Årets første grilling ved Svartkulp.!

I går var en aldeles nydelig dag ute i skog og mark. Og ikke bare var jeg ute i skog og mark. Men det ble årets første grilling ute også. Og det til og med i skauen. Jeg og min gode venn Martin tok T-banen opp til Sognsvann, og fra der gikk vi videre opp til Svartkulp et par kilometer unna. Noe som skulle vise seg å være lurt av oss å gjøre. For nede ved Sognsvann var det en liten trekk. Og oppe ved Svartkulp var det stort sett vindstille hele tiden. Litt vind, sol og 12-13 grader blir fort kaldere når det er litt vind. Oppe ved Svartkulp var det vindstille og i allefall 15 grader i solen. Helt ypperlig for grillkos og hygge.

Da vi hadde kommet til Svartkulp og rigget oss til, og skulle til å fyre opp grillen, som kom en mann nærmest løpende opp til oss og frarådet oss å fyre opp engangsgrillen. Både brannfolk og politi hadde vært der dagen før og gitt bøter til folk som hadde fyrt opp engangsgrillene sine ulovlig. Fra 15 april til 15 september er det nemlig forbudt å plassere engangsgrillene hvor som helst i naturen for grilling. Det er lov å grille men engangsgrillene skal stå på et slikt sted at det ikke kan være fare for brann. I alle fall en større risk for brann. Jeg og Martin hadde helt klart plassert vår engangsgrill lovlig. Da den sto «langt unna» antennelig gress, busker og annet kratt som kan brenne og ta fyr. Vi hadde plassert vår engangsgrill på et veldig stoooort flatt berg/fjell godt unna brennbar materie. I tillegg hadde vi flere flasker med vann stående ved siden av til slukking, i tilfelle tilfelle. Sjekk kommunens sider om hva regler som gjelder for grilling dersom du på noen måte lurer på noe eller er i tvil hva som gjelder. Eller se her.: https://www.oslo.kommune.no/brannvern-ildsted-og-feiing/bal-og-grill/#gref

Jeg hadde kjøpt inn både grillmat og engangsgrill til oss. Marinert kyllingfilet og vanlige grillpølser med meg, og som ble slengt på grillen. Martin var den store grillmesteren og utførte den oppgaven glimrende. Jeg hadde tatt med potetsalat og en god hjemmelaget salat med masse godt oppi. Det ble en kjempesuksess og frister til gjentakelse. Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle ha årets første grilling ute, mens det fortsatt lå is på Svartkulp. Noe også et par av bildene under viser.

Under er noen bilder fra gårsdagens nydelig grillkos i fantastisk vårvær og natur..

Jeg poserer for kamerat, omringet av grillrøyk, og Martin tar dette portrettet av meg. Koselig. :))

Gutten i røyken kaller jeg dette bildet. Syns det var litt kult med den røyken som smyger seg langs bakken, og nesten rundt meg… :))

Jeg nyter en cola zero, Martin nyter et par øl mens vi passer godt på maten som grilles.

Vi grillet Gilde sine grillpølser og sitronmarinert kyllingfilet. Som begge deler smakte helt himmelsk godt 🙂

Jeg hadde også tatt med meg en pakke med pølsebrød, men de glemte vi helt ut å spise mens vi grillet. Så da bestemte vi oss for å gi dette til alle fuglene nede ved Sognsvann. De flokket seg rundt fra alle kanter, og fløy rundt meg som bare det da jeg ga pølsebrødene til de. Et skikkelig fugle kaos ble det. Men jeg ble kvitt pølsebrødene da. Og ville ha med meg minst mulig hjem igjen. :))

Til vi høres igjen dere.!

Garman. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg