hvor høyt cd-4 tallet mitt var, like før jeg startet med bruken av/behandlingen med HIV medisiner. (cd-4 tallet = måling på hvor høyt/bra immunforsvar man har). Personlig skjønner jeg ikke hvorfor denne nemda er så opptatt av hvordan cd-4 tallet mitt var før behandlingsstart. Fordi de fleste nysmittede eller HIV positive uten behandling med HIV medisiner, så vil de fleste verdier på blodprøver som blir tatt lyse rødt…..- og være ganske unormale. Det meste av verdier og tall er da unormale. Det var det også hos meg. Men med en gang jeg begynte på behandlingen/HIV medisinene så ble alle tall merkbart myyyye bedre. Og per dags dato er de fleste verdiene/tallene «unormalt» gode. Noe også HIV legen min på Ullevål sier hver gang jeg er inne på min årlige kontroll hos ham på Ullevål. Hver gang lurer han på hva det er jeg gjør i og med at prøveresultatene er så unormalt gode. Veldig sunt kosthold og daglige trefninger svarer jeg. I slutten av juni skal jeg igjen inn på min årlige kontroll og da skal jeg ta en prat med ham om hvorfor denne Nemda er så opptatt i hvordan «ståa mi» var før behandlingen/HIV medisineringen tok til. Og hva det  har med saken å gjøre i denne forsikringssaken vi nå har gående.

Men det jeg reagerer på, er hvorfor denne Nemda for forsikringssaker henger seg opp i tallene som jeg hadde like før jeg startet på behandlingen/HIV medisinene. Hva i all verden har de tallene med saken å gjøre.? Jeg ville jo trodd at de tok utgangspunkt i, og så på dagens tall. Altså hvordan cd-4 tallet er og har blitt siden jeg startet på den svært så vellykkede behandlingen/HIV-medisinene i 2012 og frem til dags dato gjør med meg og har gitt meg. Tallene har mildt sagt gått en vei. Rett til værs og verdiene er som jeg sa «unormalt» gode. Og en del av grunnen til de «unormalt» gode verdiene er den svært så sunne livsstilen jeg lever i forbindelse med dette HIV-viruset. Det er ikke bare behandlingen/HIV-medisinene som er det avgjørende for hvor gode verdiene blir. Men også livsstilen man fører med en HIV diagnose. Jeg forstår ikke hvordan denne Nemda ikke forholder seg til resultatene jeg har vist fra 2012 og frem til dags dato i 2020, når de skal avgjøre om de vil gi meg helse/livsforsikringen og uføretrygdforsikringen. Jeg mener at det er de verdiene jeg har vist fra 2012 og frem til dags dato, som er det denne Nemda burde ha fokus på. Tallene/verdiene vil ALDRI bli som da de var før jeg startet på behandlingen/HIV medisinene. Nettopp fordi dagens HIV medisiner er så ekstremt gode. Og jeg kan leve minst like lenge som funksjonsfriske mennesker, uten noen som helst form for komplikasjoner Det blir derfor for meg uforståelig hvorfor de da er så opptatt av tallene/verdiene før behandlingen startet. Men så er det vel ikke alt jeg skal forstå meg på heller……

Juristen min sier selv at han tror at vi får et positivt svar på denne klagen vi har sendt inn. Selv er jeg av en eller annen grunn litt mer tvilende og skeptisk til det. Vi får se hva svaret blir når vi en gang får svar fra Gjensidige/Nordea Direct. Jeg venter i alle fall veldig spent og utålmodig på hva det svaret blir. Og hvorfor de gir svaret de gir, uavhengig av om svaret er positivt eller negativt.

Saken oppdateres fortløpende så fort jeg hører noe og vet mer.

Garman.❤️

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg